Dwa pytania

• 9 Odpowiedzi
  • 1538 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dwa pytania
« dnia: Maj 01, 2011, 19:58:48 »
Nurtują mnie dwie sprawy.

1. Czy można sparować diamenta z klawiaturami bluetooth? Np. z taką od Appla do iPada.
I jeżeli tak to czy będzie można na niej grać? (D-Pad jest średnio wygodny)

2. Parokrotnie ładowałem Androida ale za każdym razem wszystko chodziło tak wolno że po 3 minutach ma się dosyć. CZy to normalne? Na różnych forach ludzie jakoś na to nie narzekają.

Proszę Was bardzo o odpowiedzi

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Odp: Dwa pytania
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 01, 2011, 20:35:21 »
Nurtują mnie dwie sprawy.

1. Czy można sparować diamenta z klawiaturami bluetooth? Np. z taką od Appla do iPada.
I jeżeli tak to czy będzie można na niej grać? (D-Pad jest średnio wygodny)

Możesz podłączyć kalwiaturę na BT do Diamonta, aczkolwiek nie ejstem przekonany, czy akurat tę dla iPada.

2. Parokrotnie ładowałem Androida ale za każdym razem wszystko chodziło tak wolno że po 3 minutach ma się dosyć. CZy to normalne? Na różnych forach ludzie jakoś na to nie narzekają.

Diamond nie jest demonem szybkości, a porty androida nie do końca dopracowane. Jest to niestety normalne.

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 01, 2011, 21:12:09 »
Ok to jeszcze jedna sprawa:
Czy to normalne że diamond podłączony do komputera przez USB (żeby przesyłać pliki z IS ekran musi być włączony cały czas) potrafi się rozładować w jakieś 2 godziny mimo że jest ładowany z USB?
Wiem że ten ekran może być prądożerny ale żeby aż tyle?

*

Offline Modrzey

• 29
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 02, 2011, 21:47:06 »
może masz przestawione że nie ma sie ładować przy komputerze w ustawieniach USB

*

Offline damkol

• 837
  • Tajne przez poufne.
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 02, 2011, 21:59:21 »
Diamond jest prądożerny. Mój egzemplarz nie był w stanie ładować się z portu usb - za małe natężenie prądu.
Lost in universe.

*

Offline kamerunczyk

• *
  • 53
  • Regulamin
  • Sprzęt: MDA Compact 4, htc magic, motorola milestone
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 03, 2011, 11:18:04 »
Moj tak samo jak podlacze go do usb i wlacze np Mobiola Web Camera to jest rozladowany po godzinie , a zaznacze ze jest ustawione aby ladowal po podlaczeniu do usb, a wiec jest jakis sposob na to??

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 03, 2011, 12:36:47 »
Wygląda na to że "ten typ tak ma".
Co do WebCam'a można by próbować zrobić przesył przez bluetooth a do usb podłączyć ładowarkę.
Swoją drogą to bardzo interesujące. Na portach USB2.0 jest jakieś 500mah czyli połowę mniej niż na ładowarce sieciowej. Pobór jest w takim razie ogromny.

Ja mam natomiast kolejne pytanie.
Czy da się ustawić telefon tak żeby pracował tylko w trybie 3G 900?
W opcjach można wybrać albo samo 2100 albo oba, a ja chciałbym korzystać tylko z 900.
Tak samo z GSM'em. Czasem przydałoby się wyłączyć 1800 (a tu gdzie mieszkam to wręcz konieczność).
Jest na to jakieś lekarstwo?

*

Offline kamerunczyk

• *
  • 53
  • Regulamin
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 03, 2011, 13:11:29 »
no tak ale do polaczenia bluetooth potrzebny tez jest modul do komputera;p a ja chcialem jak najtanszym kosztem , bo kabel mialem w zestawie. wogole jak podlacze telefonik jako routerwifi to tak samo nei laduje ..

*

Offline lokr

• 23
  • Sprzęt: HTC Diamond, Motorola Atrix
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 03, 2011, 13:42:55 »
Ciekawe, ja mam 2 diamondy i jest ok po podlaczeniu do laptopa normalnie sie laduja i mozna uzywac roznych programow, np. ostatnio przez ponad 4 godziny uzywalem gremote i nawet naladowal baterie do 100%.

*

Offline kamerunczyk

• *
  • 53
  • Regulamin
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 03, 2011, 14:19:34 »
nie wiem co jest z moim nie tak ale jak wlacze jakis program pod usb to zaraz baterii nie..