Duttys Diamond V2.8 RTM ROM Released- dłuższe życie baterii

• 89 Odpowiedzi
  • 18414 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
Odp: Duttys Diamond V2.7.RC2 dłuższe życie baterii
« Odpowiedź #60 dnia: Październik 28, 2008, 15:10:51 »
Kolego i o wszem czytałem. I jak nawet Twój własny cytat mówi:
although had confirmation its working from other people
zapytałem czy ktoś może się wypowiedzieć/przetestować tą kwestię na własnym przypadku. Więc zanim napiszesz kolejnego złośliwego posta to może sprawdzisz czy BT faktycznie działa albo po prostu pozwolisz się wypowiedzieć innym? Z góry dzięki.

Nie było tam nic złośliwego,problem z BT istnieje i w oryginalnym wątku jest o  nim mowa kilkakrotnie.Nie wiem czy pojawi się fix cab do tego problemu czy tez nowa wersja (może finałowa tego ROM-u),ale tak-problem z BT istnieje więc poczekajmy spokojnie na rozwiązanie tak jak w przypadku bug-a w wybieraniu literowym kontaktów.Nie powielajmy więc tematu BT w nieskończoność tylko dzielmy się innymi spostrzeżeniami.Jest mało na tym forum info o jakichkolwiek innych ROM-ach niż Full Wypas więc wypada to nadrobić.Pzdr! :wink:
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #61 dnia: Październik 28, 2008, 22:46:56 »
Z tego co pamiętam to Dutty eksperymentował z nowymi sterownikami BT z Opala więc pewnie się skończy na powrocie do standardowych. W ogóle w Diamondzie i TP sterowniki BT są lekko mówiąc niedorobione  :(

BTW - !Novy ty masz chyba jakąś obsesję na punkcie Full Wypasa  :grin:

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #62 dnia: Październik 28, 2008, 22:53:26 »

BTW - !Novy ty masz chyba jakąś obsesję na punkcie Full Wypasa  :grin:

Tak,jest jak Enrique Iglesias-popularny ale do d... :wink: Bez urazy hi hi!

*

Offline idas

• **
  • 169
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #63 dnia: Październik 28, 2008, 23:48:23 »
Dodam tylko, że zainstalowałem sobie http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=438973 i jestem bardzo zadowolony.

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #64 dnia: Październik 29, 2008, 03:39:45 »

.Nie powielajmy więc tematu BT w nieskończoność tylko dzielmy się innymi spostrzeżeniami.Jest mało na tym forum info o jakichkolwiek innych ROM-ach niż Full Wypas więc wypada to nadrobić.Pzdr! :wink:

Kolego !Nowy .......bez urazy.............. ale drażni Cię jak piszesz powielanie tematu BT  w ROMie Duttiego a nie rozumiesz że innych ........w tym mnie drażni ciągłe utyskiwanie na  Full Wypas Kuskuły
Proponuję abyś dał sobie już spokuj ........my znamy Twoją opinię wyrażaną kilkakrotnie i jak nie masz coś nowego do napisania to sobie odpuść .......OKI
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

« Odpowiedź #65 dnia: Październik 29, 2008, 09:20:55 »
mam zainstalowany rom Duttys Diamond V2.7.RC2, minelo dwa dni a bateria ma wciaz 30% przy normalnym uzytkowaniu (rozmowy, smsy, muzyka, troche rozrywki itp.), jak dla mnie rewelacja choc zawsze mozna chciec wiecej..

maly problem z muzyka w TF3D, nie odtwarza mi wogole nic, podczas gdy jak odpalam muze spod explorera lub windows commandera wszystko gra i hula, macie moze jakies pomysły?

krisss

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #66 dnia: Październik 29, 2008, 09:29:13 »
mam zainstalowany rom Duttys Diamond V2.7.RC2, minelo dwa dni a bateria ma wciaz 30% przy normalnym uzytkowaniu (rozmowy, smsy, muzyka, troche rozrywki itp.), jak dla mnie rewelacja choc zawsze mozna chciec wiecej..

maly problem z muzyka w TF3D, nie odtwarza mi wogole nic, podczas gdy jak odpalam muze spod explorera lub windows commandera wszystko gra i hula, macie moze jakies pomysły?

krisss

U mnie muzyka śmiga z TF3D,mam ja na Internal Storage-Music i wszystko pięknie wraz z okładkami...

*

Offline slg

• 20
  • HTC Diamond US Distribution
« Odpowiedź #67 dnia: Październik 29, 2008, 13:50:20 »
Beta2 udK zarówno na XIP'ie z blackstone jak i z raphaela mnie zawiodła , może to przez dynamic PP , może przez co innego , rom jest okropnie pamięciożerny , ale co jest ciekawe mimo zajętośći ramu ponad 90% (odpaliłem dużo softu , łącznie z AM) system nie mulił sie jak na innych romach , więc już sam nie rozumiem , dlaczego na niektórych romach przy zajętosci pamięci ponad 80% diamencik zwalnia. Duttys RC2 Full mnie kompletnie nie przekonał , ale za to wersja RC2 Lite jest okropnie ciekawa , szybkością dorównuje romom udK , wolnej pamięci naprawde sporo po dłuższej zabawie dalej na poziomie 50mb. Nie ma zbędnych smieci , nie ma opery (i dobrze , nowe buildy wychodzą tak często że nie widze potrzeby implemetowania jej w rom , tak samo zresztą jak wiele innego softu w romach w wersji full)
Zachęcam do testów romu Duttego RC2 w wersji LITE.
Pozdro

*

Offline makozio

• 14
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #68 dnia: Październik 29, 2008, 19:16:36 »
Chciałbym powiedzieć że (w przeciwieństwie do 2.6) nie da się używać bezprzewodowych słuchawek bluetooth (przynajmniej u mnie, nawet po kombinowaniu w ustawieniach i adv config), może w ten sposób oszczędza tą baterie ;p
Jeśli chodzi o bluetootch to na 2.7 nie wysyła mi muzyki do radia w samochodzie, natomiast zestaw głośnomówiący działa spoko( raz zerwał rozmowę) Poprzednio miałem diamentowy ostatni i działało

*

Offline Maarcin

• 297
  • Sprzęt: LG G2
« Odpowiedź #69 dnia: Październik 29, 2008, 20:16:15 »
Witam !
Szanowni Koledzy , używam od dawna (od początku zakupienia Diamonda) , ROM 1.93.401.2 PLK . Protokół 52.39.25.22.H .Radio .BS14 .
Wszystko działa znakomicie , przynajmniej , tak mi się wydaje - gdyż nie mam - porównania  :( . BT funkcjonuje świetnie (mam fabrycznie zainstalowany telefon w samochodzie,do łączenia via BT ) , GPS - praktycznie moment , inne "pierdoły" (muzyka , YouTube,Internet itd.) , bez zarzutów . ... no wszystko , działa normalnie. (Czasem ,różnie się ładuje TF3D , lecz nie jest to upierdliwe,raz się ładuje "kod SIM" , innym razem TF3D ) . ... Korci mnie jednak zmiana ROM-u , tak po prostu  :D  . Podpowiedzcie - proszę - czy jest sens i na jaki wymienić. Wypróbowałem wszystkie RADIA , wyszło iż najlepsze dla mnie to , wspomniany .BS14 . Zależy mi , głównie na długim "życiu" baterii,szybkości działania i stabilności ... no kurde !!! , chciałbym se zmienić ROM  :D  .

Dzięki z góry !  Pozdrawiam Serdecznie.
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 20:37:27 wysłana przez Maarcin »

*

Offline !Novy

• 774
Odp: Duttys Diamond V2.7.RC2 release&V2.8 RTM update dłuższe życie baterii
« Odpowiedź #70 dnia: Październik 30, 2008, 00:48:27 »
    * ChangeLog V2.8 RTM SO far

* Fixed Stretched Windows Mobile logo during Customisation
    * Fixed YouTube
    * Issues with Comm. Manager not exiting with right soft key is not a bug but its functionality it will just minimises
    * Fixed Random Access in contacts
    * Fixed Multiple Selection in File Explorer and other Applications
    * Fixed Dim Backlight
    * Fixed Keyboard switching from contacts with T9>ABC
    * Fixed Clear Storage in Rom
    * Fixed Incoming Ringtones For Calls with BS14 radio confirmed
    * Fixed Bluetooth sending and receiving for those who were having issues
    * Applied Fix for Full keyboard Font Bug thanks to TNYYNT
    * Connection Setup now supports More networks in different Countries e.g UK
    * Rom also seems Faster but it could just be me
    * Tweaked to perfection [ No need to use other tweaks]

Jeśli Dutty usunie wszystkie te bugi to będzie piekny ROM-ik...

« Odpowiedź #71 dnia: Październik 30, 2008, 00:58:28 »
a jak wygląda sprawa ze spolszczeniem TF3D?  bo mam ochote na 2.7 Lite ale żeby chociaż TF3D było po polsku :D

*

Offline Szadzik

• **
  • 197
  • Sprzęt: SE X1, HP IQ830UK, Nikon D90
« Odpowiedź #72 dnia: Październik 30, 2008, 01:00:28 »
a jak wygląda sprawa ze spolszczeniem TF3D?  bo mam ochote na 2.7 Lite ale żeby chociaż TF3D było po polsku :D

Język polski dla TF3D ustawisz w Diamond TF3D Config.
Gadget Tales:
OT MaxDB, CD1, CD5, J5, GD96, ME45, T68i, X6, CX65, A925, E398, MPx200, X6-2, OT715, D600E, W810, M600i, BB Pearl, W880, N95 2, P1i, XDA Ignito, W880 SE X1 + IQ830UK + Nikon D90
www.justaphotographer.co.uk

*

Offline tepss

• 32
« Odpowiedź #73 dnia: Październik 30, 2008, 10:58:59 »
Już się nie moge doczekać 2.8. v2.7 był pierwszym romem duttyego na który postanowiłem nie robić upgradu. Zbyt dużo bugów. A używałem romy duttyego już dawno temu jeszcze na Kaiserze. Jest to niesamowity kucharz i bardzo cieszy mnie że mamy wspólne plany: touch HD.
MDA Compact 4: Dutty's v2.6.RC1, HardSPL1.24, SE HBH-DS200 + Senheiser CX300
[/b]

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #74 dnia: Październik 30, 2008, 15:15:14 »

Język polski dla TF3D ustawisz w Diamond TF3D Config.

Panowie aby mieć rodzimy język w TF3D należy doinstalować ten cab. Duttys Manila Language Files ze stronki Duttego http://duttythroy.net/download-area.html?func=select&id=11i restart,podem ustawić w TF3D Config  :wink:
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2008, 15:16:53 wysłana przez !Novy »

*

Offline slg

• 20
  • HTC Diamond US Distribution
« Odpowiedź #75 dnia: Październik 31, 2008, 07:38:17 »
Dzis na Duttys 2.7RC2 nie zadzwonił mi budzik :( , na szczęście nie spóźniłem sie do pracy , ale taka akcja według mnie dyskwalifikuje jego romy w moim diamondzie. Ekran był podświetlony , ikonka dzwoniącego budzika była , natomiast dzwięk milczał , takie cos nie zdarzyło mi sie jeszcze na żadnym romie... wracam do najlepszych według mnie romów udK.

*

Offline piotrek_l

• **
  • 145
  • Sprzęt: LEO :)
« Odpowiedź #76 dnia: Październik 31, 2008, 09:59:53 »
takze potestowalem rom duttego i nie jestem zachwycony :/ za duzo bug-ow, byc moze wersja 2.8 bedzie ok..obecnie testuje od wczoraj swiftBL i jestem zachwycony predkoscia i stabilnoscia tego rom-u :)

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #77 dnia: Październik 31, 2008, 16:45:57 »
Noooooooooooo   Koledzy  'slg'  i piotrek_l  tymi wypowiedziami podpadliście u Kol.  '!Novy'   :mrgreen:
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #78 dnia: Październik 31, 2008, 17:57:33 »
Dochodzę do wniosku, że wybuchła tu mała wojna na ROM'y. Zamiast bronić ROM'ów, których używamy, powinniśmy maksymalnie poinformować innych szanownych clubowiczów oraz osoby jak ja (Newbie :grin:  ) co ciekawego kryje w sobie dany ROM a co nam nie przypadło do gustu.
Do tej pory zmieniałem ROM na:
- Diamentowy lite w wersji 3.2a by qsqa
- Dutty Full v 2.2 spolszczony przez lovelasika (wielkie dzięki, dobra robota)
- A.Z.T.O.R. SprintFlavor V7 (RC1) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=430619
a obecnie bawie się FullWypasem w wersji 3.2a ponownie od qsqa, które wybornie gotuje.
Jak nie będzie mi przeszkadzać brak polskiego języka wrócę do A.Z.T.O.R. SprintFlavor V7 (RC1)

