Diamond w Orange...

• 73 Odpowiedzi
  • 14381 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lovelasik

• 357
  • Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2
  • Sprzęt: Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2
Odp: Diamond w Orange...
« Odpowiedź #60 dnia: Wrzesień 23, 2008, 20:59:12 »
Mam Diamonda z Orangutana. Polecam tym co mają zamiar wgrać hard spl i nowy ROM bo Ten muł i styl Orange to jest coś paskudnego. :P
Za 1400zł się opłaca o ile sie nie myle. Locka bez problemu samemu idzie zdjąć.
Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2

« Odpowiedź #61 dnia: Wrzesień 25, 2008, 21:13:40 »

witam,

Mam diamencika z Orange od wczoraj, został on przeze mnie naładowany, włączyłem go dziś o 7 rano i....o 13 bateria była już rozładowana! Dodam tylko, że wykonałem tylko 1 telefon, odebrałem 2 sms i przez krótką chwilkę próbowałem się z nim zapoznac. czy tak mieliście na początku? czy to moze byc problem baterii czy tez telefonu? a może ROM Orange?
Bardzo proszę Was o pomoc gdzie mogę szukac tego przyczyny, gdyż ten fakt trochę mnie rozczarowuje, jeśli oczywiście chodzi o diamencika
pozdrawiam Wszystkich

*

Offline Dr.House

• *
  • 90
  • Sprzęt: HTC Diamond, Ipod Touch
« Odpowiedź #62 dnia: Wrzesień 25, 2008, 23:11:55 »
Mam identyczny problem. Wczoraj godz 18 ladowanie. Nastepny dzien (dzisiaj) 8 rano bateria 4 kreski czyli chyba z 40% tylko, bylem w szoku i zawiozlem go do serwisu z powodu krotkiego okresu trzymania baterii, ale jak to juz mi powiedzial Lechu, to i tak na nic, serwis zrobi swoje, czyli nic.
ROM Dark Innovation 2 v 7.0 + Radio 1.09.25.23

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #63 dnia: Wrzesień 25, 2008, 23:40:10 »

witam,

Mam diamencika z Orange od wczoraj, został on przeze mnie naładowany, włączyłem go dziś o 7 rano i....o 13 bateria była już rozładowana! Dodam tylko, że wykonałem tylko 1 telefon, odebrałem 2 sms i przez krótką chwilkę próbowałem się z nim zapoznac. czy tak mieliście na początku? czy to moze byc problem baterii czy tez telefonu? a może ROM Orange?
Bardzo proszę Was o pomoc gdzie mogę szukac tego przyczyny, gdyż ten fakt trochę mnie rozczarowuje, jeśli oczywiście chodzi o diamencika
pozdrawiam Wszystkich
1) jak masz słaby zasięg to diamond ssie dużo baterii
2) wyłącz HSDPA, Wi-Fi, BT, ustaw tylko GSM, możesz też zastosować się do tematu z 1 strony o przedłużeniu działania baterii, nie wiem jak się nazywa znajdziesz  ;)
3) Podstawa to Radio ROM 05, ewentualnie chwali się tez 07, do tego z pomarańczowego romu uciekać na ROM 3.2 qsqa   full/lite
4) pobawić się w Advanced Configuration Tools
5) Jeśli zmieniłeś już ROM to ponoć po 2-3 ładowaniach dopiero jakby się optymalizuje wszystko odnośnie baterii, ale nie mam potwierdzenia.
contrast is not a sin...

*

Offline droidboo

• 11
  • Sprzęt: Samsung i900 omnia
« Odpowiedź #64 dnia: Październik 12, 2008, 00:22:59 »
zmieniło się coś po tych trzech ładowaniach? Ile teraz Wam trzymają diamondy?

« Odpowiedź #65 dnia: Październik 12, 2008, 00:38:55 »
Mialem ta samo historie. Ale po dwoch cyklach ladowania/rozladowania chyba widac poprawe. Jutro dam znac dokladnie jak wychodzi. Zmienilem ROM i Radio Rom, i kilka rzeczy odnosnie zarzadzania energia w AC.

*

Offline neo_matix

• 20
  • Staram sie i moze cos wyjdzie
  • Sprzęt: HTC KAISER | HTC DIAMOND
« Odpowiedź #66 dnia: Październik 12, 2008, 00:46:10 »
a powiedzcie mi tera za ile mozecie dostac diamonda w orangutanie ??

