Diamond w Erze!

• 73 Odpowiedzi
  • 16522 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rushers

• 27
  • Sprzęt: MDA Compact IV - Dark Innovation 2 (v7.0)RED [build 21046]  ,  Radio 1.16.25.48
Odp: Diamond w Erze!
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 15, 2008, 16:38:05 »
Era troszke przesadziła z ceną 3000zl w wolnej sprzedaży , miejmy jednak nadziejez że wkrótce bedzie ją można dostac za 1500zl na Allegro ;-)

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 15, 2008, 17:07:11 »
typowe dla polityki cenowej i to nie tylko tego operatora. Pamiętam jak na początku sprzedaży HTC Universal czyli MDA Pro kosztowało w Erze 4.999 zł. - hehe. No właśnie nie wiem czy brać Diamenta czy może poczekać na Raphaela. Tylko zapewne Raphael w Erze o ile będzie to pewnie dużo później niż w wolnej sprzedaży?
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
  • Sprzęt: Galaxy S  & Nokia E71
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 15, 2008, 17:14:25 »
Dostałem właśnie informacje prasową z Ery, w której chwalą się że wprowadzają MDA Compact IV. Z załaczonej forki wynika, że te ich wersje będą miały napis na przedniej obudowie MDA (u góry) i jeszcze logo ERA (poniżej wyświetlacza). Niby drobnostka ale skutecznie "obrzydza" całokształt. Czy ktoś może potwierdzić , że na obudowie znajdą się te napisy?? Pytam z ciekawości tylko  :grin:

*

Offline rom77

• 37
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 15, 2008, 17:25:33 »
Potwierdzam.
HTC MDA Compact IV jest już oficjalnie na stronie ery: http://www1.era.pl/phones/phone_details.php?type=1&subtype=0&id_phone=1426
Pozdrawiam

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 15, 2008, 20:25:10 »
Z tą ceną to się wygłupili  :mad:
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 15, 2008, 20:28:30 »
Od dawna wiadomo, ze ceny maja ze 100 % marza. Poza tym to chwyt marketingowy, bo w taryfie za niecale 500 zl masz ten telefon co niby kosztuje prawie 4kzl za przyslowiowa zlotowke...

« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 16, 2008, 18:08:56 »
Zamowilem dzisiaj przedluzenie umowy z MDA Compact IV za 616 brutto z wykorzystaniem 100zl z punktow PP. To calkiem niezla cena moim zdaniem. Zobaczymy co wart sam telefonik jak przyjdzie. Nie moge sie doczekac.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 16, 2008, 22:30:08 »
jeśli wyjdzie że ten sprzęt ma mieć 64MB RAM to raczej nie wróże rewelacji. Diamond na starcie ma niewiele wolnej pamięci, a co dopiero jeśli ją okroją.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline paulluck

• *
  • 50
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 16, 2008, 23:17:04 »
Mam Compact IV z Ery pytajcie co chcecie wiedzieć :)
HTC One X

*

Offline mariuszkrecik

• *
  • 94
  • spv m3000
    • www.e-cyfrowe.pl
  • Sprzęt: spv m3000
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 17, 2008, 00:17:19 »
paulluck
mam tytn II, myślisz ze warto sie przesiasc na diamonda???
mm

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #40 dnia: Lipiec 17, 2008, 02:37:20 »
Czy ja dobrze widze czyzby era zaczela wprowadzac swoje logo na telefony? http://www.allegro.pl/item401835576_hit_nowiutenkie_mda_compact_iv_htc_diamond_gw_.html

...zalosne! zawsze mnie takie znaczki odpychaly od zakupu! idz Pan w hu...z takim zartem!
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #41 dnia: Lipiec 17, 2008, 08:48:55 »
Czy ja dobrze widze czyzby era zaczela wprowadzac swoje logo na telefony? http://www.allegro.pl/item401835576_hit_nowiutenkie_mda_compact_iv_htc_diamond_gw_.html

...zalosne! zawsze mnie takie znaczki odpychaly od zakupu! idz Pan w hu...z takim zartem!

przecież zawsze wprowadzali. Wszystkie MDA posiadają logo Ery/T-Mobile.