Wiem, że to nie wiele ale dopiero zaczynam zabawę. Jedno wiem na pewno, że zanim się coś skrytykuje trzeba mieć ku temu podstawy a żeby mieć podstawy trzeba dobrze obadać daną rzecz.

pozdrawiam zwolenników Dutty'iego jak i pozostałych kucharzy!
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

*

Offline Maarcin

• 297
  • Sprzęt: LG G2
« Odpowiedź #79 dnia: Październik 31, 2008, 20:38:53 »
Dochodzę do wniosku, że wybuchła tu mała wojna na ROM'y. Zamiast bronić ROM'ów, których używamy, powinniśmy maksymalnie poinformować innych szanownych clubowiczów oraz osoby jak ja (Newbie :grin:  ) co ciekawego kryje w sobie dany ROM a co nam nie przypadło do gustu.
Do tej pory zmieniałem ROM na:
- Diamentowy lite w wersji 3.2a by qsqa
- Dutty Full v 2.2 spolszczony przez lovelasika (wielkie dzięki, dobra robota)
- A.Z.T.O.R. SprintFlavor V7 (RC1) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=430619
a obecnie bawie się FullWypasem w wersji 3.2a ponownie od qsqa, które wybornie gotuje.
Jak nie będzie mi przeszkadzać brak polskiego języka wrócę do A.Z.T.O.R. SprintFlavor V7 (RC1)

Wiem, że to nie wiele ale dopiero zaczynam zabawę. Jedno wiem na pewno, że zanim się coś skrytykuje trzeba mieć ku temu podstawy a żeby mieć podstawy trzeba dobrze obadać daną rzecz.

pozdrawiam zwolenników Dutty'iego jak i pozostałych kucharzy!

Dzięki Wozny !  To dość inspirujący post . Taka "wojenka" , "wojeneczka" , "wojeneczuńka"  na ROM-y , przynieść może wiele usłużnych porad . Mogą wyjść , różne wady i zalety , poszczególnych ROM-ów . Powstaną , przy okazji , cenne podpowiedzi dla Szacownych Kucharzy . ... a i sugestie dla samych użytkowników (szarych i głupkowatych  :D  ) , takich jak ja , sugerujących , który wybrać .
Może by , taki temat , nawet przypiąć ?!  :ok:  Nie widziałem , takiego , na żadnym z odwiedzanych Forum . Polecam , pod uwagę Szacownego Moda .

Pozdrowienia Serdeczne.

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #80 dnia: Październik 31, 2008, 23:18:34 »
Wreszcie Panowie Forumowicze!Dużo prowokacji z mojej strony ale się opłacało!O to chodzi by krytykować,sławić i mówić(pisać) o ROM-ie z tego posta ale tylko o nim.Jak ktoś używa innego to zakładać temat i pisać o nim!Tylko tak powstanie tak naprawdę poradnik dla tych co chcą mieć taki ROM jaki im pasuje i dostaną info o ROM-ach a nie taki-jedyny jaki widnieje na wejściu tego forum Diamenta! :grin:

*

Offline Szadzik

• **
  • 197
  • Sprzęt: SE X1, HP IQ830UK, Nikon D90
« Odpowiedź #81 dnia: Październik 31, 2008, 23:57:04 »
Ja na początku zainstalowałem ROM Dutty 2.6 Full. Trochę mi nie pasował, bo dorzucone były te niepotrzebne zakładki w TF3D i zżerał za dużo RAM.

Potem przeszedłem na ROM SwiftBL 16MB pp. Trochę mało RAM, bo pp zżarło dużo. Teraz przeszedłem na brak pp i jest dużo lepiej. Jestem zadowolony z ROMów SwilftBL i myślę, że jeśli będą wychodziły nowe to na pewno je wypróbuję.

Obecnie czekam na wersję opartą na XIPie Touch Pro ewentualnie Touch HD. Jest już druga Beta, ale mi się nie spieszy i zaczekam na dalszą fazę rozwoju.

Pzdr

Szadzika
Gadget Tales:
OT MaxDB, CD1, CD5, J5, GD96, ME45, T68i, X6, CX65, A925, E398, MPx200, X6-2, OT715, D600E, W810, M600i, BB Pearl, W880, N95 2, P1i, XDA Ignito, W880 SE X1 + IQ830UK + Nikon D90
www.justaphotographer.co.uk

*

Offline Skulek

• 25
  • Sprzęt: HTC Diamond ;)
« Odpowiedź #82 dnia: Listopad 01, 2008, 01:15:40 »
Hmm... Panowie szczerze ? Ten 2.7 myślałem że będzie lepszy .. Fakt bateria trzyma dłużej ...Nie da się ukryć ale dziś gdy w TF3D chciałem wlaczyc WiFi to telefon zwisł !!  :( 1 raz odkąd go mam ... Chyba niedługo wrócę do wersji 2.2 by loevelasik ... chodziła lepiej ... a ramo tyle samo zżerała ... Ewentualnie poczekam na wersje finalną ...

