Duttys Diamond V2.9 RTM oraz wersje V3 i V4 Final !!

• 639 Odpowiedzi
  • 87514 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bieski

• 656
Odp: Duttys Diamond V2.9 RTM oraz V3 !!
« Odpowiedź #180 dnia: Listopad 18, 2008, 08:27:41 »
czy przez Radio bateria moze szybciej sie wyladowywac? Bo mam dziwne wrazenie ze dosc mocno mi ta baterie ciagnie, ale jeszcze potestuje.
Wersje radia mam 1.00.25.02 - dobra ona jest czy lepiej zmienic na jakas inna?

Radio ma dosc duzy wplyw na baterie.
To ktore masz jest dosc stare. Zmien na 1.00.25.05. Slyszlalem ze 08 i 16 tez sa dobre.

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #181 dnia: Listopad 18, 2008, 08:40:15 »
sorki wlasnie mam to .05, pomylilem sie przy wpisywaniu.

*

Offline Rome

• 267
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S  TRAK GPS-430 + AM 6.6 PL
« Odpowiedź #182 dnia: Listopad 18, 2008, 09:12:20 »

ile teraz trzyma Ci bateria ?
Pozdrawiam
Rome

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #183 dnia: Listopad 18, 2008, 09:35:18 »
Mi na wersji 3.1 z radiem .05 bez S2U trzyma ledwo 2 dni przy normalnym użytkowaniu (kom/wifi/teeter, bez GPS).
Mam jednak bardzo czuły TF3D i musiałem dziś wrócić do tej aplikacji bo w kieszeni odpalało mi się milion rzeczy.

Reasumując - słabo. Oczekiwałem cudu (3 dni) a trzyma tyle samo co na poprzednich romach i to bez S2U. Zobaczymy w ile teraz zejdzie... Chociaż ostatnio sporo configów robiłem, więc te 5-10% baterii mogę dodać żeby było sprawiedliwie.

Ja z kolei proszę o czasy od użytkowników wersji 3.1 z radiem BS14 i 16.

*

Offline Rome

• 267
« Odpowiedź #184 dnia: Listopad 18, 2008, 10:26:04 »
Ja z kolei proszę o czasy od użytkowników wersji 3.1 z radiem BS14 i 16.

Wczoraj o 12 w południe odłączyłem tel od ładowarki i w tej chwili po 22h mam 45%baterii.

Diamond używany w normalny sposób (włączone 3G, trochę WiFi, BT włączone cały czas, trochę transmisji danych+rozmowy oraz duża ilość smsów przychodzących)
Pozdrawiam
Rome

*

Offline pawwel

• **
  • 159
  • Sprzęt: i780
« Odpowiedź #185 dnia: Listopad 18, 2008, 10:32:31 »
czy przez Radio bateria moze szybciej sie wyladowywac? Bo mam dziwne wrazenie ze dosc mocno mi ta baterie ciagnie, ale jeszcze potestuje.

.02 to jest takie radio do diamonda? Jeśli jest, to jest bardzo stare i wręcz koniecznie zmień na coś nowszego. W tej chwili mam 16 i nie narzekam.

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #186 dnia: Listopad 18, 2008, 10:40:46 »

.02 to jest takie radio do diamonda? Jeśli jest, to jest bardzo stare i wręcz koniecznie zmień na coś nowszego. W tej chwili mam 16 i nie narzekam.

No juz napisalem, ze sie pomylilem, mam .05

ile teraz trzyma Ci bateria ?

Tzn wczoraj jak mialem 100% i ok 13 odlaczylem ladowarke to ok 22 mialem jakies 10%, ale duzo sie bawilem telefonem, wgrywalem programy i wogole ustawialem wszystko. Dzisiaj ok 7 odlaczylem i teraz mam 94% czyli chyba jednak jest OK. Moze wczoraj za duzo sie bawilem i stracilem poczucie czasu :P (bez kitu sie wciagnelem w to troche :D)

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #187 dnia: Listopad 18, 2008, 11:20:05 »
Diamond używany w normalny sposób (włączone 3G, trochę WiFi, BT włączone cały czas, trochę transmisji danych+rozmowy oraz duża ilość smsów przychodzących)
Hmmm, jeśli masz cały czas włączone 3G to wynik wydaje się być całkiem dobry. Mi trzyma podobnie przy 2G. Tyle, że jak kolega robiłem sporo konfigów a wtedy bateria leci.
Dziś podładuję i za 2 dni podam korektę do swojego wyniku.

