Dlaczego Diamond

• 81 Odpowiedzi
  • 7590 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ziupo

• 329
Odp: Dlaczego Diamond
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 23, 2009, 15:03:12 »
Może kolega nie potrafi korzystać z dotykowej klawiatury? oO
No ja nie wiem, jak można nie umieć napisać jednego słowa wykorzystawszy jedną z kilku dostępnych za darmo klawiatur do pisania kciukiem?
Taka klawiatura jest imho wygodniejsza od standardowej klawiatury, w której trzeba po kilka razy dusić w jeden przycisk, a jak się pomylisz, to już potem lecisz dalej z tym koksem.
Od siebie polecam FingerKeyboard, jeśli koledze nie podpasi v2, to radzę spróbować starą wersję. Nowsza nie znaczy zawsze lepsza.
Pamiętajcie, że nie piszemy w rękawiczkach ani rękawicach roboczych. Obcinamy paznokcie (chociaż tutaj może mogłyby komuś pomóc).

Co do reszty:
 - muli? popatrz na bebechy, widziały gały co brały
 - wyświetlacz - do czego  się tu przyczepić? A widzieliście co zamontowali choćby w Omnii? Śmiech na sali, wyświetlacz, którego nie można używać na zewnątrz w dzień, bo nic nie widać :D
 Pewnie komuś nie pasuje, że to ekran rezystancyjny, ale przynajmniej jest precyzyjniejszy, no i widziały gały...
 - zwiechy, resety - coś Ty zrobił z tym systemem? Albo źle go ugotowałeś, albo przebajerowałeś.

*

Offline Andi60

• **
  • 135
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 23, 2009, 15:04:11 »
OK.
Masz najlepszy telefon na świecie bez żadnych wad i ułomności.

PS
 a czytać ze zrozumieniem jak i obsługiwać ten telefon jeszcze potrafię,

AS

ale dlaczego próbujesz na siłę każdemu udowodnić, że ten HTC jest zły ? Jeśli komuś ten telefon odpowiada i nie nawala to dlaczego ma się z Tobą nie zgadzać. Bardzo emocjonalnie reagujesz. Nie neguję Twoich racji bo wiem, że możesz mieć cholerne problemy z fonem. Każdy jest inny.

Kolego
chyba ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem

Opisałem swoje spostrzeżenia na temat tego telefonu i nie mam zamiaru nikogo przekonywać.
Niech każdy sam się wypowie w tym temacie

AS

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 23, 2009, 15:06:34 »
pepe64 - krótsza odpowiedź: sratatatatataa :P

dłuższa:
- jakoś mi się nie wiesza, widocznie umiem się nim posługiwać, a inni nie. :P (chociaz sorki, teraz na testowym romie  mike1986 wm5.6 raz się powiesił :P )

- wolny czy nie, a jakie to ma znaczenie? czy ci się okno z plikami otwiera 1.1s czy 1.4s i tak tego nie zauważysz :P

- każdy PDA powinien mieć naklejoną folię, której i tak nie widać, nie marudź, a co do reszty zero jakiś kondonikó czy innych gówien, telefon w kieszeni ciągany i wszędzie gdzie się da. Nie raz upadł, spadła na niego szyba i nic mu nie jest.

- interfejs - hmm, tu nie rozuemiem, każdy PDA ma identyczny interfejs, przecież to Windows Mobile, to co ci za różnica czy masz Diamonda czy powiedzmu Asusa? WM to WM. A jaki sobie zainstalujesz do tego soft to juz co innego. Jakbyś używał HS++ zamiast durnego TF3D to byś miały przyjazny interfejs.

- MDA to tylko wewnętrznie Diamond, więc nie ma co porównywać obudów, oryginalna z baterią 1340mAh jest OK.

Andi60, gdyby wydarzyło się cokolwiek o co pytasz to juz dawno pozbyłbym się diamencika. Bardzo dużo dzwonię, około 3h dziennie i takie coś nigdy nie miało miejsca, tel to tel i ma działać.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No pełen szacun człowieku...
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline HaTeCe

• *
  • 73
  • kalla_fiore
  • Sprzęt: HTC Diamond (ROM: Dark Innovation 2 Manila 2.1, Radio: 1.15.25.14)
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 23, 2009, 15:07:12 »
A wiesz co to jest socjotechnika ? Ironizujesz na temat innych wypowiedzi i chyba Ty nie dopuszczasz do świadomości, że ktoś może być zadowolony z tego modelu.

