Duttys Diamond V2.9 RTM oraz wersje V3 i V4 Final !!

• 639 Odpowiedzi
  • 87539 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
Odp: Duttys Diamond V2.9 RTM oraz V3 !!
« Odpowiedź #210 dnia: Listopad 19, 2008, 10:02:24 »
szkic...trudno zadowolić Twe pragnienia tym bardziej że czytając twe wypowiedzi i szacując je rankingowo(mówię o softach do jakich używania się przyznajesz) używałeś do tej pory hmm. delikatnie mówiąc softu mało agresywnego a próby współpracy z softem poważniejszym kończyły się fiaskiem...No tak bo nie doczytujesz sedna postów na temat ROM-u ,przy każdym pisze aby zrobić HR,dowiedziałeś się tego tutaj w tym wątku...Więc powiem jak qsqa w odpowiedzi na mą krytykę"Ugotuj sam jakiś ROM itppp...Nie doczytałeś też że możesz mieć problemy z softem z tego wątku jak zainstalujesz dodatkowy  tweakowy soft..Nie uważasz że ten ROM u innych działa stabilnie a u Ciebie ..nie..Może zauważysz gdzie często sam robisz błąd  a nie płaczesz..Pozdrawiam!

ehh !Novy ja tylko mowie co mi sie dzieje. HR robilem tak jak trzeba. Co do tego, ze padl mi telefon to poprostu robilem SR i juz sie nie wlaczyl do konca. BT mi dziala, ale nie tak jak bym chcial i nie wiem jak to ustawic i nikt mi nie chce powiedziec albo tez nie wie. Nie podoba mi sie ze nie ma w ROMie np. Pocket rara, jakiegos playera do filmow. Poza tym reszta mi sie PODOBA. Wydaje mi sie ze nie ma czegos takiego jak idealny rom, ktory moglby dogodzic dla kazdego we wszystkich aspektach i uwazam ze krytyka nie jest czyms zlym.
Powiedzialem co mi sie nie podoba ale to nie znaczy ze ten rom wg mnie jest zly

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #211 dnia: Listopad 19, 2008, 10:10:33 »
Mnie we wstępnej ocenie romu interesuje tylko jedna rzecz.. rom ma stabilnie obsługiwać podstawowe funkcje: GSM (voice/sms), GPS oraz WiFi.
W wersji 3.1 mam problemy z zakładką SMS w TF3D i cholernie denerwują mnie te guziki zoom +-. Fajny pomysł, gorsza realizacja - zapętla mi się czasem i treść się sama powiększa, pomniejsza i znowu powiększa:/

Dziwna sprawą jest też wyciek pamięci. Po SR jest niby 56-60MB wolnego a po paru godzinach spada do 30-36MB. Pomimo tego TF3D chodzi dobrze, więc niby nie można narzekać. Natomiast jest to ewidentny bug.

Jak pisałem nienawidzę tweaków i wszystko robię z poziomu konsol i rejestrów. W tej wersji dużo nie mieszałem poza dodaniem zakładki do TF3D i odblokowaniem 2 trybów aparatu. HR robiłem przed flashem i po flashu dla pewności, więc raczej nie zrobiłem nic co by wpłynęło na występowanie wyżej wymienionych problemów - rom jest po prostu jeszcze niedopracowany i słaby.

W weekend przetestuje nowe produkcje z serii AZTOR i udK i poczekam na wersję 4.0 od Dutty'ego:P

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #212 dnia: Listopad 19, 2008, 10:13:30 »

W weekend przetestuje nowe produkcje z serii AZTOR i udK i poczekam na wersję 4.0 od Dutty'ego:P

Ja tez przymierzam sie do uDK. Jak przetestujesz to daj znac jak to chodzi. Moze zalozy sie nowy watek na temat tego romu.