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #188 dnia: Listopad 18, 2008, 11:41:50 »
Widzę Panowie że uznanie dla ROM-ów Duttego rośnie,miło słyszeć.Co niektórzy powinni się wycofać z tego co pisali o jego ROM-ach wcześniej,ale to bez znaczenia.Dobrej zabawy życzę! :wink:
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #189 dnia: Listopad 18, 2008, 12:14:17 »
he................he     

Poczytaj posty z wczoraj i dziś na XDA i twoja euforia zmaleje  :-?
ad. ver. 3.1 FINAL piszą m.in. o błęnym działaniu w :
-youtube
-wysyłaniu wiadomśći
-grze Solitare
-zkladce 'Szukaj siec'
- po pozostawieniu na noc rano zamiast zasięgu '!' [wykszyknik]  itd.........itp ......... :mrgreen:

i sam Dutty odpowiedział że przyglądnie się tym bugom bo za dużo osob pisało o nich
............chyba miał za gorącą wodę przy gotowaniu  :D

"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #190 dnia: Listopad 18, 2008, 12:35:26 »
he................he     

Poczytaj posty z wczoraj i dziś na XDA i twoja euforia zmaleje  :-?
ad. ver. 3.1 FINAL piszą m.in. o błęnym działaniu w :
-youtube
-wysyłaniu wiadomśći
-grze Solitare
-zkladce 'Szukaj siec'
- po pozostawieniu na noc rano zamiast zasięgu '!' [wykszyknik]  itd.........itp ......... :mrgreen:

i sam Dutty odpowiedział że przyglądnie się tym bugom bo za dużo osob pisało o nich
............chyba miał za gorącą wodę przy gotowaniu  :D

Nie na sensu sie rzucac na jego romy odrazu jak je wypuszcza. Dosc czesto zdarzaja sie w nich bledy.
Ja mam teraz wersje 2.9, wydaje mi dziala calkiem niezle aczkolwiek zauwazylem dosc duzy wyciek pamieci na tym romie. Czekam az pojawi sie bezbledna 3.x :D

BTW. Idzie zrobic cos z aparatem. Polepszyc w jakis sposób jakosc fotek. Nie wiem czy to wina romu Duttego ale zdjecia wychodza mi jakies takie wyblakniete (Balas bieli ustawiony na auto)

« Odpowiedź #191 dnia: Listopad 18, 2008, 13:32:42 »
Ze zdjęciami mam to samo na ROM-ie 2.9 , tak jakby małe nasycenie kolorami i troszkę wyblakłe .
:(
Może mi ktoś powioedzieć czy lepsza jest wersja z PP 0 czy jednak z PP 12 ?
:)

*

Offline Cameyo

• **
  • 139
  • Sprzęt: BB 9700
« Odpowiedź #192 dnia: Listopad 18, 2008, 13:50:37 »
hej,

czy po wgraniu ROMu zawsze trzeba wszystko ustawiac na piechote czy sa programy robiace kopie wszystkich ustawien (odpowiednie skroty w programach, ustawienia GNESa itp)

Pozdrawiam

« Odpowiedź #193 dnia: Listopad 18, 2008, 13:55:00 »
Są programy , ale one działają tylko poprawnie jak wgrywasz tą samą wersję rom-u na której utworzyłeś backup .
:(

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #194 dnia: Listopad 18, 2008, 14:11:34 »
Opowiem Wam moją historię ;-))

Pierwszy ROM w moim diamencie to był oryginalny, który otrzymałem wraz z urządzeniem (1.93 z polskiej dystrybucji, ale nie instalowałem spolszczenia). Ztuningowałem go różnymi tweakami i pracował zadowalająco szybko. Po jakimś czasie (bardziej z ciekawości z czego wynikają te wszystkie zachwyty) zainstalowałem ROM Dutty v2.2. Niestety nie zauważyłem różnicy w szybkości działania, ale też nie odczułem spowolnienia, także pozostałem z tą wersją. Plusem tego romu było praktycznie wyeliminowanie problemu "memory leak" (pamięć rzadko kiedy spadała poniżej 45 MB wolnego - mam wyłączoną skórkę telefonu, dzięki czemu na starcie mam 56 MB wolnego).
Pewnie bym w dalszym ciągu używał tego romu, gdyby w sobotę nie powitał mnie następujący komunikat:

"This concludes the beta test of this software release. Thank you very much for your time and effort in helping make this a great product for our customers. To obtain a newer release or further information, please revisit the website that you used to obtain your current beta release."

Telefon był całkowicie zablokowany! Nic nie można było zrobić ;-(. Backupy wykonuję 2x w tygodniu (na szczęście PIMa codziennie) - we wtorki i soboty i pech chciał, że akurat w sobotę się nie wykonał z ww. powodu.
W związku z powyższym faktem zostałem zmuszony do ponownej instalacji ROMu by Dutty - tym razem wersji 3.0. Ponownie - bez emocji. Działa stabilnie, ale szału z szybkością nie ma - jest podobnie, jak w przypadku stuningowanego przeze mnie romu dostarczonego z moim diamondem.

Natomiast teraz przestroga dla innych: wszystkie ROMy Duttego oparte są na betach WM, także zapewne w tej wersji również po pewnym czasie wyskoczy podobny komunikat. Oczywiście nie będzie to problem, dla ludzi, którzy 2x w tygodniu zmieniają ROM instalując nowszą wersję ;], ale trzeba mieć to na uwadzę, szczególnie Ci, którzy korzystają ze swojego Diamonda użytkowo i nie zmieniają często romów.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #195 dnia: Listopad 18, 2008, 14:55:58 »
Widzę Panowie że uznanie dla ROM-ów Duttego rośnie,miło słyszeć.Co niektórzy powinni się wycofać z tego co pisali o jego ROM-ach wcześniej,ale to bez znaczenia.Dobrej zabawy życzę! :wink:
Miło, że wróciłeś... ale znowu mylisz pojęcia :) Uznanie to moim zdaniem spada przez to, że jego romy są przereklamowane a po instalacji zamiast cudów są coraz większe bagi. Rośnie natomiast popularność ze względu na to, że to jedyny wątek "Diamond ROM development" z XDA przeniesiony w skrócie na to forum. Przerobiłem większość postów z XDA na temat romów ale padło na Duttyego ze względu na to, że jego rom ma najlepszą dla mnie zawartość. Pozostałe są przepakowane niepotrzebnymi aplikacjami albo mają dziwny TF3D a szkoda bo jest wiele ciekawszych pozycji niż Dutty.

Natomiast mam do niego szacunek ze względu na to, że poświęca na swoją pracę dużo czasu i stara sie wreszcie skleić idealny ROM żeby nie było, że jestem jego antyfanem. Niestety nadal czekam...

Wersja 3.0 chodziła nawet nieźle i niepotrzebnie skusiłem się na 3.1 - ta jest do bani. Mam problem z zasięgiem kamerą i mam nadzieję, że chociaż GPS będzie chodził bez zarzutów pomijając to, że automapa głupieje czasem w połączeniu z GNes. Mam też spory wyciek pamięci :/ zaczynam po SR od 56MB a w połowie dnia mam już 40-42MB (obecnie 36MB!!!). NIE POLECAM tego ROMu. Czekam na wersje 4.0:P

Koledzy poruszli ważną kwestię - ROM może być trochę wolniejszy ale ważniejsze, żeby działał prawidłowo bo dopiero wtedy możemy korzystać z urządzenia. Samo flashowanie zajmuje 5min ale jak słusznie zauważył kolega potrzeba dużo więcej czasu na wgranie aplikacji i ustawienie PPC. Mi z formatem PC schodzi 3 dni chociaż sam proces i instalacji Windowsa/Linuxa trwa godzinę:P

*

Offline Gix

• 49
  • Sprzęt: HTC Touch Pro, HTC HD2
« Odpowiedź #196 dnia: Listopad 18, 2008, 15:36:33 »
To ja nie wiem co ty robisz w trakcie tego formatu.

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #197 dnia: Listopad 18, 2008, 16:22:25 »
Dzień 1: instalacja systemu + aktualizacje, wstępny konfig sieci, instalowanie niezbędnych aplikacji, wyłączanie zbędnych usług i funkcji.
Dzień 2: konfiguracja systemu, zabezpieczeń, sieci, instalowanie pozostałych aplikacji
Dzień 3: konfiguracja wszystkich aplikacji i dostosowanie systemu.
Dzień 4: Testowanie i poprawki :)

Można zrobić metodą "popielniczka na enter" w 5h :) Tak postawiony system hula wiecznie:p
Żeby nie wyszedł totalny OT to dodam, że nie ma sensu flashować Diamonda co tydzień bo dużo pracy kosztuje optymalizacja systemu i konfiguracja aplikacji osobom, które wymagją czegoś więcej niż narzucone ustawienia domyślne

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #198 dnia: Listopad 18, 2008, 17:02:07 »
Z wersją 3.1 nie powinno być problemu z ograniczeniem czasowym - build 20931 jest zdumpowany z działającego urządzenia przez naszych żółtych kolegów  :)

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #199 dnia: Listopad 18, 2008, 18:15:28 »
nikt mi nie odpowiedzial na pytanie to moze sie inaczej zapytam.

