Dual Sim Simore - zbieram chętnych

• 35 Odpowiedzi
  • 13846 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dual Sim Simore - zbieram chętnych
« dnia: Styczeń 21, 2009, 14:11:20 »
Witam

Zamierzam kupić wyżej wymienionego Dual Sim-a i szukam 4 chętnych osób które też mają zamiar , poniewa z jego cena w pakiecie 5 szt wyniesie 30 EURO co jest dość dużą zniżką .
Dokładna cena oczywiście zależy od kursu EURO w momencie zamówienia , bo koszt przelewu to jakieś 20 zł czyli po 4 zł .

:)

Jeśli to nieodpowiednie miejsce dla tego tematu , z góry przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu .

:D

*

Offline bieski

• 656
Odp: Dual Sim Simore - zbieram chętnych
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 21, 2009, 14:28:38 »
heh
a po co ci to??
i tak tylko z jednej karty mozna korzystac w danym czasie. Odpada tylko przekladanie karty.
gdyby dalo sie tak zrobic ze na jednej karcie transmisja danych a na drugiej telefon to byloby super.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 21, 2009, 18:40:52 »
A nie pomyślałeś że ktoś może mieć numer firmowy którego używa od 9 do 17 , a potem prywatny który znają tylko znajomi ?
Nie mam zamiaru latać z dwoma telefonami .
;)

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 21, 2009, 18:43:06 »
Okej, ale dlaczego akurat ten Dualsim? Pełno jest innych na Allegro, po o wiele niższej cenie...

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 21, 2009, 18:55:19 »
Bo na chwile obecną tylko ten działa poprawnie z WM6 i tylko ten w pełni obsługuje sieć 3G .
Zainteresowani doskonale wiedzą o co chodzi , więc proszę o wypowiadanie się w temacie tylko zainteresowanych .
;)

*

Offline sivek

• 33
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 21, 2009, 19:02:50 »
wspieraj rodzimy rynek  :E

Trak
CP-500 Dual SIM

Telefon pozwala na jednoczesną obsługę dwóch kart SIM
ponadto ma wbudowany tuner TV       :E
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2009, 19:04:37 wysłana przez sivek »

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 21, 2009, 19:13:52 »
I znowu wybieganie poza temat , tak ciężko zrozumieć że chce mieć diamonda z dwoma kartami SIM , a nie jakieś inne badziewie .
:(

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 21, 2009, 19:16:59 »
a mam pytanie, czy na tym mozna np uzywac jednej karty do dzwonienia, drugiej do neta? Bo mam na drugiej blueconnecta i jesli jest to mozliwe to pewnie bylbym zainteresowany...

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 23, 2009, 11:08:05 »
a mam pytanie, czy na tym mozna np uzywac jednej karty do dzwonienia, drugiej do neta? Bo mam na drugiej blueconnecta i jesli jest to mozliwe to pewnie bylbym zainteresowany...
Też mam na jednej mam numer , a na drugiej blueconnecta i można go używać też do blueconnecta , przełączamy tylko na drugą kartę sim i mamy blueconnecta . Problem polega tylko w tym że też mam diamonda i zanim zakupicie duala zastanówcię się gdzie go zmieścicie

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 23, 2009, 11:12:01 »
tez sie wlasnie nad tym zastanawialem

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 23, 2009, 11:48:44 »
tez sie wlasnie nad tym zastanawialem
Dual w diamendzie stanowczo odpada , ale jest jeszcze coś takiego jak karta sim klon , lub pod innymi nazwami (sim max itp.) , jest to karta na którą można sklonować kilka lub kilkanaście nawet numerów , problem jest tylko właśnie z blueconnectem . Karty te zazwyczaj czytają stare modele simów , przed zakupem takiej karty trzeba przedewszystkim najpierw dowiedzieć się od operatora sieci o model karty , a póżniej czy owa karta ją odzyta , telefon musi być bez simlocka . Na allegro są np sim maxy które nie czytają właśnie nowych simów . Trzeba by było popytać w jakimś konkretnym serwisie , bo napewno są też takie co czytają też nowe , min. blueconnecta ,  operatorów jak pytałem to wytrzesczali na mnie oczy , bo pierwszy raz o czymś takim słyszeli .

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 23, 2009, 14:26:14 »
Niestety masz stare info. Żadnej nowej karty nie czytają te klony. Wszystkie aktualnie wychodzące karty są skutecznie pozabezpieczane przed klonowaniem.

Dualsimów z giełdy czy allegro też nie polecam, testowałem jednego - nie działał w ogóle, a potem diament miał problemy z odczytaniem nawet pojedynczej oryginalnej karty.

Jedyne co wydaje się skuteczne to ten simore właśnie. I to w wersji bez wycinanek bym sugerował.

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 23, 2009, 17:55:41 »
Niestety masz stare info. Żadnej nowej karty nie czytają te klony. Wszystkie aktualnie wychodzące karty są skutecznie pozabezpieczane przed klonowaniem.

Dualsimów z giełdy czy allegro też nie polecam, testowałem jednego - nie działał w ogóle, a potem diament miał problemy z odczytaniem nawet pojedynczej oryginalnej karty.

Jedyne co wydaje się skuteczne to ten simore właśnie. I to w wersji bez wycinanek bym sugerował.
No przyznam że o simore nie słyszałem , ale pogrzebałem trochu i znalazłem , nawet filmiki na you tube , ciekawy , ale bez wycinania chyba też się nie obejdzie (gorzej tu właśnie z kartami na aboament), a co do tych klonów to podejrzewałem tylko że są też do nowych ,wszystkie dostępne z tych co wiem to właśnie do starych (blueconnect oczywiście odpada) . Jak by był jednak sposób na nie odklajanie choć jednej z kart to chyba sam bym się zainteresował takim dualem . Co do tych chętnych to napewno śmiało można by zakupić kilka i powystawiać na allegro , nawet w kategorii HTC , gdzie mnóstwo ludzi szuka takich duali .

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 25, 2009, 01:24:30 »
Po pierwsze abonament niczemu nie przeszkadza , bo można bez problemu kartę przyciąć i operator nic do tego niema .
Sam reklamowałem uszkodzenie karty w orenge i żeby nie płacić za nową musiałem starą oddać żeby potwierdzić że karta się uszkodziła , i nic się nie doczepili że była przycinana , bo wiedzą że to jej nic nie szkodzi bo obcinasz samo jej opakowanie , chip jest tak mały że musiałbyś kartę przeciąć przez sam środek żeby go uszkodzić , a to już by było ewidentnie widać .
Po drugie nawet jak klony będą potrafiły sczytywać nowe karty , pozostanie obsługa ich z WM6 a z tym jak na razie poradziło sobie tylko simore ,więc klony będą na pewno dużo droższe nie karty Dual .
Co do allegro to tak też myślę żeby kupić więcej i je sprzedać , ale trzeba mieć jeszcze z czego na nie wyłożyć .
:)

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 25, 2009, 01:31:04 »
wspieraj rodzimy rynek  :E

Trak
CP-500 Dual SIM

Telefon pozwala na jednoczesną obsługę dwóch kart SIM
ponadto ma wbudowany tuner TV       :E
Jaki rodzimy?, Chyba, że ostatnio zaanektowaliśmy kilka miliardów skośnych oczu, albo jesteś Chińczykiem.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 20, 2009, 12:26:24 »
Używam simore  od ponad pół roku i jestem bardzo zadowolony. Jedyny mój problem to taki że z karty ery nie moge zdjąć kodu pin i dla tej karty mszę go wbijać przy przelogowywaniu się kart. Mam zamiar zmienić na nową kartę i będzie po kłopocie.
Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

*

Offline Lukas77

• 13
  • Sprzęt: Sony Ericsson x1a
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 11, 2009, 23:21:29 »
Używam simore  od ponad pół roku i jestem bardzo zadowolony. Jedyny mój problem to taki że z karty ery nie moge zdjąć kodu pin i dla tej karty mszę go wbijać przy przelogowywaniu się kart. Mam zamiar zmienić na nową kartę i będzie po kłopocie.

Mam pytanie, czy w komplecie od simore jest też program do zainstalowania na WM6? A jeśli tam to czy jest szansa żebyś go udostępnił?
here today gone to hell

*

Offline away

• 8
  • Sprzęt: Diamond,Wizzard,Rhodium, Sensation
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 07, 2009, 18:53:09 »

Używasz do diamonda wycinanej czy czy bez wycinania? Miesci sie w diamondzie?

*

koldasz

« Odpowiedź #18 dnia: Maj 07, 2009, 21:36:18 »
jak temat aktualny to ja się piszę, ale na wersję z dualsim z wycinanką bo na pasek miałem i już nie chcę. W wersji romu WWE nawet działał ale....kilka h bo ta tasiemka padła. co do stk.cab to mam. jak co oczywiście jest to znalezienia na xda.

nie wiem jak z diamondami ale na G900 rom PLK=nie ma dualsima.

« Odpowiedź #19 dnia: Maj 10, 2009, 13:17:39 »
Witam zainteresowanych tematem. Z chęcią skuszę się na tego dual sima pod warunkiem, że obsługuje również brata diamonda tj Touch Pro, aka. Rapchael.? Mam dwie karty, prywatną na abonie z ery - dość stara, ze dwa lata temu ją wymieniałem i dodatkowy drugi numer z heyah. Będzie to działało ?

*

Offline piterpw

• 42
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 10, 2009, 17:50:16 »
30? a nie czasem 300 eurasów bo tyle widzę na stronie? to jakaś cud promocja  :ok:
HTC Desire

« Odpowiedź #21 dnia: Maj 13, 2009, 22:07:12 »

Witam wszystkich, jeśli temat nadal aktualny też bym się podłączył. :grin:

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 14, 2009, 11:55:22 »
Używasz do diamonda wycinanej czy czy bez wycinania? Mieści sie w diamondzie?

Używam do daimonda wycinanej. Spokojnie mieści się w Diamencie. Mam dwie karty ERY I Plusa.
Wymieniłem sobie tylko kartę Ery na nowszą bo ze starej nie można było zdjąć simlocka.
Teraz przełączam się miedzy kartami i nie muszę wpisywać za każdym razem Pinu.

Mam pytanie, czy w komplecie od simore jest też program do zainstalowania na WM6? A jeśli tam to czy jest szansa żebyś go udostępnił?

Ja żadnego programu nie instalowałem. Wyciąłem karty, wsadziłem do switcha, włożyłem do telefonu  i w programach pokazała mi się automatycznie ikonka Simore.

Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

*

Offline bm2hd

• 16
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 22, 2010, 14:45:31 »
Pociągnę dalej temat czy są jeszcze chętni do wspólnego zakupu Simore Platinum Dual SIM ??? już wczesniej nad tym myślałem ale dopiero teraz coś z tego wyrosło może wszystko załatwić jedynie dla obniżenia kosztów poszukuję chętnych

« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 24, 2010, 13:45:53 »
Wiam, jestem chętny zakupić Dual Sim Simore, jakie koszty i z kim się kontaktować w tej sprawie.
Pozdrawiam.

*

Offline bm2hd

• 16
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 26, 2010, 12:21:26 »
Na razie muszą się wpisać chętni ....
1 katra koszt 69 eur
2 karty koszt 64
5                   60
10                 54  najoszczędniejsza forma ale musi być 10 osób .

oczywiście jest to cena sklepowa , cena końcowa będzie podana po zrealizowaniu transakcji nie jestem sprzedawcą i nie robię tego zarobkowo . Koszty równo chcę podzielić między wszystkich . jeżeli chętnych nie będzie to się rozmyślę cena  trzeba przyznać jest nie należy do najniższych a alternatywy nie ma :(((

« Odpowiedź #26 dnia: Maj 02, 2010, 07:13:10 »
tez w to wchodze
HTC Touch HD

*

Offline Zombie

• *
  • 99
  • Sprzęt: Xperia Z
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 22, 2010, 17:12:33 »
Cześć
Czy zbiórka na zamówienie w simore nadal aktualna, czy też pomysłodawca dał sobie spokój?
HTC Desire HD HTC Touch Pro Glofiish X500+ P990i 6680 Nokia N900 Motorola Atrix

*

Offline bm2hd

• 16
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 25, 2010, 17:19:11 »
jeśli będą chętni .... to czemu nie .;)

« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 01, 2010, 14:15:05 »
witam, temat nadal aktualny? ilu jest chetnych na tego duala bo bym sie tez pisal