Mam Compact IV z Ery pytajcie co chcecie wiedzieć :)

ile masz RAMu?
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #42 dnia: Lipiec 17, 2008, 08:51:06 »
W produktach MDA logo Ery bylo juz wczesniej (niebieskie). Te zas jest biale i dobrze sie kompnuje z obudowa. Poza tym wole nasze "polskie" logo ERy niz rozowego kolorki z T-mobile. Poza tym MDA to HTC robiony dla grupy t-mobile a do niej nalezy Era, wiec wrzuca logo. A jak pozostale parametry w porownniu z htc?

*

Offline o|af

• 32
  • Z postępem jak ze wszystkim - nie można przesadzić
  • Sprzęt: MDA CIV; HTC Hero (G2), HTC Leo (HD2)
« Odpowiedź #43 dnia: Lipiec 17, 2008, 09:32:30 »
ile masz RAMu?

Przecież podałem już tę informację
 :-|
192 MB RAM i 256 MB ROM
i
3832,48 MB pamięci wewnętrznej 

*

Offline paulluck

• *
  • 50
« Odpowiedź #44 dnia: Lipiec 17, 2008, 09:58:36 »
paulluck
mam tytn II, myślisz ze warto sie przesiasc na diamonda???

Ja też mam Tytn II i właśnie zamieniłem na Compact IV, wielkość, wygląd, ekran i bajery cez porównania, trochę brak klawiatury ale myślę że się przyzwyczaję. Jeszcze tak na prawdę nie zdecydowałem czy zostawię C IV czy Vario III. Ale myślę że raczej C IV, przypuszczam że jak wyjdzie Vario IV to znów do niego wrócę  :) (mam na szczęście dostęp do nowości z Ery :) )
Co do logo Ery na obudowie to moim zdaniem jest ładne i dość dyskretne, telefon jest bez tych "diamentów" z tyłu tylko ma ładną srebrną (właściwie grafitową) płaską klapkę. Logo Ery też jest z tyłu i moim zdaniem wszystkie loga są srebrne a nie białe. Poza tym bajaka, ekran 640x480 i wbudowana Opera to jest szok, szybkość też bardzo fajna. Rysik na magnes, a gierka  Teeter to po prostu szok...

Ramu jest 192/256 i 3832,48, ale dziwi mnie że jak wejdziesz w menu informacji o pamięci to pisze Razem: 113,07 wolne 53,51 trochę mało IMHO, te brakujące 86,31MB to jest jakaś pamięć przechowywania (pewnie jakiś cache).
HTC One X

« Odpowiedź #45 dnia: Lipiec 17, 2008, 10:20:10 »
Czy Era ingeruje tez w System/Menu tak jak Orange czy tylko w obudowe? Czy ten Compact IV w Erze ma polski system i TouchFlo?

*

Offline gszech

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #46 dnia: Lipiec 17, 2008, 10:22:44 »
Jak dla mnie to jest oszpecenie telefonu, poprzez dodanie srebrnej klapki, loga i napisu MDA...
No bo chyba nie bez powodu tel sie nazywal sie DIAMOND??

Era powinna zmienic nazwe wlasna w swoim wydaniu tel na HTC SZARAK lub cos w tym stylu...

Opakowanie tez zmienili na zwykly szary szescian ... pewnie tansze bylo ... No comment...

Orange pewnie wypusci swoja wersje Diamonda cala pomaranczowa z wielkim napisem "Tel zakupiony w ORANGE "
dodawkowo malym drukiem dodadza "w zyciu nie sciagniesz z niego sima a za kare ze go u nas kupiles, to perfidnie dodalismy Ci 1000 rzeczy w tel ktorych w zyciu nie usuniesz " -
a od srodka tylnej klapki bedzie dodatkowy napis - "a jak usuniesz to masz po gwarancji"  :evil:

Ale nie ma co sie martwic nie tylko w PL takie rzeczy robia ... w UK w sieci O2 tel tez ma byc zbrandowany i ma miec szara klapke!

*

Offline Air.

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC HD2, MDA Compact IV
« Odpowiedź #47 dnia: Lipiec 17, 2008, 10:55:07 »
Jak dla mnie to jest oszpecenie telefonu, poprzez dodanie srebrnej klapki, loga i napisu MDA...