Ok. Kończę już rozmowę na ten temat, bo takie coś nie ma sensu...
Lepiej stracić minutę z życia niż życie w minutę...

*

Offline Andi60

• **
  • 135
« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 23, 2009, 15:10:43 »
No ja nie wiem, jak można nie umieć napisać jednego słowa wykorzystawszy jedną z kilku dostępnych za darmo klawiatur do pisania kciukiem?
Taka klawiatura jest imho wygodniejsza od standardowej klawiatury, w której trzeba po kilka razy dusić w jeden przycisk, a jak się pomylisz, to już potem lecisz dalej z tym koksem.
Od siebie polecam FingerKeyboard, jeśli koledze nie podpasi v2, to radzę spróbować starą wersję. Nowsza nie znaczy zawsze lepsza.
Pamiętajcie, że nie piszemy w rękawiczkach ani rękawicach roboczych. Obcinamy paznokcie (chociaż tutaj może mogłyby komuś pomóc).

Co do reszty:
 - wyświetlacz - do czego  się tu przyczepić? A widzieliście co zamontowali choćby w Omnii? Śmiech na sali, wyświetlacz, którego nie można używać na zewnątrz w dzień, bo nic nie widać :D
 Pewnie komuś nie pasuje, że to ekran rezystancyjny, ale przynajmniej jest precyzyjniejszy, no i widziały gały...
 - zwiechy, resety - coś Ty zrobił z tym systemem? Albo źle go ugotowałeś, albo przebajerowałeś.

Mój przypadek nie jest odosobniony

Czytam forum bardzo dokładnie i mam porównanie.

AS

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 23, 2009, 15:12:24 »
Rzeczywiscie Panowie (jak do tej pory) - taka rozmowa nie ma sensu.

Jeszcze raz prosze o subiektywne opinie na temat Diamonda w róznych mutacjach. Dlaczego, co fajne co nie, dlaczego tak a nie inaczej.
Impertynencje i osobiste wycieczki to tylko oznaka poziomu:( i dziecinady. Jasne, ze telefon jednym pasuje innym nie.. A moim celem było tylko dociec DLACZEGO:)?

Pozdrawiam.

*

Offline mike100

• 596
  • Sprzęt: BB 9780, BB Playbook
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 23, 2009, 15:13:28 »

Co do reszty:

bez wycieczek personalnych kolego.
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790
Dell Vostro 3300, BB Playbook w drodze :)

*

Offline Andi60

• **
  • 135
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 23, 2009, 15:15:03 »
Rzeczywiscie Panowie (jak do tej pory) - taka rozmowa nie ma sensu.

Jeszcze raz prosze o subiektywne opinie na temat Diamonda w róznych mutacjach. Dlaczego, co fajne co nie, dlaczego tak a nie inaczej.
Impertynencje i osobiste wycieczki to tylko oznaka poziomu:( i dziecinady. Jasne, ze telefon jednym pasuje innym nie.. A moim celem było tylko dociec DLACZEGO:)?

Pozdrawiam.

i tak trzymać.

AS

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 23, 2009, 15:15:57 »
mike100, wcale nie bagatelizuję, natoamiast awaryjność i serwis to tylko jeden z punktów w pierwszym poście. Ma znaczenie, ale nie przeważajace. Poza tym wszystko się psuje - takie teraz są sprzęty i już, kazdy producent chce zarobić potem na obsłudze.

Diamond ma sporo zalet, ale również bardzo wiele wad.
Używasz sformułowań ogólnych, napisz konkretnie. Bo jak na razie to widzę wady opisane przez osoby, które nie powinny mieć w ogóle PDA w ręku. Często okazuje się, że to co uważają za wady to domena systemu WM, a nie samego modelu PDA.

Na dzień dzisiejszy jedyna znana pseudo wada diamonda to procek. Cała reszta jest OK.

A ta linia Twojego posta to już w ogóle nie wiem do czego się odnosi:
poza tym nikt tutaj nie napisał, że miał HTC 3 lata temu i był kiepski, więc Twój post nie ma się nijak do tematu. rozmawiamy o Diamondzie.
Podałem zwykły przykład rozmowy z malkontentem na temat wyboru telefonu i tyle :P

pepe64, poza tym podałem swoją, subiektywną opinię, a to między innymi Ty zacząłeś dziecinadę :P

A tak poza tematem to wracam do:  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: bo już za powaznie jest. Zwróćcie uwagę ile osób przegląda wątek:

sp4ubw, JedJur, mike100, Krzysiecw, pepe64, HaTeCe, Andi60, dedkam, kotopies, ziupo, pionik1, KajmanP3700, zipek_Dg
Wystarczy włożyć kij w mrowisko letnią porą....

« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 15:22:02 wysłana przez sp4ubw »

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 23, 2009, 15:20:30 »
sp4ubw - nie potrafisz przestać??? :-|
Rozmowa, m.in. dzieki tobie zaczyna przypominac połajanke w knajpie? Prosiłem, proponuje po raz drugi - SPOKÓJ i MERYTORYKA do k***y nedzy, ok?

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #40 dnia: Lipiec 23, 2009, 15:22:29 »
@sp4ubw :
  • fatalny głośnik
  • klawisze sprzętowe - naciskasz jeden, a zadziałał drugi
  • opóznienie dzwonka (uprzedzam kontrę - na wielu urządzeniach WM tego problemu nie ma
  • słaba bateria
  • brak AD2P
  • rysująca/wycierająca się tylna klapka
  • bardzo słaby aparat
  • AWARYJNOŚĆ
  • grzanie się podczas GPS
  • kończę rozmowę, ale dialer jeszcze ją pokazuje przez 4sekundy
  • przez przypadek wybieram numer i chcę od razu zakończyć - 5 sekund
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #41 dnia: Lipiec 23, 2009, 15:25:54 »
pepe64, ...ubw jak chce to potrafi ale może nie chce :P Poza tym ja już dawno skończyłem, zobacz mój pierwszy post w tym wątku.

mike100, brawo, wykryłeś tyle wad, o których nie miałem pojęcia. Teraz muszę to sprawdzić na żywo - może masz rację...

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #42 dnia: Lipiec 23, 2009, 15:27:32 »
pepe64, ...ubw jak chce to potrafi ale może nie chce :P Poza tym ja już dawno skończyłem, zobacz mój pierwszy post w tym wątku.

mike100, brawo, wykryłeś tyle wad, o których nie miałem pojęcia. Teraz muszę to sprawdzić na żywo - może masz rację...
ja się w taki dziecięcy sposób nie odnosiłem do wypisanych przez Ciebie zalet. po prostu przyjąłem je do wiadomości, bez zbędnych, dziecinnych, pseudo-sarkastycznych  komentarzy.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 15:36:28 wysłana przez mike100 »
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #43 dnia: Lipiec 23, 2009, 15:30:31 »
Jak niezmieni się sposób wypowiadania (toż to prawie jak wojna  :) ) to zamknę albo do hyde parku to przeniosę. Wiadomo, że każdy ma swoją opinię, ale podawajcie + i - a nie osobiste wycieczki jeden na drugiego.

Wpisy nic nie wnoszące np. "nigdy HTC" (jakies uzasadnienie ? ) będą usuwane.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #44 dnia: Lipiec 23, 2009, 16:41:26 »
@sp4ubw :
  • fatalny głośnik
.........

Wiekszosc problemow ktore opisujesz to problem oprogramownaia, nawet ta bateria. Ja nie mam takich problemow jak ty.
Co do samego diamonda to nie zaluje ze go kupilem. Podoba mi sie to co mozna zrobic z WM. Powstaja coraz to lepsze aplikacje, pokazujace jak wiele mozna z tym zrobic.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 16:43:19 wysłana przez bieski »

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
« Odpowiedź #45 dnia: Lipiec 23, 2009, 16:56:23 »
    * fatalny głośnik
        * klawisze sprzętowe - naciskasz jeden, a zadziałał drugi
        * opóznienie dzwonka (uprzedzam kontrę - na wielu urządzeniach WM tego problemu nie ma
        * słaba bateria
        * brak AD2P
        * rysująca/wycierająca się tylna klapka
        * bardzo słaby aparat
        * AWARYJNOŚĆ
        * grzanie się podczas GPS
        * kończę rozmowę, ale dialer jeszcze ją pokazuje przez 4sekundy
        * przez przypadek wybieram numer i chcę od razu zakończyć - 5 sekund

z całej tej listy popieram słaby głośnik i tylną klapkę (której nie posiadam w Ignito). reszty nie zauważyłem wcale, lub prawie wcale. wystarczy poświęcić urządzeniu troche czasu i skonfigurować je pod siebie. malkontenci w większości jadą na softach operatorskich, lub instalują tony niepotrzebnego stuffu.

