Duttys Diamond V2.9 RTM oraz wersje V3 i V4 Final !!

• 639 Odpowiedzi
  • 87447 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
Odp: Duttys Diamond V2.9 RTM ROM Released
« Odpowiedź #60 dnia: Listopad 11, 2008, 21:45:06 »

Panowie tworzę te wątki o ROM-ach Duttego (i nie tylko) by uświadomić wam że istnieją ROM-y inne jak Full Wypas i inne od qsqa.Jestem na wielkie nie jeśli chodzi o ROM-y tego Pana(nawet na początek)Taki soft może sobie stworzyć każdy przy niewielkich umiejętnościach a nie w tym rzecz.Należę do ludzi którzy nie zabierają się do rzeczy o których nie maja pojęcia więc korzystam z fachowego softu tworzonego przez innych którzy się na tym znają.Rzecz w tym by wykorzystać maksymalnie możliwośći zakupionego urządzenia.

!Novy - pokaż mi jeden ROM twojego autorstwa, jedno spolszczenie lub cokolwiek w tym temacie - kompleksy uzależniają, co?

« Odpowiedź #61 dnia: Listopad 11, 2008, 22:01:30 »
Trzeba przyznać że rom-ik naprawdę wymiata , i jak na razie co do jego stabilności nie mam żadnych zarzutów .
:)
Ale mam problem z godziną , nie wiem jak zmienić ja na system 24h , nie widzę takiej opcji .
Dodatkowo zapytam czy spolszczenie do tej wersji TF3D jest te samo co do wszystkich , czy duttys ma jakieś swoje .
No i najważniejsze T9 polskie , jest możliwość załadowania jakoś ?

*

Offline klnet

• 24
« Odpowiedź #62 dnia: Listopad 11, 2008, 22:05:08 »
Ale mam problem z godziną , nie wiem jak zmienić ja na system 24h , nie widzę takiej opcji .

Zmień w Settings -> System -> Regional Settings na Polish

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #63 dnia: Listopad 11, 2008, 22:18:12 »
!Novy - pokaż mi jeden ROM twojego autorstwa, jedno spolszczenie lub cokolwiek w tym temacie - kompleksy uzależniają, co?

Napisałem przecież jasno i wyraznie że nie zabieram się za rzeczy na których się nie znam...a i Tobie to radzę.Kurcze masz monopol na tym forum czy jak?Nie czytasz negatywnych wypowiedzi na temat swych ROM-ów?Wszyscy muszą ci lizać tyłek i pochlebiać?Nie muszę niczego udowadniać by nie podobało mi się co tworzysz,nie kumasz tego czy jak?To ty masz kompleksy,powinieneś wiedzieć że to inni oceniają Twą pracę a nie TY sam!!I daj już spokuj w tym wątku przynajmniej... :-|

EDIT:Nic do Ciebie nie mam,z mojej strony uważam temat mej krytyki za zamknięty.Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2008, 23:08:16 wysłana przez !Novy »
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

« Odpowiedź #64 dnia: Listopad 11, 2008, 22:30:03 »
daj już spokuj w tym wątku przynajmniej... :-|

Tak sobie śledzę ten wątek i nasuwa mi się myśl, że tutaj to Nowy zaczynasz....
Już naczytałem się o Twojej krytyce i jest to OK, ale nie w każdym wątku.
Masz inne zdanie, masz do tego prawo.
Pokazujesz ludziom inne możliwości, inne romy i to jest dobre, ale do .... przestań się powtarzać jak zdarta płyta... ile można.
Szukasz zaczepki, czy co?
To jest bez sensu. Dajcie sobie po strzale, później na piwo i koniec tych wzajemnych uszczypliwych komentarzy.

Mam nadzieje, że mój komentarz nie na temat będzie ostatnim tutaj.

Pozdrawiam,
Nakus

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #65 dnia: Listopad 12, 2008, 08:36:54 »
Ktoś prosił o T9 w ojczystym,znalazłem ale nie działa ...Jak ktoś znajdzie to proszę o info.
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2008, 09:39:42 wysłana przez !Novy »

*

Offline Cameyo

• **
  • 139
  • Sprzęt: BB 9700
« Odpowiedź #66 dnia: Listopad 13, 2008, 22:57:01 »
Dzieki Novy za ten ROM. Jest po prostu zajemocny. Najlepsze jest obracanie jak w Touch Pro i klawiatura wide.
Pelen RESSPECT dla Ciebie.

Wiesz moze jak sie wlacza szybciej Wi-Fi?? W menedzerze polaczen jest wygaszony, a wchodzenie poprzez start->settinng->wifi  nie wydaje mi sie najprzyjemniejsze.

Jak rozwiazujecie problem z polskimi znakami?

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #67 dnia: Listopad 14, 2008, 08:13:57 »
Dzieki Novy za ten ROM. Jest po prostu zajemocny. Najlepsze jest obracanie jak w Touch Pro i klawiatura wide.
Pelen RESSPECT dla Ciebie.

Wiesz moze jak sie wlacza szybciej Wi-Fi?? W menedzerze polaczen jest wygaszony, a wchodzenie poprzez start->settinng->wifi  nie wydaje mi sie najprzyjemniejsze.

Jak rozwiazujecie problem z polskimi znakami?

Ciesze się!
Co do polskiej czcionki to sprawdz dokładnie-napewno w Full qwerty jest(w pozostałych aplikacjach również)!
Co do WiFi to ja mam dodany Comm Menager do Programy w TF3D i tak też odpalam WiFi... :wink:

*

Offline kucharz

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: Duttys Diamond V2.9 RTM oraz V3 !!
« Odpowiedź #68 dnia: Listopad 14, 2008, 09:44:24 »
a niech to! czekałem z instalacją 2.9 do pojawienia się wersji finalnej, a tu widzę już na horyzoncie v 3  :O Pytanie do użytkowników finalnej wersji 2.9 - jak się sprawuje ten rom? Śmiało można instalować i traktować go jako ten właściwy czy znów to kolejny przejściowy, w oczekiwaniu na kolejną wersję? Innymi słowami - czy ten rom ma jakieś poważne błędy, które utrudniają korzystanie z pocketa typu zawieszający się system, niedziałające wi-fi , itp. :)

czy warto instalować wersję lite? na xda w Rom Applications Included nie widzę masy zbędnego softu, raczej tylko to, co potrzebne? używam wersji 2.2 lovelasika, ale tutaj sporo śmieci jest dołączonych,z których w ogóle nie korzystam.

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #69 dnia: Listopad 14, 2008, 09:51:44 »
a niech to! czekałem z instalacją 2.9 do pojawienia się wersji finalnej, a tu widzę już na horyzoncie v 3  :O Pytanie do użytkowników finalnej wersji 2.9 - jak się sprawuje ten rom? Śmiało można instalować i traktować go jako ten właściwy czy znów to kolejny przejściowy, w oczekiwaniu na kolejną wersję? Innymi słowami - czy ten rom ma jakieś poważne błędy, które utrudniają korzystanie z pocketa typu zawieszający się system, niedziałające wi-fi , itp. :)

czy warto instalować wersję lite? na xda w Rom Applications Included nie widzę masy zbędnego softu, raczej tylko to, co potrzebne? używam wersji 2.2 lovelasika, ale tutaj sporo śmieci jest dołączonych,z których w ogóle nie korzystam.

Kolego instaluj V3,myślę że to już raczej finalna wersja,Duttego od innych kucharzy odróżnia to że wypuszcza soft,testują go beta testerzy,potem wszyscy którzy chcą i raportują błedy w ROM-ie -z tąd taki wysyp jego ROM-ów.To takie dążenie do perfekcji przy pomocy masy innych użytkowników.Wersja V3 jak zauważyłeś ma nowy Build  5.2.20931.1.5 oraz  AKU1.5 Produced By Dutty(AKU=dodatek SP w Windowsie) i nne zmiany.Testuj! :wink:

*

Offline Rome

• 267
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S  TRAK GPS-430 + AM 6.6 PL
« Odpowiedź #70 dnia: Listopad 14, 2008, 09:58:31 »
!Novy

testujesz już V3?
Ja zastanawiam się czy wrzucać, narazie jade na 2.9RTM i jestem bardzo zadowolony z prędkości, stabiloności i żywotności bateri, która wytrzymuje mi prawie dwie doby i to przy normalnym użytkowaniu (sms-y, telefony, troche WiFi oraz transmisji GPRS/3G, 3G włączone)
Pozdrawiam
Rome

*

Offline kucharz

• **
  • 107
« Odpowiedź #71 dnia: Listopad 14, 2008, 10:01:30 »
No właśnie, !Novy, masz u siebie v3 ? są jakieś poważne błędy czy bez obaw można instalować? A jakie radio do tego wybrałeś? Dutty pisze że testował soft na 1.00.25.05 (też na tym jadę, ale z rom 2.2) ?

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #72 dnia: Listopad 14, 2008, 10:05:16 »
No właśnie, !Novy, masz u siebie v3 ? są jakieś poważne błędy czy bez obaw można instalować? A jakie radio do tego wybrałeś? Dutty pisze że testował soft na 1.00.25.05 (też na tym jadę, ale z rom 2.2) ?

Ten ROM-ukazał się kilka godzin temu,zainstaluje to porozmawiamy! :wink:

*

Offline kucharz

• **
  • 107
« Odpowiedź #73 dnia: Listopad 14, 2008, 10:13:49 »

ok ok  :ok: to czekamy na pierwsze wrażenia  :O~ wstrzymam się jeszcze te kilka dni bo wolę jednak instalować coś, co zostało przetestowane przez innych  :P

*

Offline Cameyo

• **
  • 139
  • Sprzęt: BB 9700
« Odpowiedź #74 dnia: Listopad 14, 2008, 10:29:35 »
Masz racje Novy!!! Znaki sa w Full Qwerty.

Co do Wi-Fi, to mialem to polecenie wygaszone w Comm Manager, ale teraz jest juz ok.

Dzieki

p.s. jakie roznice w v3 w stosunku do 2.9? opowiadaj!!!

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #75 dnia: Listopad 14, 2008, 10:29:40 »

ok ok  :ok: to czekamy na pierwsze wrażenia  :O~ wstrzymam się jeszcze te kilka dni bo wolę jednak instalować coś, co zostało przetestowane przez innych  :P

Tutaj zabawa jest trochę dłuższa,trzeba zmienić Hard Spl na sugerowana wersję 1.93 mam wersję 1.40 Olinex.Trzeba ściągnąć plik http://rapidshare.com/files/163605939/Diamond_-_Olinex_-_Unsigned-hspl-1.93___Jumpspl.zip wypakować,i kliknąć diamond-sspl i podążać za instrukcją.Program Jumpsl zmieni nam HardSPL na 1.93 .Potem flash V3,Hard Reset po flashu obowiązkowy i tyle,aha no i Radio ROM jaki się lubi he he..Najlepiej poczytać wątek o tym ROM-ie i instalować krok po kroku jak radzi Dutty.. :wink:
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2008, 10:58:05 wysłana przez !Novy »

*

Offline kucharz

• **
  • 107
« Odpowiedź #76 dnia: Listopad 14, 2008, 11:09:59 »
Tutaj zabawa jest trochę dłuższa,trzeba zmienić Hard Spl na sugerowana wersję 1.93 mam wersję 1.40 Olinex.
Najlepiej poczytać wątek o tym ROM-ie i instalować krok po kroku jak radzi Dutty.. :wink:

dzięki za wskazówki, a co do instalacji - to chyba wszystko się robi tak jak z innymi softami, kolejność ta sama :) wątku na xda nie ogarniam , te 6,500 odpowiedzi to już nie na mają głowę :E

a czy po zmianie radia, trzeba też robić HR ? czy tylko po zmianie romu? w sumie to obecne radio całkiem mi odpowiada, więc na razie nie będę zmieniał, chociaż jak nie trzeba robić HR po każdym wgraniu to może sprawdzę z 2-3 inne jak się sprawują

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #77 dnia: Listopad 14, 2008, 11:29:57 »
Ehh zalecany jest HR po zmianie RadioROM-u...
Napisane: Listopad 14, 2008, 11:27:18
Witam i podziękowania dla !Novy-ego ! ... ponownie  :smile: .
Dziabnąłem "hardreseta"  :D , od razu , jeszcze przy czarnym ekranie (samo uruchamianie) . Jest lepiej , to faktycznie działaaaaa !  :D

Dzięki !Novy . Ponownie .

Nie musisz się tak spieszyć!Wystarczy że zrobisz HR po flash-u ROM-u,po HR-cie ROM skustomizuje się na nowo! :wink:

« Odpowiedź #78 dnia: Listopad 14, 2008, 13:30:25 »
Mi cos ten diamond-spl nie dziala,pisze nieprawidlowa aplikacji windows,wiec dalem update z folderu hardspl mysle ze zadziala.

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #79 dnia: Listopad 14, 2008, 14:47:52 »
Rom śmiga póki co aż miło,za wcześnie na opinie..Dodatkowo Programy-HTC GPS Tool no i ta czułość TF3D,bardzo przyjemnie pracuje ehhh.Jestem ciekaw wersji 8MB,pewnie więcej RAM-u zostaje ale i tak po instalacji mojej standardowej paczki programów takiej jak przy V2.9 zostaje więcej RAM-u max zużycie 65% ale nie ma to wpływu na szybkość tego ROM-u!Co do HardSPL ja zmieniłem na 1.93 ale kolesie na XDA piszą że przy 1.40 Olinex nie mieli żadnych problemów przy flashu  mimo to warto chyba testować ten ROM przy takim sofcie przy jakim był testowany przez betatesterów czyli HardSPL 1.93 i Radio 05-tak chociaż na początek by było do czego odnieść się po zmianie Radia choćby..

*

Offline Maarcin

• 297
  • Sprzęt: LG G2
« Odpowiedź #80 dnia: Listopad 14, 2008, 16:54:06 »
Witam!
" Zabujany" jestem w 3.2a Qsqi  :D . Jednak zmienię dzisiaj na "Trójkę" Dutty-ego . Muszę w końcu sam zobaczyć , co w nich jest takiego niezwykłego . Najwyżej wrócę do ROM-u - Qsqi ... zaryzykuję bez zmiany HardSPL . Zostawię 1.40 Olinex . :worried:
Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2008, 21:20:37 wysłana przez Maarcin »

« Odpowiedź #81 dnia: Listopad 14, 2008, 17:38:01 »
Zmienisz i nie wrócisz , od razu odczujesz różnice w prędkości działania TF3D .
;)

*

Offline Rome

• 267
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S  TRAK GPS-430 + AM 6.6 PL
« Odpowiedź #82 dnia: Listopad 14, 2008, 17:59:37 »
Również wrzuciłem V3, HardSPL zmieniłem na 1.93

Według mnie prędkość działania podobna do 2.9RTM tak więc jest  :ok:

Ciekawe jak będzie z baterią ale o tym będę mógł napisać za kilka dni.

Radio mam BS14, i wszystko działa super (WiFi, BT, GPRS/3G, GPS)
Pozdrawiam
Rome

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #83 dnia: Listopad 14, 2008, 19:03:30 »
;)

Swięte słowa! :ok:

Rome napisz koniecznie jak współpracuje z BS14,ja używam 05 więc możemy wymienić opinie!Używasz 12MB czy 8MB?Ta różnica też mnie ciekawi,podobno TF3D działa mozolnie,zauważyłeś że przy nawet 65-70%zużyciu RAM-u system śmiga aż miło! :wink:

*

Offline Gix

• 49
  • Sprzęt: HTC Touch Pro, HTC HD2
« Odpowiedź #84 dnia: Listopad 14, 2008, 19:42:48 »
Właśnie wgrałem V3 8MB i po użytkowaniu go przez 2h stwierdzam że TF3D działa mozolnie tylko po Soft Resecie.

*

Offline kmaro

• 366
  • Używaj GOOGLE rece nie bedą bolały:P
  • Sprzęt: przejściowo SE W705
« Odpowiedź #85 dnia: Listopad 14, 2008, 20:27:04 »
Ja zaranie siedzę przy 2.9 przy 90% TF3D zasówa nadal  :D
Czekam na wersje z w pełni działającą manilla z Touch HD

Poza tym bateria spokojnie wytrzymuje mi 2 dni przy mieszanym użytkowaniu, z czego jestem HAPPY :grin:

*

Offline immy

• *
  • 52
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #86 dnia: Listopad 14, 2008, 21:23:02 »
Hej,
a ja znów mam problem z pobraniem romu ze strony dutty'ego.
Podziel się Novy! raz jeszcze plikiem i wrzuć go na rapidshare lub gdziekolwiek.

Jakkolwiek - dzięki :P
paranoid android

*

Offline Maarcin

• 297
  • Sprzęt: LG G2
« Odpowiedź #87 dnia: Listopad 14, 2008, 21:34:38 »
;)

Swięte słowa! :ok:

Rome napisz koniecznie jak współpracuje z BS14,ja używam 05 więc możemy wymienić opinie!Używasz 12MB czy 8MB?Ta różnica też mnie ciekawi,podobno TF3D działa mozolnie,zauważyłeś że przy nawet 65-70%zużyciu RAM-u system śmiga aż miło! :wink:

Czołem !
Wgrałem V3 , przy 1.40 .Poszło OK! . Trochę zmian w uporządkowaniu programów ( to mój pierwszy Dutty ),brak mojej ulubionej belki z Batti 2.4  , lecz ją szybko zainstalowałem  :D  . Zostało mi RADIO .16  i suuuper . Ogólnie , chwilowo , żadnych zachwytów . Trochę za gruba czcionka,w prognozie pogody , po wybraniu Polski , nie pojawia się Ona domyślnie , w przypadku dodania nowego miasta. W TF3D ustawiony - jak dla mnie - trochę zbyt duży - nacisk palca/stylusa . (Jednak to moje odczucie , można zmienić przecież w TF3D Config ) .
Jutro , mimo soboty , mam dość pracowity dzień , ... zobaczę jak to działa z RADIO-em .16 . ...chwilowo bez zachwytów ( w stosunku do 3.2a Qsqi ) .

Pozdrowienia Serdeczne .

PS. Fajna ta ikona jest , przy "Internet Sharing". :D
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2008, 21:37:11 wysłana przez Maarcin »

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #88 dnia: Listopad 15, 2008, 09:01:49 »
Hej,
a ja znów mam problem z pobraniem romu ze strony dutty'ego.
Podziel się Novy! raz jeszcze plikiem i wrzuć go na rapidshare lub gdziekolwiek.

Jakkolwiek - dzięki :P

Patrz na dole posta pierwszego  :wink:

*

Offline slg

• 20
  • HTC Diamond US Distribution
« Odpowiedź #89 dnia: Listopad 15, 2008, 11:10:02 »
rom v3 jest tak samo tragiczny jak 2.9 , wolny , po paru min opery , gprs kilku rozmowach pamieci mialem wolnej 28mb :) . Ja już wysiadam z przereklamowanych na tym forum fomów Duttego , romy kolegi qsqa są dużo lepsze. Wracam już tym razem na stałe do romów udK , polecam spróbować beta 3 z 12/16mb PP , nie poznacie swojego diamencika :)