Dual Sim Simore - zbieram chętnych

• 35 Odpowiedzi
  • 13836 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
Odp: Dual Sim Simore - zbieram chętnych
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 02, 2010, 21:31:11 »
taa, na pewno autor czekal 1,5 roku az sie chetni zglosza :DD

*

Offline bm2hd

• 16
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 06, 2010, 10:36:29 »
Jest 5 chętnych , można zaczynać . Proponuję żeby chętni odezwali się na prv ustalimy resztę szczegółów  . Na szczęście 1,5 roku nie minęło :)   oczywiście rozmawiamy o wersji PLATINIUM !!!
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2010, 10:43:19 wysłana przez bm2hd »

*

Offline bm2hd

• 16
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 13, 2010, 13:06:52 »
No to sobie zamówiłem :) gracko  :ok:

*

Offline bm2hd

• 16
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 21, 2010, 10:05:39 »
No to przyszła paczka , trzeba powiedzieć że naprawdę widać jakość wykonania , do całkowitego kosztu dochodzi jeszcze 22% VATu .
Testowałem kartę na nokiach 6230i 6100 n80 n95 e55 i htc touch pro2 i G1 . Wszystko robiłem powoli i uważnie w starszych kartach sim które małą wąską "blaszkę" nie było problemu bo ciecie było poza strefą , natomiast drugą którą wycinałem po przyklejeniu wzornika okazało się że trzeba ciąć pomarańczową blaszkę .
Każdy element z wzoru blaszki pod spodem połączony jest cienkim drucikiem do chipu który znajduje się w centralnej części blaszki .Udało się wyciąć KARTA DZIAŁA.
Teraz największy problem przyklejenie wyciętych kart sim do simora i zaczyna się zabawa dopiero za 20 razem udało mi się prawidłowo przykleić 2 karty tak żeby aplikacja po włączeniu tel widziała 2 karty i mogła je zmieniać . Spotkała mnie jeszcze jedna przeprawa mianowicie gniazdo sim . W telefonach gdzie kartę wsuwa się bokiem , bądź montuje się w jakiejś szufladce i dopiero montuje w gnieździe było ok. , natomiast w HTC totalna porażka każda karata wchodzi bardzo ścisło ilekroć wkładałem któraś z kart się przesuwała mimo przyklejenia i dupa . Rozebrałem tel żeby dostać się do tego gniazda i tak delikatnie wcisnąć niestety do tej pory mi się to nie udało , będę próbował jeśli się nie udał to htc pójdzie na allegro a simora wsadzę do della 5 :)

dodam jeszcze że jeśli ostatnio używaną kartą była karta rodzaju DATA (PIN wyłączony) włożymy do modemu HUAWEI E180 to bez problemu się połączymy z internetem .
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2010, 10:42:23 wysłana przez bm2hd »

*

Offline Slavo_S2k

• **
  • 134
    • www.slawex.net.pl
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 23, 2010, 17:31:50 »
No to się spóźniłem, sam chciałem taką kartę nabyć do swojego HTC TP2, może druga partia zamowien? Będą chętni?

Ps. faktycznie sprawdza się to w HTC Touch Pro 2?

*

Offline bm2hd

• 16
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 26, 2010, 11:22:38 »
Jeśli chodzi o działanie nie mam zastrzeżeń , nie trzeba robić resetu WM , jak pisałem wyżej największy problem z prawidłowym przyklejeniem , a jeszcze większy z włożeniem w gniazdo sim  :worried: