Duttys Diamond V2.9 RTM oraz wersje V3 i V4 Final !!

• 639 Odpowiedzi
  • 87508 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
Odp: Duttys Diamond V2.9 RTM oraz V3 !!
« Odpowiedź #330 dnia: Grudzień 02, 2008, 18:26:33 »
o i jeszcze denerwuje mnie bo czasem pocket shield sie wiesza i znika mi menu start i gorna belka. Jak byl GNes to wystarczylo ze obrocilem ekran i start sie pojawial, teraz nie ma i musze SR robic. GNes mial byc w jakims cabie oddzielnie ale ja jakos go nie moglem znalezc :/

*

Offline Maarcin

• 297
  • Sprzęt: LG G2
« Odpowiedź #331 dnia: Grudzień 02, 2008, 20:05:20 »
o i jeszcze denerwuje mnie bo czasem pocket shield sie wiesza i znika mi menu start i gorna belka. Jak byl GNes to wystarczylo ze obrocilem ekran i start sie pojawial, teraz nie ma i musze SR robic. GNes mial byc w jakims cabie oddzielnie ale ja jakos go nie moglem znalezc :/

Serwus Szkicu !
Wywal tego PocketShield-a ... taki bajer , średnio potrzebny . Mnie , osobiście , GNes irytował , łagodnie mówiąc . Wyłączyłem po kilku godzinach używania .

Natomiast w kwestii , "szukania dziury w całym" , wk...cy jest start systemu ,tzn. pojawia się klawiatura do wpisania PIN-u , potem czeka , "cóś" się dzieje, w końcu można wpisać PIN  :shock:  . Lecz tak było we wszystkich poprzednich / używanych u mnie ROMach . Ciekawe , dlaczego się nie da tej wady usunąć ? Choćby wydłużyć czas PEŁNEGO startu , do PEŁNEJ gotowości systemu ! ... to chyba tyle ?  .   
Ogólnie ROMek , nie wiesza się . Tak 3.3 jak i 3.4 , nie zawiesił się , ani raz . Użytkuję go zdecydowanie biznesowo , gadam do 2-2,5 godzin dziennie , kilka mejli , esemesów nie używam (czasem z Córką) , wi-fi średni 10-15 minut , czasem zdjęcia - bateria bez problemu wytrzymuje do końca dnia , zostaje +_ 5 - 15 % .

Pozdrawiam - Marcin.

PS. Aktualnie , używam Diamenta jako modemu . Po pełnym rozładowaniu , zmieniam baterię , "starą" ładuję , "nową" jutro używam i tak ... :D

« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2008, 20:10:24 wysłana przez Maarcin »

*

Offline idas

• **
  • 169
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #332 dnia: Grudzień 02, 2008, 20:23:37 »
Dobra już wiem w czym rzecz:
Z niewiadomych przyczyn po instalacji WKtask wlaczal mi sie co chwile AS. Nie wiem dlaczego. Bateria wowczas leciala na leb na szyje :/ Po odinstalowaniu WKtask oraz HR wszystko jest ok.

Konkluzje:
Nie zrozumcie mnie zle, ale po kiego ch*** mi ROM, ktory dziala szybko i ma kilka bajerów, skoro nie mogę na nim korzystać z niektórych aplikacji, ograniczając swoje urzadzenie?
Drugi raz nacialem sie na ROM Dutty'ego..."reklama" jego ROMów mnie zachęciła, ale stwierdzam, że są za bardzo chwalone.
Wracam do Karamby. Dlaczego? BO WSZYSTKO DZIAŁA BARDZO DOBRZE I NIE MA ABSOLUTNIE ZADNYCH PROBLEMOW.

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #333 dnia: Grudzień 02, 2008, 21:14:08 »
Dobra już wiem w czym rzecz:
Z niewiadomych przyczyn po instalacji WKtask wlaczal mi sie co chwile AS. Nie wiem dlaczego. Bateria wowczas leciala na leb na szyje :/ Po odinstalowaniu WKtask oraz HR wszystko jest ok.

Konkluzje:
Nie zrozumcie mnie zle, ale po kiego ch*** mi ROM, ktory dziala szybko i ma kilka bajerów, skoro nie mogę na nim korzystać z niektórych aplikacji, ograniczając swoje urzadzenie?
Drugi raz nacialem sie na ROM Dutty'ego..."reklama" jego ROMów mnie zachęciła, ale stwierdzam, że są za bardzo chwalone.
Wracam do Karamby. Dlaczego? BO WSZYSTKO DZIAŁA BARDZO DOBRZE I NIE MA ABSOLUTNIE ZADNYCH PROBLEMOW.

Czołem ! Drogi Idas-ie . Nie chcę przechwalać ROMów Duttego ( dla mnie i tak najsolidniejsze są Qsqi , jednak posiadają wady , o których pisałem ) . Jednak tak na Duttym , jak i Qsqi , instalowałem najróżniejsze aplikacje , Córka wgrywała mi najróżniejsze "wynalazki" ... i ROMy działają zadowalająco. Prawdą jest,iż WKtask , nigdy nie instalowałem ( co to za program? ) , mimo wszystko , nie deprecjonowałbym tego ROMu .
Wgraj Go , jeszcze raz , poprawnie wykonaj HR , przetestuj ponownie . Może będzie , zupełnie nieźle !

*

Offline idas

• **
  • 169
« Odpowiedź #334 dnia: Grudzień 02, 2008, 21:37:35 »
Robilem to juz kilka razy. Wgrywania, HR i rozne cuda na kiju...Pytanie jest proste: po co sie meczyc skoro mozna miec wszystko bez problemu, dzialajace troche wolniej, ale takze bardzo stabilnie? Jedyne czego oczekuje to stabilne i nieograniczone dzialanie.

Jeszcze mam ten ROM bo mam juz dosc na dzisiaj i nie mam zamiaru sie juz z tym bawic. Ktos tu wspominal ze PocketShield cos nie dziala...mi dziala bez zarzutu od kilkunastu godzin. Moze to krotko, a moze nie, jednak problemow nie doswiadczylem. Dziwne.

Jedno pytanie: jakie macie ustawienia w GB-Soft Tweak?

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #335 dnia: Grudzień 02, 2008, 21:54:40 »
Robilem to juz kilka razy. Wgrywania, HR i rozne cuda na kiju...Pytanie jest proste: po co sie meczyc skoro mozna miec wszystko bez problemu, dzialajace troche wolniej, ale takze bardzo stabilnie? Jedyne czego oczekuje to stabilne i nieograniczone dzialanie.

Jeszcze mam ten ROM bo mam juz dosc na dzisiaj i nie mam zamiaru sie juz z tym bawic. Ktos tu wspominal ze PocketShield cos nie dziala...mi dziala bez zarzutu od kilkunastu godzin. Moze to krotko, a moze nie, jednak problemow nie doswiadczylem. Dziwne.

Pocket shield sypie mi sie srednio raz dziennie :) ale mialem jakas dosyc stara wersje, zainstalowalem nowa moze bedzie ladnie dzialac

w GB-Soft Tweak mam zaznaczone wszystko oprocz "Turn off GPRS..." i "Search GPRS...". W sumie to nawet niewiem po co ten program

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #336 dnia: Grudzień 03, 2008, 08:51:14 »

Kolego raz juz to napisałem ale powtórzę..
Rzecz w tym że aby ocenić ten ROM(i to czy coś w nim działa czy nie)należy postępować zgodnie z instrukcją zawartą w jednym z pierwszych postów tego tematu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=411707 czyli zaczynasz od zmiany HardSpl,HR po flashu itd.Autor podkreśla iż ROM działa przy takiej a nie innej konfiguracji i procedurze instalacji ROM-u rozumiesz to?Pisze również o tym że ROM może nie współpracować z zainstalowanym innym tweakującym softem..Zgadzam się że występują sytuacje w których u jednych  coś działa a u innych nie ale....nie wieżę w czary.Zawsze jest jakiś powód i przyczyna więc aby zacząć pisać czy coś działa czy nie należy najpierw zastosować się do całej wyżej wymienionej procedury podanej przez autora w przeciwnym razie dyskusja czy coś działa czy nie nie ma najmniejszego sensu...To tak jak z lekiem,stosowany we właściwy sposób pomaga w innym przypadku może zaszkodzić.Dlatego musisz najpierw napisać czy zastosowałeś się do tej procedury i czy zjawisko występuje na czystym ROM-ie zaraz po HR w innym razie możemy tak sobie pisać bez końca....
Co do GB Soft..w czym problem?Posiada możliwość włączonego GPRS/3G non stop lub gdy nie używany i tu suwak by ustalić przez jak długo.Opcja szukaj G,E,3G itd wtedy gdy startuje Radio(przy starcie telefonu) lub przy starcie połączenia (wtedy wyszukuje G,E,3G)

Co do twego narzekania i podniet..to spokojnie bo nie utrzymasz ciśnienia-to tylko telefon!ROM-ik się nie sprawdza-zmień! :wink:

Pozdrawiam!
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline idas

• **
  • 169
« Odpowiedź #337 dnia: Grudzień 03, 2008, 09:57:38 »

Kolego raz juz to napisałem ale powtórzę..
Rzecz w tym że aby ocenić ten ROM(i to czy coś w nim działa czy nie)należy postępować zgodnie z instrukcją zawartą w jednym z pierwszych postów tego tematu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=411707 czyli zaczynasz od zmiany HardSpl,HR po flashu itd.Autor podkreśla iż ROM działa przy takiej a nie innej konfiguracji i procedurze instalacji ROM-u rozumiesz to?Pisze również o tym że ROM może nie współpracować z zainstalowanym innym tweakującym softem..Zgadzam się że występują sytuacje w których u jednych  coś działa a u innych nie ale....nie wieżę w czary.Zawsze jest jakiś powód i przyczyna więc aby zacząć pisać czy coś działa czy nie należy najpierw zastosować się do całej wyżej wymienionej procedury podanej przez autora w przeciwnym razie dyskusja czy coś działa czy nie nie ma najmniejszego sensu...To tak jak z lekiem,stosowany we właściwy sposób pomaga w innym przypadku może zaszkodzić.Dlatego musisz najpierw napisać czy zastosowałeś się do tej procedury i czy zjawisko występuje na czystym ROM-ie zaraz po HR w innym razie możemy tak sobie pisać bez końca....
Co do GB Soft..w czym problem?Posiada możliwość włączonego GPRS/3G non stop lub gdy nie używany i tu suwak by ustalić przez jak długo.Opcja szukaj G,E,3G itd wtedy gdy startuje Radio(przy starcie telefonu) lub przy starcie połączenia (wtedy wyszukuje G,E,3G)

Co do twego narzekania i podniet..to spokojnie bo nie utrzymasz ciśnienia-to tylko telefon!ROM-ik się nie sprawdza-zmień! :wink:

Pozdrawiam!

Poluzuj pasek w spodniach.
Nie pisze o oczywistych rzeczach, np. postepowaniu zgodnie z wytycznymi autora. Zreszta przychylam sie do osob, ktore draznisz swoimi "extra" radami. Zadaje proste pytanie, na ktore nie odpowiadasz, tylko atakujesz...

Jednak wracam do pkt. wyjscia. Bateria leci na leb na szyje. Naladowana do pelna i od 8 rano do teraz spadek juz o 13%. Przeczytalem watek o radiach i nie widze zbytnio negatywnych opinii o BS14. Zreszta uzywam go od dawna i bateria nie dostawala az tak po tylku. Zmienie pozniej na v.23 i zobacze czy cos to pomoze.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2008, 10:04:48 wysłana przez idas »

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #338 dnia: Grudzień 03, 2008, 10:29:54 »
Nie cytuje się wypowiedzi którą masz powyżej.
Jedyne pytanie jakie zadałeś to to cyt:Pytanie jest proste: po co sie meczyc skoro mozna miec wszystko bez problemu, dzialajace troche wolniej, ale takze bardzo stabilnie? Jedyne czego oczekuje to stabilne i nieograniczone dzialanie.