Cytat: pepe64
Wyswietlacz - oczywiście, mozna naklejać folie, całość trzymac w kondonku, lub fona nosic w pokrowcu. Wspominam smiech i... politowanie znajomego, gdy telefon wyciagnałem z firmowej sakiewki:)

no wiesz, wszystko zależy jak kto traktuje telefon. mój jest po roku jak nowy. jestem jego drugim użytkownikiem. nigdy nie zaznał kondoma, folii na wyświetlacz, kabury, sakiewki. nic. po prostu leży na biurku lub w kieszeni. czyli tam, gdzie jego miejsce.

PS. co do tych żali a propos interfejsu, to w końcu jest windows, nie dotyczy Diamonda tylko wszystkich ppc i jak komuś się nie podoba może sobie zmienić, prawda?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 16:58:22 wysłana przez kotopies »

« Odpowiedź #46 dnia: Lipiec 23, 2009, 17:06:21 »
to i ja!
zalety:
+WM
+bardzo ładne romu pod ten sprzęt
+wygoda (kształty- tylko w MDA IV, bo orginalnie od HTC nie pasuje tak do dłoni, waga)
+wi-fi, bt, GPS
+VGA

wady:
-procek (czasem mało)
-ram (sporo sam system zjada)
-"tylko"2,8"
-no i ten głośnik

*

Offline Mystic_Art

• 278
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond: Titanium Edition by me
« Odpowiedź #47 dnia: Lipiec 23, 2009, 20:57:39 »
Procesor jest nieporozumieniem. Mialem "dziadka" Mio A701 (padalec starszej generacji) ale tam to byl procesor taki jaki brakuje diamencikowi. Ogolnie ten telefon jak dla mnie jest na plus. Znam wady i zalety tego telefony i nauczylem sie z nimi zyc.  Bylem bardzo zly jak podczas jazdy samochodem potrafil mi sie wylaczyc telefon, dopiero skierowanie nań chlodzenia pomagalo mu - nieporozumienie. Manila mi sie przejadla zanim kupolem diamenta. Za wprowadzenie w świat manili bez HTC moge podziekować elMInStER'owi. WIELKIE THX. Dlatego ja nie używam Manili na diamencie, lecz WM 6.5
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 21:03:49 wysłana przez Mystic_Art »
sit tibi terra levis - Niech Ci Ziemia lekką będzie

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #48 dnia: Lipiec 23, 2009, 21:44:57 »

Co do reszty:

bez wycieczek personalnych kolego.

Jakich wycieczek?
Naucz się czytać ze zrozumieniem.
Powiedziałem jak jest, jak ktoś robi z telefonu śmietnik jak z PC, to potem niech nie zwala winy na producenta, bo równie dobrze można przepalić wodę w czajniku, a potem winić  producenta czajnika.
Nie mówię, że ktoś tu używa PDA naumyślnie, raczej bezmyślnie, ale uważam, że trzeba dbać o sprzęt i użytkować zgodnie z przeznaczeniem.

A jeśli nadal nie potrafisz zrozumieć, co miałem na myśli i uważasz to za osobiste wycieczki, to zgłoś post do moderatorów.

Napisane: Lipiec 23, 2009, 21:28:40
@sp4ubw :
  • fatalny głośnik
  • klawisze sprzętowe - naciskasz jeden, a zadziałał drugi
  • opóznienie dzwonka (uprzedzam kontrę - na wielu urządzeniach WM tego problemu nie ma
  • słaba bateria
  • brak AD2P
  • rysująca/wycierająca się tylna klapka
  • bardzo słaby aparat
  • AWARYJNOŚĆ
  • grzanie się podczas GPS
  • kończę rozmowę, ale dialer jeszcze ją pokazuje przez 4sekundy

