Dual SIM Diamond

• 65 Odpowiedzi
  • 15682 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Dual SIM Diamond
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 26, 2008, 20:49:20 »
Jakoś mi się nie chce wierzyć żeby jakikolwiek dualsim oprócz tego simore współdziałał dobrze z wm6 , ale mogę się mylić i czekam aż ktoś go przetestuje .
:P

« Odpowiedź #31 dnia: Grudzień 01, 2008, 20:35:54 »
Witam wszystkich zainteresowanych tym tematem.
Odnośnie tego linka http://allegro.pl/item479518862_dual_sim_23_generacja_kazdy_telefon_wysyl_gratis.html
to zapewnienia tego nie kompentnego sprzedawcy są nie prawdziwe.
A ma się to tak. Cały sprzęt nowy otrzymany właśnie od tego sprzedawcy z linku powyżej.
Przy wciśnięciu dual sima wszystko ok, 1 sim zaczyna śmigać bez problemu w programach ikonka dual sima, wchodzę wybieram 2 sim i i i....... nic mogę zmieniać wewnętrzne menu i nic poza tym. Wiec restart, po restarcie ponownie programy iiiiiii brak ikonki dual sima, Diamont pokazuje cały czas brak sim. Ale na tym nie koniec. Jeśli zapodasz nowy rom to ponownie widać ikonkę duala ale wszystko zaczyna się powtarzać tak samo jak powyżej. Wiec stwierdzam że to nie śmiga na Diamondzie.

*

Offline andy5000

• 39
  • Sprzęt: Diamond, Touch HD, HD2 Leo, HTC One S, HTC One
« Odpowiedź #32 dnia: Grudzień 06, 2008, 22:36:58 »
Chyba nie pozostaje nic innego i szukać dalej. Szkoda...

*

Offline pacio11

• 19
  • Sprzęt: SPV M650 N95
« Odpowiedź #33 dnia: Grudzień 15, 2008, 22:44:07 »
witam wszystkich jedno pytanko ruszy to na HTC    SIM MAX 12 w 1 SIM Card                                                                                            http://www.allegro.pl/item497297511_12_kart_w_1_karcie_sim_max_12_w_1_klonowanie_nowos.html                             

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #34 dnia: Grudzień 17, 2008, 07:26:52 »
witam wszystkich jedno pytanko ruszy to na HTC    SIM MAX 12 w 1 SIM Card                                                                                            http://www.allegro.pl/item497297511_12_kart_w_1_karcie_sim_max_12_w_1_klonowanie_nowos.html                             

cytuję:

SIMMAX tak jak i inne tego typu czytniki pracuje na kartach z algorytmem kodowania klucza KI COMP128-V1 - nie odczyta więc najnowszych kart z sieci IDEA, Era, Plus Mega ponieważ nowe karty tych operatorów korzystają z algorytmu COMP128-V2.
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline wujek_bartek

• 16
  • Sprzęt: HTC Hero
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 30, 2009, 01:48:56 »
Witam,

chcialbym nieco odswiezyc temat bo moze juz ktos sie tym bawil, a mianowicie na tej aukcji: http://allegro.pl/item592413266_14_dual_sim_sprawdzony_adapter_testuj_30_dni.html dual sim dziala z systemem WindowsMobile, czyli na naszych Diamondach tez by smigal. Tylko jest jeden problem - w obudowie od Ery drugi sim nie miesci sie pod klapka (klapka sie brzydko wygina i boje sie o zatrzaski ze moga popekac).

Czyli zostaja dwa rozwiazania - albo znalezc cos do wycinania i wtedy zmiesci sie bez problemu, albo kupic karte takiego typu: http://allegro.pl/item593612654_ostatni_klon_sim_dual_16_numerow_gsm_w_1_sim_fv.htm tylko nie wiadomo czy to bedzie dzialac..

stad moje pytanie - czy ktos juz te wynalazki testowal na Diamondzie i czy to dziala? ostatnie posty byly napisane pol roku temu to moze sie cos zmienilo.. ?

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 30, 2009, 02:22:37 »
Szkoda tylko że taki dual sim nie działa jednocześnie z dwoma kartami tylko trzeba zmieniać za każdym razem w systemie by zmienić sieć. Tak to by można odbierać połączenia bez przełączania modułu karty nieczynnej w danym momencie bo nigdy nie wiadomo kiedy ktoś zadzwoni i na którą kartę. To samo kiedy chcemy dzwonić na daną sieć w danym momencie z danej karty bo jest taniej.
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 30, 2009, 14:34:25 »
Z tego co wiem to ta karta działa z WM5 , ale nie wyższym .
Tak naprawdę okaże się jak ktoś ją kupi i przetestuje .
:D

*

Offline wujek_bartek

• 16
  • Sprzęt: HTC Hero
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 30, 2009, 15:53:36 »
no wlasnie dlatego napisalem ten post powyzej bo mysle ze ktos w koncu to kupil i przetestowal i moze sie podzieli z nami informacja

*

Offline filipr

• 22
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 09, 2009, 13:09:53 »
mi nie dzialalo...

*

Offline jelen

• 33
  • Sprzęt: Galaxy S
« Odpowiedź #40 dnia: Maj 12, 2009, 23:01:31 »
Witam,

Ma ktoś informację czy jakiś dual sim pójdzie na diamenciku, oprócz simmore? Czy jest opcja, żeby takie coś zadziałało: http://www.allegro.pl/item623867244_12_kart_sim_w_jednej_karta_sim_max_klonowanie.html ?

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.

*

Offline Edziopotato

• 12
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond , HTC Athena
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 12, 2009, 23:43:02 »
Znalazłem coś takiego na allegro. Po kontakcie ze sprzedawcą zapewniał mnie, że będzie to działało w MDA Compact IV.
Czy może ktoś testował to cudo?

http://allegro.pl/item479518862_dual_sim_23_generacja_kazdy_telefon_wysyl_gratis.html

temat trochę stary ale od siebie dodam, że działa :D
zresztą pani Cindy Wong bierze za to całą odpowiedzialność :grin:

*

Offline pingor

• **
  • 152
  • Sprzęt: ERA G1 - HTC Dream
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpień 13, 2009, 08:54:02 »
Super  - a może kolega coś więcej napisać na ten tego duala - trzeba robić soft reset aby zmienić sim ??? - działa 3g ????
A kolega na jakich kartach jedzie ??? - ja chce na erze i play.

Link na allegro niestety wygasł - czy kolega kupił duala od allegowicza MAZIGHAL ???
Przesiadłem się z WM (diamonda) na produkt Google - ERA G1 ( HTC Dream ) i nie żałuję - polecam wszystkim :D

*

Offline Edziopotato

• 12
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 13, 2009, 10:01:56 »
Super  - a może kolega coś więcej napisać na ten tego duala - trzeba robić soft reset aby zmienić sim ??? - działa 3g ????
A kolega na jakich kartach jedzie ??? - ja chce na erze i play.

Link na allegro niestety wygasł - czy kolega kupił duala od allegowicza MAZIGHAL ???

a więc tak:
wyciąłem 2 karty, moja i pożyczoną brata:) obie w plusie
wsadziłem do adaptera i coś mi nie chciało wykrywać simow na diamencie, wiec spróbowałem w telefonie brata. Na motoroli było ok, wiec problem leżał w HTC.
Zrobiłem Hard Reset i wsadziłem adapter do telefonu i wszystko OK.  Chwile trwało zanim zrozumiałem dlaczego nie mam zasięgu, otóż karty przełączały się mniej więcej co 15 sekund i w tym czasie nie mogło złapać zasięgu. Wystarczyło wyczaić moment kiedy jakaś karta jest aktywna i szybko wyłączyć opcje przełączania.

I w sumie na tym polega cala filozofia.
Na mojej karcie bez problemu działa HSDPA a na brata tylko GSM (pewnie ma wyłączone GPRS)
Dziś idę kupić internet w play, jak będzie działało to dam znać.

aukcja:
        http://www.allegro.pl/show_item.php?item=702819821

mój rom:
      Billy ROM 2.09.560.3 EK10.6 WM6.1 PLK

*

Offline pingor

• **
  • 152
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpień 13, 2009, 16:21:38 »
Super - to daj kolego znać co tam z tym Playem - jak działa to kupuje  :ok:
Przesiadłem się z WM (diamonda) na produkt Google - ERA G1 ( HTC Dream ) i nie żałuję - polecam wszystkim :D

« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 13, 2009, 19:26:04 »
Nie napalaj się tak bo jak dla mnie to jakiś blef , przetestowałem już kilka tych dualsim-ów i żaden nie hulał dobrze na WM , więc jak nie zobaczę na własne oczy to nie uwierzę , albo jak tego nie potwierdzi jeszcze ze 4 użytkowników .
:D

*

Offline pingor

• **
  • 152
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpień 13, 2009, 21:26:36 »
No a może jednak to prawda, może klubowicz zechce potwierdzić to jakimś filmikiem.

