Dlaczego Diamond

• 81 Odpowiedzi
  • 7577 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
Dlaczego Diamond
« dnia: Lipiec 23, 2009, 08:32:12 »
Witam,
Już od jakiegoś czasu zadaje sobie pytanie - dlaczego kupiłem Diamonda? Może chcielibyscie podzielić sie na forum uwagami w tym wzgledzie? Co was skłoniło do takiego a nie innego wyboru, czy jestescie zadowoleni, jakie sa plusy i minusy i co wazne - teraz - czy wybór byłby powtórzony?
U mnie:
- wybór na podstawie lektury, przede wszystkim doniesienia w necie, zdjęcia, filmiki
- fantastyczny design, mały, czarny(dla mnie wazne:)!),zgrabny,płaski,lekki,doskonale nosi sie w kieszeni marynarki (nie odstaje). Balem sie ekranu dotykowego 9bardzo złe wspomnienia po SE M600i z Symbianem na pokładzie).
-dostałem ładny telefon który jest...przewaga formy nad trescią. Takie jest moje zdanie. Funkcjonalnośc "telefoniczna' cofa telekomunikacje o 10 lat. Dzwonienie przy uzyciu jednej reki to cyrkowy popis. Windows Mobile to system, moim zdaniem, stworzony na siłę. A TF3D jest ładne i.. na tym kończa sie plusy.
Podsumowanie:
na "+":
- wymiary
- ciężar
- ilość aplikacji,otwartośc platformy
- GPS na pokładzie
na "-"
- niestabilnośc systemu
- obsługa / interfejs
- dramatyczny ekran dotykowy - kiepski kontrast, palcuje się niemiłosiernie 9ten telefon ciagle jest "brudny")
- zywotnośc baterii
- szybkośc pracy
- w zasadzie brak SERWISU w naszym kraju (bo to co jest, to...)
Czy bym kupił: NIE.
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline HaTeCe

• *
  • 73
  • kalla_fiore
  • Sprzęt: HTC Diamond (ROM: Dark Innovation 2 Manila 2.1, Radio: 1.15.25.14)
Odp: Dlaczego Diamond
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 23, 2009, 09:16:59 »
Hmmm... ciekawy temat  :evil:

Długo zastanawiałem się nad wyborem telefonu i padło na HTC Touch Diamond i nie żałuję. Spełnia prawie wszystkie oczekiwania z mojej strony. Jest przyjemny dla ok design, małe rozmiary i funkcjonalność. GPS jest i to jest dla mnie ważne. WM jest i to też jest dla mnie atut. Dla mnie jest ok.

Co do Twoich minusów to nie zgadzam się z zarzutem ekranu. Nie jest taki tragiczny, a jego powłoka brudzi się tak samo jak w innych telefonach, gdzie głównie używa się palców do pisania. Popatrz na iphona, lub samsunga i lg... jest to samo. Reszta w mojej opinii jest do wytrzymania.

Czy bym kupił ponownie ? TAK  :E
Lepiej stracić minutę z życia niż życie w minutę...

*

Offline mike100

• 596
  • Sprzęt: BB 9780, BB Playbook
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 23, 2009, 09:31:13 »
drugi raz na pewno bym nie kupił Diamonda, chociaż pretensję mogę mieć tylko i wyłącznie do siebie, bo podjarałem się (jeszcze przed premierą w PL)jak dzieciak widząc filmiki pokazujące TF3D, G-sensor i inne bajery...

o wadach i zalerach  już było - podpisuje się obiema rękami. napiszę tylko, że mój diament więcej czasu spędził w serwisie niż u mnie...

do tego od nowości miałem wielki prześwit pod ekranem - wyglądało to jak bym miał tanią chińską podróbę...

Mam nadzieję, że HTC się zreflektuje i kiedyś jeszcze kupię ich produkt, z którego na odmianę będę zadowolony.

NAJWAŻNIEJSZE - wypie******* Regenersis Warsaw i zbudować porządne zaplecze serwisowe :mad: :mad:
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790
Dell Vostro 3300, BB Playbook w drodze :)

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 23, 2009, 11:18:38 »
dlaczego kupilem?
pierwszy pda z telefonem wiec chcialem w miare bezbolesnie przejsc na wm i moj wybor padl na hp 614c, ale nadarzyla sie okazja kupic diamonda za mniej niz 800zl, co bylo naprawde okazja w owym czasie, no i kupilem
plusy:
wymiary, ciezar dla mnie to dosc wazne, nie lubie cegielek w kieszeni
wyposazony na full ;)
ilosc ramu (jak patrze na urzadzenia z 64MB nie wiem jak one daja rade dzialac
XDA!!! chyba najwiekszy plus, sama otwarta platforma wm to pikus, ale dzieki userow xda naprawde mozna zdzialac cuda
minusy:
na gpsie sie zawiodlem, odswiezanie 1Hz to porazka, lag tez dednerwuje
procesory qualcomma nie naleza do najszybszych i to moznaby zmienic
bateria jest ani na plus ani minus, kupujac takie urzadzenie bylem przygotowany, zreszta duzo czasu spedzam w aucie i ladowarka podpieta, wiec akurat to mi nie przeszkadza

nastepny bedzie diamond2, albo inny htc
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 11:21:40 wysłana przez siwy05 »
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 23, 2009, 11:54:28 »
kupiłem, bo potrzebowałem następcy Artemisa, a wcześniej Toucha. to był najbardziej logiczny wybór. najważniejsze dla mnie są wymiary, i żeby sprzęt miał WM. i przez wymiary właśnie zbyt dużego pola manewru nie ma.

na plus? w zasadzie wszystko. nie rozumiem zarzutów o wyświetlacz, o awaryjność, o niestabilność systemu. wyświetlacz piękny, awarii zero (przez rok), zawiesił się może 3 razy, czyli mniej niż każdy mój poprzedni telefon (motorole, SE, nokie...)

to, do czego mógłbym się przyczepić to:

1. fatalna tylna klapka Diamonda, na szczęście mam wersję Ignito, gdzie tył jest rewelacyjny, po roku zero śladów użytkowania.
2. procesor faktycznie mógłby być szybszy. tragedii jakiejś nie ma ale po zabawie asusem p750 odczuwam niedosyt.

oczywiście możnaby do tego dodawać i lepszy aparat, i lepszą baterię, i więcej ramu, ale od tego jest postęp (i Diamond2). na dzień dzisiejszy to najlepszy sprzęt w kategorii "cena/możliwości" z tym systemem i z tymi gabarytami. absolutnie nie żałuję wyboru. i czekam na następcę, tzn aż osiągnie normalną cenę.

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 23, 2009, 12:25:05 »
kupiłem, bo potrzebowałem następcy Artemisa, a wcześniej Toucha. to był najbardziej logiczny wybór. najważniejsze dla mnie są wymiary, i żeby sprzęt miał WM. i przez wymiary właśnie zbyt dużego pola manewru nie ma.

na plus? w zasadzie wszystko. nie rozumiem zarzutów o wyświetlacz, o awaryjność, o niestabilność systemu. wyświetlacz piękny, awarii zero (przez rok), zawiesił się może 3 razy, czyli mniej niż każdy mój poprzedni telefon (motorole, SE, nokie...)

to, do czego mógłbym się przyczepić to:

1. fatalna tylna klapka Diamonda, na szczęście mam wersję Ignito, gdzie tył jest rewelacyjny, po roku zero śladów użytkowania.
2. procesor faktycznie mógłby być szybszy. tragedii jakiejś nie ma ale po zabawie asusem p750 odczuwam niedosyt.

oczywiście możnaby do tego dodawać i lepszy aparat, i lepszą baterię, i więcej ramu, ale od tego jest postęp (i Diamond2). na dzień dzisiejszy to najlepszy sprzęt w kategorii "cena/możliwości" z tym systemem i z tymi gabarytami. absolutnie nie żałuję wyboru. i czekam na następcę, tzn aż osiągnie normalną cenę.

od siebie dorzucę jesscze fatalny głośnik.
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline HaTeCe

• *
  • 73
  • kalla_fiore
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 23, 2009, 12:29:19 »
od siebie dorzucę jesscze fatalny głośnik.

właśnie o tym zapomniałem... niestety jest rzeczywiście fatalny. Głównie chodzi mi tu o tryb głośnomówiący, bo często nie można zrozumieć rozmówcy. Druga rzecz to mikrofon. Ile ja się namęczyłem żeby jadąc samochodem druga osoba mnie zrozumiała podczas gdy telefon był ode mnie około 30 cm na uchwycie  :-|

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 23, 2009, 12:31:04 »
baardzo mi siępodoba TP2, ale póki co mam straszny uraz do HTC :E
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 23, 2009, 12:47:17 »
...zaczynam mieć to samo....
Kurcze, musiałem oddać mojego BlackBerry...:(
Własnie wgrałem WM6.5 + SPB Shell 3.01, próbuje to oswoić, ale..cholera, z tego trzeba jeszcze dzwonic, uzywac a nie tylko ogladać..
Moja lepsza połowa śmieje sie ze mnie - bo uparłem sie rok temu na diamenta..
Kiedys mielismy takie powiedzenie "świnka morska" - ani nie morska, ani nie świnka - oznaczajace cos, co udaje ze jest czyms innym, a nie nadaje sie ani do tego, ani do tego.
Diament nie jest multimedialny, nie jest organizerem (sorry, ale czytanie z ekranu 2,8" to samogwałt), nie jest szybki, wysłac sms to tak, jak otworzyc sobie brzuch termicznie łyżeczką do herbaty (pocieranie o skóre), telefonowanie to dramat.
Dlaczego narzekam? Bo jestem coraz bardziej wsciekły, nie sprzedam uzywanego MDA, bo dostane grosze. Mimo wszystko lubie ten przyrzadzk za wymiary i design.
Summa summarum, za dosnania estetyczne 10, za wykonanie 10, za uzytkowość max 2.
Dlatego czekam, az mnie inni przekonają;)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 12:54:54 wysłana przez pepe64 »

*

Offline pionik1

• 27
  • Sprzęt: HTC DESIRE Z,  NOKIA E72
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 23, 2009, 12:58:04 »
nigdy więcej HTC!!!
E50 -> HTC DIAMOND ->E71 ->E72
                                             ->IPHONE -> HTC DESIRE Z
a do zabawy i navi asus A696

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 23, 2009, 13:06:57 »
...zaczynam mieć to samo....
Kurcze, musiałem oddać mojego BlackBerry...:(
Własnie wgrałem WM6.5 + SPB Shell 3.01, próbuje to oswoić, ale..cholera, z tego trzeba jeszcze dzwonic, uzywac a nie tylko ogladać..
Moja lepsza połowa śmieje sie ze mnie - bo uparłem sie rok temu na diamenta..
Kiedys mielismy takie powiedzenie "świnka morska" - ani nie morska, ani nie świnka - oznaczajace cos, co udaje ze jest czyms innym, a nie nadaje sie ani do tego, ani do tego.
Diament nie jest multimedialny, nie jest organizerem (sorry, ale czytanie z ekranu 2,8" to samogwałt), nie jest szybki, wysłac sms to tak, jak otworzyc sobie brzuch termicznie łyżeczką do herbaty (pocieranie o skóre), telefonowanie to dramat.
Dlaczego narzekam? Bo jestem coraz bardziej wsciekły, nie sprzedam uzywanego MDA, bo dostane grosze. Mimo wszystko lubie ten przyrzadzk za wymiary i design.
Summa summarum, za dosnania estetyczne 10, za wykonanie 10, za uzytkowość max 2.
Dlatego czekam, az mnie inni przekonają;)
ile razy słyszałem od Zony "a nie mówiłam, hahahahaha"...
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline Andi60

• **
  • 135
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 23, 2009, 13:20:24 »
Bardzo dobry temat.

Diamond to ni pies ni wydra. To stwierdzenie idealnie pasuje do opisu tego telefonu.
Jest to przerost treści nad formą.

Obecnie nie kupiłbym go i w przyszłości nigdy firmy HTC.

Jak tylko skończy mi się umowa, telefon oddam córce a sam kupię za 1 zł.

Jedyny pożytek z tego telefonu, to AutoMapa którą wgrałem na Q1.

Gorąco pozdrawiam zwolenników tego telefonu

AS
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 13:59:50 wysłana przez Andi60 »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 23, 2009, 13:56:31 »
Ale temat o podobnym charakterze już jest:

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=115083.0
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 23, 2009, 13:58:36 »

też odniosłem podobe wrażenie.
może scalisz?
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline HaTeCe

• *
  • 73
  • kalla_fiore
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 23, 2009, 14:01:11 »
Podobny... ale tam rozmawiamy o awaryjności a tutaj o swoich wrażeniach, dobrych lub złych. Mogę się mylić ale temat troszkę odbiega  :ohreally:

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 23, 2009, 14:19:36 »
To ja dodam coś od siebie  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dlaczego Diamond? Bo poprzedni Asus miał za mało RAMu, poprzednik poprzednika też, a poprzednik poprzednika poprzednika - również :) I nie mieli twardego LCD, tylko te miękkie folie wgłębione. Za cholerę nie mogłem wcisnąć palcem liter skrajnych na klawiaturze.

U mnie wytyczna do kupna to przede wszystkim wygodna obsługa jedną ręką, szczególnie w samochodzie. Tak samo z odpisaniem na SMSa, jedna ręka i nic więcej. Temu kupiłem Diamonda. W nim wszystko da się obsłużyć jedną ręką i to dość wygodnie. Dodatkowo jako zwykły telefon sprawuje się znakomicie i nic mu nie można zarzucić. Nie wiesza się, dzwoni bardzo głośno, jak z kimś rozmawiam to przeważnie głośność mam ustawioną na 1/3 gdyż inaczej wszyscy dookoła słyszą z kim rozmawiam - to wielki plus :). Co dalej, hmm, ładny wygląd, brak palcowania na tylnej, powiększonej klapce, bateria trzymająca średnio 3-4 dni, same zalety. Niejeden zwykły tel tyle nie trzyma.

Zapomniałbym o dodatkach jak dość dobra folia na ekran od HTC, dodatkowy rysik, szybka ładowarka, uchwyt na szybę, pokrowiec. Zwracałem też uwagę aby złącze ładowania było standardowym miniUSB i takie jest. Bardzo kontrastowy jasny i wyraźny LCD z funkcją automatycznej jasnośći - to jest to co powinno być we wszystkich PDA - weźcie takiego asusa toshibe czy hp w słońcu na nich już nic nie widać.

:) Ktoś tu napisał wcześniej, że system się wiesza, że wolny, że wyświetlacz mało kontrastowy, że interfejs niedobry, że brak obsługi jedną ręką, hmm, może kolega opisał inny PDA??

Aha, zapomniałem dodać, że używam go jakieś 9 miesięcy i oprócz wymiany folii nic więcej sięz nim nie dzieje :) Model bezawaryjny.

A czy bym kupił teraz ponownie? Tak i to bardzo chętnie. Kazdemu polecam ten model.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 14:28:16 wysłana przez sp4ubw »

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 23, 2009, 14:29:55 »

Tak, pewne problemy pasuja jak ulał do obu watków. Moim celem nie było pokazywanie i wymiana doswiadczeń dot. obsługi i ewentualnej awaryjności urzadzenia. temat w zamysle miał byc "filozoficzny" - ze wskazaniem na rzesze ludzi, których doswiadczenie z HTC Diamond bioerze sie z reklamowych filmików.
Decyzja admina - usuń / zostaw/scal. Nie ja tu rządzę.
Natomiast juz wiem, ze szkoda ze nie mogłem z opiniami z obu watków zapoznac sie w lipcu / sierpniu 2008r. Wtedy panowało upojne zauroczenie. Chyba wiekszość z nas znalazła sie wteedy na tym forum. Wszyscy widzieliśmy piekne, 3-wymiarowe ekrany, niesamowite mozliwości... tylko prawie nikt nie miał cudeńka w reku. Haha, jak sobie przypomne mój szok, gdy po uruchomieniu MDA zobaczyłem zamiast czarnego interfejsu HTC te syficzne blado błekitno-białe wypociny Ery...:):):) Oooo, wk*****enie bylo na maxa:)! Potem pierwsza nieudana próba flaszowania, zwiech klejnota, zabawy z romami (rulez full wypas i 8.4.1), potem kombinacje z radiami - jakby to mogło w czyms pomóc...
Napisane: Lipiec 23, 2009, 14:22:15

:) Ktoś tu napisał wcześniej, że system się wiesza, że wolny, że wyświetlacz mało kontrastowy, że interfejs niedobry, że brak obsługi jedną ręką, hmm, może kolega opisał inny PDA??

Ktoś,czyli  ja:)
Jasne, o gustach sie nie dyskutuje.
System sie nie wiesza??? - to cholera, o czym pisza ci wszyscy ludzie na forum?
Wolny - j.w.
Wyswietlacz - oczywiście, mozna naklejać folie, całość trzymac w kondonku, lub fona nosic w pokrowcu. Wspominam smiech i... politowanie znajomego, gdy telefon wyciagnałem z firmowej sakiewki:) Kurcze:)!
Interfejs - ten, jest dobry w iPhone. cała reszta to syf, ale tam telefon RZECZYWISCIE obsluguje sie jedna reką. A tu sie UDAJE, ZE OBSŁUGUJE.
Opisałem MDA Compact IV:) Może to jeszcze / juz nie Diamencik, jezeli tylna pokrywa tak duzo znaczy. By the way - jest wygodniejsza, niz brandowa rznięta w kryształ:)
Napisane: Lipiec 23, 2009, 14:28:30
A czy bym kupił teraz ponownie? Tak i to bardzo chętnie. Kazdemu polecam ten model.

To ja sprzedam swój. Już. Tanio:)

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 23, 2009, 14:30:31 »
głównym powodem rezygnacji z Diamonda było fatalne pisanie maili i smsów na ekranowych klawiaturach (obojętnie której).
tego PDA nie da się w pełni obsługiwać jedną ręką.
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline HaTeCe

• *
  • 73
  • kalla_fiore
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 23, 2009, 14:33:49 »
System sie nie wiesza??? - to cholera, o czym pisza ci wszyscy ludzie na forum?

Wiesz także dobrze o tym, że telefon telefonowi nie równy. I tak jak jedni mają masę problemów to inni np. ja (odpukać) w ogóle nie mam takowych. Jestem zadowolony i basta. Jeśli coś się zepsuje to będę psioczył. Na dzień dzisiejszy mam orangowskiego HTC i jest solidny pod względem obudowy. Jest taki jaki chciałem  :P

*

Offline Andi60

• **
  • 135
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 23, 2009, 14:34:41 »
To ja dodam coś od siebie  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dlaczego Diamond? Bo poprzedni Asus miał za mało RAMu, poprzednik poprzednika też, a poprzednik poprzednika poprzednika - również :) I nie mieli twardego LCD, tylko te miękkie folie wgłębione. Za cholerę nie mogłem wcisnąć palcem liter skrajnych na klawiaturze.

U mnie wytyczna do kupna to przede wszystkim wygodna obsługa jedną ręką, szczególnie w samochodzie. Tak samo z odpisaniem na SMSa, jedna ręka i nic więcej. Temu kupiłem Diamonda. W nim wszystko da się obsłużyć jedną ręką i to dość wygodnie. Dodatkowo jako zwykły telefon sprawuje się znakomicie i nic mu nie można zarzucić. Nie wiesza się, dzwoni bardzo głośno, jak z kimś rozmawiam to przeważnie głośność mam ustawioną na 1/3 gdyż inaczej wszyscy dookoła słyszą z kim rozmawiam - to wielki plus :). Co dalej, hmm, ładny wygląd, brak palcowania na tylnej, powiększonej klapce, bateria trzymająca średnio 3-4 dni, same zalety. Niejeden zwykły tel tyle nie trzyma.