Ja przedluzam umowe, jestem ponad 4 lata u operatora, srednie rachunki ~200 PLN i dostalem propozycje przejscia z jednej idei 100 na nowy abo orange 100, 5 prezentow, czas 36 miesiecy i cena kiele 150 PLN

troche przeginaja. Jak bylo/jest u was ??

Wazne bo zara przysla mi aparat.

Pozdrawiam

*

Offline alloy

• 19
« Odpowiedź #67 dnia: Październik 12, 2008, 11:58:10 »
Ja mam plan taryfowy 100 płace abonamentu 61 zł + mam 3 telefony za darmo 7 lub 5zł za miesiąc (moge miec pięć) i konczy mi se umowa w gródniu wiec mogę miec htc diamonda za 340 zł, ale kilka dni wczesniej babka mi powiedziala ze da mi za 240, spytałem sie od czego to zalezy a ona mówi ze to jakis rabat czy cos takiego. Wiecie może ile kosztuje wyrobienie nowej karty 3g ? ? Dla nie wtajemniczonych: chodzi o to ze jak masz te karte 3G (chyba tak sie nazywa) to masz szybszy internet a jeśli masz te samą czyli taką zwykłą internet jest wolniejszy i nie mozesz kożystac z 3g... Wiec pytam ile kosztyje taka karta 3G

Mam jeszcze jedno pytanie ile płacicie za internet, bo mi powiedzieli ze 60 zł za miesiąc + abonament oraz aktywacja chyba tez z 60 zł ?  jak to jest w waszym przypadku czy są jakies dodatkowe opłaty ? czy internet rzeczywiście szybciej chodzi ?

*

Offline chomeros

• 25
  • Sprzęt: Diamond, Touch Pro
« Odpowiedź #68 dnia: Październik 12, 2008, 22:23:59 »
Ja przedlużając umowe (mamie) zapłaciłem 60zł w salonie mimo ze babeczka z centrali zaproponowała za 80zł. Ciekawe bo centrala ma z założenia taniej.

Abonament 107zł brutto, umowa na 2 lata. Wczesniejsze rachunki wynosiły ok 150zł. Szczerze mówiac byłem w cieżkim szoku jak zobaczyłem taką cene.
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2008, 01:32:43 wysłana przez chomeros »

*

Offline alloy

• 19
« Odpowiedź #69 dnia: Październik 13, 2008, 16:39:21 »
To chyba nie do tego tematu ? ....

*

Offline neo_matix

• 20
  • Staram sie i moze cos wyjdzie
  • Sprzęt: HTC KAISER | HTC DIAMOND
« Odpowiedź #70 dnia: Październik 17, 2008, 00:09:36 »
alloy jaki masz plan dokladnie ?? zaczyna mnie dziwic czemu orange ode mnie chce tylko kasy za ten telefon ;/

a do ktorego tematu ??

*

Offline alloy

• 19
« Odpowiedź #71 dnia: Październik 18, 2008, 15:10:38 »
sory cos mi sie pomylilo :) plan taryfowy 100 ale chyba juz go nie ma i mam na firme tylko pamietajcie zeby sie pytac w orange bo mówili mi ze przy 24 mcach dają mi za 600zł a potem mowi jeszcze zaobacze na 30 mcy, ale to nie zrobi dużej róznicy a zrobiło zapłaciełem 300 zł bo ta promocja jest "ruchoma" ale nie wiem o czego to zalerzy
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2008, 15:12:20 wysłana przez alloy »

*

Offline andre0412

• **
  • 129
  • Sprzęt: Nokia 6260,SE P910i,SE P1i,HTC Diamond,Leoś,One X
« Odpowiedź #72 dnia: Październik 18, 2008, 20:51:22 »
A ja kupiłem w Orange za 1zł przez online :grin:.Abonament 200zł.Przez online opłaca się najbardziej.Mimo,że to Orange to dają sporo gratisów.Dużo darmowych minut,net za free.Kupując przez online dostałem jeszcze dodatkowo bodajże 100 min właśnie za zakupy przez sieć.Ponadto Auto Mapa XL + uchwyt do samochodu HTC.Więc chyba warto było tym bardziej,że nawet w Wawie jest on praktycznie nie do zdobycia w salonie.

*

Offline alloy

• 19
« Odpowiedź #73 dnia: Październik 18, 2008, 22:34:30 »
tylko sobie teraz płac te 200 zł... a jeszcze gorzej jak ci ktos ukradnie telefon ... i zostaniesz z tym abonamentem