Dlaczego Diamond

• 81 Odpowiedzi
  • 7571 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
Odp: Dlaczego Diamond
« Odpowiedź #60 dnia: Lipiec 24, 2009, 13:54:32 »
Nie chodzi tylko o klapkę, ale o inne rzeczy - abonament, firmę, która ma najbardziej zacofaną infrastrukturę IT ze wszystkich operatorów (i wiem, co mówię) oraz ich własny branding, który sięga systemu. Kiedy ja kupowałem Diamonda, to niestety, ale tyle kosztował... Z perspektywy czasu mogę z całą odpowiedzialnością powiedzieć, że nie jest wart więcej, niż 1000 PLN. Nowy. Bez brandingu. Z oficjalnej dystrybucji.

no ale ja nie mówię żeby brać na abo (nigdy w życiu nie miałem i nie będe mieć abonamentu), tylko kupić na allegro, wtedy po 1400zł (we wrześniu już były w Orange po 1400zł na allegro, nówki z gwarancją i pięknym kompletem).

Owszem, ja też uważam że wart jest 1000zł nowy. Ja miałem używanego 2 miesiące, w listopadzie, za 700zł. Teraz to by pewnie 500zł było

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #61 dnia: Lipiec 24, 2009, 14:04:59 »
ja bym do plusów dodal VGA ekran, gdyz zaden iPhone czy Nokia nie ma takiej wysokiej, dlatego tez telefon chodzi ciut wolniej niz np. QV
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

« Odpowiedź #62 dnia: Lipiec 24, 2009, 14:09:29 »
aope: potestuj różne  Radio. Też mnie na początku denerwowało strasznie opóźnienie w dzwonku. Mam O2 Xda (z płaską tylną klapką). Odkąd wrzuciłem Radio: 1.15.25.14 bateria dłużej trzyma, zasięg mam dobry (taki sam jak wcześniej), nawigacja jakby lepiej pozycjonuje, nie mam opóźnienia z dzwonkiem. Nie wiem jak to się ma w przypadku Diamencika ale możliwe, że zastosowano różne podzespoły dot. modułu komunikacji dlatego nie każda wersja Radio może pasować do każdego Diamonda. Spróbuj to Radio. Jedyna wada jest taka, że wskaźnik zasięgu nie pokazuje cały czas maksa :) Możliwe, że mniej mocy idzie na antenę i dlatego wolniej rozładowuje się.

*

Offline mike100

• 596
  • Sprzęt: BB 9780, BB Playbook
« Odpowiedź #63 dnia: Lipiec 24, 2009, 14:16:39 »
ja bym do plusów dodal VGA ekran, gdyz zaden iPhone czy Nokia nie ma takiej wysokiej, dlatego tez telefon chodzi ciut wolniej niz np. QV
fakt, ekran i rozdzialka mi się baaardzo podobały.
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790
Dell Vostro 3300, BB Playbook w drodze :)

*

Offline pionik1

• 27
  • Sprzęt: HTC DESIRE Z,  NOKIA E72
« Odpowiedź #64 dnia: Lipiec 24, 2009, 14:33:49 »
I właśnie dlatego nie lubie diamonda. cały czas tylko wgraj nowy rom nowe radio nowe to nowe tamto. wgrywasz rom, działa jedno a przestaje działać drugie.
oczywiście  żalę się też tak jak wszyscy na głośnik, baterię i spóźnione dzwonki...

Jednak największym jego problem jest to, że
na tym sprzęcie po prostu nie mogłem polegać, nigdy nie wiedziałem czy zawiesi się w nocy i mnie nie zbudzi do pracy, czy zadzwoni jak czekam na pilny telefon. na dłuższą metę można go traktowac jako zabawkę dla hobbystów co lubią grzebać się ciągle w romach radiach i innych cabach, a do codziennego użytku i tak trzeba mieć drugi telefon.

dlatego pozbyłem się diamonda na rzecz sprzętu dopracowanego i sprawdzonego przed wprowadzeniem do sprzedaży, którego wszystkie dostępne opcje działają od razu po rozpakowaniu i działają przewidywalnie (choć nie ma tylu opcji w tak małej obudowie jak diamond).
E50 -> HTC DIAMOND ->E71 ->E72
                                             ->IPHONE -> HTC DESIRE Z
a do zabawy i navi asus A696

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #65 dnia: Lipiec 24, 2009, 15:08:13 »
No własnie, czy Diamond jest bardziej zabawką czy telefonem? Czy HTC z premedytacją wypusciło, co tu duzo mówić, niedporacowany produkt aby zdobyc doswiadczenie - czy to był 'wypadek przy pracy?
Patrzac na polityke HTC mam watpliwosci, co do ich "lojalności'. Popatrzcie chocby, jak zrobiło w czarna d**ę i babmuko SE z Xperią. Dzizas - jak czytalem i zdjecia ogladałem, filmiki na YT to orgazm raz za razem. potem całe miesiace w zawieszeniu, HTC wypuściło na bazie zainteresowania swoje modele i wreszcie pojawił sie nr. 1 na liscie niewypałów roku. SE Xperia czyli O Mało Co HTC:)
Z Diamondem czuje sie jak pryszczaty nastolatek, który dobrał sie do Linuxa i "paczuje jądra":) A inni, którzy nie potrafia docenic jego ciężkiego mozołu i masturbacji przed ekranem, to lamerzy, którym sie nie chce mysleć...
Pytanie: ilu z was jeżździ samochodem? I drugie pytanie? Do czego słuzy silnik krokowy i jak wygląda stozkowy rozrząd w Renault:)? Bez związku? Bynajmniej - kupując za 1000-2000 telefon dostajemy zabawke w stylu "masz klocki, poczytaj, pobaw się, może coś Ci z tego wyjdzie".
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #66 dnia: Lipiec 24, 2009, 16:12:14 »
co wy macie z tym opoznieneim dzwonka? u mnie jakos dzwoni praktycznie zaraz po pierwszym sygnale wystarczy wylaczyc dialer htc,
slaba bateria? no tak, male wymiary to skad mieli wziac miejsce na wiekszy akumulator? dobrzez ze to nie apple bo wymienić nawet by sie nie dało
malo ramu? w momencie kiedy kupowalem diamonda ciezko bylo znalezc urzadzenie posiadajace wiecej niz 64MB, 128MB to byl wypas
owszem sa minusy diamonda, ale niektorzy wymyslaja je na sile np.awaryjność, każde urządzenie może się zepsuć, a już napewno jak na takij małej przestrzeni upchali tyle sprzętu, nawet najbardziej popularne modele teelfonów mają dużo wad popatrzcie na iphone 3G, jakie k... 3G jak z przodu nie ma kamery i to w sprzęcie za tyle kasy pożałowali kilku $$$ na moduł
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #67 dnia: Lipiec 24, 2009, 22:40:55 »
No własnie, czy Diamond jest bardziej zabawką czy telefonem? Czy HTC z premedytacją wypusciło, co tu duzo mówić, niedporacowany produkt aby zdobyc doswiadczenie - czy to był 'wypadek przy pracy?
Patrzac na polityke HTC mam watpliwosci, co do ich "lojalności'. Popatrzcie chocby, jak zrobiło w czarna d**ę i babmuko SE z Xperią. Dzizas - jak czytalem i zdjecia ogladałem, filmiki na YT to orgazm raz za razem. potem całe miesiace w zawieszeniu, HTC wypuściło na bazie zainteresowania swoje modele i wreszcie pojawił sie nr. 1 na liscie niewypałów roku. SE Xperia czyli O Mało Co HTC:)
Z Diamondem czuje sie jak pryszczaty nastolatek, który dobrał sie do Linuxa i "paczuje jądra":) A inni, którzy nie potrafia docenic jego ciężkiego mozołu i masturbacji przed ekranem, to lamerzy, którym sie nie chce mysleć...
Pytanie: ilu z was jeżździ samochodem? I drugie pytanie? Do czego słuzy silnik krokowy i jak wygląda stozkowy rozrząd w Renault:)? Bez związku? Bynajmniej - kupując za 1000-2000 telefon dostajemy zabawke w stylu "masz klocki, poczytaj, pobaw się, może coś Ci z tego wyjdzie".
Kolego to jakas aluzja do uzytkownikow diamonda czy sie myle? Ja wiedzialem co kupuje zanim kupilem diamonda.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 25, 2009, 08:56:27 wysłana przez Rysiekm20 »
Rom Dark Innovation 2