- do odsłuchiwania notatek i prowadzenia rozmów - spełnia swoją rolę
 - co takiego? Możesz to opisać? Na ogół nie czytam wątków, w których użytkownicy użalają się nad swoimi urządzeniami, a sam takiego problemu nie mam, więc opisz dokładniej czego dotyczy ten podpunkt
 - wpierw daje sygnał ringiem, potem melodią/wibracjami; w K850i też tak jest, ale tam można to łatwo zmienić
 - słaba, ale zależy od czego. Jeśli PDA używasz głównie jako odtwarzacza filmów i konsoli, to tak wygląda, ale przy właściwym użytkowaniu trzyma dłużej [2 do 3 dni]
 - AD2P? A cóż to? Faktycznie, nie ma AD2P, bo nie słyszałem o czymś takim. Na szczęście ma profil A2DP i AVRCP, dzięki temu mogę używać słuchawek BT stereo. AD2P, ciekawe czego to profil...
 - zależy od modelu
 - no cóż, nie ma diody ani lampy błyskowej, więc w nocy portetówki raczej nie zrobisz, ale w dzień tak. Jeśli nie wierzysz że Diamond może robić dobre zdjęcia to mogę ci wysłać parę. Dużo zależy od umiejętności fotografa.
 - ciekawe, ciekawe.. a ja mówię POMIDOR! to też taka zabawa
 - grzeje się, bo intensywnie używa procesora; faktycznie trudne do wyjaśnienia
 - rozmowa kończy się po puszczeniu "czerwonej" słuchawki, póki trzymamy wciśniętą, póty rozmowa trwa; sprawdź sam
 - to raczej problem z ROMem albo refleksem, ew błąd dialera, bo połączenia nie powinno zostać zrealizowane skoro zaraz naciskasz "czerwoną" słuchawkę

Dodam jeszcze, że telefon 2x odsyłałem do CRC i za każdym razem z HSPL i starym softem Orange, pomimo to zostałem prawidłowo obsłużony. Nic nie wycieli, nie wyjęli ani nie popsuli w trakcie napraw. Nie mam znajomości w CRC, HTC ani Orange.

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #49 dnia: Lipiec 23, 2009, 21:53:51 »
tak więc przyjmijmy, że HTC Touch Diamond to rewelacyjny, trwały, niezawodny sprzęt, który musi pasować wszystkim.
umówmy się, że nie można powiedzieć na niego złego słowa i wszyscy się przytulmy w pokojowym uścisku.

też mogę pseudosarkastycznie odpisać na Twój post.
HTC Diamond is the BEST  :ok: :ok: :D :D  B)  B) :ohreally: :D

co do A2DP - przyznaje się do błędu. w specyfikacji jest. ale jakoś z moto s9 nie chciał działać, ale to pewnie moja wina, bo nie potrafię radzić sobie z tak wyszukanym i wysublimowanym systemem operacyjnym jakim jest Windows Mobile, który pozwala na zainstalowanie nieskończonej ilości cabów i żeby działał tak wyśmienicie trzeba ugotować swój rom.
co z tego, że w KAŻDYM ugotowanym romie COŚ nie działa, Z czasem do się to pokochać.

I L MY DIAMOND :party:
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #50 dnia: Lipiec 23, 2009, 22:12:12 »
To wina słuchawek, czasem klawisze next/previous przy przytrzymaniu nie działają jako przewijanie.

« Odpowiedź #51 dnia: Lipiec 24, 2009, 10:34:45 »
Mam Mda Compact 4.

Czas posiadania: 4 miesiące.

In plus:
- wymiary,
- funkcjonalność.
- uniwersalność,
- tylna klapka (celowy wybór mda).

In minus:
- bateria (ale to jest podytkowane rozmiarami),
- brak gniazda kart pamięci,

Czy wybrałbym ponownie, zdecydowanie TAK.
Aktualnie za 700 zł trudno dostać ciekawszy telefon.
Oczywiście każdy ocenia według swoich potrzeb. Ja potrzebowałem głównie telefonu z funkcjami kalendarza i GPS.
Wybór się sprawdził.

Pozdrawiam,
Marek

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, ROM: Gen.Y D2 R3 Radio: 1.13.25.24
« Odpowiedź #52 dnia: Lipiec 24, 2009, 11:47:36 »
Ciekawy temat  :E To i ja się wypowiem  :E