*

Offline Edziopotato

• 12
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpień 13, 2009, 21:51:57 »
z przykrością muszę stwierdzić, że ten dual sim nie działa z internetem play :(
karty przełącza bez problemu bez resetu, śmiga pięknie na kartach plusa ale niestety na play'u nie może wykryć sieci :(
trochę się zawiodłem, bo głównie zależało mi na necie w play'u

ale cały czas będę kombinował , może coś źle robię.

dam znać

*

Offline pingor

• **
  • 152
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpień 13, 2009, 21:54:45 »
A era - podobno też są problemy ???

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 14, 2009, 08:33:55 »
ale niestety na play'u nie może wykryć sieci :(

a masz zasieg 3g w play?? I jaka masz ta karte z Play? Play online?

Jesli tak to musisz miec zasieg 3G inaczej nie ruszy.

*

Offline Edziopotato

• 12
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 14, 2009, 08:44:49 »

jak włożę samą kartę PLAY (online) to mam zasięg HSDPA (bardzo skromny - 1-2 kreski), podobnie w plusie.
jak używam duala to w plusie mam Edge a w play nic. Możliwe, że to kwestia zasięgu , a dual tłumi zasięg, albo po prostu nie obsługuje HSDPA.
zobaczę jeszcze w pracy, w centrum, bo sam mieszkam na uboczu  :idea:

*

Offline pingor

• **
  • 152
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 14, 2009, 09:23:02 »
A co ze zwykłym Playem ( nie Online ) ???

Jak na moje to bez sensu że Play Online działa tylko przy 3G, przecież przy EDGE też idzie korzystać, a większości z takiego internetu korzysta się w miejscach wypoczynkowych, lub biznesowych nie zawsze w dużych miastach gdzie 3G jest standardem.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2009, 09:30:44 wysłana przez pingor »

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpień 14, 2009, 11:38:47 »
Play nie ma swojej sieci GSM, ma tylko 3G.  Za koszystanie z EGDE musieli by placic Plusowi.

*

Offline pingor

• **
  • 152
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpień 14, 2009, 12:49:14 »
No, a do ich modemu USB nie można podłączyć zewnętrznej antenki i nie zawsze pewnie chce łapać zasięg w niektórych miejscach  :-|

*

Offline Edziopotato

• 12
« Odpowiedź #54 dnia: Sierpień 14, 2009, 16:10:51 »
zastanawia mnie jeszcze jedno, mianowicie co się stanie jak przekroczę limit 10 GB. wyłączą mi możliwość korzystania z karty do kolejnego okresu rozliczeniowego, czy wykombinują dla mnie jakoś edge czy gprs? :)

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpień 14, 2009, 17:15:27 »
A co ze zwykłym Playem ( nie Online ) ???

Jak na moje to bez sensu że Play Online działa tylko przy 3G, przecież przy EDGE też idzie korzystać, a większości z takiego internetu korzysta się w miejscach wypoczynkowych, lub biznesowych nie zawsze w dużych miastach gdzie 3G jest standardem.

Nie jest to prawdą, że nie działa przy EDGE - wiem to z własnego doświadczenia. Mam kartę Play Online i zanim kupiłem antenkę, to korzystałem właśnie z EDGE.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpień 14, 2009, 17:34:14 »
Play Online nie dziala w EDGE. Wsadz sobie karte play online do diamonda i wylacz 3g. Na pewno nie zlapiesz zasiegu

*

Offline pingor

• **
  • 152
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpień 16, 2009, 09:33:49 »

jak włożę samą kartę PLAY (online) to mam zasięg HSDPA (bardzo skromny - 1-2 kreski), podobnie w plusie.
jak używam duala to w plusie mam Edge a w play nic. Możliwe, że to kwestia zasięgu , a dual tłumi zasięg, albo po prostu nie obsługuje HSDPA.
zobaczę jeszcze w pracy, w centrum, bo sam mieszkam na uboczu  :idea:

No i jak - działa w mieście ???

*

Offline Edziopotato

• 12
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpień 16, 2009, 11:08:05 »
niestety nie działa.

*

Offline pingor

• **
  • 152
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpień 16, 2009, 21:40:07 »
Hehe, a sprzedający zapewnił mnie że karta działa na WM i z Play  :mysli: