Nie ma rzeczy bez wad:) o tym za chwilę...
Ale jako krytyk wszystkich poprzednich wersji przyznaję, że 3.3 jest naprawdę udana i nawet z moim Diamondem wszystko chodzi!! Jest super szybka i po pierwszym odpaleniu GPS złapałem fixa w 12sec!! Baterią ktoś się zachwycał ale ja nie widzę tu akurat rewolucji - jest znacznie lepiej na czuwaniu ale jak się korzysta z kom i mp3 playera to spada dosyć szybko. Tylko znacznie gorzej było na wersji 3.1 z radiem .05
Najbardziej się cieszę, że wywalił ActionScreena, który był dedykowany do urządzeń z klawiaturą sprzętową (pisanie w trybie LS) a w Diamondzie był to największy bezsens jaki można było zrobić.
Cieszy mnie również brak kiepsko działających guzików +/- w wiadomościach.
Wracając do wad i dziwnych zachowań:
- ustawiłem profil silent, później wróciłem do poziomu ~50% i bez SR nie działa mi dźwięk wiadomości SMS (voice jest OK)
- nadal nie działa exit w zakładce Comm Manager

- ROM słabo działa w połączeniu z dodatkowymi tweakami i toolami ale tych na szczęście nie używam, więc akurat mi to nie przeszkadza
- problemy z S2U - musiałem pogrzebać w rejestrze bo po instalacji S2U padło mi systemowe volume control
- flashlite w aparacie

domyślam się, że jest to śmieć pozostawiony niechcący po przeróbkach Manili z HD czy innnego HTCka posiadającego białą diodkę imitującą lampę błyskową
Jednak to wszystko to jakieś drobne sprawy i na pewno długo nie zmienię tego ROMu na wyższą wersję

Poczekam do wersji 4.0 jak mówiłem:)
W między czasie przetestuję na 2 urządzeniu nowego udK i AZTORA.