diamond vs n95, oraz moje przemyślenia po etenie m700 z przed roku ;)

• 52 Odpowiedzi
  • 8012 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Odp: diamond vs n95, oraz moje przemyślenia po etenie m700 z przed roku ;)
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 10, 2008, 10:26:58 »
Diamond to po prostu klon iPhona. A HTC zeszło na psy. Ostatnim dobrym modelem był Universal...

jak ktoś nie miał w ręce na dłużej obu sprzętów to takie nieprawdziwe informacje pisze

i kto to niby takie rzeczy pisze ? ty ?  :P

czytanie ze zrozumieniem szwankuje? :O gdzie ja napisałem że Diamond to klon iPhona?

jesli tak to nie u mnie ..... tym bardziej iz bylo to w liczbie mnogiej i dotyczylo 2 a nie 1 z powyzszych rzeczy ....  :E
ja tez uwazam ze exec byl ostatnim dobrym .... reszta (nowsza) to coraz bardziej kolorowe cukierki

*

Offline DS.

• **
  • 227
  • Sprzęt: Diamond + Rikaline6033[SPARE PART]
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 10, 2008, 10:32:16 »
porónywanie Universala do Diamonda to trochę pomyłka - przepaść pomiędzy nimi wiekowa i wagowa. Jedynie ekran z Universala mnie zachywacił kiedy go pierwszy raz miałem do testów.

*

damist

« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 10, 2008, 10:35:23 »
porónywanie Universala do Diamonda to trochę pomyłka
Dlaczego tak uważasz ? Wychodzisz z założenia że starsze oznacza gorsze ?

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 10, 2008, 10:35:54 »
porónywanie Universala do Diamonda to trochę pomyłka - przepaść pomiędzy nimi wiekowa i wagowa. Jedynie ekran z Universala mnie zachywacił kiedy go pierwszy raz miałem do testów.

pomylka bylo i jest napisanie .... iz jak ktos czego nie mial dluzej to nie ma pojecia .... a skad ty wogole to wiesz ile kto i czego uzywal ?!  :evil:
to raz, a dwa ... to jest tylko twoim zdaniem ... i liczy sie jak kazde, z tym ze kazdy moze uwazac co chce ... nawet ty, wiec tak samo sie liczy twoje zdanie jak tez i innych na tym forum

ocenianie zatem innych opinii jest od czapy a tym bardziej mowienie ze czyjas opinia jest rzekomo pomylka
wypowiadanie swojego zdania ... ok

*

Offline DS.

• **
  • 227
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 10, 2008, 10:39:12 »
zgadza się to jest moje prywatne zdanie że prównywanie Universala do Diamonda i uznawanie że Diamond to klon iPhona to wielka pomyłka. Nie musicie się z tym zgadzać macie przecież własne doświadczenia.

*

Offline pawwel

• **
  • 159
  • Sprzęt: i780
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 10, 2008, 10:51:26 »
Prędzej można powiedzieć, że po dodaniu kilku bajerów ma się stać konkurentem iphona, urządzenie na WM i drugie z X-os klonami?

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 10, 2008, 14:53:34 »
zgadza się to jest moje prywatne zdanie że prównywanie Universala do Diamonda i uznawanie że Diamond to klon iPhona to wielka pomyłka. Nie musicie się z tym zgadzać macie przecież własne doświadczenia.

co nie zmienia faktu iz to wlasnie u ciebie czytanie ze zrozumieniem najwyrazniej szwankuje ... skoro uwagi od czapy czynisz  :evil:

*

Offline DS.

• **
  • 227
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 10, 2008, 15:25:15 »
od czapy to Ty sadzisz komentarze do mojego kazdego tekstu, rozumiem że coś cie boli
ale to Twój problem i jeśli twierdzisz że zrozumienie u Ciebie jest OK a u mnie już nie, to potwierdza tylko moje wcześniejszą wypowiedz.

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 10, 2008, 15:55:44 »
Widocznie zaszly duże zmiany :mrgreen: ja jednak nadal obstaję za swoim diamentem choc dostrzegam więcej wad,ale to rzecz gustu.Co do eten M700-cóz miałem go tydzień wiec to wystarczy za cały komentarz.wszak apetyt rośnie w miare posiadania!!!

maly test diamonda vs n95 ....
polecam w ramach rozrywki, bo ja tez uwazam ze kazdy moze miec wlasne zdanie  :ok:

http://www.allaboutsymbian.com/features/item/Smart_in_the_Real_World-the_Nokia_N95_takes_on_allcomers.php

...i pan w h.. z takim testem!