Jak wysylacie cos przez bluetooth (np z laptopa) do telefonu to jak to u was wyglada? Pojawia sie jakas informacja? W poprzednim (fabrycznym) romie mialem info o predkosci przesylania, wielkosci pliku, czasie jaki zostal do konca, nazwe pliku. tutaj nie mam kompletnie nic (nawet na gornej belce sie nie pojawia nic).
I teraz to jest normalne (nienormalne?) dla tego romu czy tylko ja tak mam? Moze wie ktos jak wlaczyc te pojawiajace sie informacje? Od razu zaznacze, ze ustawienia > powiadomienia sa ustawione poprawnie

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #200 dnia: Listopad 18, 2008, 19:59:57 »
Wlasnie padl mi telefon. Wlacza sie tylko te logo z htc, gorna i dolna belka, jak wchodze w start zeby wlaczyc tf3d to sie wiesza... coraz mniej mi sie ten rom podoba :/ i HR mnie chyba czeka. 2 dni instalowalem i ustawialem wszystko... lipa jednym slowem

*

Offline Rome

• 267
« Odpowiedź #201 dnia: Listopad 18, 2008, 21:17:17 »
Wlasnie padl mi telefon. Wlacza sie tylko te logo z htc, gorna i dolna belka, jak wchodze w start zeby wlaczyc tf3d to sie wiesza... coraz mniej mi sie ten rom podoba :/ i HR mnie chyba czeka. 2 dni instalowalem i ustawialem wszystko... lipa jednym slowem
jakiś pechowy jesteś albo brak Ci doświadczenia

używam V3.1 od piątku i niemam żadnych problemów, raz tel mi się zawiesił ale myślę że to tylko dlatego że wczasie grzebania w jakiś ustawieniach ktoś do mnie zadzwonił

poza tym nie mam problemów z gubieniem zasięgu, wysyłaniem smsów itp rzeczami
Pozdrawiam
Rome

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #202 dnia: Listopad 18, 2008, 21:24:12 »
jakiś pechowy jesteś albo brak Ci doświadczenia

używam V3.1 od piątku i niemam żadnych problemów, raz tel mi się zawiesił ale myślę że to tylko dlatego że wczasie grzebania w jakiś ustawieniach ktoś do mnie zadzwonił

poza tym nie mam problemów z gubieniem zasięgu, wysyłaniem smsów itp rzeczami

Ja to cale zycie pechowy jestem :P

To tylko z tym problem mialem i z bluetoothem, reszta jest spoko. Jedyne do czego moge sie przyczepic w tym romie to ze jest za malo podstawowych programow (ktore i tak mozna sciagnac ale lepiej by bylo jak by byly wg mnie)

*

Offline ganz

• *
  • 57
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #203 dnia: Listopad 18, 2008, 22:07:59 »
Natomiast teraz przestroga dla innych: wszystkie ROMy Duttego oparte są na betach WM, także zapewne w tej wersji również po pewnym czasie wyskoczy podobny komunikat. Oczywiście nie będzie to problem, dla ludzi, którzy 2x w tygodniu zmieniają ROM instalując nowszą wersję ;], ale trzeba mieć to na uwadzę, szczególnie Ci, którzy korzystają ze swojego Diamonda użytkowo i nie zmieniają często romów.
Dutty napisał, że od 2.9 wzwyż już nie ma ograniczenia czasowego

Pzdr
--<-@ ganz n' roses @->--

*

Offline fraseba

• **
  • 144
« Odpowiedź #204 dnia: Listopad 18, 2008, 22:45:47 »
i znów nic ciekawego, moze lepiej niech ten Duttys, zamiast wypuszczac po  kilka romów w tygodniu, da sobie troche czasu i zrobi jeden ale porządnie
mnie nic w nim nie zachwyca, niby full a pusty jak lite, więc może i jest trochę szybszy ale do czasu jak wgrasz swoje niezbędne programy

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #205 dnia: Listopad 18, 2008, 23:15:10 »
wiesz ale po wgraniu tf3d i tak chodzi bardzo szybko...

*

Offline Dean

• *
  • 72
  • Avatar - reklama strony - REGULAMIN
    • Grafika Komputerowa
  • Sprzęt: iPhone 3G 16Gb, HP iPaq 316
« Odpowiedź #206 dnia: Listopad 18, 2008, 23:59:37 »
Jak dla mnie ten ROM 3.1 jest największą porażką jaką można było otrzymać od Duttego.
W TF3D w zakładce Wiadomości SMS nie działa przycisk "Menu" na dole po prawej. Usunięcie smsa z poziomu manili nie jest mozliwe :/
Słownik T9 nie chce się wyłączyć, choć wyłączony jest w ustawieniach. Próbowałem poprzez rejestr ale takowego wpisu nie ma :|
Cały TF3D zawiesza się na różne sposoby  :mad: Nie wiem czy wracać do wersji 2.9 czy czekać na jakąś sensowną nowszą wersję ...

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #207 dnia: Listopad 19, 2008, 06:44:21 »
Miło, że wróciłeś... ale znowu mylisz pojęcia :) Uznanie to moim zdaniem spada przez to, że jego romy są przereklamowane a po instalacji zamiast cudów są coraz większe bagi. Rośnie natomiast popularność ze względu na to, że to jedyny wątek "Diamond ROM development" z XDA przeniesiony w skrócie na to forum. Przerobiłem większość postów z XDA na temat romów ale padło na Duttyego ze względu na to, że jego rom ma najlepszą dla mnie zawartość. Pozostałe są przepakowane niepotrzebnymi aplikacjami albo mają dziwny TF3D a szkoda bo jest wiele ciekawszych pozycji niż Dutty.

Natomiast mam do niego szacunek ze względu na to, że poświęca na swoją pracę dużo czasu i stara sie wreszcie skleić idealny ROM żeby nie było, że jestem jego antyfanem. Niestety nadal czekam...

Wersja 3.0 chodziła nawet nieźle i niepotrzebnie skusiłem się na 3.1 - ta jest do bani. Mam problem z zasięgiem kamerą i mam nadzieję, że chociaż GPS będzie chodził bez zarzutów pomijając to, że automapa głupieje czasem w połączeniu z GNes. Mam też spory wyciek pamięci :/ zaczynam po SR od 56MB a w połowie dnia mam już 40-42MB (obecnie 36MB!!!). NIE POLECAM tego ROMu. Czekam na wersje 4.0:P

Koledzy poruszli ważną kwestię - ROM może być trochę wolniejszy ale ważniejsze, żeby działał prawidłowo bo dopiero wtedy możemy korzystać z urządzenia. Samo flashowanie zajmuje 5min ale jak słusznie zauważył kolega potrzeba dużo więcej czasu na wgranie aplikacji i ustawienie PPC. Mi z formatem PC schodzi 3 dni chociaż sam proces i instalacji Windowsa/Linuxa trwa godzinę:P

szkic...trudno zadowolić Twe pragnienia tym bardziej że czytając twe wypowiedzi i szacując je rankingowo(mówię o softach do jakich używania się przyznajesz) używałeś do tej pory hmm. delikatnie mówiąc softu mało agresywnego a próby współpracy z softem poważniejszym kończyły się fiaskiem...No tak bo nie doczytujesz sedna postów na temat ROM-u ,przy każdym pisze aby zrobić HR,dowiedziałeś się tego tutaj w tym wątku...Więc powiem jak qsqa w odpowiedzi na mą krytykę"Ugotuj sam jakiś ROM itppp...Nie doczytałeś też że możesz mieć problemy z softem z tego wątku jak zainstalujesz dodatkowy  tweakowy soft..Nie uważasz że ten ROM u innych działa stabilnie a u Ciebie ..nie..Może zauważysz gdzie często sam robisz błąd  a nie płaczesz..Pozdrawiam!

*

Offline Rome

• 267
« Odpowiedź #208 dnia: Listopad 19, 2008, 08:48:57 »
Jak dla mnie ten ROM 3.1 jest największą porażką jaką można było otrzymać od Duttego.
W TF3D w zakładce Wiadomości SMS nie działa przycisk "Menu" na dole po prawej. Usunięcie smsa z poziomu manili nie jest mozliwe :/
Słownik T9 nie chce się wyłączyć, choć wyłączony jest w ustawieniach. Próbowałem poprzez rejestr ale takowego wpisu nie ma :|
Cały TF3D zawiesza się na różne sposoby  :mad: Nie wiem czy wracać do wersji 2.9 czy czekać na jakąś sensowną nowszą wersję ...

naprawdę dziwne masz te problemy, jak pisałem już wcześniej korzystam z V3.1 od piątku i żadne z powyższych problemów które wymieniłeś u mnie nie występują

może warto zrobić HR z formatowaniem IS

oprócz softu, który jest już w ROMie mam dograne sporo innych aplikacji i naprawdę wszystko działa bez zarzutu
Pozdrawiam
Rome

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #209 dnia: Listopad 19, 2008, 09:59:26 »
Przepraszam kolego szkic,ma powyższa wypowiedz dotyczy tylko w 30% Ciebie.Pozostała część dotyczy cytowanej wypowiedzi kolegi sulp-a