Zapomniałbym o dodatkach jak dość dobra folia na ekran od HTC, dodatkowy rysik, szybka ładowarka, uchwyt na szybę, pokrowiec. Zwracałem też uwagę aby złącze ładowania było standardowym miniUSB i takie jest. Bardzo kontrastowy jasny i wyraźny LCD z funkcją automatycznej jasnośći - to jest to co powinno być we wszystkich PDA - weźcie takiego asusa toshibe czy hp w słońcu na nich już nic nie widać.

Aha, zapomniałem dodać, że używam go jakieś 9 miesięcy i oprócz wymiany folii nic więcej sięz nim nie dzieje :) Model bezawaryjny.

Napisz ile razy ci się telefon zawiesił i ile razu musiałeś go resetować i ile razy się wkurzałeś gdy chciałeś pilnie zadzwonić a tu telefon stanął ci dęba............

AS

*

Offline СП4УБВ

• 1106
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 23, 2009, 14:35:52 »
pepe64 - krótsza odpowiedź: sratatatatataa :P

dłuższa:
- jakoś mi się nie wiesza, widocznie umiem się nim posługiwać, a inni nie. :P (chociaz sorki, teraz na testowym romie  mike1986 wm5.6 raz się powiesił :P )

- wolny czy nie, a jakie to ma znaczenie? czy ci się okno z plikami otwiera 1.1s czy 1.4s i tak tego nie zauważysz :P

- każdy PDA powinien mieć naklejoną folię, której i tak nie widać, nie marudź, a co do reszty zero jakiś kondonikó czy innych gówien, telefon w kieszeni ciągany i wszędzie gdzie się da. Nie raz upadł, spadła na niego szyba i nic mu nie jest.

- interfejs - hmm, tu nie rozuemiem, każdy PDA ma identyczny interfejs, przecież to Windows Mobile, to co ci za różnica czy masz Diamonda czy powiedzmu Asusa? WM to WM. A jaki sobie zainstalujesz do tego soft to juz co innego. Jakbyś używał HS++ zamiast durnego TF3D to byś miały przyjazny interfejs.

- MDA to tylko wewnętrznie Diamond, więc nie ma co porównywać obudów, oryginalna z baterią 1340mAh jest OK.

Andi60, gdyby wydarzyło się cokolwiek o co pytasz to juz dawno pozbyłbym się diamencika. Bardzo dużo dzwonię, około 3h dziennie i takie coś nigdy nie miało miejsca, tel to tel i ma działać.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 14:37:39 wysłana przez sp4ubw »

*

Offline Andi60

• **
  • 135
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 23, 2009, 14:37:24 »

...... Na dzień dzisiejszy mam orangowskiego HTC i jest solidny pod względem obudowy.......

Ale tu nie chodzi o budowę czy wygląd telefonu tylko jego funkcjonalność.

AS
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 14:39:39 wysłana przez Andi60 »

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 23, 2009, 14:37:38 »
Panowie - bez emocji.

High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline HaTeCe

• *
  • 73
  • kalla_fiore
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 23, 2009, 14:40:32 »
Proszę czytać ze zrozumieniem. Nawiązałem początkowo do wypowiedzi, że soft jednego sprawuje się dobrze a innego inaczej.
Reszta to było swobodny dodatek, więc nie widzę sensu tej wypowiedzi i cytatu. Pozdrawiam

Takie wyciąganie z kontekstu... bez sensu

*

Offline Andi60

• **
  • 135
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 23, 2009, 14:44:16 »
OK.
Masz najlepszy telefon na świecie bez żadnych wad i ułomności.