Sam sobie w nim odpowiedziałeś(musisz być bardzo inteligentny :wink: )
Nikt Cie nie atakuje,irytujące są Twoje wywody,tak naprawdę to nie zauważyłeś że nie bardzo jak jest odpowiedzieć na Twe pytania?Klepiesz i klniesz wokoło cyt:Konkluzje:
-przeczytaj pierwsze pare zdań z postu nr.1.
Tyle moich "extra rad" dla Ciebie i trochę więcej kultury please!
Pozdrawiam!

*

Offline idas

• **
  • 169
Odp: Duttys Diamond V2.9 RTM oraz wersje V3 !!
« Odpowiedź #339 dnia: Grudzień 04, 2008, 00:01:00 »
Ja znam odpowiedz, dlatego pytam sie innych. Kazdy oczekuje, ze urzadzenie bedzie dzialo po prostu sprawnie. W moim przypadku tak nie jest, wiec szukam rozwiazania.

Dalszy spadek baterii - 57%.
Napisane: Grudzień 03, 2008, 12:00:50
Walcze dalej z tym ROMem.
Mam prosbe do jego uzytkownikow - ustawcie w aplikacji GB-Soft Tweak następujące parametry:
- Turn off GPRS/3G if device not used for: 0:1 h:m
- Show disconnect button in bubble
- Show time of connection in bubble
- Search GPRS [G-E-3G] on start radio
Nastepnie soft reset i sprawdzcie, czy bateria nie leci na leb na szyje.

Z gory dzieki :)

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #340 dnia: Grudzień 04, 2008, 20:59:20 »
Drogi Idas-ie !
Mam "domyślnie" ustawione te wartości ! RADIo , jak w ROMie . ... przy moich dość długich rozmowach ( do 2,5 godzin dziennie , może 3 h nawet ) , spokojnie wytrzymuje do końca dnia . Na noc wyłączam  :ok:  , w dniu nastepnym , bateria "zdycha" , koło 11 , zmieniam na nową ... itd.

Dla mnie ROMek , super oszczędny .

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #341 dnia: Grudzień 04, 2008, 21:19:00 »
to prawda ale v3.1 albo v3.2 (nie pamietam juz dokladnie) byl troche bardziej oszczedny niz obecny...

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #342 dnia: Grudzień 04, 2008, 22:45:41 »
to prawda ale v3.1 albo v3.2 (nie pamietam juz dokladnie) byl troche bardziej oszczedny niz obecny...

Pełna zgoda,V3.1 był rewelacyjny z radiem BS14.Co do ustawień GB Soft to warto przestawić na search G,E,3G 0n start connection.
A tak na marginesie,pewnie wszyscy ustawiają ta funkcję ale warto wspomnieć Settings-Phone-Data-Disable data connections(GPRS,3G)when device enters Sleep mode  :mrgreen:

*

Offline idas

• **
  • 169
« Odpowiedź #343 dnia: Grudzień 04, 2008, 23:54:22 »
Moge powiedziec, ze odznaczylem wczesniej tylko ta opcje "Search GPRS [G-E-3G] on start radio" i w koncu wszystko ok. Bateria trzyma normalnie. ROM zostaje bo nie chce mi sie na razie znowu grzebac z wgrywaniem kilku rzeczy. Zobaczymy - moze sie przyzwyczaje.
PocketShield v.1.1.3 dziala caly czas dobrze.

« Odpowiedź #344 dnia: Grudzień 07, 2008, 10:04:25 »
U mnie dzieje sie cos dziwnego na V3.4 kiedy dzwonie do kogos lub odbieram rozmowy pokazuje mi sie po chwili ekran tomtom-a  :E.Cuda jakies czy co?

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #345 dnia: Grudzień 08, 2008, 16:09:04 »
Cześć !
Dutty zapowiada 3.5 .

Dutty's Diamond Rom V3.5 expected in a week
Sunday, 07 December 2008 22:47 Vincent van Daal   
Dutty's Diamond Rom V3.5 is to be expected in a week.

Throy is currently developing it and it will probably get released to the masses next sunday.

Stay tuned!

PS. A w łikend , pewnie będę na nartach  :(   :wink:

*

Offline solowiow

• 256
« Odpowiedź #346 dnia: Grudzień 09, 2008, 09:22:23 »
Cześć !
Dutty zapowiada 3.5 .

Dutty's Diamond Rom V3.5 expected in a week
Sunday, 07 December 2008 22:47 Vincent van Daal   
Dutty's Diamond Rom V3.5 is to be expected in a week.

Throy is currently developing it and it will probably get released to the masses next sunday.

Stay tuned!

PS. A w łikend , pewnie będę na nartach  :(   :wink:

nadal cisza
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2008, 18:48:17 wysłana przez OleYek »

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #347 dnia: Grudzień 09, 2008, 20:14:30 »
... może to taka cisza , przed burzą ?  ( oby śnieżną  :D  ) ... a może/prawdopodobnie ludziska mają już dość tych nowości , ciągłego fleszowania i tej swoistej niepewności , że następny znowu nie będzie najlepszy ... i znowu czekać przyjdzie , na nastepny ... :(  , aż do np. nr 10 !

Fajny , kojący sound of silence .

Święta bieżą do Nas , może : " Ciiiicha Noc ... "

Serdeczne Pozdrowienia - Marcin .

« Odpowiedź #348 dnia: Grudzień 10, 2008, 13:09:53 »
Mam prośbę do szanownych użytkowników Diamencika i ROMU DUTTYS. Chciałbym prosić aby ktoś DOBRY wysłał na mojego e-maila ( sebastian@rosciszewski.pl ) trzy pliczki a mianowicie:

1. dzwięk przychodzącej wiadomości SMS,
2. dzwięk przychodzącej wiadomości MMS,
3. dzwięk przychodzącej wiadomości e-mail.

DZIĘKUJE Z GÓRY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HTC Touch Diamond P3700 + HTC PO-S390
Hard-SPL OliNex 1.93
ROM version: 2.03.401.3 WWE
Radio version: 1.11.25.01
Protocol version: 52.58.25.30H

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #349 dnia: Grudzień 10, 2008, 21:07:04 »
Witam ! ... tak po cichu ...

Takie zmiany , zapowiadają się :

ChangeLog V3.5 APR [Almost Perfect Rom] Coming Soon
Change CE OS & Build to 5.2.20764.1.4.3 set to Custom Page Pool
New Diamond Drivers V2.1
Added new Internet Mobile 6
Added Adobe Flash support for IE6
Updated Opera Mobile Version 9.5 V.15200
Updated RSB Hub Application
Updated to BlackStone Endkey Application and set to open to Quick Tasks [New Look]
Fixed screen sleeping during calls
Fixed keyboard randomly popping up in some applications
Fixed Rom to free up memory with some applications running in background
Change settings to Active sync to show in Task Manager also allows to free up more memory
Memory leak also fixed
Changed SMS Alert tone
Lots of Fixes and registry/system changes
Some other bug fixes
Bug >> Some SPB Programs still have issue with these newer builds with Full Port.

Zdravim !

*

Offline Boru

• 44
  • Sprzęt: MDA Compact IV

*

Offline rushers

• 27
  • Sprzęt: MDA Compact IV - Dark Innovation 2 (v7.0)RED [build 21046]  ,  Radio 1.16.25.48
« Odpowiedź #351 dnia: Grudzień 10, 2008, 22:13:17 »
pasword:   Password = V3.5 APR Produced by Dutty

*

Offline xeo00

• 34
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #352 dnia: Grudzień 10, 2008, 23:54:34 »
i jak wrażenia ? ktoś już instalował ? Jak narazie na XDA zachwyceni....

*

Offline Boru

• 44
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #353 dnia: Grudzień 10, 2008, 23:55:48 »
Nowy ROM działa fajnie tzn szybko i stabilnie jak na ok 1,5 godziny testowania, jednak mam problem z przyciskami sprzętowymi podgłaszania (nie działają). Nie miałem z nimi problemu w poprzednich ROMach. Czy ktoś z was równiez ma taki problem?

Edit: Ponowne zgranie ROMu rozwiązało problem  :ok: Super ten ROM jak dotąd. Zobacze jeszcze jak bateria się będzie sprawować...
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2008, 00:44:16 wysłana przez Boru »

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #354 dnia: Grudzień 11, 2008, 09:42:28 »
Nowy ROM na pokładzie :D Ktoś próbował nowego Radio v1.08.25.20M1?U mnie przy instalacji wyskakuje code error a jak u Was?
Pozdro!

Problem z AS w V3.5,nie wiadomo czemu odpala się sam i pracuje w tle...Po zamknieciu po kilku minutach pracuje znów..
Ehh jestem zmęczony póki co ROM-ami Duttego,zaczekam na poważne zmiany.Przesiadam się na Diamond Rom 2.00.421.1 oficjalny test.
Pozdrawiam,miłego flashowania!
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2008, 12:05:29 wysłana przez !Novy »

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #355 dnia: Grudzień 11, 2008, 12:12:00 »
Nowy ROM na pokładzie :D Ktoś próbował nowego Radio v1.08.25.20M1?U mnie przy instalacji wyskakuje code error a jak u Was?
Pozdro!

cofnij sobie wersje radio na jakas stara i wtedy sprobuj powinno pomoc.

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #356 dnia: Grudzień 11, 2008, 19:56:19 »
Ehh ten to kombinuje ale przynajmniej czyta feedback-i hi hi :mrgreen:
    * ChangeLog V3.5a APR [Almost Perfect Rom]
    * Fixed t9/ABC issue with touch keyboard
    * Default to keybaord standard poping up in applications e.g SMS
    * Fixed Remote Sim Access in Rom
    * Removed IE6 and Adobe Flash due to Slowness
    * Some minor registry changes
    * Lite Rom will also be available
    * ActiveSync is left default only takes 10 seconds to add it to task manager exclusive for those who dont want to see it running.

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #357 dnia: Grudzień 11, 2008, 21:49:22 »
Pozdro!

Problem z AS w V3.5,nie wiadomo czemu odpala się sam i pracuje w tle...Po zamknieciu po kilku minutach pracuje znów..
Ehh jestem zmęczony póki co ROM-ami Duttego,zaczekam na poważne zmiany.Przesiadam się na Diamond Rom 2.00.421.1 oficjalny test.
Pozdrawiam,miłego flashowania!

Hi.

Kolego, tak mi się jakoś wydaje, że 2.00.421.1 to African Version :proud: Myślisz że się nada? No ciekaw jestem Twoich opinii.

DUDUS

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #358 dnia: Grudzień 11, 2008, 21:55:36 »
Jakie to ma znaczenie ROM jest WWE(english),śmiga na moim Diamencie od paru godzin i na razie bardzo bardzo stabilnie.Manila pracuje bardzo szybko i to na razie tyle wieści.Wrzuciłem na forum może ktoś potestuje ze mną.

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #359 dnia: Grudzień 11, 2008, 22:44:22 »
Jakie to ma znaczenie ROM jest WWE(english),śmiga na moim Diamencie od paru godzin i na razie bardzo bardzo stabilnie.Manila pracuje bardzo szybko i to na razie tyle wieści.Wrzuciłem na forum może ktoś potestuje ze mną.

jakie zmiany w manili ?? oprocz przezroczystej kurtynki