Era powinna zmienic nazwe wlasna w swoim wydaniu tel na HTC SZARAK lub cos w tym stylu...
Przecież nie sprzedaje go jako HTC Diamond tylko MDA Compact IV. Moje odczucie jest takie, że bez tej stylowej klapki to są dwa różne telefony. Na szczęście oryginalna powiększona bateria od HTC ma diamentowe plecki.

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
« Odpowiedź #48 dnia: Lipiec 17, 2008, 11:08:51 »
gdzieś mi się obiło o oczy że do większej baterii jednak prosta klapka ma być. Skąd wiesz że jednak diamentowa?

*

Offline gszech

• *
  • 59
« Odpowiedź #49 dnia: Lipiec 17, 2008, 11:13:19 »
moze klapka bedzie prosta, a efekt diamentow bedzie tylko "namalowany" :)

tak z ciekawosci zapytam czy daja w erze folie na ekran ... czy wykalkulowali ze za drogo ich to wyniesie ?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2008, 11:15:38 wysłana przez gszech »

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #50 dnia: Lipiec 17, 2008, 11:19:53 »
gdzieś mi się obiło o oczy że do większej baterii jednak prosta klapka ma być. Skąd wiesz że jednak diamentowa?

No i chyba dobrze Ci sie obiło, ma małe załamania, ale nie wygląda tak oryginalna klapka. Klik!
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline paulluck

• *
  • 50
« Odpowiedź #51 dnia: Lipiec 17, 2008, 11:46:56 »
Czy Era ingeruje tez w System/Menu tak jak Orange czy tylko w obudowe? Czy ten Compact IV w Erze ma polski system i TouchFlo?

Era nie robiła raczej strasznej masakry w sofcie, jest normalnie TouchFlo i polski system.
Napisane: Lipiec 17, 2008, 11:40:57

Opakowanie tez zmienili na zwykly szary szescian ... pewnie tansze bylo ... No comment...

Nie rozumiem o co się tak pieklisz, jak Tobie się nie podoba to nie moja sprawa, mnie się  nie podoba oryginalny Diamond i nic nie mówię...
Wolę Compact IV z Ery i z ich logo (to jest sieć w której jestem od lat i nie mam z nią problemów). Nikt przecież nie zmusza Cię do kupowania Compacta...

Orange pewnie wypusci swoja wersje Diamonda cala pomaranczowa z wielkim napisem "Tel zakupiony w ORANGE "
dodawkowo malym drukiem dodadza "w zyciu nie sciagniesz z niego sima a za kare ze go u nas kupiles, to perfidnie dodalismy Ci 1000 rzeczy w tel ktorych w zyciu nie usuniesz " -
a od srodka tylnej klapki bedzie dodatkowy napis - "a jak usuniesz to masz po gwarancji"  :evil:

Ale nie ma co sie martwic nie tylko w PL takie rzeczy robia ... w UK w sieci O2 tel tez ma byc zbrandowany i ma miec szara klapke!

W orange to przeginają ze zmianami w sofcie, tak było i będzie, co do logo na obudowach, w orange są w innych sieciach raczej nie, wyjątkiem są MDA w Erze ale w Orange są SPV i tak już zostanie. Sieci brandują dla siebie telefony i nic na to nie poradzimy.

Podsumowanie z mojej strony jest takie, ja wolę obudowę Compacta IV niż Diamonda, ale to jest TYLKO moje zdanie.
HTC One X

*

Offline jblack

• 19
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #52 dnia: Lipiec 17, 2008, 11:48:42 »
A czy wie ktoś coś może na temat dostępności Diamond Pro ? (ma wysuwaną klawiaturę, i slot na karty microsd)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2008, 11:57:35 wysłana przez jblack »

*

Offline Mystik

• **
  • 129
    • http://neo.mystik.alfatel.pl
  • Sprzęt: HTC Diamond :)
« Odpowiedź #53 dnia: Lipiec 17, 2008, 12:12:44 »
Era nie robiła raczej strasznej masakry w sofcie, jest normalnie TouchFlo i polski system...
Chcę uszczegółowić ten aspekt systemu. Ma POLSKI system, czy może zainstalowaną nakładkę firmy Sunnysoft InterWriter?

pozdrawiam

*

Offline gszech

• *
  • 59
« Odpowiedź #54 dnia: Lipiec 17, 2008, 12:23:32 »
Nie rozumiem o co się tak pieklisz, jak Tobie się nie podoba to nie moja sprawa, mnie się  nie podoba oryginalny Diamond i nic nie mówię...

Jakbys nie zauwazyl.. to napisalem ze "Jak dla mnie to to jest oszpecenie telefonu". Czyli poprzez to wyrazilem swoja prywatna opinie na temat zmodyfikowanej obudowy przez siec Era.
Poza tym to jest qwestia gustu czy Ci sie podoba nowa obudowa czy nie...

Tobie się nie podoba to nie moja sprawa

Faktycznie to nie Twoja sprawa... :)

Podsumowanie z mojej strony jest takie, ze podczas zakupu telefonu u operatora wolal bym miec mozliwosc wyboru jaka wersje telefonu mam wybrac...
Czy oryginalny htc Diamond ... czy wersje "MDA wegiel made by Era"

*

Offline paulluck

• *
  • 50
« Odpowiedź #55 dnia: Lipiec 17, 2008, 12:33:57 »
Chcę uszczegółowić ten aspekt systemu. Ma POLSKI system, czy może zainstalowaną nakładkę firmy Sunnysoft InterWriter?

pozdrawiam

Ma POLSKI soft, bez żadnych nakładek.

ROM 1.37.118.3 PLK
Data 06/20/08
Radio: 1.00.25.03
Prot: 52.26a.25.09U

« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2008, 12:35:57 wysłana przez paulluck »
HTC One X

*

Offline DS.

• **
  • 227
  • Sprzęt: Diamond + Rikaline6033[SPARE PART]
« Odpowiedź #56 dnia: Lipiec 17, 2008, 13:47:57 »

No i chyba dobrze Ci sie obiło, ma małe załamania, ale nie wygląda tak oryginalna klapka. Klik!

Jednak ma załamania i jest to oryginalna klapka
KLIK!
tulko pojemność 1340mAh to wciąż za mało mam jeszcze link do 1800 mAh ale tam klapka jest płaska w miejscu baterii i raczej to niekształtnie wygląda.

*

Offline Mystik

• **
  • 129
    • http://neo.mystik.alfatel.pl
  • Sprzęt: HTC Diamond :)
« Odpowiedź #57 dnia: Lipiec 17, 2008, 15:58:14 »
Jednak ma załamania i jest to oryginalna klapka
KLIK!
tulko pojemność 1340mAh to wciąż za mało mam jeszcze link do 1800 mAh ale tam klapka jest płaska w miejscu baterii i raczej to niekształtnie wygląda.

OK. Ale czy aby jej grubość nie powoduje, że Diamond nie wygląda już tak jak powinien?

pozdrawiam

*

Offline gszech

• *
  • 59
« Odpowiedź #58 dnia: Lipiec 17, 2008, 16:02:50 »
OK. Ale czy aby jej grubość nie powoduje, że Diamond nie wygląda już tak jak powinien?
To juz chyba qwestia gustu .. jedni lubia grubsze a inni szczuplejsze.... telefony :wink:

Normalnie bateria ma ksztalt czworokatu i ladnie miesci sie w telefonie.

A ta ulepszona bateria bedzie zajmowala cala powiechrznie telefonu? czy poprostu bedzie tej samej wielkosci co oryginalna bateria, tyle ze grubsza, a reszta miejsca pozostanie pusta? czy jak ?
                                                                  _____
Czy moze bedzie to cos w tym stylu ____|         |_____
                                                         |______________|

« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2008, 16:24:02 wysłana przez gszech »

*

Offline nemesis

• **
  • 191
  • Sprzęt: MDA Compact 4 / iPhone 3G / BB Bold
« Odpowiedź #59 dnia: Lipiec 17, 2008, 17:54:17 »
Witam
Ja tez juz mam c4 z Ery.
Moim zdaniem jest rewelacyjny. Wygląd, animacje, bajery.

Martwi mnie to, że nagrzewa się podczas rozmowy i że w zestawie nie ma fajnego futerału tylko jakaś szmaciana torebka.

Cały system jest po polsku, polski słownik.

Logo Era dyskretne i gustowne.
Sprzęt: Era MDA Compact 4