PS
 a czytać ze zrozumieniem jak i obsługiwać ten telefon jeszcze potrafię,

AS

*

Offline СП4УБВ

• 1106
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 23, 2009, 14:48:00 »
Jezu jak Wy się wszyscy denerwujecie. :) Kazdy ma takiego Diamonda jakiego ma :P hehehe, wywalą TF3D i Manillę całą w pi...zdu i zobaczą jak fajnie chodzi P3700 bez tych dodatków :) Zapomniałem dodać, że mam wymienioną klapkę tylnią, baterię i głośnik na trochę lepsze :P

*

Offline HaTeCe

• *
  • 73
  • kalla_fiore
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 23, 2009, 14:48:28 »
OK.
Masz najlepszy telefon na świecie bez żadnych wad i ułomności.

PS
 a czytać ze zrozumieniem jak i obsługiwać ten telefon jeszcze potrafię,

AS

ale dlaczego próbujesz na siłę każdemu udowodnić, że ten HTC jest zły ? Jeśli komuś ten telefon odpowiada i nie nawala to dlaczego ma się z Tobą nie zgadzać. Bardzo emocjonalnie reagujesz. Nie neguję Twoich racji bo wiem, że możesz mieć cholerne problemy z fonem. Każdy jest inny.

*

Offline СП4УБВ

• 1106
« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 23, 2009, 14:53:46 »
HaTeCe, masz rację i pozytywne podejście, strasznie wielu ludzi podchodzi do marki czy do konkretnego modelu negatywnie po jednej osobistej porażce. I potem głoszą w publikatorach swoje prywatne żale oczerniając wiele urządzeń.

Przykład z życia (wybór telefonu dla kumpla):
- to jaki chcesz? może samsung?
- nie samsung to shit
- to moze motorolka jakaś?
- raz miałem 5 lat temu, to gówno i nie umiałem się tym posługiwać
- hmm, może SE? pełno mają modeli?
- nie, SE jest dla dzieci i to plastiki same i w ogóle bez sensu
- a Nokia?
- miałem dwie, ciagle sie wieszały, chcę jakiś porządny telefon, znasz się na tym to coś poradź......

Taka rozmowa idealnie pasuje do tego wątku....

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 23, 2009, 14:58:32 »
HaTeCe, masz rację i pozytywne podejście, strasznie wielu ludzi podchodzi do marki czy do konkretnego modelu negatywnie po jednej osobistej porażce. I potem głoszą w publikatorach swoje prywatne żale oczerniając wiele urządzeń.

Przykład z życia (wybór telefonu dla kumpla):
- to jaki chcesz? może samsung?
- nie samsung to shit
- to moze motorolka jakaś?
- raz miałem 5 lat temu, to gówno i nie umiałem się tym posługiwać
- hmm, może SE? pełno mają modeli?
- nie, SE jest dla dzieci i to plastiki same i w ogóle bez sensu
- a Nokia?
- miałem dwie, ciagle sie wieszały, chcę jakiś porządny telefon, znasz się na tym to coś poradź......

Taka rozmowa idealnie pasuje do tego wątku....
nie mogę się z tym zgodzić. poczytaj wątek o awaryjności, przejrzyj całe forum ile topiców jest poświęconych problemom z Diamondem?
poczytaj również topic na głównej stronie fromu HTC o perypietiach serwisowych.
Diamond ma sporo zalet, ale również bardzo wiele wad.
nie bagatelizuj tylu negatywnych opinii, a inni niech przyjmą do wiadomości, że jest wielu zadowolonych posiadaczy HTC.
poza tym nikt tutaj nie napisał, że miał HTC 3 lata temu i był kiepski, więc Twój post nie ma się nijak do tematu. rozmawiamy o Diamondzie.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 15:01:46 wysłana przez mike100 »
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline HaTeCe

• *
  • 73
  • kalla_fiore
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 23, 2009, 15:01:08 »
nie bagatelizuj tylu negatywnych opinii, a inni niech przyjmą do wiadomości, że jest wielu zadowolonych posiadaczy HTC.

Zgadzam się z tym i z poprzednikiem także. Czekamy na opinię innych użytkowników  :proud: