To ja dodam coś od siebie

Dlaczego Diamond? Bo poprzedni Asus miał za mało RAMu, poprzednik poprzednika też, a poprzednik poprzednika poprzednika - również

I nie mieli twardego LCD, tylko te miękkie folie wgłębione. Za cholerę nie mogłem wcisnąć palcem liter skrajnych na klawiaturze.
U mnie wytyczna do kupna to przede wszystkim wygodna obsługa jedną ręką, szczególnie w samochodzie. Tak samo z odpisaniem na SMSa, jedna ręka i nic więcej. Temu kupiłem Diamonda. W nim wszystko da się obsłużyć jedną ręką i to dość wygodnie. Dodatkowo jako zwykły telefon sprawuje się znakomicie i nic mu nie można zarzucić. Nie wiesza się, dzwoni bardzo głośno, jak z kimś rozmawiam to przeważnie głośność mam ustawioną na 1/3 gdyż inaczej wszyscy dookoła słyszą z kim rozmawiam - to wielki plus

. Co dalej, hmm, ładny wygląd, brak palcowania na tylnej, powiększonej klapce, bateria trzymająca średnio 3-4 dni, same zalety. Niejeden zwykły tel tyle nie trzyma.
Zapomniałbym o dodatkach jak dość dobra folia na ekran od HTC, dodatkowy rysik, szybka ładowarka, uchwyt na szybę, pokrowiec. Zwracałem też uwagę aby złącze ładowania było standardowym miniUSB i takie jest. Bardzo kontrastowy jasny i wyraźny LCD z funkcją automatycznej jasnośći - to jest to co powinno być we wszystkich PDA - weźcie takiego asusa toshibe czy hp w słońcu na nich już nic nie widać.

Ktoś tu napisał wcześniej, że system się wiesza, że wolny, że wyświetlacz mało kontrastowy, że interfejs niedobry, że brak obsługi jedną ręką, hmm, może kolega opisał inny PDA??
Aha, zapomniałem dodać, że używam go jakieś 9 miesięcy i oprócz wymiany folii nic więcej sięz nim nie dzieje

Model bezawaryjny.
A czy bym kupił teraz ponownie? Tak i to bardzo chętnie. Kazdemu polecam ten model.