diamond vs n95, oraz moje przemyślenia po etenie m700 z przed roku ;)

• 52 Odpowiedzi
  • 8009 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tylek

• *
  • 53
Dzisiaj nie wytrzymałem i pojechałem kupić swojego diamonda w jakimś sklepie, polska wersja niby z gwarancja od HTC.
Wgrany jest Interwrite, pytałem sprzedawce czy wgrywany jest polski rom odpowiedzieli oczywiście że tak.

Tak po 3h zabawy diamondem i 20 dniach oczekiwania myślę że to była jednak strata kasy.

Miałem n95 ponad rok i to diamoncik niby fajny ale to niestety nie tej samej klasy urządzenie.
na plus mogę zaliczyć
+ fajny ekran
+ w miarę szybko urządzenie smiga(miałem kiedys eten m700, to był poprostu dramat), tu   dla mnie jest ok
+ dobre wykonie i prezentacja urządzenia
+ ogólnie porównując wyroby HtC do Etena (mój pierwszy pda) to poprostu dramatyczna przepaść na plus htc
+ szybko przegrywają się dane przez activesync
+ jest mały i dobrze leży w dłoni
+ touch flo, krok w dobrym kierunku
+ większość spraw można załatwić bez rysika
minusy
- 3h zabawy, 2 razy się zawiesił na amen
- bateria też porażka 3h zabawy i właśnie ładuje
- zdięcia i filmy nim kręcone to dramat, stara nokia 6670 z aparatem 1 mpx z tego co widzę robiła porównywalne zdjęcia,  co do n95 nie ma nawet co porównywać, z tego co czytałem to przez plastikową osłonkę aparatu. Podobno wystarczy zdjąć obudowę i jest sporo lepiej (nie testowałem)
- głosnik wbudowany w diamonda to też jakiś dramat, cichy i płaski dzwięk (gdzie dzwięk stereo z głośników ????)
- brak wyjścia tv
- słuchawki dołączone  to też dramat, widziałem opis przeróbek ep630 do diamonda zobaczę niedługo jak z tym będzie śmigać (cudów się nie spodziewam)
- jakoś rozmów w porównaniu do nokij n95, jak nie spojrzę przed odebraniem kto dzwoni to nie poznam po głosie
- opera niby fajna przeglądarka, ale niech ktoś spróbuje kliknąć w linka bez rysika, to wymaga jakiejś cyrkowej wprawy, w porównaniu do przeglądarki z n95 wypada blado, nie chodzi mi tu o renderowanie stron w obu przypadkach jest bardzo dobrze, ale o funkcjonalność przeglądania stron, explorera nawet nie odpalałem bo nie ma poco
- czemu zwykłych słuchawek nie można podłączyć tylko jakiś wynalazek na mini usb, co to ..... jest ?
- czemu nie pyta tak jak nokia o połączenie z internetem przez gprs, edge, umts. Denerwuje mnie że np. pogoda ściągała sobie co 1h to co chce, niby można wyłączyć.
- czemu w wm nie ma takiego przycisku jak w nokiach "swich tasks", pozwala się przełączyć na dowolną odpalona wcześniej aplikacje
- HTC traktuje ludzi z polski jak afrykę kto to ..... słyszał żeby tyle czekać na polską premierę, ile to razy było przekładane, chyba z 1.5 miecha mineło już od premiery na świecie, przecież my nie jesteśmy jakimś zaściankiem europy. Nie zwalał bym raczej sprawy na polskiego dystrybutora tylko na HTC, dystrybutor chce zarobić więc jak tylko by miał dostęp do diamonda szybko by go wystawił, nawet jak by dał .... to nie trwało by to aż tyle czasu

Dobra to tyle z mojej strony, z tego co widzę gdyby apple nie wypuściło iphona to do teraz WM byłby 100 lat za murzynami. Całe szczęście że ktoś zauważył że ciut więkrzy przycisk daje rade wcisnąć palcem i nie potrzeba do tego wyciągać rysika, szkoda że dojście do tego trwało aż tyle czasu.
Od mojego etena m700 z przed roku jest naprawdę duży postęp ale jednak ciągle jeszcze dużo jest do zrobienia.