*

Offline Dean

• *
  • 72
  • Avatar - reklama strony - REGULAMIN
    • Grafika Komputerowa
  • Sprzęt: iPhone 3G 16Gb, HP iPaq 316
« Odpowiedź #213 dnia: Listopad 19, 2008, 10:37:02 »
Jak dla mnie ten ROM 3.1 jest największą porażką jaką można było otrzymać od Duttego.
W TF3D w zakładce Wiadomości SMS nie działa przycisk "Menu" na dole po prawej. Usunięcie smsa z poziomu manili nie jest mozliwe :/
Słownik T9 nie chce się wyłączyć, choć wyłączony jest w ustawieniach. Próbowałem poprzez rejestr ale takowego wpisu nie ma :|
Cały TF3D zawiesza się na różne sposoby  :mad: Nie wiem czy wracać do wersji 2.9 czy czekać na jakąś sensowną nowszą wersję ...

naprawdę dziwne masz te problemy, jak pisałem już wcześniej korzystam z V3.1 od piątku i żadne z powyższych problemów które wymieniłeś u mnie nie występują

może warto zrobić HR z formatowaniem IS

oprócz softu, który jest już w ROMie mam dograne sporo innych aplikacji i naprawdę wszystko działa bez zarzutu

Po wgraniu softu robiłem całkowite HR wraz z sformatowanym Internal Storage. Nie wiem spróbuje jeszcze raz.
Podejrzewam, że "dograny" kalendarz mi coś namieszał :/

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #214 dnia: Listopad 19, 2008, 10:41:22 »
przy wlaczaniu telefonu, jak pojawia sie logo htc powinien byc dzwiek. W tym romie nie mam go, patrzylem w rejestrze to wszystko jest dobrze ustawione. Wydaje mi sie ze go poprostu nie ma tam gdzie powinien byc. Moze ktos go ma i moglby mi wyslac czy cos? Albo moze ktos wie jak go wlaczyc...

*

Offline piotrek_l

• **
  • 145
  • Sprzęt: LEO :)
« Odpowiedź #215 dnia: Listopad 19, 2008, 10:58:44 »
przy wlaczaniu telefonu, jak pojawia sie logo htc powinien byc dzwiek. W tym romie nie mam go, patrzylem w rejestrze to wszystko jest dobrze ustawione. Wydaje mi sie ze go poprostu nie ma tam gdzie powinien byc. Moze ktos go ma i moglby mi wyslac czy cos? Albo moze ktos wie jak go wlaczyc...

nie wiedzialem ze ten dzwiek jest taki istotny  :O

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #216 dnia: Listopad 19, 2008, 11:11:16 »
nie jest taki istotny ale chcialbym zeby byl... o_O

*

Offline Dean

• *
  • 72
  • Avatar - reklama strony - REGULAMIN
    • Grafika Komputerowa
  • Sprzęt: iPhone 3G 16Gb, HP iPaq 316
« Odpowiedź #217 dnia: Listopad 19, 2008, 12:30:30 »
Jeśli chodzi o dźwięk to już od dłuższego czasu w ROMACH Duttego go nie ma :) Najwyraźniej mocno Tweak'owany ROM ;)

*

Offline kmaro

• 366
  • Używaj GOOGLE rece nie bedą bolały:P
  • Sprzęt: przejściowo SE W705
« Odpowiedź #218 dnia: Listopad 19, 2008, 12:37:12 »

O ludzie a popatrzył do diamond tweak??
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2008, 16:13:15 wysłana przez kmaro »

*

Offline Maarcin

• 297
  • Sprzęt: LG G2
« Odpowiedź #219 dnia: Listopad 19, 2008, 20:24:21 »
Witam Ciepło/Zimowo - Raczej ! :smile:

Użytkuję 3.1 i jestem pod wrażeniem,bardzo pozytywnym. System śmiga bez zarzutów .Kilka irytujących wad , np. długie oczekiwanie na otwarcie zakładki "Osoby" , wymuszająca się klawiatura FQ ( u Szacownego Qsqi,tego nie było) , specyficzne uruchaminie (lecz o tym pisałem),nieco nielogiczne podpisanie "SoftKey-i , tak w TODAY jak i DIALerze  :shock:  .

Oczywiste zalety : pełna kontrola nad przewijaniem zdjęć,programów etc.,znakomite fix-y,wyłączanie Diamenta przy słabej baterii- fajny patent (można ją "mocniej" rozładować :ok: ),za....e stabilny i dość "szczodry " dla baterii . Sporo uzytecznych dodatków.

Instalowałem,"przez" 1.40 OLinex , HR jak w instrukcji (kilka razy :grin: ) ,ponownie przeinstalowałem RADIo (.16) , znowu HR  :D itd. (wypiłem w tym czasie , prawie flaszkę wina  :D  ) , ...warto było , działa perfekcyjnie ! Polecam .

