Duttys Diamond V2.9 RTM oraz wersje V3 i V4 Final !!

• 639 Odpowiedzi
  • 87492 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Gix

• 49
  • Sprzęt: HTC Touch Pro, HTC HD2
Odp: Duttys Diamond V2.9 RTM oraz V3 !!
« Odpowiedź #270 dnia: Listopad 25, 2008, 13:47:30 »
czemu w wersji 3.3 w wiadomosciach nie ma tych dwoch przyciskow do powiekszania/pomniejszania tekstu? W v3.2 byly. Mozna to jakos wlaczyc? (nie chodzi mi o instalowanie tego odzielnie)

Dołączam się do pytania może ktoś wie jak to przywrócić bo literki są jak dla mnie troszeczkę za małe  :(

Edit: Właśnie zauważyłem że jak chce napisać wiadomość po tym jak wykonywałem jakieś połączenie to po kliknięciu na nowa wiadomość włącza mi się ekran połączeń (ten z klawiaturą do wystukiwania numeru). Możecie mi powiedzieć jak to naprawić ??? Mój soft to Duttys Diamond V3.3 wgrany dziś rano.
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2008, 14:08:45 wysłana przez Gix »

*

Offline Rome

• 267
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S  TRAK GPS-430 + AM 6.6 PL
« Odpowiedź #271 dnia: Listopad 25, 2008, 14:39:16 »
czemu w wersji 3.3 w wiadomosciach nie ma tych dwoch przyciskow do powiekszania/pomniejszania tekstu? W v3.2 byly. Mozna to jakos wlaczyc? (nie chodzi mi o instalowanie tego odzielnie)

Dołączam się do pytania może ktoś wie jak to przywrócić bo literki są jak dla mnie troszeczkę za małe  :(

Edit: Właśnie zauważyłem że jak chce napisać wiadomość po tym jak wykonywałem jakieś połączenie to po kliknięciu na nowa wiadomość włącza mi się ekran połączeń (ten z klawiaturą do wystukiwania numeru). Możecie mi powiedzieć jak to naprawić ??? Mój soft to Duttys Diamond V3.3 wgrany dziś rano.

a gdzie klikasz na "nowa wiadomość"

bo jeżeli w TF3D to przed chwilą sprawdziłem Twój powyższy przypadek i nic takiego nie zauważyłem
Pozdrawiam
Rome

*

Offline Gix

• 49
« Odpowiedź #272 dnia: Listopad 25, 2008, 14:43:38 »
No właśnie gdzie nie kliknę to tak się dzieje. Natomiast jeśli zresetuje telefon to po napisaniu wiadomości TF3D zawiesza się  :(

*

Offline idas

• **
  • 169
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #273 dnia: Listopad 25, 2008, 15:57:28 »
Czyżby v.3.3 była naprawdę bez wad?
Do tej pory wstrzymywałem się z wgraniem nowego ROMu Dutty'ego, bo po trefnej przygodzie z v2.9 byłem zawiedziony.

*

Offline Gix

• 49
« Odpowiedź #274 dnia: Listopad 25, 2008, 16:05:15 »
Właśnie przeflashowałem telefon jeszcze raz. Pobawię się nim i zdam relację co i jak wieczorem. Mam nadzieję że problem o którym pisałem wyżej już nie wróci.

Edit : No i już mam winowajcę. Niestety jest nim GNes  :(. Mam ustawione w GNes by jak się wchodzi do wiadomości przekręcał ekran o 270 stopni.
Gdy program ten jest aktywny obraz oczywiście się przekręca ale jednocześnie odpala się zakładka phon (ta z klawiatura do wybierania numeru). Może ktoś zna sposób który by rozwiązał ten problem ???
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2008, 16:16:29 wysłana przez Gix »

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #275 dnia: Listopad 25, 2008, 16:21:17 »
Nie ma rzeczy bez wad:) o tym za chwilę...

Ale jako krytyk wszystkich poprzednich wersji przyznaję, że 3.3 jest naprawdę udana i nawet z moim Diamondem wszystko chodzi!! Jest super szybka i po pierwszym odpaleniu GPS złapałem fixa w 12sec!! Baterią ktoś się zachwycał ale ja nie widzę tu akurat rewolucji - jest znacznie lepiej na czuwaniu ale jak się korzysta z kom i mp3 playera to spada dosyć szybko. Tylko znacznie gorzej było na wersji 3.1 z radiem .05

Najbardziej się cieszę, że wywalił ActionScreena, który był dedykowany do urządzeń z klawiaturą sprzętową (pisanie w trybie LS) a w Diamondzie był to największy bezsens jaki można było zrobić.
Cieszy mnie również brak kiepsko działających guzików +/- w wiadomościach.

Wracając do wad i dziwnych zachowań:
- ustawiłem profil silent, później wróciłem do poziomu ~50% i bez SR nie działa mi dźwięk wiadomości SMS (voice jest OK)
- nadal nie działa exit w zakładce Comm Manager :)
- ROM słabo działa w połączeniu z dodatkowymi tweakami i toolami ale tych na szczęście nie używam, więc akurat mi to nie przeszkadza
- problemy z S2U - musiałem pogrzebać w rejestrze bo po instalacji S2U padło mi systemowe volume control
- flashlite w aparacie :) domyślam się, że jest to śmieć pozostawiony niechcący po przeróbkach Manili z HD czy innnego HTCka posiadającego białą diodkę imitującą lampę błyskową

Jednak to wszystko to jakieś drobne sprawy i na pewno długo nie zmienię tego ROMu na wyższą wersję :) Poczekam do wersji 4.0 jak mówiłem:)
W między czasie przetestuję na 2 urządzeniu nowego udK i AZTORA.

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #276 dnia: Listopad 25, 2008, 16:45:10 »

Jednak to wszystko to jakieś drobne sprawy i na pewno długo nie zmienię tego ROMu na wyższą wersję :) Poczekam do wersji 4.0 jak mówiłem:)
W między czasie przetestuję na 2 urządzeniu nowego udK i AZTORA.

udK niesamowicie zre baterie. jakies 20 h i po baterii.
Nie ma skilowannego AS co 30 min uruchamia sie na nowo

Podoba mi sie no sleep podczas rozmowy w udK. Ekran sie nie wylacza po zaslonieciu sensora swiatla ekran sie przyciemnia. Fajowe w romach duttego za cholere tego nie idzie wlaczyc. Dziala dosc dobrze.
Manilla jest podlaczona do GNES, po obrocie ekranu uruchamia sie action screen

*

Offline Gix

• 49
« Odpowiedź #277 dnia: Listopad 25, 2008, 21:49:04 »
No i już wszystko wiem nowy rom V3.3 ma problemy z trybem Landspace(w SMS) oraz programem GNes. Ponieważ już przyzwyczaiłem się do pisania w tym trybie dlatego wróciłem  do poprzedniego romu  :( . Jedno co mogę powiedzieć o romie V 3.3 to TF3D naprawdę zasuwa  :ok:

*

Offline Dean

• *
  • 72
  • Avatar - reklama strony - REGULAMIN
    • Grafika Komputerowa
  • Sprzęt: iPhone 3G 16Gb, HP iPaq 316
« Odpowiedź #278 dnia: Listopad 26, 2008, 15:18:20 »
Jeśli mowa o GNES to już wiem dlaczego mi Opera szwankowała w tym romie. Przekręcając telefon na bok automatycznie mi ją minimalizowało i załączało się okno dzwonienia. Wyłączyłem GNesa i jest ok.  Dzięki za info ;)

*

Offline Cameyo

• **
  • 139
  • Sprzęt: BB 9700
« Odpowiedź #279 dnia: Listopad 26, 2008, 16:44:29 »
No i już wszystko wiem nowy rom V3.3 ma problemy z trybem Landspace(w SMS) oraz programem GNes. Ponieważ już przyzwyczaiłem się do pisania w tym trybie dlatego wróciłem  do poprzedniego romu  :( . Jedno co mogę powiedzieć o romie V 3.3 to TF3D naprawdę zasuwa  :ok:
to samo u mnie, a tak mi sie to podobalo. Po SR dziala normalnie od czasu...

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #280 dnia: Listopad 26, 2008, 17:29:50 »
no, niestety... trzeba czekac na v3.4... i tak pewnie na dniach wyjdzie

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #281 dnia: Listopad 26, 2008, 18:01:38 »
Hi.

Koledzy. Załadowałem 3.3, i któryś piep....y program próbuje się co jakiś czas łączyć z internetem przez GPRS. Ja oczywiście cwańszy jestem od niego, i zaraz sobie zmodyfikowałem połączenie tak, że jest wadliwy AP, więc z połączenia nici. Ale ciekawi mnie co to za aplikacja. Pogoda ma odznaczoną auto aktualizację. Podobnie QuickGPS. Ma ktoś pomysł który programik chce mnie naciągać na forsę?

DUDUS

*

Offline Gix

• 49
« Odpowiedź #282 dnia: Listopad 26, 2008, 18:03:46 »
Proponuję zacząć od HR to rozwiąże Twój problem  :ok:

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #283 dnia: Listopad 26, 2008, 18:05:38 »
moze maila ci automatycznie chce sprawdzac...
Poza tym skad my mamy wiedziec co ty tam zainstalowales?

PS nie lepiej zainstalowac NoData?

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #284 dnia: Listopad 26, 2008, 18:38:03 »
Hi.

No problem w tym, ze jakby NIC nie zainstalowałem. Golutki ROM Duttys V3.3 WWE 5.2.20931.1.5_1.09.25.23.
Porada z HR jest doprawdy SUPER :proud: Tylko po jaka cholerę? Przecież wgranie nowego ROM wykonuje tą czynność automatycznie, gdyby kolega przypadkiem nie wiedział.

DUDUS
Napisane: Listopad 26, 2008, 18:31:06
PS.

Nie konfigurowałem żadnej poczty, toteż maila mi nie ściąga.
Napisane: Listopad 26, 2008, 18:32:13
EEEEEEEEEEEEE

Nieważne. Wywalam go z urządzenia. Już drugi raz się w ciągu godziny zawiesił. Kaszanka ten ROM jest. Załaduję testowo Lovelasika, a jak mi się nie spodoba to ponownie QSQA Diamentowy 4.0. Na nim się nigdy nie zawiodłem

DUDUS

« Odpowiedź #285 dnia: Listopad 26, 2008, 20:26:07 »
[quote author=woma1 link=topic=114990.msg828120#msg828120 date=1227721
Porada z HR jest doprawdy SUPER :proud: Tylko po jaka cholerę? Przecież wgranie nowego ROM wykonuje tą czynność automatycznie, gdyby kolega przypadkiem nie wiedział.
[/quote]

Kolego nie będę Ci tłumaczył dlaczego drugi HR jest potrzebny zanim telefon się spersonalizuje i wczyta całkowicie nowy ROM bo mi się nie chce , ale zanim ocenisz jakikolwiek ROM zrób pierw tego HR , a dla sprawdzenia przydatności tej czynności wgraj jeszcze raz ten ROM-ik , zrób HR w odpowiednim momencie i przetestuj go jeszcze raz , potem pogadamy .
;)
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2008, 21:10:21 wysłana przez marceliii »

*

Offline Maarcin

• 297
  • Sprzęt: LG G2
« Odpowiedź #286 dnia: Listopad 26, 2008, 20:42:03 »
Hi.

No problem w tym, ze jakby NIC nie zainstalowałem. Golutki ROM Duttys V3.3 WWE 5.2.20931.1.5_1.09.25.23.

DUDUS
Napisane: Listopad 26, 2008, 18:31:06
PS.

Nie konfigurowałem żadnej poczty, toteż maila mi nie ściąga.
Napisane: Listopad 26, 2008, 18:32:13
EEEEEEEEEEEEE

Nieważne. Wywalam go z urządzenia. Już drugi raz się w ciągu godziny zawiesił. Kaszanka ten ROM jest. Załaduję testowo Lovelasika, a jak mi się nie spodoba to ponownie QSQA Diamentowy 4.0. Na nim się nigdy nie zawiodłem

DUDUS

Drogi Dudusiu !
Ściągnij ROM ponownie  :)  . Zainstaluj i wykonaj HR po pojawieniu się ekranu , " ... o przygotowaniu do pierwszego użycia ... " ( także , nie wiem po co  :D  , jednak to działa !!!  ) . Instalowałem ten ROM dwukrotnie , w ten sposób , DZIAŁA REWELACYJNIE . Pełna kontrola nad systemem ! . Suuuper , naprawdę . Nic się nie wymusza , wszystko działa , tak jak chcesz . :grin:  . ... dla mnie rewelacja .

W kwestii ROMu Qsqi , pełna zgoda  :D :ok: , zawsze Go mam w pogotowiu . Stabilność i pewność w działaniu - perfekcja.Brakuje Mu jednak, kontroli nad przewijaniem zdjęć,kontaktów,programów . Szybkości działania . Ogólnie SZACUNEK dla Qsqi ! :ok:

Pozdrawiam i sugeruję , ponowne wypróbowanie 3.3 .

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #287 dnia: Listopad 27, 2008, 14:27:43 »
Hi.

Postąpię zatem zgodnie z Waszymi sugestiami. Zrobię HR i zobaczymy co będzie. Na razie jestem niezbyt zadowolony z tego układu ROM + RADIO. Wykonałem standardowy test czuwania nocnego (BT, WIFI, GPS wyłączone, TEL włączony pasmo GSM, wszystkie aplikacje pozabijane). Wyszło mi 11%/8godzin. Dla porównania przy ROM Diamentowy 3.2 + RADIO 07 miałem 4%/10godz;

DUDUS

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #288 dnia: Listopad 27, 2008, 14:44:06 »
Hi.

Postąpię zatem zgodnie z Waszymi sugestiami. Zrobię HR i zobaczymy co będzie. Na razie jestem niezbyt zadowolony z tego układu ROM + RADIO. Wykonałem standardowy test czuwania nocnego (BT, WIFI, GPS wyłączone, TEL włączony pasmo GSM, wszystkie aplikacje pozabijane). Wyszło mi 11%/8godzin. Dla porównania przy ROM Diamentowy 3.2 + RADIO 07 miałem 4%/10godz;

DUDUS

A sprobuj to najnowsze radio Duttiego  http://rapidshare.com/files/167600236/Radio_1.09.25.23.rar u mnie śmiga ok .... poczytaj w wątku o RadioROMach
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #289 dnia: Listopad 27, 2008, 15:06:16 »
Hi.

DUDUS

I tak masz przy ROMie v3.3 i radiu 1.09.25.23?! Mi w nocy przez 11h 6% zrzarlo

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #290 dnia: Listopad 27, 2008, 15:14:42 »

I tak masz przy ROMie v3.3 i radiu 1.09.25.23?! Mi w nocy przez 11h 6% zrzarlo

Wszystko zalezy od zasiegu. Mi to radio potrafi zezrec 10% w 2h. Siedze w zasiegu gdzie mam 2 kreseczki. 8 rano mialem 88% teraz o 15:12 mam 55%

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #291 dnia: Listopad 27, 2008, 15:28:40 »
Witam !

W niedzielę ...  :D :sleepy:

ChangeLog V3.4 APR [Almost Perfect Rom] Ongoing work so far
Fixed Touch Keyboard Font Permanently
Fixed t9 issue with Touch Keyboard
Fixed Touch Keyboard sip change after every soft reset
Fixed Alarm in rom for people experiencing problems
Removed GNES from rom -----> will provide cab for it
Removed File Explorer Link in Program Folder, Internal Storage.lnk does all that now
Removed sim fix from start up folder for people who wants to show sim contacts
Show Sim contacts now default in Rom
Hide Sim.cab in System Tools Folder for easy install to hide sim contacts
Some minor changes in registry
Some other bug fixes

Pozdrawiam.

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #292 dnia: Listopad 27, 2008, 15:30:56 »
Na TYM radiu i na TYM romie ci w 2h 10% zrzarlo jak telefon lezal wygaszony? Miales 3G i GPRS Auto Attach wylaczone?

PS. heh, mowilem ze na dniach wyjdzie v3.4 :D

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #293 dnia: Listopad 27, 2008, 15:51:33 »
Na TYM radiu i na TYM romie ci w 2h 10% zrzarlo jak telefon lezal wygaszony? Miales 3G i GPRS Auto Attach wylaczone?

wszystko wyłaczone, radio 05 + 2.9 duttego dzialalo nawet i 3 dni

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #294 dnia: Listopad 27, 2008, 15:59:16 »
aaa, to zmien sobie na to nowe radio 1.09.25.23 i najlepiej rom na nowszy V3.2 polecam. Tamto radio jest tragiczne na romach duttyego

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #295 dnia: Listopad 27, 2008, 16:57:30 »
Hi

Widzę że nie tylko ja narzekam na ten układ ROM+RADIO. Jeszcze raz: ROM Duttys V3.3 APR CVSD , RADIO 1.09.25.23. Wszystko instalowane z jednej paczki od Dutty. Żadnych dodatkowych aplikacji nie instalowałem. W Diamond Tweaks poustawiałem tylko wszystko dla optymalizacji energii. Noc, pełny zasięg, czasem może chwilowo 4 (wszystkie testy radyjek robię zawsze w tym samym miejscu, więc są kompatybilne że tak powiem). WiFi, BT, GPS wyłączone. Wszystkie aplikacje pozabijane. TEL włączony (network GSM, band UMYS(2100)+GSM(900+1800). "Konsumpcja" baterii 11%/8godzin (czyli gorzej nawet niż 05 gdzie miałem 10%/10godz). Dla porównania podałem wynik dla 07: 4%/10godz. Ale widzę że niektórzy Koledzy osiagnęli że tak powiem "jeszcze lepsze" rezultaty "konsumpcji" RADIO 23 :smile: Ciekawe tylko co tak żre? RADIO czy ROM?

DUDUS

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #296 dnia: Listopad 27, 2008, 17:29:49 »
no to dziwne troche. Mi cos takiego to sie dzialo na .05 ale na tym nowym radiu jest bardzo dobrze. Moze lepiej sie spytajcie na xda

« Odpowiedź #297 dnia: Listopad 27, 2008, 22:34:27 »
No tez mi sie zdaje ze 3.3 zre bateryjke. Poprzednio mialem 2.2 lovelasika i telefon chodzi 2-3 dni.

Wczoraj zmienilem rom na 3.3 - wczoraj wieczoram naladowalem diamonda, dzis odbylem kilka rozmow (lacznie moze z 20 minut) i mam jakies 30% baterii. Fakt, ze tel lezal ze 2h z wlaczonym wyswietlaczem ale bez przesady.

Jakie radio polecacie do tego romu ? Myslicie ze zmiana radia cos pomoze ?

*

Offline Rome

• 267
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S  TRAK GPS-430 + AM 6.6 PL
« Odpowiedź #298 dnia: Listopad 28, 2008, 08:14:43 »
woma1

jeżeli chcesz się pobawić jeszcze w testy to zrób HR ale nie zmieniaj ustawień w Diamond Tweak.

Wiem z własnego doświadczenia że po zmianach w Tweak'ach w Diamond Config po nocy zeszło mi 10% bateri gdzie normalnie schodzi mi 2-5%.

Niestety dzisiaj miałem poważne problemy z Radio, w trakcie dojazdu do pracy tel non stop gubił zasięg  :-| i niestety pomagało tylko wyszukanie ponowne sieci.

Nie wiem o co chodzi ale jeszcze poobserwuję temat i jeżeli będę miał dalsze problemy to wracam do Radia BS14 z którym nie miałem żadnych problemów
Pozdrawiam
Rome

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #299 dnia: Listopad 28, 2008, 09:36:26 »
Cześć !

Miał być w niedzielę a tu proszę  ....  :D

http://rapidshare.com/files/168048084/RUU_Duttys_V3.4_WWE_5.2.20761.14.2_CVSD.zip

Pozdrawiam .