o i jeszcze denerwuje mnie bo czasem pocket shield sie wiesza i znika mi menu start i gorna belka. Jak byl GNes to wystarczylo ze obrocilem ekran i start sie pojawial, teraz nie ma i musze SR robic. GNes mial byc w jakims cabie oddzielnie ale ja jakos go nie moglem znalezc :/
Serwus Szkicu !
Wywal tego PocketShield-a ... taki bajer , średnio potrzebny . Mnie , osobiście , GNes irytował , łagodnie mówiąc . Wyłączyłem po kilku godzinach używania .
Natomiast w kwestii , "szukania dziury w całym" , wk...cy jest start systemu ,tzn. pojawia się klawiatura do wpisania PIN-u , potem czeka , "cóś" się dzieje, w końcu można wpisać PIN

. Lecz tak było we wszystkich poprzednich / używanych u mnie ROMach . Ciekawe , dlaczego się nie da tej wady usunąć ? Choćby wydłużyć czas PEŁNEGO startu , do PEŁNEJ gotowości systemu ! ... to chyba tyle ? .
Ogólnie ROMek , nie wiesza się . Tak 3.3 jak i 3.4 , nie zawiesił się , ani raz . Użytkuję go zdecydowanie biznesowo , gadam do 2-2,5 godzin dziennie , kilka mejli , esemesów nie używam (czasem z Córką) , wi-fi średni 10-15 minut , czasem zdjęcia - bateria bez problemu wytrzymuje do końca dnia , zostaje +_ 5 - 15 % .
Pozdrawiam - Marcin.
PS. Aktualnie , używam Diamenta jako modemu . Po pełnym rozładowaniu , zmieniam baterię , "starą" ładuję , "nową" jutro używam i tak ...