Duttys Diamond V2.9 RTM oraz wersje V3 i V4 Final !!

• 639 Odpowiedzi
  • 87480 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kmaro

• 366
  • Używaj GOOGLE rece nie bedą bolały:P
  • Sprzęt: przejściowo SE W705
Odp: Duttys Diamond V2.9 RTM ROM Released
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 10, 2008, 22:05:25 »
Czy na pewno chodziło Ci o to że w poziomie ?

Chodzi mi o to jakie jest w Pro po rozsunięciu klawiatury.

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 10, 2008, 22:11:20 »
Dzięki za pomoc, pomogło wgranie wszystkiego od początku z "ręki". Problem wynikał z przywrócenia kopii SPB Backupem.
Pozdrawiam
Wzorcu

Pisałem o tym ostatnio,to najczęściej popełniany błąd..A propos w tej wersji GNes w tej wersji działa bardzo płynnie(oczywiście po wczesniejszej kalibracji),ekran zmienia położenie bardzo szybko i bez zawiechy jak poprzednio... :wink:
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 10, 2008, 23:43:02 »
Przepraszam Was ,że truje Wam gitarę.

Zawsze przywracałem sobie ustawienia po zmianie romu za pomocą SPB Backup.  Wszytko pięknie wracało. Teraz wgrywam wszystko mam problem z aktywacją niektórych programów oraz z rzeczą diametralnie na pozór prostą => zmiana tapety

Czy ktoś próbował może zmieniać u siebie tapetę ekranu TF3D? Ja robię tak i nic:
Wchodzę w Pictures & Videos Wybieram obraz,który mi się podoba, daję "set as today background " , po czym wybieram stopień przezroczystości i.....
niestety nic dalej mam standardowy jasno-czarny ekran.

Pozdrawiam Serdecznie
Wzorcu

« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 10, 2008, 23:47:03 »
Przywracanie backupu nie jest zalecane, tym bardziej jeśli przywróciłeś backupa z innego romu (np. backup z 2.8 na 2.9). to możne być przyczyna.
It is Nice to Be Important, But It is More Important to Be Nice

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 10, 2008, 23:55:39 »

TF3D zakładka Settings(Ustawienia)-Tapeta i wybierasz...
Wzorcu

*

Offline ganz

• *
  • 57
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 11, 2008, 00:05:19 »
Witam
Czy u kogoś z Was występuje problem z otwarciem menu sms w touch flow 3D?
Nie doinstalowywałeś sobie może zakładki Call History z caba? U mnie ona była problemem, zrestorowałem TF3D przt pomocy Diamond TF3D Config 0.6.7 i jest ok.
Call History trzeba sobie dodać ręcznie podobno, tu czytaj http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2669725&postcount=301

pozdrawiam
--<-@ ganz n' roses @->--

« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 11, 2008, 00:56:41 »
Witam jak zrobic zeby w tym sofcie miec slownik T9 polski wystarczy tylko cos dograc czy trzeba cos doinstalowac.. ??

i drugie pytanie czy w wysokiej rozdzielczosci w youtube ma ktos problemy z dzwiekiem bo u mnie zanika, i czasami jest a czasami go nie ma

« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 11, 2008, 09:59:13 »
Dzięki !Nowy za pomoc, ale chyba jestem ślepy i nie wiem gdzie w ROMie 2.9 jest TF3D.

*

Offline fabrykanet

• 286
  • Sprzęt: HTC ONE X
« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 11, 2008, 10:52:59 »
Tak. Ten Rom wkońcu na porządnym dopracowanym poziomie. Zrezygnowałem z Shine On na jego rzecz i nie żałuje. Dutty się postarał. Jest bardzo szybko i bez niespodzianek. Jeśli miał bym się przyczepić do czegoś to do słabszego redukowania pamięci. Niestety na tym romię dość szybko dobiłem do 80 paru procent zajętej pamięci, szybciej niż na Shine On itp. Natomiast Diamond wcale przy takim obiążeniu nie zwalnia, a więc plus w minusie.
HTC ONE X <- NOTE LG3D SGS+ MOZART ARC DHD N900 N8 i4G DESIRE Z SGS MM 3GS HD2 OMNIA2 XPERIA1 G1 i780 E71 OMNIA1 E90 DIAMOND N95_8GB N95 ARTEMIS i2G P910i P900i WIZARD MDA_COMPACT ASUS_TYPHON e650 Motorola_a920 XDAII Nokia_6600 i inne...

*

Offline grzechot

• **
  • 138
  • Sprzęt: HTC Diamond 2 (TOPAZ),Era G1 rooted
« Odpowiedź #39 dnia: Listopad 11, 2008, 11:23:21 »
Witam. Ja również skusiłem się na ten romik i jestem z niego bardzo zadowolony, natomiast dostrzegłem jedną rzecz która hmm zmieniła się na gorsze w porównaniu do mojego poprzedniego romu ugotowanego w Diamentowej Kuchni 3.5 a mianowicie jak wchodzę w zakładkę Ludzie w TF3D i potem opcja "Wszyscy Ludzie" to wyświetla mi się spis ale nie mam po prawej stronie suwaka literowego od A do Z który miałem w poprzednim romie a było to wygodniejsze niż przelatywanie suwakiem normalnym windowsowskim. Jest jakiś sposób aby to zmienić?
Zawsze najnowszy ROM htcMSG by Billy

« Odpowiedź #40 dnia: Listopad 11, 2008, 11:28:50 »
Uff ale wstyd , uporałem się z tą tapetą (zresztą nie było z czym) :D
Szukałem po prosty TF3D Config którego w 2.9 nie ma :)
Potwierdzam, ze trcohę szybciej zajmuje pamięć, w porównaniu do 2.3a ale od czego ma się reset  :wink: .
 Z resztą "killowanie" aplikacji też działa prawidłowo.
Automapa chodzi bardzo dobrze, Fix w kilka z radiem 16.
Co do zawartości uważam że ma niezbędne rzeczy które powinny być bez żadnych dodatkowych "zatykaczy"  pamięci
Najlepsze Pozdrowienia i dzięki za cierpliwość
WZorcu

*

Offline Rome

• 267
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S  TRAK GPS-430 + AM 6.6 PL
« Odpowiedź #41 dnia: Listopad 11, 2008, 11:33:33 »
Witam. Ja również skusiłem się na ten romik i jestem z niego bardzo zadowolony, natomiast dostrzegłem jedną rzecz która hmm zmieniła się na gorsze w porównaniu do mojego poprzedniego romu ugotowanego w Diamentowej Kuchni 3.5 a mianowicie jak wchodzę w zakładkę Ludzie w TF3D i potem opcja "Wszyscy Ludzie" to wyświetla mi się spis ale nie mam po prawej stronie suwaka literowego od A do Z który miałem w poprzednim romie a było to wygodniejsze niż przelatywanie suwakiem normalnym windowsowskim. Jest jakiś sposób aby to zmienić?

wejdź w opcje kontaktów i tam odznacz "show alphabetical index"
Pozdrawiam
Rome

*

Offline grzechot

• **
  • 138
  • Sprzęt: HTC Diamond 2 (TOPAZ),Era G1 rooted
« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 11, 2008, 11:37:53 »
Dzięki ,faktycznie takie proste rozwiązanie.
Zawsze najnowszy ROM htcMSG by Billy

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #43 dnia: Listopad 11, 2008, 12:16:00 »
Ponad 2 miesiące używam ROMu FULL WYPAS od qsqa i przymierzam się do zmiany... Nie to żebym nie był zadowolony bo nie miałem z nim żadnych problemów(!!) ale chcę mieć też porównanie z innymi dziełami :) Sporo osób wypowiada się dobrze o wersji V2.9 więc ten pójdzie na 1 ogień :) chociaż zastanawiam się czy się jeszcze nie wstrzymać i poczekać do 3.0. ?

Diamond jest moim 1 PDA więc celowo zainstalowałem od razu najbardziej obszerny ROM z masą aplikacji aby dowiedzieć się, które mi są potrzebne a które spokojnie mogę wywalić... Okazało się, że potrzebuje wersji ultra light :) Interesują mnie tylko nowe zakładki, ulepszony TF3D itp. udogodnienia... Opery czy np. Core Playera nie chce w ROMie bo bardzo szybko wychodzą nowe wersje...

I tu pytanie 1: przeglądałem większość ROMów z XDA i spis zawartego w nich oprogramowania... Czy jest możliwość ugotowania/rozgotowania tych ROMów? Nawet w tych wersjach light jest sToday albo RSS HUB a ja tego nie potrzebuję i denerwuje mnie obecność tych składników.
Pytanie 2: Czy trzeba kiedykolwiek robić update HardSPL ?? Widziałem kilka wersji i nie wiem czym się różnią i czy ma to jakieś znaczenie przy zmianie ROMu.

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #44 dnia: Listopad 11, 2008, 12:44:24 »
Ponad 2 miesiące używam ROMu FULL WYPAS od qsqa i przymierzam się do zmiany... Nie to żebym nie był zadowolony bo nie miałem z nim żadnych problemów(!!) ale chcę mieć też porównanie z innymi dziełami :) Sporo osób wypowiada się dobrze o wersji V2.9 więc ten pójdzie na 1 ogień :) chociaż zastanawiam się czy się jeszcze nie wstrzymać i poczekać do 3.0. ?

Diamond jest moim 1 PDA więc celowo zainstalowałem od razu najbardziej obszerny ROM z masą aplikacji aby dowiedzieć się, które mi są potrzebne a które spokojnie mogę wywalić... Okazało się, że potrzebuje wersji ultra light :) Interesują mnie tylko nowe zakładki, ulepszony TF3D itp. udogodnienia... Opery czy np. Core Playera nie chce w ROMie bo bardzo szybko wychodzą nowe wersje...

I tu pytanie 1: przeglądałem większość ROMów z XDA i spis zawartego w nich oprogramowania... Czy jest możliwość ugotowania/rozgotowania tych ROMów? Nawet w tych wersjach light jest sToday albo RSS HUB a ja tego nie potrzebuję i denerwuje mnie obecność tych składników.
Pytanie 2: Czy trzeba kiedykolwiek robić update HardSPL ?? Widziałem kilka wersji i nie wiem czym się różnią i czy ma to jakieś znaczenie przy zmianie ROMu.

Panowie tworzę te wątki o ROM-ach Duttego (i nie tylko) by uświadomić wam że istnieją ROM-y inne jak Full Wypas i inne od qsqa.Jestem na wielkie nie jeśli chodzi o ROM-y tego Pana(nawet na początek)Taki soft może sobie stworzyć każdy przy niewielkich umiejętnościach a nie w tym rzecz.Należę do ludzi którzy nie zabierają się do rzeczy o których nie maja pojęcia więc korzystam z fachowego softu tworzonego przez innych którzy się na tym znają.Rzecz w tym by wykorzystać maksymalnie możliwośći zakupionego urządzenia.

ad1:Poczytaj wątek Diamentowa Kuchnia
ad2:Jest kilka wersji HardSPL ja używam 1.40 Olinex ,wiem że autorzy ROM-ów zawsze proponują jakiej wersji HardSPL użyć do współpracy z ich ROM-em tak więc poszukaj ROM-u jaki Cię interesuje i poczytaj o nim co potrzeba.Proponuje forum XDA Developers :wink:
 Walkwanie do znudzenia jednego tematu. Jak Ci sie nie podoba czyjas praca, to raz wystarczy, a nie co watek wyzalac sie. Najpierw sam popracuj i przygotuj cos swojego a nastepnie krytykuj innych. (OleYek)

*

Offline Rome

• 267
« Odpowiedź #45 dnia: Listopad 11, 2008, 12:54:25 »
!Novy

święte słowa,
ja od samego początku używam ROM-ów Dutty'ego już w Kaiserze ich używałem, a to wszystko za namową usera Kluczus   B)

Finalne wersje są naprawdę super.

W diamondzie miałem zainstalowanych spokojnie już 10 różnych ROMów i jak narazie najbardzej pasuje mi Dutty's 2.9 RTM, chociaż muszę przyznać że Shine On 2.4 Full też mi pasował

Nie mniej jednak zostaję przy 2.9 RTM i bawię się nim dalej. 
Pozdrawiam
Rome

*

Offline micho

• 33
« Odpowiedź #46 dnia: Listopad 11, 2008, 12:54:57 »
WItam,
mam malutki nieistotny problem w tym ROMie
Pewnie jest to do ustawienia gdzies w ACT ale ni cholery nie wiem gdzie :)
kiedys smsy moglem usuwac po kilka na raz..teraz musze pojedynczon...jak juz jestem w skrzynce..i nie da sie zaznaczyc kilku tylko pojedynczo
czy to jest tak w tym ROMie czy po prostu gdzies w ustawienia
bylbym wdzieczny za pomoc - bardzo wdzieczny bo troche smsow dostaje i potem trzeba je przeciez usunac

*

Offline Rome

• 267
« Odpowiedź #47 dnia: Listopad 11, 2008, 13:00:49 »
WItam,
mam malutki nieistotny problem w tym ROMie
Pewnie jest to do ustawienia gdzies w ACT ale ni cholery nie wiem gdzie :)
kiedys smsy moglem usuwac po kilka na raz..teraz musze pojedynczon...jak juz jestem w skrzynce..i nie da sie zaznaczyc kilku tylko pojedynczo
czy to jest tak w tym ROMie czy po prostu gdzies w ustawienia
bylbym wdzieczny za pomoc - bardzo wdzieczny bo troche smsow dostaje i potem trzeba je przeciez usunac

wchodzisz we wszystkie wiadomości, a potem

Menu-> Select Messages->Several

i teraz możesz klikać na wiadomości które chcesz usunąć jak już zaznaczysz to potem już tylko Delete  :wink:
Pozdrawiam
Rome

*

Offline micho

• 33
« Odpowiedź #48 dnia: Listopad 11, 2008, 13:12:17 »
no nie do konca o to mi chodzilo ale tak juz i tak lepiej :)
chodzi o to ze kiedys moglem jadac ryskimiem zaznaczyc kilka wiadomosci rownoczesnie...tyle ile bylo np na ekranie...jesli przejechalem od gory do dolu..tak bym wolal..ale moze sie nie da:)
no chyba ze ktos wie jak

*

Offline Rome

• 267
« Odpowiedź #49 dnia: Listopad 11, 2008, 13:17:35 »
no nie do konca o to mi chodzilo ale tak juz i tak lepiej :)
chodzi o to ze kiedys moglem jadac ryskimiem zaznaczyc kilka wiadomosci rownoczesnie...tyle ile bylo np na ekranie...jesli przejechalem od gory do dolu..tak bym wolal..ale moze sie nie da:)
no chyba ze ktos wie jak

z tego co się orientuje to tutaj takiej możliwości nie ma,

za to masz możliwość trzy możliwości zaznaczenia w Menu-> Select Messages-> (All, All Below, Several)
Pozdrawiam
Rome

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #50 dnia: Listopad 11, 2008, 14:13:11 »
Ahoj
Dziwna sprawa z tym usuwaniem wiadomości. Używam ROMu Dutty v2.8 kiedy wchodzę w wiadomości Start\Messaging\ SMS\MMS to mogę śmiało zaznaczyć kilka wiadomości jednocześnie przytrzymując rysik na jednej wiadomości i jadąc w dół bądź górę zaznaczyć ile tylko chcę, po tym manewrze automatycznie pojawia się funkcja "Delete" przy lewym softkeyu. Dla mnie to idealne rozwiązanie  :grin:

ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

*

Offline micho

• 33
« Odpowiedź #51 dnia: Listopad 11, 2008, 14:15:22 »
no i tak zawsze mialem przynajmniej do wczoraj :) kiedy to wgralem 2.9
ale jak do tej pory to jedyny minus tego ROMu a ponadto to nie jest minus z tym da sie zyc :)
ale moze ktos madrzejszy wie jak zrobic zeby bylo tak jak we wczesniejszych..??

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #52 dnia: Listopad 11, 2008, 14:28:32 »
Nie mam pojęcia czy pomoże ale odpal Start\Settings\System i wybierz Text Messaging i wybierz na Classic następnie soft reset. Jeśli nie pomoże z usuwaniem to przynajmniej zmieni widok na normalny w skrzynkach odbiorczych itp, tzn nie będzie pokazywała rozmowa smsowa a wszystkie wiadomości będą pokazywane osobno jak to bywało w zwykłych telefonach komórkowych.
Moim zdaniem bardzo fajna funkcja  :wink:
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

*

Offline micho

• 33
« Odpowiedź #53 dnia: Listopad 11, 2008, 14:36:25 »
tak to jasne ze jest lepiej i tak mam zrobione..
tylko ze to nic nie daje w moim problemie :)

*

Offline Maarcin

• 297
  • Sprzęt: LG G2
« Odpowiedź #54 dnia: Listopad 11, 2008, 15:56:37 »
Maarcin tak naprawdę to zawsze wart zrobić HR po flashu nowego ROM-u.Poczytaj wątek o ROM-ach Duttego,kolesie piszą że tak powinno się postepować.Kilku z nich miało problemy po flashu z funkcjami SMS.Zrobili flash na nowo,hard reset i wszystko śmiga..Może ma to jakiś związek z zainstalowanym HardSPL i jego wersją,tego nie wiem dokładnie. :wink:

Witaj !Novy ! ...ok!  :ok:  . Podpowiedz tylko , proszę w którym dokładnie momencie ? ... mniemam , że jeżeli "przed kustomizacją " , to w momencie rozpoczęcia się jego ładowania np. zielony ekran z logo WM i na dole napis " o pierwszym uruchomieniu urządzenia" - czy tak , czy przy kalibracji ekranu np. ?  :worried:

Swoją drogą Wielkie Dzięki - !Novy ,za podpowiedź z tym powtórnym HR . Przeoczyłem to na xda . Dzięki . :ok:
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2008, 16:20:01 wysłana przez Maarcin »

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #55 dnia: Listopad 11, 2008, 16:17:32 »
Maarcin zacytuję Ci Duttego(sam robie wg.tej instrukcji i jak czytam większość kolesi z XDA)

# Hard reset just after the first initial bootscreen loads up

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #56 dnia: Listopad 11, 2008, 16:33:16 »
Sołry ! "after the first initial bootscreen " , - czyli czekam  :|, aż ten dość długo trwający pierwszy ekran (logo WM z tym czerwonym napisem ) się zamknie i robię HR przy następnym - tak ? , lub nie , gdyż "pierwszą inicjację :D , można rozumieć , jako początek wykonania HR , czyli jeszcze podczas ładowania się butskrinera z logo WM , czyli na samym początku - początku ...uf !  .... podpowiedz proszę - po raz ostatni ! :grin: :mad:

Mam chyba słaby qrna dzień  :mad: :evil:

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #57 dnia: Listopad 11, 2008, 16:42:31 »
Ja rozumiem to to tak że trzeba HR zrobić zaraz po flashu czyli pierwszym załadowaniu(inicjacji) nowego ROM-u i tak zawsze to robię :wink:

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #58 dnia: Listopad 11, 2008, 16:52:12 »
Ja rozumiem to to tak że trzeba HR zrobić zaraz po flashu czyli pierwszym załadowaniu(inicjacji) nowego ROM-u i tak zawsze to robię :wink:

Ok,ok,ok !  Czyli walę HR ,zaraz przy samym starcie systemu (pierwszy ekran jaki się pojawi ).

Dzięki za poświęcony czas . :ok:

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #59 dnia: Listopad 11, 2008, 20:46:53 »
Witam i podziękowania dla !Novy-ego ! ... ponownie  :smile: .
Dziabnąłem "hardreseta"  :D , od razu , jeszcze przy czarnym ekranie (samo uruchamianie) . Jest lepiej , to faktycznie działaaaaa !  :D

Dzięki !Novy . Ponownie .