*

Offline mbiela

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Diamond DarkInnovation2 by Krzysiecw
« Odpowiedź #68 dnia: Lipiec 25, 2009, 21:39:27 »
+wyświetlacz
+wygoda użytkowania (i wiem co piszę)
+zgrabny

-słaba bateria
-trzeba jednak trochę czasu mu poświęcić, by dopasować do upodobań (Od kiedy wgrałem ROM od Krzysiecw, korzystanie z Diamencika, stało się przyjemniejsze :) )

neutralne: Faktycznie przy GPS grzeje jak kaloryfer, ale cóż..

No i na koniec mała szpilka: przeczytałem post od deski do deski i trochę smutno się zrobiło, bo zapowiadał się ciekawy wątek, a tu wycieczka po emocjach :(

Pozdrawiam
mbiela
To, że jesteś paranoikiem, nie znaczy, że ONI nie chcą Cię dorwać.

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #69 dnia: Lipiec 25, 2009, 21:52:31 »
+wyświetlacz
+wygoda użytkowania (i wiem co piszę)
+zgrabny

-słaba bateria
-trzeba jednak trochę czasu mu poświęcić, by dopasować do upodobań (Od kiedy wgrałem ROM od Krzysiecw, korzystanie z Diamencika, stało się przyjemniejsze :) )

neutralne: Faktycznie przy GPS grzeje jak kaloryfer, ale cóż..

No i na koniec mała szpilka: przeczytałem post od deski do deski i trochę smutno się zrobiło, bo zapowiadał się ciekawy wątek, a tu wycieczka po emocjach :(

Pozdrawiam
mbiela

Kolego co do wycieczki po emocjach to wydaje mi sie  ze kolega ktory zalozyl ten temat "pojechal" troche uzytkownikom Diamonda ( tak to rozumialem) a jezeli  nie wiedzial co kupuje to jego problem. Jezeli sie myle to szybko mnie popraw. Pozdrawiam.
Rom Dark Innovation 2

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #70 dnia: Lipiec 26, 2009, 11:54:52 »
Witam,
Już od jakiegoś czasu zadaje sobie pytanie - dlaczego kupiłem Diamonda? Może chcielibyscie podzielić sie na forum uwagami w tym wzgledzie? Co was skłoniło do takiego a nie innego wyboru, czy jestescie zadowoleni, jakie sa plusy i minusy i co wazne - teraz - czy wybór byłby powtórzony?
U mnie:
- wybór na podstawie lektury, przede wszystkim doniesienia w necie, zdjęcia, filmiki
- fantastyczny design, mały, czarny(dla mnie wazne:)!),zgrabny,płaski,lekki,doskonale nosi sie w kieszeni marynarki (nie odstaje). Balem sie ekranu dotykowego 9bardzo złe wspomnienia po SE M600i z Symbianem na pokładzie).
-dostałem ładny telefon który jest...przewaga formy nad trescią. Takie jest moje zdanie. Funkcjonalnośc "telefoniczna' cofa telekomunikacje o 10 lat. Dzwonienie przy uzyciu jednej reki to cyrkowy popis. Windows Mobile to system, moim zdaniem, stworzony na siłę. A TF3D jest ładne i.. na tym kończa sie plusy.
Podsumowanie:
na "+":
- wymiary
- ciężar
- ilość aplikacji,otwartośc platformy
- GPS na pokładzie
na "-"
- niestabilnośc systemu
- obsługa / interfejs
- dramatyczny ekran dotykowy - kiepski kontrast, palcuje się niemiłosiernie 9ten telefon ciagle jest "brudny")
- zywotnośc baterii
- szybkośc pracy
- w zasadzie brak SERWISU w naszym kraju (bo to co jest, to...)
Czy bym kupił: NIE.
no tak ale po co ten temat skoro jestes sfrustrowany to go sprzedaj
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

« Odpowiedź #71 dnia: Lipiec 26, 2009, 11:59:31 »
Czas na mnie .
mam diamenta t-mobile od 2 miesięcy.wcześniej miałem hermesa i artemisa.
pierwsze co zrobiłem to zmiana romu po doświadczeniach z poprzednimi htc ,wiem ze experymety z romami to podstawa innym pasuje to innym tamto ,jak juz dobierze się odpowiedni rom i wszystko  gra to zaczyna się użytkowanie . ja używam spb mobile shel 3.1 i jest najlepsze dla mnie .telefon ani razu mi się nie zawiesił nie miałem z nim problemów raz miałem problem z wybudzaniem ale to wina romu.
na plus
+wyswietlacz
+wyglad
+waga
+wm
+możliwości konfiguracji
+gps
to co mi przeszkadza
-bateria
-glosnik
-brak czytnika kart
ps. nie każdy telefon jest dla każdego każdemu podoba się coś innego innym nie pasuje wm bo trzeba go dostosować do siebie . wm jest jak garnitur szyty na miarę jak jest dobrze skrojony to nam pasuje a najlepsze jest to ze to my go krojimy ,trzeba przy nim posiedzieć dopracować. ale się opłaca. kupując nokie motorole czy se dostajemy telefon bez żadnej możliwości konfiguracji .dlatego nie wrócę już do zwykłych telefonów.co do gwarancji i awaryjności wszystko się psuje ! nawet nokia se czy motorola. jedni maja pecha inni nie. nawet kupujac audi musimy sie liczysc z tym ze cos sie popsuje.
nadal będę kupował telefony z wm mimo wad i zalet
telefony nie dla wszystkich!