Dla mnei przedewszystkim wygrywa:
- piekne wykonanie i idealne rozmiary;
- grafika, wygoda korzystania TF3D to szczal w dziesiatke;
- rewelacyjny wysietlacz dotykowy

Jedym zdaniem Htc diamond to polaczenie swietnego komfortowego narzedzia pracy z pieknie prezentujacym sie sprzetem :D,

a tak po zatym w n95 8gb wifi do neta to porazka, bez takiego rozwzania jak iphone safari czy diamond opera przegladarka nie ma sensu :O a jakby byla mozliwosc wgrania do niego tf3d to dzialanie sprzetu wygladaloby jak pokaz slajdow :evil:

Pozdrawiam...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2008, 16:23:48 wysłana przez rafikkkk »
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 10, 2008, 16:54:42 »
Witam

Nie wiem ale porownywanie wymienionych sprzetow nie mam sensu poniewaz jak dla mnie Nokia N95 jest bardziej telefonem przeznaczonym dla masowego uzytku mialem bawilem sie i tak odczulem.
A porownywanie Iphona do diamonta to juz kompletnie sie z celem mija mialem iphona i starego i nowego (3g) roznica pomiedzy nimi praktycznie zadna nie wiem czym sie w tej ameryce podniecaja jak widze ludzi w subway z tymi iphonami to mnie smieszy ostatnio nawet zagadalem do jakiegos azjata co sie bawil iphonem i jak zobaczyl diamonta | pokazalem mu co on moze to odpowiedzial mi ze jak by wiedzial ze jest taki phone to by nie bral iphona
no ale to reklama gora iphona reklamuja bodajze na FOX5 i CW11 a HTC nie reklamuje sie :P hehe nokia tez czasami sie zareklamuje po prostu chodzi tu o reklame

*

Offline scarab

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Magic, i900
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpień 10, 2008, 18:20:45 »
a tak po zatym w n95 8gb wifi do neta to porazka, bez takiego rozwzania jak iphone safari czy diamond opera przegladarka nie ma sensu
Możesz wyjaśnić dlaczego porażka? Niedługo przecież Opera 9.5 będzie dostępna też dla Symbiana i różnić się będzie od tej na WM chyba tylko współpracą z interfejsem dotykowym. No chyba, że chodzi Ci właśnie o dotyk ...

*

Offline pawwel

• **
  • 159
  • Sprzęt: i780
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 10, 2008, 18:35:34 »
a tak po zatym w n95 8gb wifi do neta to porazka, bez takiego rozwzania jak iphone safari czy diamond opera przegladarka nie ma sensu
Możesz wyjaśnić dlaczego porażka? Niedługo przecież Opera 9.5 będzie dostępna też dla Symbiana i różnić się będzie od tej na WM chyba tylko współpracą z interfejsem dotykowym. No chyba, że chodzi Ci właśnie o dotyk ...

No właśnie niedlugo... nie mówimy o planach tylko o rzeczywistości :)

*

Offline tylek

• *
  • 53
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpień 10, 2008, 21:34:17 »
Niech nikt nie próbuje nawet porównywać komfortu pracy w przeglądarce nokii do opery. W nokii kursorem klikniesz zawsze gdzie chcesz, a w oprze tapasz, tapasz, i nawet jak to robisz rysikiem to często opera zrobi nie to co chciałeś. Obie przeglądarki renderuja strony idealnie, z tym że przeglądarka nokii robi to zdecydowanie  szybciej.
potrzebna zgoda, patrz regulamin

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 10, 2008, 21:52:24 »
Niech nikt nie próbuje nawet porównywać komfortu pracy w przeglądarce nokii do opery. W nokii kursorem klikniesz zawsze gdzie chcesz, a w oprze tapasz, tapasz, i nawet jak to robisz rysikiem to często opera zrobi nie to co chciałeś. Obie przeglądarki renderuja strony idealnie, z tym że przeglądarka nokii robi to zdecydowanie  szybciej.

bez obrazy ale to co napisales to totalna bzdura wiec prosze nie wprowadzac ludzi w blad :evil:  Czlowieku ty moze sobie daj spokoj z tym diamondem i wroc do swojej noki :grin: Po co sie zmuszasz?! Jaki masz problem z obsluga opera w diameciq?  Jesli masz trudnosci z trafieniem wystarczy powiekszyc czcionke pierscieniem i nie ma takiej sily zebys zle tapnal, dla mnie gitara! :smile:
     W noki ten kursur mnie dobijal :O ile ja musialem sie tego yoja na klikac zeby kursur naprowadzic w odpowiednie miejsce nieporozumienie! Dla mnie wifi bylo w tym momecie raczej zbedne! W diameciku mimo ze jest mojej drugiej polowki :P bardzo czesto  bawie sie przegladarka i tylko odliczam dni ja wpadnie w moje lapska htc touch pro  :mrgreen:

pozdrawiam...
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpień 11, 2008, 00:53:54 »
od czapy to Ty sadzisz komentarze do mojego kazdego tekstu, rozumiem że coś cie boli
ale to Twój problem i jeśli twierdzisz że zrozumienie u Ciebie jest OK a u mnie już nie, to potwierdza tylko moje wcześniejszą wypowiedz.

pojawi sie toto niewiadomo skad ... gramatyki polskiego nawet nie zna i na forach sie udziala, obciach
a wszystko zaczelo sie od tego ze albo ktos nie umie czytac albo rozumiec albo jednego i drugiego po polsku .... a tego przeciez powinni szkole nauczyc, prawda ? a potem .... jeszcze uwaza ze sie go czepiaja ... $#%^&
Napisane: Sierpień 11, 2008, 00:51:53
Widocznie zaszly duże zmiany :mrgreen: ja jednak nadal obstaję za swoim diamentem choc dostrzegam więcej wad,ale to rzecz gustu.Co do eten M700-cóz miałem go tydzień wiec to wystarczy za cały komentarz.wszak apetyt rośnie w miare posiadania!!!

polecam w ramach rozrywki, bo ja tez uwazam ze kazdy moze miec wlasne zdanie  :ok:

http://www.allaboutsymbian.com/features/item/Smart_in_the_Real_World-the_Nokia_N95_takes_on_allcomers.php

ty neo ,.... wyhamuj chlopcze ... bo nie jestesmy pod budka z piwem
porownanie nie bylo dla ciebie a dla rozrywki, bylo przewrotnie dane ... bo widac ze nie za bardzo zrozumiales co tam napisano ...na koncu

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 11, 2008, 02:14:12 »

pojawi sie toto niewiadomo skad ... gramatyki polskiego nawet nie zna i na forach sie udziala, obciach
a wszystko zaczelo sie od tego ze albo ktos nie umie czytac albo rozumiec albo jednego i drugiego po polsku .... a tego przeciez powinni szkole nauczyc, prawda ? a potem .... jeszcze uwaza ze sie go czepiaja ... $#%^&
Napisane: Sierpień 11, 2008, 00:51:53

ty neo ,.... wyhamuj chlopcze ... bo nie jestesmy pod budka z piwem
porownanie nie bylo dla ciebie a dla rozrywki, bylo przewrotnie dane ... bo widac ze nie za bardzo zrozumiales co tam napisano ...na koncu

wow dzo dzo wyluzuj!  B) Ja wiem gdzie jestem spokojnie :ok:,gorzej z toba widze :worried: tutaj kazdy tylko wyraza swoja opinie synq :evil: wiec odpusc sobie tych tworczych komentarzy bo nic nie wnosza :O :O :O
« Ostatnia zmiana: Sierpień 11, 2008, 02:27:29 wysłana przez rafikkkk »

*

Offline DS.

• **
  • 227
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpień 11, 2008, 09:24:00 »
Napisane:
:O
Nie wiedziałem panie hrabio "prof. Miodek" że należy ciebie się zapytać o napisanie czegokolwiek na tym forum. Czy to jest twoje forum? Obciach to jednak twoja dziedzina bo nic nowego nie wniosłeś do wątku jak tylko inwektywy do innych użytkowników. Ludzie jak nie mają nic do dodania to sięgają po zamienne tematy jak ortografia czy gramatyka. Forum jest do wymiany opinii - a nie wylewania swoich frustracji jak to widać u ciebie. Więcej nie odpowiadam na twoje zaczepki bo to nic nie wnosi do temtu w tym wątku.

*

Offline tylek

• *
  • 53
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpień 11, 2008, 10:16:55 »

bez obrazy ale to co napisales to totalna bzdura wiec prosze nie wprowadzac ludzi w blad :evil:  Czlowieku ty moze sobie daj spokoj z tym diamondem i wroc do swojej noki :grin: Po co sie zmuszasz?! Jaki masz problem z obsluga opera w diameciq?  Jesli masz trudnosci z trafieniem wystarczy powiekszyc czcionke pierscieniem i nie ma takiej sily zebys zle tapnal, dla mnie gitara! :smile:
     W noki ten kursur mnie dobijal :O ile ja musialem sie tego yoja na klikac zeby kursur naprowadzic w odpowiednie miejsce nieporozumienie! Dla mnie wifi bylo w tym momecie raczej zbedne! W diameciku mimo ze jest mojej drugiej polowki :P bardzo czesto  bawie sie przegladarka i tylko odliczam dni ja wpadnie w moje lapska htc touch pro  :mrgreen:

pozdrawiam...
Eh niech będzie ale dla mnie rzeczywistość jest inna. Tapanie jest mniej precyzyjne od kursora i tyle.

*

Offline yenn

• 16
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpień 11, 2008, 18:58:44 »
panowie po co te waśnie mam jeszcze nokie e61 (używałem jej od 2.5 roku) teraz używam diamonda telefon służył mi również do netu ( gram w ogame) niech nikt się nie warzy porównywać szybkości obsługi przeglądarki symbianowej z tym co jest w diamondzie przez dwa i pól roku użytkowania nokii e61 miesiąc w miesiąc zjadałem 300 MB  (zdarzało się i 500) transferu wszystko przez komórkę nie powiem klawiatura mojej nokii była przezajefajna ale przesuwanie ekranu aby kliknąć guzik było meka teraz czas zwiezienia surówki z telefoniku spadł mi z 4 minut do 50 sekund .. dla nie wtajemniczonych wyjaśnię operacje które wykonuje na przeglądarce internetowej w telefonie  trzy razy dziennie spadły mi z 4 minut do 50 sekund nie mam więcej pytań.
Dodatkowo w grze internetowej delirium w przeglądarce nokii nie byłem w stanie wykonać pewnej czynności co skutkowało że musiałem się logować co godzinę a teraz wszystko śmiga mogę sobie zrobić przerwę na 24h :)
Tak g woli wyjaśnienia :)

Mam 2 tygodnie diamonda już zjadłem 160 MB(tylko stronki html ) transferu z 500 jakie mam w pakiecie wszystko na przeglądarce HTC jestem prawdopodobnie jednym z najbardziej aktywnych klikaczy internetowokomórkowych i powiem jedno nie ma co porównywać nie twierdzę że nokia to dno nad dnami o nie nazwy jestem w stanie wpisać szybciej w nokii. Nokia miała terz jedną fajną rzecz mogłem sobie wybrać czy pracuje w UMTS czy GSM wiec mi nie szarpało transmisji teraz tez moge wybrać miedzy UMTS i gsm ale już nie mogę wybrać miedzy 3G a HSDPA co skutkuje zrywaniem transmisji :) jak widać nie ma róży bez kolców.

Reasumując bez sensem są dywagacje która komóra jest lepsza która gorsza zwolennicy nokii powinni wybrać nokie ponieważ HTC to telefonik gdzie wszystko możesz zrobić poprawić zamienić ale też możesz wszystko spieprzyć.

*

Offline tylek

• *
  • 53
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 11, 2008, 19:42:08 »
panowie po co te waśnie mam jeszcze nokie e61 (używałem jej od 2.5 roku) teraz używam diamonda telefon służył mi również do netu ( gram w ogame) niech nikt się nie warzy porównywać szybkości obsługi przeglądarki symbianowej z tym co jest w diamondzie przez dwa i pól roku użytkowania nokii e61 miesiąc w miesiąc zjadałem 300 MB  (zdarzało się i 500) transferu wszystko przez komórkę nie powiem klawiatura mojej nokii była przezajefajna ale przesuwanie ekranu aby kliknąć guzik było meka teraz czas zwiezienia surówki z telefoniku spadł mi z 4 minut do 50 sekund .. dla nie wtajemniczonych wyjaśnię operacje które wykonuje na przeglądarce internetowej w telefonie  trzy razy dziennie spadły mi z 4 minut do 50 sekund nie mam więcej pytań.
Dodatkowo w grze internetowej delirium w przeglądarce nokii nie byłem w stanie wykonać pewnej czynności co skutkowało że musiałem się logować co godzinę a teraz wszystko śmiga mogę sobie zrobić przerwę na 24h :)
Tak g woli wyjaśnienia :)

Mam 2 tygodnie diamonda już zjadłem 160 MB(tylko stronki html ) transferu z 500 jakie mam w pakiecie wszystko na przeglądarce HTC jestem prawdopodobnie jednym z najbardziej aktywnych klikaczy internetowokomórkowych i powiem jedno nie ma co porównywać nie twierdzę że nokia to dno nad dnami o nie nazwy jestem w stanie wpisać szybciej w nokii. Nokia miała terz jedną fajną rzecz mogłem sobie wybrać czy pracuje w UMTS czy GSM wiec mi nie szarpało transmisji teraz tez moge wybrać miedzy UMTS i gsm ale już nie mogę wybrać miedzy 3G a HSDPA co skutkuje zrywaniem transmisji :) jak widać nie ma róży bez kolców.

Reasumując bez sensem są dywagacje która komóra jest lepsza która gorsza zwolennicy nokii powinni wybrać nokie ponieważ HTC to telefonik gdzie wszystko możesz zrobić poprawić zamienić ale też możesz wszystko spieprzyć.
W nokii e61 przegladarka jest tragiczna, do tego telefonu  wyszedl chyba jeden update softu. Przeglądarka w e61 ma chyba ze 2-3 lata, byl to poczatek kiedy nokia zaczela tworzyć przeglądarkę. To tak jak by porównywać operę 3.0 do tego co jest teraz. Nowe wersje przeglądarki nokii np. ta z n95 z nowym softem to zupelnie inna historia.  Akurat miałem okazję bawić się ta przeglądarką z e61 całkiem niedawno i pierwsze co zrobiłem to pobrałem operę.

Grałem kiedyś całkiem sporo w ogama, ale grać w to przez przeglądarke w telefonie to duże wyzwanie, nawet teraz :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 11, 2008, 19:55:02 wysłana przez tylek »

*

Offline yenn

• 16
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 11, 2008, 21:14:01 »
wiesz ogame to taka gra ktora zmusza cie do siedzenia przy kompie ja nie moge tylko wieczor a w dziec trzeba kontrolowac flote:)

*

Offline k-mil

• **
  • 217
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 21, 2008, 08:19:09 »
Dołączę się do dyskusji :d
Diamencik ma dużo plusów i kilka minusów, ale nokia ma duuuuuużo minusów i kilka plusów - to jest moje zdanie.
Diamencik jest dla osób potrzebujących dużą bazę programów i możliwość personalizacji sprzęcika albo dla osób które lubią coś w swoim telefoniku pogrzebać i po testować :D (ja należę do jednych i drugich :D )

Nokia to cegiełka z możliwością dzwonienia i z całkiem fajnymi rozwiązaniami, ale cały czas cegiełka :(  - dlatego też nie zdecydowałem się poczekać na Touch Pro (chciałem coś mniejszego)

Z nokią N95 i N95 8GB mam doczynienia od czasu do czasu u kumpli.

Ogólnie rzecz biorąc jestem za MDA CIV :D

PS. Fana Nokii nie przekonasz do HTC i na odwrót - więc nie próbujcie.
PS 2.  Jak widać miałem dwie nokie i po doświadczeniach z tymi telefonami nie kupię więcej Nokii
PS 3. Miałem też kilka SE (tego już nie widać ;) ) i do tej marki mógłbym wrócić :D
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

« Odpowiedź #52 dnia: Sierpień 21, 2008, 10:21:44 »
Mialem 6680, n95 potem n82 black i powiem tak zalezy co kto potrzebuje.N-ki maja lepsze aparaty(xenon n82 rewelacja) ale znudzilo mi sie symbianowanie i chcialem cos bardziej rozbudowanego i jestem mega zadowolony z Diamonda.