*

Offline wozny87

• 298
« Odpowiedź #83 dnia: Listopad 01, 2008, 15:14:58 »
Pomysł związany z odrębnym postem dotyczącym informacji o ROM'ach jest bardzo przydatny. Jednakże na naszym forum znalazłem 2 lub 3 tego typu odrębne posty co może spowodować lekki chaos  :)
Moim zdaniem idealnym rozwiązaniem byłoby przypiąć post o przykładowej nazwie "WOJNA ROMÓW" zaraz obok postu  "[17-09-2008] Diamentowy ROM PL v 3.2a wersja FullWypas i Lite !!!" w którym to każdy z clubowiczów wypowiadał się o wadach i zaletach ROMu z którym miał styczność.

Jako raczkujący na tym forum nie jestem w stanie podjąć się tego zadania bo nie grzeszę doświadczeniem związanym z flashowaniem naszego Diamencika. Dlatego proszę któregoś z doświadczonym użytkowników o stworzenie takiego posta, może nasz moderator qsqa zainteresuje się tym  :D

Z mojej strony mogę obiecać, że będę starał się zmieniać ROMy w celach informacyjnych dla nowych jakich doświadczonych clubowiczów.

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2008, 15:16:39 wysłana przez wozny87 »

*

Offline idas

• **
  • 169
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #84 dnia: Listopad 01, 2008, 20:39:37 »
W takim temacie przydaloby sie, aby wady i zalety danych ROMów były wymienione i aktualizowane w pierwszym poście, żeby nie trzeba było przekowypwać całego tematu.

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #85 dnia: Listopad 02, 2008, 10:33:00 »
W takim temacie przydaloby sie, aby wady i zalety danych ROMów były wymienione i aktualizowane w pierwszym poście, żeby nie trzeba było przekowypwać całego tematu.

Nie za wygodny kolega?To forum a nie wikipedia! :mrgreen:

Dutty's V2.8 RTM Final nadchodzi he he!Lista zmian w 1 poście,zapowiada się świetny ROM..! :mrgreen:

*

Offline wozny87

• 298
Odp: Duttys Diamond V2.7.RC2 release&V2.8 RTM już niebawem- dłuższe życie baterii
« Odpowiedź #86 dnia: Listopad 02, 2008, 11:33:11 »
Moim zdaniem byłoby świetną sprawą podawanie linków do testowanych przez nas ROMów ;)

« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2008, 11:35:22 wysłana przez wozny87 »

*

Offline !Novy

• 774
Odp: Duttys Diamond V2.7.RC2 release&V2.8 RTM już niebawem- dłuższe życie baterii
« Odpowiedź #87 dnia: Listopad 02, 2008, 11:50:51 »
Moim zdaniem byłoby świetną sprawą podawanie linków do testowanych przez nas ROMów ;)

Kolego wersji 2.8 RTM jeszcze nie ma,za ok 1h jak tylko się ukaże to zrobie update! :ok:

*

Offline Rome

• 267
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S  TRAK GPS-430 + AM 6.6 PL
« Odpowiedź #88 dnia: Listopad 02, 2008, 12:35:50 »

Kolego wersji 2.8 RTM jeszcze nie ma,za ok 1h jak tylko się ukaże to zrobie update! :ok:

2.8RTM już jest
http://duttythroy.net/download-area.html?func=fileinfo&id=189
Pozdrawiam
Rome

*

Offline wozny87

• 298
Odp: Duttys Diamond V2.8 RTM ROM Released- dłuższe życie baterii
« Odpowiedź #89 dnia: Listopad 08, 2008, 22:10:19 »
Niech już wyjdzie finalna wersja 2.8 ponieważ Diamentowy 4.0  oraz Clean by Xcoom nie przypadły mi do gustu ale szacunek dla poświęconej pracy :D Dziś jeszcze wgram Dutty 2.8 MSVC bo puki co ROMY tego kucharza dla mnie są szybkie sprawne i mają to coś  :)