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #72 dnia: Sierpień 04, 2009, 00:09:35 »
Hahahaha, rzeczywiscie - miałem nadzieje na ciekawy temat:)
OK, nie jestem sfrustrowanym nastolatkiem, nie mam kłopotów emocjonalnych:)
W lipcu/sierpniu 2008r. gdy kupowałem MDA, praktycznie NIKT z tu obecnych nie miał pojecia o Diamondzie. panowie - przesledxcie pierwsze tematy, pytania dzisiejszych guru klejnotowych, ekscytacje nad mozliwoscia prawie zmiany TF3D na polska (polskawą) wersję.
Diamonda kupiłem z premedytacją - cholernie bardzo go chciałem. Wymyslilem sobie ze go kupie jeszcze przed wakacjami A.D. 2008 , potem wyjazd, po powrocie telefon do Ery, oczekiwanie - bo nie było w sprzedaży, wreszcie przyszedl. Pierwsza konsternacja - interfejs biało-niebieski, jakże rózny od tego widzanego na YT. Męczyłem sie z juz wtedy przestarzałym romem blisko 2 miesiace. Czytałem forum, prawie nie zabierałem głosu, testowałem, poznawałem...
Dzis o urządzeniu wiem duzo. Rozmawiałem z ludzmi z Ery i Plusa - sami sprzedawcy wiedza najlepiej, ile jest skarg na to urzadzenie. Sprzedaz zatrzymala sie praktycznie juz na przelomie roku 2008 / 2009. I to wcale nie z powodu zaporowych cen.
Cholera, jestem zawodowym informatykiem i programista, hahahaha. Pewnie troche starszym od wiekszosci tu obecnych. Moja zona smieje sie ze mnie, ze godzinami czytam forum, co drugi dzien podmieniam wersje softu. A ja z uporem maniaka probuje. I jestem wdzieczny tym paru natchnionym, ktorzy kombinuja jak z, co tu duzo mowic, kiepskiego produktu zrobic cos:)
Nie widzialy galy co braly, bo NIE MOGLY!!! Przetestowalem paredziesiat roznych modeli telefonow - i zwyklych i PDA lub PDA-podobnych. Najbardziej 'zauroczyl" mnie Dell'a chyba X-51 (nie pamietam numeru), ale to byl niestety PDA bez modulu GPRS czyli bez dzwonienia:) Shit - bo dobry byl:) Pamietam, ze SE M600i o malo co nie rozstrzaskalem o sciane - ale byl sluzbowy, dalem go pracownikowi (hehe), potem on kur***ał i miotal sie.Juz go nie ma zreszta. I telefonu i pracownika hahahaha.
OK - moim celem bylo sprawdzenie i porownanie opinii. Wiem, ze bez emocji sie nie da. Nie chcialem i nie chce nikogo obrazac. W mysl zasady- jedni lubia zapach kawiatow, inni jak im nogi smierdza. Niech bedzie ze jestem tym od nóg:)
Nie kupilbym Diamonda po raz drugi. Niestety, po rocznym uzytkowaniu (nie bede nosil kondonkow, folijek etc) za uzywanego klejnota wezme max 100-200 zł. Pomecze sie zatem pare miesiecy, pozmieniam ROMY, pobawie sie. Uczymy sie wszak cale zycie - a i tak durni odchodzimy.
Stukam przez jakis GPSowy modem made by Orange z wakacji. Pozdrawiam wszystkich, slonca i pogody zycze. I tej za oknem i tej w sercach vel glowach:)
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline dziubek2288

• *
  • 51
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpień 04, 2009, 01:04:46 »
O i to jest ciekawa odpowiedź, a ja dodam od siebie, że również wgrywałem różne ROMY jedne lepsze drugie gorsze i przy każdym ten pda tak samo zamula i się zwiesza po jakimś czasie użytkowania. Kupiłem żonie (bo chciała) LG KU 990i - powiem wam że gdyby ten LG miał WIFI i GPS to dawno bym się pozbył tego DIAMONDA  Którego niestety ładuję codziennie. Ale to był mój wybór i nie będę już narzekał bo ma ten telefon też plusy, i za te plusy go lubię.
+ wygląd
+ nawigacja
+ dużo ciekawych programów które można wgrać
+ fajnie grzeje w zimę
No i te minusy
- bateria
- głośnik (żenada)
- ślamazarność i zawieszanie się
HTC TOUCH DIAMOND i nic więcej !!!

*

Offline Hornet15re1

• 421
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #74 dnia: Sierpień 04, 2009, 01:28:01 »
To i ja dodam moje 2grosze do rozmowy:
Plusy Diamonda:
+wyglad
+waga
+wyświetlacz
+mozliwoś dostosowania do własnych potrzeb
Minusy:
-bateria
-bateria
-głośnik
-przegrzewanie
-ślamazarne TF3D
-mozliwoś dostosowania do własnych potrzeb(dwa dni trzeba poświecić aby dało sie go używać :proud: )

Powiem tak...doprowadziłł mnie do rozpaczy ze ślamazarnym działaniem.196mega ramu a po odpaleniu TF3D pozostaje 30 :mysli: MASAKRA!!! Już chciałem go sprzedać i wymienić na podciwą NOKIE N82...az tu nagle mnie oświeciło...i spróbowałem(trzecie podejście :proud: ) STB MS 30.1 i teraz telefonik śmiga az miło,wszystko działa plynnie,ale za cene wygladu(niestety nie jest efektywne jak TF3D :-? Ale chyba już z tego wyrosłem i skłaniam sie ku wygodzie użytkowania bo z STB MS to całkowicie inny telefon i już da sie go normalnie używać :ok:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2009, 01:30:36 wysłana przez Hornet15re1 »
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

*

Offline mike100

• 596
  • Sprzęt: BB 9780, BB Playbook
« Odpowiedź #75 dnia: Sierpień 04, 2009, 08:58:48 »

SPB MS 3 jest REWELACYJNY :ok:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2009, 12:27:53 wysłana przez mike100 »
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790
Dell Vostro 3300, BB Playbook w drodze :)

*

Offline HaTeCe

• *
  • 73
  • kalla_fiore
  • Sprzęt: HTC Diamond (ROM: Dark Innovation 2 Manila 2.1, Radio: 1.15.25.14)
« Odpowiedź #76 dnia: Sierpień 04, 2009, 09:19:43 »
Po co cytować post tuż nad odpowiedzią ?  :O

Mam pytanie odnośnie SPB MS 3... Jaki rom najlepiej zaimplementować pod diamonda z myślą o shellu ? Bo tak przeglądałem i myślę, że to by było rozwiązanie odnośnie moich minusów względem HTC :P
Lepiej stracić minutę z życia niż życie w minutę...

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #77 dnia: Sierpień 04, 2009, 09:27:55 »
Jakikolwiek, najlepiej czysty i bez manillii. Spróbuj mojego ultracleana, moze ci podpasuje.

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #78 dnia: Sierpień 04, 2009, 09:47:29 »
Ja rowniez bym nie kupil jeszcze raz. Jedyna rzecz ktora trzyma mnie przy tym telefonie to automapa. Moja dziewczyna ma iphona 3G i po wgraniu softu 3.0 i zrobieniu jailbrake, ten telefon staje sie tak funkcjonalny jak diamond a wszystko dziala o niebo szybciej intuicyjniej i lepiej. Do tego mozna juz wgrac prawdziwa nawigacje, nie jest to co prawda automapa tylko navigon, ale nie jest zle. Obecnie chce sprzedac daenta i kupic IP 3G.

*

Offline Hornet15re1

• 421
« Odpowiedź #79 dnia: Sierpień 04, 2009, 12:05:01 »
Jakikolwiek, najlepiej czysty i bez manillii. Spróbuj mojego ultracleana, moze ci podpasuje.

Ja używam STB MS na romie Dark inovation 2 bo dzieki pozostałości manili 2 mam duże i ładne menu opcji :grin:a zajetosc ramu oscyluje pomiedzy 55 a 65% wiec jeszcze ujdzie :proud:
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #80 dnia: Sierpień 04, 2009, 12:10:41 »
Bo iPhone to telefon a Diamond to PDA z funkcja telefony. Roznica miedzy nimi taka ze iPhone byl projektowany jako telefon, natomiast diamond to PDA do ktorego dolozono funkcje telefonu. Jesli ktos kupil diamond'a glownie jako telefon, tylko nim dzwoni i esemesuje to raczej nigdy z niego nie bedzie zadwolony.
Ja tam jestem z niego zadowolony. Dziala mi wszystko tak jak nalezy, chociaz przycial kilka razy glebe, w tym z dwa razy beton :d

*

Offline Hornet15re1

• 421
« Odpowiedź #81 dnia: Sierpień 04, 2009, 12:16:28 »
Ja też jakbym chciał telefon do sms i rozmów to kupił bym sobie nokie n82 bez dotykowego panela...ale bardzo ubogie oprogramowanie dostepne na niego przekonało mnie to HTC a plus STB MS robi z niego naprawne sprawne narzedzie :proud: