Duttys Diamond V2.9 RTM oraz wersje V3 i V4 Final !!

• 639 Odpowiedzi
  • 87497 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
Odp: Duttys Diamond V2.9 RTM oraz wersje V3 Final !!
« Odpowiedź #540 dnia: Styczeń 03, 2009, 09:11:10 »
mi tez wifi dziala normalnie. Moze w ustawieniach cos poszperaj

*

Offline TD74

• **
  • 169
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #541 dnia: Styczeń 03, 2009, 10:48:11 »
No ok, to teraz pytanie o pogodę, bo jakoś nie trzyma zbyt długo ostatniej pobranej .... po jakimś czasie się resetuje i musi pobierać na nowo, zamiast pokazać ostatnio pobraną .... czemu ?

zakładka pogoda>menu>ustawienia>odznacz pobieranie automatyczne

i po problemie;-)

u mnie trzyma pogode bez problemu;-) a rzadko aktualizuje
sprawdzę, dzięki ... chociaż na innych romach nie było tego problemu ....

a zdarzyło się Wam, że napisaliście SMSa, wybraliście jednego odbiorce, potem drugiego, no i tak łącznie ze 4, po czym jak wpisywałem literki kolejnego i dałem Check Names żeby go wybrał z listy to ... panel do wpisywania smsa znikł ... i ku..a nawet w draftach się nie zapisał  :mad: powtarzałem to po kilka razy, skończyło się na tym, że pisałem po jednym smsie do każdego odbiorcy ....

*

Offline idas

• **
  • 169
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #542 dnia: Styczeń 03, 2009, 11:51:30 »
No ok, to teraz pytanie o pogodę, bo jakoś nie trzyma zbyt długo ostatniej pobranej .... po jakimś czasie się resetuje i musi pobierać na nowo, zamiast pokazać ostatnio pobraną .... czemu ?

zakładka pogoda>menu>ustawienia>odznacz pobieranie automatyczne

i po problemie;-)

u mnie trzyma pogode bez problemu;-) a rzadko aktualizuje
sprawdzę, dzięki ... chociaż na innych romach nie było tego problemu ....

a zdarzyło się Wam, że napisaliście SMSa, wybraliście jednego odbiorce, potem drugiego, no i tak łącznie ze 4, po czym jak wpisywałem literki kolejnego i dałem Check Names żeby go wybrał z listy to ... panel do wpisywania smsa znikł ... i ku..a nawet w draftach się nie zapisał  :mad: powtarzałem to po kilka razy, skończyło się na tym, że pisałem po jednym smsie do każdego odbiorcy ....
Sie niestety zdazylo. Wystarczy dodawawac odbiorcow normalnie z listy kontaktow i bedzie ok. Troche to uciazliwe, ale coz poczac...

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #543 dnia: Styczeń 06, 2009, 19:08:36 »
Udało się komuś w 3.6b dodać do TF3D zakładkę callhistory ??!! CAB Manila Addons for Dutty 1.5 nie działa (w 3.3 było OK) a jak dodaję ręcznie to wiesza mi się TF3D na tej zakładce.

Potrzebuję tylko callhistory, więc wolał bym dodać tą zakładkę ręcznie bez instalowania dodatkowych śmieci...

*

Offline ganz

• *
  • 57
« Odpowiedź #544 dnia: Styczeń 07, 2009, 12:24:16 »
Pojawiła się wersja v4 :)
http://rapidshare.com/files/180645547/Duttys_5.2.20764.1.4.3_V4_Full_CVSD__3.02_.zip
Hasło: V4 3.02 Produced by Dutty

Udało się komuś w 3.6b dodać do TF3D zakładkę callhistory ??!!

=> załącznik
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2009, 12:28:51 wysłana przez ganz »
--<-@ ganz n' roses @->--

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #545 dnia: Styczeń 07, 2009, 13:19:43 »
dzieki, ale pisalem ze ten cab dziala mi srednio z nowa wersja:/
jesli go odinstaluje TF3D chodzi duzo plynniej i szybciej..

poza tym i tak musze wywalic recznie kalendarz i email... szybciej by bylo dodac tylko historie polaczen

v4 to beta poki co... poza tym z dutty robi obecnie romy pod diamonda bez urzadzenia, stad nadal w jego romach brakuje wielu ulatwien, ktore by moze wprowadzil gdy sam uzywal diamonda. Na sucho wychodzi to roznie... nowy AZTOR jest pod tym wzgledem lepszy chociaz tez ma kilka bagow.

*

Offline ganz

• *
  • 57
« Odpowiedź #546 dnia: Styczeń 07, 2009, 13:33:31 »
dzieki, ale pisalem ze ten cab dziala mi srednio z nowa wersja:/
jesli go odinstaluje TF3D chodzi duzo plynniej i szybciej..
U mnie na 3.6b działało bez problemu (żadnej różnicy w prędkości T3FD). Może jednak spróbuj wersji z załącznika, może jest inna niż Ty masz.

Email i tak musisz wyrzucić, bo jest w standardzie, więc przy okazji wywalisz kalendarz

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #547 dnia: Styczeń 07, 2009, 14:42:12 »
mam dokladnie ten sam plik (tyle samo bajtow :) ) spr jeszcze na wersji v4...

wrzucam teraz AZTORA X... potrzymam 2,3 dni i porownam z v4 Duttyego

*

Offline Maarcin

• 297
  • Sprzęt: LG G2
« Odpowiedź #548 dnia: Styczeń 07, 2009, 14:58:51 »
mam dokladnie ten sam plik (tyle samo bajtow :) ) spr jeszcze na wersji v4...

wrzucam teraz AZTORA X... potrzymam 2,3 dni i porownam z v4 Duttyego
Szanowny Sulp-ie , moim zdaniem , nie warto "wrzucać" X -a. Działaniem , praktycznie nie różni się od V8 , natomiast wiele ciekawych funkcji usunięto . ( ... a i wygląd stracił nieco  :(  ). Ostatnio używam Shaks.P v2.40 , ... o i tego warto , nawet bardzo warto spróbować . Świetny ,chyba najbardziej stabilny ze wszystkich jakie miałem . Aż dziwi fakt , że tak mało popularny . Dzisiaj , oczywiście , wgram V4 . Jeżeli już , to wrócę do Shaks v2.4 lub AZTOR-a V8 .

PS.  Taka tylko , osobista sugestia .

Pozdrawiam Serdecznie .

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #549 dnia: Styczeń 07, 2009, 16:30:35 »
OK.  Skoro odradzasz X'a to na 1 ostrzal idzie v4. Jak cos sie bedzie krzaczyc to spr jednak X'a.

Nad Shaks.P v2.40 myslalem ale kilka drobiazgow mi sie nie podoba a do tego to ciagle 2.00.421.1. a chce potestowac build 2.03.

« Odpowiedź #550 dnia: Styczeń 07, 2009, 18:57:29 »
czy V4 posiada klawiaturke od HD??

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #551 dnia: Styczeń 08, 2009, 09:39:44 »
Witam .
Wczoraj wgrałem V4 ... no , naprawdę fantastyczny  :ok:  . Jak dla mnie , ma to czego oczekiwałem . Szybki i stabilny start , ekran gaśnie po rozpoczęciu rozmowy , bateria ( na tę chwilę , przegadałem ponad godzinę i zostaje ponad 80%  :D ) będzie pewnie super , "Ludzie" otwierają się błyskawicznie ... godny polecenia ROM .
Może , nieco irytować (mnie np.) , powrót do zielonego podświetlenia . Dla mnie szare z V3.6 , czy AZTORa V8 , jakoś bardziej odpowiadało .
(Gdzieś chyba , widziałem jakiegoś cab-a , który to zmieniał na "grey" ? , gdyby Ktoś z Szanownych Kolegów znalazł , to podeślijcie , proszę ).

Pozdrawiam i szczerze polecam ten ROM .

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #552 dnia: Styczeń 08, 2009, 09:43:21 »
a jak z opoznieniem przy rozmowie przychodzacej?? Bo narazie u mnie wygrywa CT 6.1.  tylko 1s

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #553 dnia: Styczeń 08, 2009, 10:11:57 »
...no niestety , jak w poprzednich ( gdzieś 1,5 do 2 s) i oczywiście "No delay"/"Without delay" nie działa , jednak przyzwyczaiłem się do tego ...nawet zacząłem widzieć tego dobre strony , np. podczas narady , czy istotniejszego spotkania  :D   

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #554 dnia: Styczeń 08, 2009, 10:15:57 »
jak ci sie podoba to kup etena :P tam taki delay po 3 sekundy minimum :D

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #555 dnia: Styczeń 08, 2009, 14:50:21 »
Ja również testuję od wczoraj v4. Miałem 2 dziwne zwiechy i raz caby nie chciały się instalować ale i tak jest lepszy od 3.6b. Tam miałem problem z TF3D i wieszało mi się activesync.

Jeśli chodzi o plusy - w końcu systemowy S2A/S2I, który moim zdaniem jest mniej udany niż aplikacja S2U ale dobrze, że w końcu dodano takie rozwiązanie dla przeciwników tej aplikacji. Mi najbardziej brakuje z S2U ekranu ze stanem baterii i autoblokowania ale i to rozwiazalem poki co instalując procentowy wskaźnik baterii a pod lewy softkey ustawiłem blokowanie urządzenia... te 3 procesy o niebo lepiej realizowała aplikacja S2U a co najdziwniejsze przez jej brak nie mam wcale więcej pamięci... w 3.3 z S2U miałem 38MB po paru godzinach a tu mam 39/41:P reszta działa szybko i stabilnie póki co ale z oceną poczekam jeszcze z tydzień (tak samo mówiłem o 3.3 a ten rom okazał się mega porażką).

Na radiu z 3.6b bateria trzyma OK (2 pełne dni to już raczej standard i na tej małej bateryjce więcej już chyba nie da rady osiągnąć). Przez noc spadła mi o 4%. Chociaż wydaje mi się, że dosyć szybko spada jak się używa PPC. Jakość sygnału GSM/GPS bez zarzutu (szybki fix).

Z aparatu zniknęła opcja flash, która moim zdaniem była bezmyślnie przeniesiona z HD (tak to jest jak się robi romy pod urządzenie, którego się nie ma). Nie rozumiem też dlaczego w Comm Managerze nie działa nadal exit :D jest jeszcze parę nieistotnych szczegółów, które mnie denerwują jak np. zawsze wypełniona zakładka pogody 8 lokacjami... po co? Zawszę muszę to wywalać:P to samo jeśli chodzi o zakładkę z programami. Ale jak pisałem to mało istotne rzeczy... ważne, że w końcu zrobił ROM, który da się użytkować na co dzień.

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #556 dnia: Styczeń 08, 2009, 14:56:43 »
np. zawsze wypełniona zakładka pogody 8 lokacjami... po co? Zawszę muszę to wywalać:P

kolego zrob ze rega i tylko klikasz dwa razy albo eksportujesz i po problemie, nic nie trzeba wywalac :D
Pisal juz gdzies to wczesniej:

a ja dodaje sobie miasta przez edytor rejestru dokladnie w
HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\Manila\Weather.CityList

Przykład:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\Manila]
"Weather.CityList"="EUR|PL|PL005|ZIELONA GÓRA,EUR|PL|PL015|POZNAN,EUR|PL|PL007|WARSZAWA"

Kody mozna sobie sciagnac z accuweather.com

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #557 dnia: Styczeń 08, 2009, 16:28:29 »
Może , nieco irytować (mnie np.) , powrót do zielonego podświetlenia . Dla mnie szare z V3.6 , czy AZTORa V8 , jakoś bardziej odpowiadało .
(Gdzieś chyba , widziałem jakiegoś cab-a , który to zmieniał na "grey" ? , gdyby Ktoś z Szanownych Kolegów znalazł , to podeślijcie , proszę ).

Taki prosty sposób do zmiany podświetlenia , z zielonego , na praktycznie dowolny kolor  :D  .
Edycja wartości DWORD :
HKLM\Software\HTC\PHONE
"highligchtColor" = "9F8F9F "   - np. taki , można "pokombinować" , ten ( w układzie/systemie HEX ) , taki szarolekkofioletowy  :D .

Bazą do zmiany są te parametry kolorów :http://www.johncfish.com/bggallery/otherchart/index.htm

Pozdrowienia.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2009, 16:32:28 wysłana przez Maarcin »

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #558 dnia: Styczeń 08, 2009, 16:36:46 »
Wiem o tym... ale jakoś nigdy mi się nie chce tego zrobić bo mam nadzieję, że nowy ROM będzie OK i nie prędko będę robił kolejny flash:)
Ale tym razem chyba zrobię taki skrypcik... na starcie zmieniam zawsze z 5-10 rzeczy w rejestrze, więc będzie zawsze te 10min do przodu.

Maarcin:
szukałem tego kiedyś bardzo długo;] nie lubię zielonego a wszyscy mi wciskali caba, który zmienia na kolor szary;) raz, że nie lubię instalować śmieci a 2 szary też brzydki:) ta porada powinna być doklejona do tips & tricks. Pzdr

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #559 dnia: Styczeń 08, 2009, 17:48:28 »
tez sie zgadzam, ze to by sie przydalo tam przykleic

A wracajac do tematu. Mam teraz v3.6 i mam pytanie czy warto to zmienic na v4. Duza jest roznica pomiedzy tymi dwoma, ktory jest szybszy i czy wogole sie oplaca (to pytanie raczej do tych co mieli obydwa romy)?
Nie chce mi sie znowu jakos specjalnie romu zmieniac, ale jak ten v4 jest lepszy to moze sie skusze

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #560 dnia: Styczeń 08, 2009, 20:29:38 »
Dzięki Serdeczne,Panowie !
Drogi Szkicu,bezwzględnie warto ! Fantastyczny ROM . Osobiście zostawiam go , na długo ( mam nadzieję,choć moja córa mi potem kastomizuje,więc odchodzi mi kwestia czasu  :D  ). Szybki,stabilny (ani jednej "zwiechy"),bezbłędny ... po prostu , nie mam , jakichkolwiek zastrzeżeń , a trochę tych ROMków , przemieliłem .
Fleszuj,bo warto ! :ok:

Pozdrowienia.

*

Offline idas

• **
  • 169
« Odpowiedź #561 dnia: Styczeń 08, 2009, 20:54:33 »
Marcin sprawdz prosze, czy podczas pisania sms'a jak wpiszesz kilka nazw odbiorcow po sredniku, a nastepnie wybierzesz z menu aby sprawdzic nazwy kontaktow, pisany sms zniknie i nawet nie zostanie zapisany w drafts.
Dzieki :)

« Odpowiedź #562 dnia: Styczeń 09, 2009, 02:52:36 »
Wlasnie zflashowalem sobie diamonda i wgralem rom Duttysiego i jestem na maxa zadowolony. Jednak pojawil sie w telefonie maly problem. Pisalem juz o tym wczesniej ale nikt nie potrafil mi pomoc z tym problemem. Otoz gdy wysylam kontakty z Samsunga g600 to nie zapisuja sie one automatycznie jako kontakty w HTC lecz jako luzny pliki, co z kolei wiaze sie z tym ze po  transferze musze kliknac na kazdy jeden pilk by dodac go do ksiazki telefonicznej (bardzo czasochlonne jesli wysyla sie 100 numerow naraz), Czy ktos wie jak to mozna naprawic?? Dziekuje z gory za pomoc :)

« Odpowiedź #563 dnia: Styczeń 09, 2009, 09:21:23 »
W sumie to mam jeszcze jedno pytanko. Wczoraj w nocy przed wgraniem ROM-u przesledzilem temat i pojawialy sie w nim informacje na temat ekranu "NOWE" iscie z HTC Touch Pro. Mam na mysli ten ekran ktory sie pojawia gdy Diamonda obroci sie o 90 stopni to automatycznie mozna wybrac sobie czy chce sie pisac nowa wiadomosc czy dodac kontakt, zadanie itp.... Myslalem ze ta opcja bedzie tez dostepna w wersji v4 jednak jak narazie ni widu ni slychu. Czy Dutty wyrzucil ja kompletnie??

*

Offline ganz

• *
  • 57
« Odpowiedź #564 dnia: Styczeń 09, 2009, 09:29:38 »
Otoz gdy wysylam kontakty z Samsunga g600 to nie zapisuja sie one automatycznie jako kontakty w HTC lecz jako luzny pliki, co z kolei wiaze sie z tym ze po  transferze musze kliknac na kazdy jeden pilk by dodac go do ksiazki telefonicznej (bardzo czasochlonne jesli wysyla sie 100 numerow naraz), Czy ktos wie jak to mozna naprawic??
Nie wiem co prawda jak naprawić to o czym piszesz, ale rozwiązaniem może być użycie jakiegoś programu do synchronizacji kontaktów (ja to robię akurat przez MS Outlook).
Pozdrawiam

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #565 dnia: Styczeń 09, 2009, 12:00:14 »
W sumie to mam jeszcze jedno pytanko. Wczoraj w nocy przed wgraniem ROM-u przesledzilem temat i pojawialy sie w nim informacje na temat ekranu "NOWE" iscie z HTC Touch Pro. Mam na mysli ten ekran ktory sie pojawia gdy Diamonda obroci sie o 90 stopni to automatycznie mozna wybrac sobie czy chce sie pisac nowa wiadomosc czy dodac kontakt, zadanie itp.... Myslalem ze ta opcja bedzie tez dostepna w wersji v4 jednak jak narazie ni widu ni slychu. Czy Dutty wyrzucil ja kompletnie??

tak, wyrzucil. To bylo kompletnie nieuzyteczne jak dla mnie. Jak by bylo mniej czule, to moze, a tak to tylko przeszkadzalo. Jak dla mnie to dobrze ze nia ma

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #566 dnia: Styczeń 09, 2009, 13:34:08 »
jak widac wszystkim nigdy nie dogodzisz... rozwiazanie bylo nieprzemyslane i glupie w wypadku Diamonda IMO. Kolejne przeniesione zywcem z innego urzadzenia (z pozioma klawiatura sprzetowa) bez chwili zastanowienia. Do tego byly z tym same problemy...

No ale jesli ktos potrzebuje to jest cab na xda. HTC Action Screen sie to chyba nazywalo...

Powtorze sie.. Dutty ma ten problem, ze robi aby robic (takie odnosze wrazenie)... wciska bez namyslu kolejne bajery a przez to, ze nie ma juz Diamonda nie widzi, ze czasem sa zupelnie bez sensu. ROMik powinien chodzic tak, zeby przy zwyklym, codziennm uzytkowaniu nic sie nie sypalo. Udziwnienia mozna sobie doinstalowac w razie potrzeby. Poki co udalo sie to dopiero przy wersji v4:) chociaz tez nie uzywam kilku funkcji jak BT, z ktorym bylo zawsze najwiecej problemow. Mimo wszystko jego twór obecnie najbardziej mi pasuje :) klasyczny wyglad i brak zbednych bajerow i aplikacji...

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #567 dnia: Styczeń 09, 2009, 14:27:56 »
Marcin sprawdz prosze, czy podczas pisania sms'a jak wpiszesz kilka nazw odbiorcow po sredniku, a nastepnie wybierzesz z menu aby sprawdzic nazwy kontaktow, pisany sms zniknie i nawet nie zostanie zapisany w drafts.
Dzieki :)
Witaj Idasie , sprawdzałem i jest ok! . Tekst nie znika .

Pozdrowionka .

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #568 dnia: Styczeń 09, 2009, 15:42:05 »
Odnośnie Dutty V6 12 MB PagePool co kilka dni muszę robić soft reset ponieważ nie chcę mi się uruchomić messaging. Nie mogę wysłać smsa ani odczytać otrzymanych. Czy ktoś ma podobnym problem?
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #569 dnia: Styczeń 09, 2009, 15:50:06 »
Odnośnie Dutty V6 12 MB PagePool ?
a jest taki?? bo jężeli chodzi o 3,6 to nie mam nic takiego