Diamonda kupiłem skuszony licznymi filmikami, opisami i tym podobnymi pierdołami. Kupiłem bez brandingu sieciowego (abonament precz), 23 września 2008 roku, z oficjalnej PL dystrybucji w Saturnie (Warszawa). Na początku byłem zachwycony. Również faktem, że to mój pierwszy smartfon z WM, na który to system ostrzyłem sobie kły od dłuższego czasu. Wcześniej korzystałem z Nokiowego dziadostwa S60, które do niczego się nie nadaje, później z dotykowego Symbiana UIQ na P1i (lepiej niż S60, ale jeszcze nie to). Tak jak napisałem, na początku byłem zachwycony. Po około 2 miesiącach w głowie coraz częściej pojawiały się trzy litery - WTF? Coraz bardziej czułem się jak jakiś tester jakiegoś pomysłu, a nie produktu, który miałby pełnić rolę telefonu. WTF pojawiało się nader często. Naładowałem Diamonda, polazłem do pracy, godzina 16 - akumulator pada. WTF? Wracam do domu, ładuje go, odłączam od ładowarki, ustawiam budzik na 6:30, kładę się spać. Budzę się o 8, bo Diamond się "wisnął". WTF? Zbieram baty w pracy, ale patrzę na Diamonda, fajnie wygląda, ale cały jest usyfiony paluchami (o czystość dłoni dbam jakby ktoś się miał czepiać). No i znowu - WTF? Kupiłem więc ściereczkę z mikrofibry, żeby go czyścić. Dłużej go czyściłem, niż z niego korzystałem. Interfejs jest cudowny myślę na początku. Taki wygodny, fajny. Nagrywam sobie muzykę. Nie może skopiować plików, bo "siakiś błąd". Odłaczam, podłączam ponownie, idzie dalej. WTF? Wsiadam do samochodu, włączam na głośnik, ktoś dzwoni. Tzn. ktoś dzwoni, bo Diamond pierdzi, dźwiękiem tego, co wydobywa się z głośnika nazwać nie można. Odbieram. WTF??? Rozmówca nie słyszy mnie, a ja nie słyszę jego. O co chodzi? Dobra, kupuję sobie zestaw słuchawkowy BT. Sparowałem, wszystko cycuś glancuś, ktoś dzwoni, odbieram drżącymi paluchami i....co to #@#$ jest???? Musiałbym być chyba w jakimś wyciszonym pomieszczeniu, żeby słyszeć, co się do mnie mówi. Myślę nie, z pewnością coś źle zrobiłem. Podgłaśniam, dupa, tak samo cicho. Rzucam mięsem na prawo i lewo, gryzę blat, laptopa, szukam w internecie. Aaaa, trzeba zainstalować pakiet Audiopara. Ale rzesz do $@!$ nędzy czemu tego nie zrobili fabrycznie????!!!! Po zainstalowaniu nareszcie działa, jakoś. Bo nagle pojawił się problem z TF3D. Wbudowany odtwarzacz muzyki nie widzi tej nowej, którą nagrałem, a wyświetla tą, którą skasowałem. WTF do $@#@ nędzy!!!??? Akumulator rozładowałem się zanim skończyłem rzucać mięsem. Pomyślałem o nie, kupię nową baterię. Kupiłem więc rozszerzoną, wytrzymuje teraz 2-3 dni. Nie piszcie o innych romach/radiach, bo przetestowałem tego MASĘ. Po prostu dużo rozmawiam. No ale nic. Ostatnio pomyślałem, że skorzystam z wbudowanego GPSa. Kupiłem Automapę, ładowarkę samochodową (oczywiście, po kiego dołączać taki "bajer" już do pudełka? Przecież w zestawie za 2000 nie wypada...) i w drogę. Jadę, jadę, jadę, Diamond zdechł. Myślałem, że wyjdę z siebie. WTF? Na forum znalazłem odpowiedź - przegrzewa się, bo mózgi z HTC czegoś nie dorobiły.

Podsumowując:

Na plus:
- design
- wyświetlacz
- złącze miniusb
- fajne pudełko
- wymienne wtyczki do kontaktu

Na minus:
- design (kto do #@#$ nędzy wymyślił taką "doiamentową" tylną klapkę? Przecież nie da się tego obsługiwać jak leży na stole)
- tandetne klawisze, gdzie gdy chcę wcisnąć jeden, wciska się drugi, WTF???
- tragiczny aparat
- TRAGICZNY procesor
- TRAGICZNY głośnik
- mało ramu
- zabłędzone i pamięciożerne oprogramowanie HTC
- FATALNA obudowa, która brudzi się jakbym pracował w oborze a nie w biurze
- słabo wyczuwalne wibracje
- opóźniony dzwonek
- TRAGICZNA standardowa bateria
- TRAGICZNE wyposażenie (gdzie uchwyt samochodowy? Gdzie ładowarka samochodowa?)
- brak mini jacka
- BRAK wejścia na karty pamięci (w telefonie za 2000???? Nie ma??? Co to #@$% jest???)
- itd. itp.

Mój Diamond nie był w serwisie. Nie zepsuł się. Ale obcując z nim mam poczucie, że HTC zrobiło ze mnie królika doświadczalnego, a bebechy jakie wrzuciło do tego pda nie są warte tych pieniędzy, które za nie oczekują.
Czy kupiłbym Diamonda drugi raz? NIGDY W ŻYCIU. Tak samo jak nie kupię nic od HTC, które za tandetę chce kokosów.

Pozdrawiam  :E
I znowu wydajemy pieniądze, których nie mamy, na rzeczy, których nie potrzebujemy, żeby imponować ludziom, których nie lubimy.

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #53 dnia: Lipiec 24, 2009, 11:53:04 »
właśnie, do listy wad należy dodać słabą wibrę.
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline HaTeCe

• *
  • 73
  • kalla_fiore
  • Sprzęt: HTC Diamond (ROM: Dark Innovation 2 Manila 2.1, Radio: 1.15.25.14)
« Odpowiedź #54 dnia: Lipiec 24, 2009, 12:22:52 »
No i tutaj także kłaniają się indywidualne preferencje, gdyż taka wibracja mi jak najbardziej odpowiada  :grin: Tak jak pisałem telefon mi odpowiada, a jedyną ułomnością na dzień dzisiejszy, która mnie razi to głośnik. Gorszego się nie dało zamontować  :-| Gdybym miał możliwość wymienić na lepszy to chętnie bym to zrobił...
Lepiej stracić minutę z życia niż życie w minutę...

« Odpowiedź #55 dnia: Lipiec 24, 2009, 12:28:39 »
1) Checie mocną wibre ? Kupcie sobie wibrator.
2) Przeszkadza Wam słaba bateria to kupcie jakiegoś kloca: Omnie, iPhona itd. i chodźcie z wypchaną kieszenią... żałosny widok. Rozwiązaniem jest akumulator na plecach.
3) Palcujący ekran?... Jak w każdym ekranie dotykowym nie tylko w telefonach. Pokażcie mi dotykowy ekran, na którym nie zostają ślady... nobel gwarantowany  :grin:

Zastanowiliście się, że większość wymienianych przez was to czysto subiektywne odczucia. Każdy z nas oczekuje czegoś innego od telefonu.
Pokażecie mi najbardziej wypasiony telefon to zawszę się przyczepie:
to, że klapka nie podoba się, to że kolor brzydki, za cichy, za duży, za mały, za mało pamięci, to procek za słaby, bo ekran za mały albo za duży...

Do najbardziej wypasionego produktu mogę w minutę wymyślić z 30 jego istotnych wad. Jestem z zawodu technologiem.

Nie można stworzyć produktu, który będzie pasował  wszystkim. Zasada prosta: robisz taki produkt na jaki pozwala ci obecna technologia lub opracowujesz nową i starasz się zrobić to jak najlepiej potrafisz. Jak na upchanie tylu funkcji w wielkość obudowy mniejszej niż większość kompaktowych telefonów daje wiele do myślenia i naprawdę jestem pełen podziwu dla konstruktorów z HTC. Możliwe, że jest więc pokażcie mi telefon wielkości Diamonda lub mniejszy z taką ilością funkcji. Zaznaczam telefon a nie kloc!

Temat kwalifikuje się według mnie do zamknięcia. flame war
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2009, 12:30:14 wysłana przez koziol24 »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #56 dnia: Lipiec 24, 2009, 12:33:33 »
1) Checie mocną wibre ? Kupcie sobie wibrator.
2) Przeszkadza Wam słaba bateria to kupcie jakiegoś kloca: Omnie, iPhona itd. i chodźcie z wypchaną kieszenią... żałosny widok. Rozwiązaniem jest akumulator na plecach.
3) Palcujący ekran?... Jak w każdym ekranie dotykowym nie tylko w telefonach. Pokażcie mi dotykowy ekran, na którym nie zostają ślady... nobel gwarantowany  :grin:

Zastanowiliście się, że większość wymienianych przez was to czysto subiektywne odczucia. Każdy z nas oczekuje czegoś innego od telefonu.
Pokażecie mi najbardziej wypasiony telefon to zawszę się przyczepie:
to, że klapka nie podoba się, to że kolor brzydki, za cichy, za duży, za mały, za mało pamięci, to procek za słaby, bo ekran za mały albo za duży...

Do najbardziej wypasionego produktu mogę w minutę wymyślić z 30 jego istotnych wad. Jestem z zawodu technologiem.

Nie można stworzyć produktu, który będzie pasował  wszystkim. Zasada prosta: robisz taki produkt na jaki pozwala ci obecna technologia lub opracowujesz nową i starasz się zrobić to jak najlepiej potrafisz. Jak na upchanie tylu funkcji w wielkość obudowy mniejszej niż większość kompaktowych telefonów daje wiele do myślenia i naprawdę jestem pełen podziwu dla konstruktorów z HTC. Możliwe, że jest więc pokażcie mi telefon wielkości Diamonda lub mniejszy z taką ilością funkcji. Zaznaczam telefon a nie kloc!

Temat kwalifikuje się według mnie do zamknięcia. flame war

Diamond 2   B) Tam sporo błędów poprzednika zostało rozwiazanych ... Chociazby glupi tyl telefonu ... Gdyz Diamond 2 jest zrobiony zgodnie z opiniami NAS uzytkownikow (czyli bylismy jednak "BETA testerami")... ogladalem kiedys filmik przedstawiciela HTC ktory mowil o tym jak robiac Diamonda 2 bazowali na tych wszystkich negatywnych podpunktach ktore w wiekszosci mozna znalezc w powyzszej dyskusji :)

I osobiscie nie wypowiem sie na temat Diamonda w tak rozbudowany sposob ... a w sposob skrocony:  50/50 :)  Ani mnie nie zachwycil po dluzszej chwili ani nie zrazil az do tego stopnia co niektorych.

Pozdrawiam :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2009, 12:38:04 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline Xaburoo

• **
  • 115
  • ;p
  • Sprzęt: Samsung Galaxy i5700
« Odpowiedź #57 dnia: Lipiec 24, 2009, 12:42:39 »
a mój diamondzik chodzi przepięknie, żadnych awarii, zawieszeń i tym podobnych, jestem bardzo zadowolony, i ten design ;d
Toshiba G900 >> HTC Diamond >> > iPhone 3G >> Samsung GALAXY i5700 (Spica)

Poczytaj Regulamin odnośnie avatara - jeszcze raz będzie tam reklama dostaniesz bana.

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
« Odpowiedź #58 dnia: Lipiec 24, 2009, 12:56:14 »

- TRAGICZNE wyposażenie (gdzie uchwyt samochodowy? Gdzie ładowarka samochodowa?)
(...)
- BRAK wejścia na karty pamięci (w telefonie za 2000???? Nie ma??? Co to #@$% jest???)

noo, kolego, o wyposażenie to już miej pretensje do Saturna. w tamtym czasie mogłeś wziąć diamenta z Orange, nowego z gwarancją, na allegro, za 1400zł. minus? tylna klapka (która z brandem czy bez i tak jest do dupy). plus? automapa, uchwyt, ładowarka samochodowa, w tamtym czasie całość warta niemal 400zł. czyli... przepłaciłeś 1000zł, by mieć telefon bez znaczka Orange na tylnej klapie :)

co do karty pamięci.... no cóż, nie każdy musi mieć przy sobie całą filmografię w HD. mi wystarczy mapa europy, pare programów, kilkadziesiąt piosenek, 1,5GB wakatuje cały czas.

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, ROM: Gen.Y D2 R3 Radio: 1.13.25.24
« Odpowiedź #59 dnia: Lipiec 24, 2009, 13:48:03 »
@koziol24: pewnie, że nie można stworzyć produktu, który będzie pasował wszystkim. Zgadzam się. Tyle, że Diamond jest produktem, który nie spełnia się dobrze ani w roli telefonu (nawet głupie opóźnienie dzwonka, tragiczny głośnik, beznadziejna standardowa bateria), ani w roli PDA (bateria, mało ramu). Posiada masę wad konstrukcyjnych, czy to się komuś podoba, czy nie. Taka jest prawda. Samo HTC wyeliminowało te wady przy okazji Diamonda 2, czyli jednak one były. Wersja 2 to zupełnie inne urządzenie.

@kotopies: w standardowym, dostarczanym przez HTC (a nie operatora) zestawie tych elementów nie ma :) Kiedy kupowałem Diamonda, w Orange go chyba jeszcze nie było (chociaż mogę się mylić). Nie chodzi tylko o klapkę, ale o inne rzeczy - abonament, firmę, która ma najbardziej zacofaną infrastrukturę IT ze wszystkich operatorów (i wiem, co mówię) oraz ich własny branding, który sięga systemu. Kiedy ja kupowałem Diamonda, to niestety, ale tyle kosztował... Z perspektywy czasu mogę z całą odpowiedzialnością powiedzieć, że nie jest wart więcej, niż 1000 PLN. Nowy. Bez brandingu. Z oficjalnej dystrybucji.
I znowu wydajemy pieniądze, których nie mamy, na rzeczy, których nie potrzebujemy, żeby imponować ludziom, których nie lubimy.