Czytając problemy Ludzi na xda. , z Tym ROMem - NIE ROZUMIEM - Ich problemów !? ... co Oni robią ?!  :shock:  To naprawdę świetny ROM.
Oczywiście,w zależności od własnych upodobań,można Go kastomizować/tłikować .Trzeba dograć odpowiednie aplikacje. (TF3G - podaje język ojczysty!)

Pozdrówka Szczere !

« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2008, 20:32:44 wysłana przez Maarcin »

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #220 dnia: Listopad 19, 2008, 21:43:40 »

Oczywiste zalety : pełna kontrola nad przewijaniem zdjęć,programów etc.,znakomite fix-y,wyłączanie Diamenta przy słabej baterii- fajny patent (można ją "mocniej" rozładować :ok: ),za....e stabilny i dość "szczodry " dla baterii . Sporo uzytecznych dodatków.

Rozladowywanie baterii li-jon do konca nie jest najlepszym pomyslem. Przez takie praktyki mozna zmniejszyc jej pojemnosc.

Co do romow Duttego to wydaje mi sie ze pojawia ja sie za czesto i wypuszczane sa z bugami. Dutty moglby je dluzej testowac, a nie co tydzien nowy rom.

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #221 dnia: Listopad 19, 2008, 22:59:32 »
Znalazłem kolejne bugi... ten rom jest po prostu do dupy (sorry) i chyba nie wytrzymam do weekendu i jeszcze dziś wrzucę udK. Nie wiem jak Wy go testujecie.

1. Mam problem z ActiveSync - dopiero za 5 razem i po 2 SR mi się połączył. Próbowałem różnych portów USB i ręcznie wymuszałem połączenie i nic.
2. Wygaszenie ekranu powoduje minimalizowanie niektórych aplikacji tak, że nie da się ich przywrócić bez zabicia procesu i ponownego uruchomienia aplikacji.
3. Nie można zamknąć Comm Managera bez zabicia procesu.
4. Nie działa mi sprzętowe poogłaszanie podczas rozmowy - da się tylko dotykowo co jest mega idiotycznym rozwiązaniem. Do tego po zakończeniu rozmowy wiesza się czasem telefon. Podejrzewam jednak, że oba te problemy to niekompatybilność z S2U.

Z radiem .05 bardzo długo łapie fixa (ponad 2 min). Spr jeszcze z 16 zanim wywalę ten ROM.

Jeśli zastanawiacie się nad zmianą ROMu to proponuję zacząć od udK i dać Duttyemu czas na nową wersję (co najmniej 3.5). A jeśli koniecznie Dutty to 2.9 chyba działał najlepiej.

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #222 dnia: Listopad 19, 2008, 23:15:23 »
ty, ja nie wiem. U mnie z tego co wymieniles tylko pkt 3 wystepuje, GPS lapie w niecala minute, AS bez najmniejszych problemow, podglasniam normalnie klawiszami... moze zrob HR :P

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #223 dnia: Listopad 20, 2008, 00:51:02 »
Znalazłem kolejne bugi... ten rom jest po prostu do dupy (sorry) i chyba nie wytrzymam do weekendu i jeszcze dziś wrzucę udK. Nie wiem jak Wy go testujecie.

1. Mam problem z ActiveSync - dopiero za 5 razem i po 2 SR mi się połączył. Próbowałem różnych portów USB i ręcznie wymuszałem połączenie i nic.
2. Wygaszenie ekranu powoduje minimalizowanie niektórych aplikacji tak, że nie da się ich przywrócić bez zabicia procesu i ponownego uruchomienia aplikacji.
3. Nie można zamknąć Comm Managera bez zabicia procesu.
4. Nie działa mi sprzętowe poogłaszanie podczas rozmowy - da się tylko dotykowo co jest mega idiotycznym rozwiązaniem. Do tego po zakończeniu rozmowy wiesza się czasem telefon. Podejrzewam jednak, że oba te problemy to niekompatybilność z S2U.

Z radiem .05 bardzo długo łapie fixa (ponad 2 min). Spr jeszcze z 16 zanim wywalę ten ROM.

Jeśli zastanawiacie się nad zmianą ROMu to proponuję zacząć od udK i dać Duttyemu czas na nową wersję (co najmniej 3.5). A jeśli koniecznie Dutty to 2.9 chyba działał najlepiej.

sulp...Uparcie powtarzam abyś czytał cały opis instalacji tego ROM-u wraz z zalecaną zmianą HardSPL i resztą procedury..Napisano wszak że beta testerzy testowali ten ROM w wymienionym sofcie.To co pozornie po flashu na innym HardSPL  pasuje-za kilka dni i przy symbiozie z innym softem się zjada..Zrozum,testowany jest w takiej i tylko takiej konfiguracji jak mówi twórca,i ta ma tu sens ..Comprende amigo?Prawda to że to nie jest TopROM ale ROM-y udk długo nie będą mu dorównywać(BTW -ROM-y qsqa są o niebo bardziej stabilne od udK)Nie miej pretensji o to że coś nie działa jak trzeba.Śmigam na V3.0 i obce sa mi twe wypociny o bugach ale...HardSPL i Radio 05 może po flashu na 3.1 to się zmieni,narazie ok.Pozdrawiam!
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #224 dnia: Listopad 20, 2008, 09:21:03 »
sulp...Uparcie powtarzam abyś czytał cały opis instalacji tego ROM-u wraz z zalecaną zmianą HardSPL i resztą procedury..Napisano wszak że beta testerzy testowali ten ROM w wymienionym sofcie.To co pozornie po flashu na innym HardSPL  pasuje-za kilka dni i przy symbiozie z innym softem się zjada..Zrozum,testowany jest w takiej i tylko takiej konfiguracji jak mówi twórca,i ta ma tu sens ..Comprende amigo?Prawda to że to nie jest TopROM ale ROM-y udk długo nie będą mu dorównywać(BTW -ROM-y qsqa są o niebo bardziej stabilne od udK)Nie miej pretensji o to że coś nie działa jak trzeba.Śmigam na V3.0 i obce sa mi twe wypociny o bugach ale...HardSPL i Radio 05 może po flashu na 3.1 to się zmieni,narazie ok.Pozdrawiam!

Nie doczytałeś w takim razie bo podkreślałem, że specjalnie zmieniłem HardSPL na 1.93 i radio na .05 żeby mieć tą samą platformę testową. Dla pewności zrobiłem 2 pełne HR z formatem pamięci a poza kilkoma zmianami w rejestrze, które na 100% nie wpływają na stabilność ROMu i dostosowaniem wyglądu do swoich potrzeb to nie robiłem nic!! Tak testowałem kilka godzin zanim zainstalowałem swoje aplikacje. Zresztą co tu dużo mówić - przecież oficjalnie wszystkie poważniejsze bugi tego ROMu są opisane na XDA.

Natomiast sporo problemów pojawiło się po instalacji S2U. Czytałem co Dutty pisał i nawet jeśli dodatkowe aplikacje mają wpływ na stabilność romu to nie jest to usprawiedliwienie. ROM qsqa był wręcz przepchany softem i wszystko działało prawidłowo poza tym, że wolno :)
No ale my tu rozmawiamy o wersji 3.1 a Ty masz cały czas 3.0 a ta chodziła trochę stabilniej.

A jeśli chodzi o romy AZTOR i udK to ci panowie też nie marnują czasu i wypuszczają co chwila nowe wersje. Początkowe faktycznie były bardzo słabe (AZTOR wieszał się 3 razy dziennie) ale najnowsze kto wie - trzeba samemu sprawdzić.

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #225 dnia: Listopad 20, 2008, 17:25:22 »
Witam !
Będzie "poprawka" , do V3.1  :ok:

Update

--------------------------------------------------------------------------------

been really busy but today had sometime to fix the rom:

ChangeLog V3.2 Reworked
New Diamond Radio
Fixed YouTube
Fixed activesync 5600 error when disable faster data sync
Updated Camera Version
Updated Opera Version
Updated Files and Applications
Updated Drivers
Increase Font sizes throughout Rom
Default to 8mb
Rom made to UC compliant
Most issues should be fixed

http://www.duttythroy.net

Pozdrówka .

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #226 dnia: Listopad 20, 2008, 17:40:30 »
mozesz dac bezposredniego linka bo cos nie moge znalezc?

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #227 dnia: Listopad 20, 2008, 17:57:03 »

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #228 dnia: Listopad 20, 2008, 18:05:36 »
???
dales mi do posta z pocketshieldem a mi chodzi o ta poprawke. Ona juz wogole wyszla czy on sie dopiero wzial za nia?

*

Offline Maarcin

• 297
« Odpowiedź #229 dnia: Listopad 20, 2008, 20:10:17 »
Witaj !  Napisałem - "będzie poprawka"  :P  .
Zdravim.

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #230 dnia: Listopad 20, 2008, 23:46:03 »
Ciekawe czy zrobi caba czy następny ROM. Nie chce mi się znowu tracić całego weekendu na wgrywanie i konfigurowanie aplikacji... system łatek byłby wygodniejszy chociaż z 2 strony najlepiej zrobić HR i zacząć na czysto:P
btw: ciekawe jakby to było gdyby MS wypuszczał nowego Windowsa co tydzień :D

*

Offline kmaro

• 366
« Odpowiedź #231 dnia: Listopad 21, 2008, 00:13:28 »
No dokładnie, przetestuje sobie udk a do duttego wrócę jak już wypości ta jedyna porządną wersje, szczerze mówiąc najlepsza była na razie v2.3a

*

Offline immy

• *
  • 52
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #232 dnia: Listopad 21, 2008, 00:41:36 »

Mam dokładnie to samo. Do tego brak dźwięku w YouTube (raz jest, raz nie). Reszta chodzi bez problemu, TF3D chodzi naprawdę szybko :)

To wszystko na Radiu BS14, nie chciało mi się zmieniać na inne :P

pzdr,
immy
paranoid android

*

Offline FlashT

• **
  • 110
« Odpowiedź #233 dnia: Listopad 21, 2008, 11:54:29 »
Jak to jest z jezykiem wersji 2.9? Jest polski slownik? TouchFlo i Windows sa po angielsku?

*

Offline kmaro

• 366
« Odpowiedź #234 dnia: Listopad 21, 2008, 16:21:11 »
T9 można dograć, TF3D zmieniłem w TF3D config reszta jest po angielsku

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #235 dnia: Listopad 21, 2008, 20:19:16 »
Niebawem...

* ChangeLog V3.2 Reworked

* New Diamond Radio 1.09.25.23
    * Fixed YouTube
    * Fixed active sync 5600 error when disable faster data sync
    * Fixed Operator Manual Selection
    * Updated Camera Version 6.04.XXX
    * Updated Opera Version 9.5.2808
    * Updated Files and Applications
    * Updated Drivers
    * Updated Manila
    * Added SqlCeMobile 3.5
    * Added Obex Inbox set to receive Bluetooth files to Internal Storage
    * Change Default Ringtones
    * Increase Font sizes throughout Rom
    * Default to 8mb Page Pool and still fast
    * Removed Landscape Manila support
    * GNES still left in Rom for users who still use it for other applications
    * Optimised speed in Manila, smooth scrolling
    * Rom made to UC compliant
    * Most issues should be fixed
    * Bugs to discovered

*

Offline !Novy

• 774

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #237 dnia: Listopad 22, 2008, 09:47:06 »
instalowal juz ktos to przez Internal Storage?

Edit:
Testowal ktos to? Warto zmieniac z 3.1?
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2008, 11:21:10 wysłana przez szkic »

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #238 dnia: Listopad 22, 2008, 12:16:11 »
Ahoj!
Posiadam ROM w wersji 3 MSVC oraz Radio 1.00.25.16 i jestem w szoku co do żywotności baterii. Mój Diamond nie widział ładowarki od 50 godzin a wskaźnik procentowy pokazuje 38%. Jest to mój rekord ponieważ użytkowałem pocketa w normalny jak dla mnie sposób:
- Wifi ok 40 min
- rozmowy ok 50min
- dużo smsów (ach te darmowe 1.000.000 w heyah)
- ok 20 zdjęć

Odnośnie samego ROMu jestem zadowolony. Wszystko działa sprawnie i generalnie ROM jest dopracowany. Puki co czekam na wersję 3.5 lub wyżej (o ile taka wyjdzie).
pozdrawiam
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #239 dnia: Listopad 22, 2008, 12:29:48 »
a ja mam teraz ta nowa V3.2 i wydaje mi sie ze jest ciut szybsza od 3.1

PS. w V3.1 mialem radio 1.00.25.05 i nie polecam, bateria bardzo szybko mi schodzila...