Czy jakiś guru WM powiedział by mi czy bez utraty gwarancji mogę wgrać, sobie orginalny rom albo ten stworzony przez kolegę od nas z forum, wieżę że cześć spraw by to poprawiło.

Dzięki panowie musiałem sobie pomarudzić trochę wypiłem i naszła mnie ochota na pisanie ;)
potrzebna zgoda, patrz regulamin

Odp: diamond vs n95, oraz moje przemyślenia po etenie m700 z przed roku ;)
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 06, 2008, 22:27:36 »
A pomyślałeś o tym, że N95 to zabawka dla dzieci a Diamond to narzędzie do pracy ??

*

Offline tylek

• *
  • 53
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 06, 2008, 22:29:20 »
A pomyślałeś o tym, że N95 to zabawka dla dzieci a Diamond to narzędzie do pracy ??
Nawet uwierzył bym w to co piszesz gdyby nie ta bateria

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 06, 2008, 22:59:23 »
Sorry.. ale ja nie rozumiem ciągłych problemów z baterią..
Rano jadę do pracy telefon w uchwycie ładuje się ( ładowarka 15 pln )
w pracy w stację dokującą ( w końcu chodzi o to by synchronizacja maili itp była na bieżąco ) ładuje się
jadę z lapkiem do klienta, kabel w torbie ładować można
wracam do domu ( samochodem, więc ładuje się )
na biurku i stacja dokująca i kabel zasilający...

Nie znalazłem się w sytuacji takiej żeby przez cały dzień nie móc się na 20 min gdzieś podłączyć.....

A jak problem no to druga bateria za 50 pln do portfela i tyle.

Bateria to nie dramat...

Diamond Ci się zwiesił...
Ale odpalił

na 4 zamówione do mojej firmy nokie N95 dwie się nawet nie uruchomiły a z pozostałych jedna poszła do serwisu po tygodniu...
Od zdjęć jest aparat... to co wbudowane to urządzenie umożliwiające wysłanie mmsa lub zrobienie fotki pijanemu kumplowi

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 06, 2008, 23:23:47 »
z pewnymi rzeczami sie z Toba nie zgodze

u mnie pol miesiaca uzytkowania zawiesil sie raz
w pierwszy dzien zabawy to kazdy telefon poleci po 3 godzinach u mnie trzyma 2 dni normalnego uzytkowania

- zdięcia i filmy nim kręcone to dramat, stara nokia 6670 z aparatem 1 mpx z tego co widzę robiła porównywalne zdjęcia,  co do n95 nie ma nawet co porównywać, z tego co czytałem to przez plastikową osłonkę aparatu. Podobno wystarczy zdjąć obudowę i jest sporo lepiej (nie testowałem)

filmow nie krecilem co do zdjec po ciemku fakt nie rewelacja, ale w dzien nie mam mu nic do zarzucenia no chyba ze oczekujesz, ze beda zdjecia jak z lutrzanki to nie ta optyka

- głosnik wbudowany w diamonda to też jakiś dramat, cichy i płaski dzwięk (gdzie dzwięk stereo z głośników ????)
tu sie zgadzam w 100% glosniczek to dramat do muzyki, do nawigacji w zupelnosci starczy

- brak wyjścia tv
yyyy tunera cyfrowego, anteny satelitarnej  itp tez nie ma ;) a tak powaznie to odpowiedzia jest touch pro

- słuchawki dołączone  to też dramat, widziałem opis przeróbek ep630 do diamonda zobaczę niedługo jak z tym będzie śmigać (cudów się nie spodziewam)
tez sie cudow nie spodziewalem, ale dzwiek mnie powalil nawet na sluchawkach z zestawu moze nie wlaczyles korektora

- jakoś rozmów w porównaniu do nokij n95, jak nie spojrzę przed odebraniem kto dzwoni to nie poznam po głosie

bez przesady tak zle nie jest

- opera niby fajna przeglądarka, ale niech ktoś spróbuje kliknąć w linka bez rysika, to wymaga jakiejś cyrkowej wprawy, w porównaniu do przeglądarki z n95 wypada blado, nie chodzi mi tu o renderowanie stron w obu przypadkach jest bardzo dobrze, ale o funkcjonalność przeglądania stron, explorera nawet nie odpalałem bo nie ma poco

tak wygodnego przegladania stron na takim malym ekraniku to jeszcze sie nie spotkalem i nie trzeba rysika podwojne klikniecie masz zblizenie, (mozesz powiekszyc robiac kolko na ekranie albo kolkiem nawigacyjnym ekran mozesz przesuwac paluchem w kazda strone dla mnie rewelacja

- czemu nie pyta tak jak nokia o połączenie z internetem przez gprs, edge, umts. Denerwuje mnie że np. pogoda ściągała sobie co 1h to co chce, niby można wyłączyć.
dogrywasz diamond tweak albo comm manager i po problemie

- HTC traktuje ludzi z polski jak afrykę kto to ..... słyszał żeby tyle czekać na polską premierę, ile to razy było przekładane, chyba z 1.5 miecha mineło już od premiery na świecie, przecież my nie jesteśmy jakimś zaściankiem europy. Nie zwalał bym raczej sprawy na polskiego dystrybutora tylko na HTC, dystrybutor chce zarobić więc jak tylko by miał dostęp do diamonda szybko by go wystawił, nawet jak by dał .... to nie trwało by to aż tyle czasu

zgadzam sie ale to tylko Polske tak traktuja wszedzie w europie diamond byl juz dostepny dawno temu

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 06, 2008, 23:38:31 »
Dzisiaj nie wytrzymałem i pojechałem kupić swojego diamonda w jakimś sklepie, polska wersja niby z gwarancja od HTC.
Wgrany jest Interwrite, pytałem sprzedawce czy wgrywany jest polski rom odpowiedzieli oczywiście że tak.

Tak po 3h zabawy diamondem i 20 dniach oczekiwania myślę że to była jednak strata kasy.

Miałem n95 ponad rok i to diamoncik niby fajny ale to niestety nie tej samej klasy urządzenie.
na plus mogę zaliczyć
+ fajny ekran
+ w miarę szybko urządzenie smiga(miałem kiedys eten m700, to był poprostu dramat), tu   dla mnie jest ok
+ dobre wykonie i prezentacja urządzenia
+ ogólnie porównując wyroby HtC do Etena (mój pierwszy pda) to poprostu dramatyczna przepaść na plus htc
+ szybko przegrywają się dane przez activesync
+ jest mały i dobrze leży w dłoni
+ touch flo, krok w dobrym kierunku
+ większość spraw można załatwić bez rysika
minusy
- brak wyjścia tv
- czemu zwykłych słuchawek nie można podłączyć tylko jakiś wynalazek na mini usb, co to ..... jest ?
- czemu w wm nie ma takiego przycisku jak w nokiach "swich tasks", pozwala się przełączyć na dowolną odpalona wcześniej aplikacje

Dobra to tyle z mojej strony, z tego co widzę gdyby apple nie wypuściło iphona to do teraz WM byłby 100 lat za murzynami. Całe szczęście że ktoś zauważył że ciut więkrzy przycisk daje rade wcisnąć palcem i nie potrzeba do tego wyciągać rysika, szkoda że dojście do tego trwało aż tyle czasu.
Od mojego etena m700 z przed roku jest naprawdę duży postęp ale jednak ciągle jeszcze dużo jest do zrobienia.

Czy jakiś guru WM powiedział by mi czy bez utraty gwarancji mogę wgrać, sobie orginalny rom albo ten stworzony przez kolegę od nas z forum, wieżę że cześć spraw by to poprawiło.

Dzięki panowie musiałem sobie pomarudzić trochę wypiłem i naszła mnie ochota na pisanie ;)

1.Co do bateri to sie nie moge z toba zgodzic! przy intesywnej zabawie prawie 2dni! mialem nokie n95 8gb ( zwykla n95 tez rozpadla sie po 2 miesiacach :O) i tutaj przy sporym korzystaniu ciezko bylo wytrzymac do wieczora! Podstawa jest dobrze sformatowana bateria u mnie to wygladalo tak: 3 razy po 12 godzin (tel. musialbyc calkowice rozladowany i ladowany wylaczony)

2, Aparat w tej noki ofszem kladzie diamonda na kolana ale to nadal nic nadzywyczajnego i jeszcze cos mozna z dzialac przy dobrej pogodzie po za tym nie porozumienie! Chcesz robic zdjecia to niestety ale aparatu telefonem nie zastopisz!

3. Nie spodziewasz sie cudow co do jakosci odtwarzacza mp3? Czlowieku nie wiem jaki masz rom bo u mnei na poprzednim to muzyka leciala jak z "gibla" ale juz na nowym oficjalnym sofcie 1.93 to poprostu bajka! Kupuj przejsciowke stereo, dobre sluchawki i w tym momecie nokia moze sie schowac bo jest po prostu REWELACJA! mowie powaznie.

4. Zapomniles dodac do plusow diamonda swietny GPS u mnie fixa lapie do 10s bez kitu! Niestety ale n95 w tym momecie to totalna porazka! a zlapanie fixa graniczylo z cudem!

Co tu duzo pisac ja diamecikiem ktorego posiada wybranka mego serca jestem po prostu zachwycony i tylko teraz na raphaela niecierpliwie czekam!  :D I napewno zabaweczki juz nie kupie :grin:

Pozdrawiam...
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline rc23

• **
  • 168
  • Sprzęt: Xperia
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 06, 2008, 23:43:57 »
tylek nie męcz się, wróć do użytkowania Nokii :mrgreen:

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 06, 2008, 23:53:53 »

Dokladnie :] Jak juz masz takie negatywne nastawienie to daj sobie moze spokoj. Chociaz radzilbym Ci pouzywac diamonda jednak dluzej niz 3 godziny to moze bedziesz mial inne przemyslenia kto wie :D :D :D
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline tylek

• *
  • 53
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 07, 2008, 08:18:24 »

Calkiem nie dawno ktoś się nie bał i za..... mi moja nokie n95. Długo się zastanawiałem czy kupić to samo, ale uznałem że dwa razy do tej samej rzeki nie ma co wchodzić i kupiłem diamonda. Należy się cieszyć tym co jest.

Gps nie testowałem jeszcze, ale podejrzewam że nokia w tym wypadku zostaje daleko w tyle.

*

Offline rc23

• **
  • 168
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 07, 2008, 09:50:25 »

Calkiem nie dawno ktoś się nie bał i za..... mi moja nokie n95. Długo się zastanawiałem czy kupić to samo, ale uznałem że dwa razy do tej samej rzeki nie ma co wchodzić i kupiłem diamonda. Należy się cieszyć tym co jest.

Gps nie testowałem jeszcze, ale podejrzewam że nokia w tym wypadku zostaje daleko w tyle.

generalnie starasz sie porównać sprzęty projektowane z różnym podejściem projektantów, Nokia to rynek masowy
w przypadku Diamonda w gre wchodzi węższa grupa odbiorców.
Nie ma co ich porównywac, w swoich grupach  są dobre.

*

Offline tylek

• *
  • 53
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 07, 2008, 19:43:04 »

generalnie starasz sie porównać sprzęty projektowane z różnym podejściem projektantów, Nokia to rynek masowy

Generalnie diamond też jest masówka, z tego co czytałem planują sprzedać ponad 1m sztuk, a to jest spora ilość, jak za urządzenie za tę cenę.

*

Offline rc23

• **
  • 168
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 08, 2008, 00:58:45 »

Generalnie diamond też jest masówka, z tego co czytałem planują sprzedać ponad 1m sztuk, a to jest spora ilość, jak za urządzenie za tę cenę.

czym jest milion w stosunku do kilkudziesieciu?  :mrgreen:

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 08, 2008, 06:33:38 »
milion już sprzedali. do końca roku planują dwa, ale to dobrze może jacyś poważniejsi wydawcy od multimediów (filmów, gier,programów) zainteresują się WM
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 08, 2008, 07:51:48 »
Zgadzam sie z przedmowcami i moim zdaniem porownujesz zupelnie inne urzadzenia a mianowicie smartphone z ppc pe.
Smartphone jak sama nazwa wskazuje to ineteligentny telefon ale generalnie telefon i w tym zastosowaniu bedzie przebijal pda funkcjonalnoscia i jakoscia. Jesli natomiast chodzi o moziwosci to zdecydowanie wygrywa pda, a ze przy okazji czasem trzeba cos odpowiednio skonfigurowac, zeby smigalo, czy lepiej dzialalo to juz urok tych urzadzen i trzeba sie z tym liczyc, a jak ktos o tym nie wie to tak to pozniej jest, ze che miec wypasiony telefon, zeby szpanowac i pozniej pelno postow, ze to nie dziala albo tamto i generalnie zero znajomosci podstaw dzialania. Zreszta nie trzeba daleko szukac wystarczy popatrzec w tym dziale.

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 08, 2008, 20:38:09 »
Witam panowie.Musze przyznać,iz jestem fanatykiem telefonii Diament to mój 93 telefon jaki używam obecnie!!! mówię serio 93.Tak jak przedmówcy Diament to marędzie do pracy Moja nokia 95 8GB owszem fajna zabawka,ale to tylko zabawka.Ekran diamenta nieporównywalnie większy,choćby sama rozdzielczość.Nastepna ważna sprawa mianowicie-CERTIFIKATY  Symbian v3 to wielka pomyłka,walka z piractwem????Brak ingerencji w zawartość softu zbyt wolne działanie,fix oraz dostęp do programów GPS nastepny minus,nawet mój wcześniejszy kaiserek był o niebo lepszy,choć doskwierala mi jego waga,ale za to czulem iż mam telefon w kieszeni.
konkluzja DIAMENT to wg/mnie najlepszy telefon jaki miałem choć wspominając zamierzchłe czasy motorolka A925 potem A1000 były swoistymi diamentami na tamte czasy.

*

Offline tylek

• *
  • 53
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 08, 2008, 21:16:08 »
-vjako minus o którym własnie przetestowałęm jest dramatyczna jakość rozmów przez skypa, zakładam że być może da rade coś z tym zrobić, ale obecnie jest bardzo kiepsko w porównaniu  do n95, ludzie strasznie narzekają. Testowałem wszystko do teraz na romie 1.93.0.0.0, czy jakoś tak więc nie wiem czy to najnowszy

+ po wyłączeniu modułu 3g, czas pracy na baterii wzrósł zdecydowanie, po zainstalowaniu dodatku do connection managera jest to do zaakceptowamoa
+ gps działa naprawdę ok, po ptestach
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2008, 21:44:48 wysłana przez tylek »

*

Offline scarab

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Magic, i900
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 08, 2008, 23:53:20 »
Cytat: syberka
Ekran diamenta nieporównywalnie większy
jak może być większy jeżeli ma też 2,8"

Nastepna ważna sprawa mianowicie-CERTIFIKATY  Symbian v3 to wielka pomyłka,walka z piractwem????
co chcesz przez to powiedzieć: że nie można instalować nielegalnego oprogramowania, czy moze to że można to ominąć w dwie minuty "łamiąc systam" aby mieć dostep do wszystkich zasobów i możliwośc instalowania wszystkiego

Brak ingerencji w zawartość softu
czego Ci brakuje: mozliwości zmiany systemu czy aplikacji?

zbyt wolne działanie
jeśli N95 8GB chodzi wolno to sorry, ale nie potrafię sobie wyobrazić, żeby telefon z systemem mógł chodzic szybciej

fix oraz dostęp do programów GPS nastepny minus,nawet mój wcześniejszy kaiserek był o niebo lepszy,
co jest nie tak z fixem i dostępem do programów GPS, mała ilość? Może w porównaniu z HTC nie łapie tak szybko sygnału ale jakoś w normalnym użytkowaniu nie zauważyłem nic negatywanego w szybkosci czy trzymaniu sygnału. Naliczyłem chyba 8 programów do nawigacji, z czego 6 można ściągnąć z sieci i w pełni z nich korzystać za darmo (do czego oczywiście nie zachęcam  :wink: )

konkluzja DIAMENT to wg/mnie najlepszy telefon jaki miałem
tutaj to nie byłbym taki pewien, fakt, ze może i najlepszy ale nie w kategorii "telefon" bo tak jak już wspominali poprzednicy Diamond i np. N95 to dwie różne kategorie urządzeń, trudne do bezposredniego porównywania.

Poza tym to chciałbym zauwazyć, że to czym się niektórzy podniecają w Diamondzie jako nowość, czyli czujnik położenia i programy/gry, które je wykorzystują, od dawna są dostępne dla N95 (chociaż jako pierwszy zastosował to chyba iPhon).

I na koniec, nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę na to, że HTC Touch Pro ma praktycznie identyczne wymiary co N95 8GB, tylko jest cięższy.

A tak w ogóle, mimo mojej obrony N95, zdecydowany jestem chyba na zmianę na THC Touch Pro  :D

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 09, 2008, 00:11:25 »

no i wlasnie .... co czlowiek to opinia, ja akurat mysle wrecz odwrotnie .....  :E
kazde kolejne htc to jest coraz ladniej opakowane nic w srodku .... a nokie bierzesz i uzywasz, nawet u mnie na wsi jest zasieg duzo silniejszy na gross nokii niz na de facto dowolnym htc .... reasumujac, z nokia nie ma cyrkow bo jak kazdy samochod ma jezdzic .... tak pda ma dzialac a telefon dzwonic ... nie ma zabaw z romami, nie ma dyskusji i straty czasu w testowanie nowych i coraz co bardziej kolorowych romow ... po prostu jest jeden czy dwa i tyle  :P
nie pamietam kiedy nokia mi sie zawiesila ... HTC (czy sprzet z wm) duzo czesciej

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 09, 2008, 01:46:21 »
A ja pamietam kiedy Nokia mi sie powiesila :)
Ostatnio mialem do czynienia z N73, ktora po wprowadzeniu pewnej ilosci kontaktow po kolejnym uruchomieniu juz nie wstala.

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 09, 2008, 07:38:14 »
fix oraz dostęp do programów GPS nastepny minus,nawet mój wcześniejszy kaiserek był o niebo lepszy
,
Cytat: scarab
co jest nie tak z fixem i dostępem do programów GPS, mała ilość? Może w porównaniu z HTC nie łapie tak szybko sygnału ale jakoś w normalnym użytkowaniu nie zauważyłem nic negatywanego w szybkosci czy trzymaniu sygnału. Naliczyłem chyba 8 programów do nawigacji, z czego 6 można ściągnąć z sieci i w pełni z nich korzystać za darmo (do czego oczywiście nie zachęcam  :wink: )

co co 8 programow do nawigacji sory ale chyba pomyliles fony! :-? Ja osobiscie pol roku korzystale z n95 8gb i nie dosc ze zlapanie fixa bylo niesamowicie uciazliwe! to oprocz garmina nie bylo innej mozliwosci innych programow nawigacyjnych! Chyba ze na zew. obiorniku gps haha ale to bez sensu w tym momecie wbudowany modul :O

Po zatym nokia przynajmniej w przypadku n95 i 8gb to badziewny plastik!, slider dramat!, wymiary porazka! i tylko sporo kasy na to wydalem ehhh Ogolnie Nokia to dobra jedna z najlepszy firm na rynq ale pod tym wzgledem co wyzej pisalem musi sporo pozmieniac! Bo jak narazie to nadal idzie w zlym kierunku przyklad  n96 no koment!

pozdro...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2008, 07:41:54 wysłana przez rafikkkk »

« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 09, 2008, 08:27:41 »
a propo's większego ekranu myślałem o rozdzielczości.Druga sprawa to podpisywanie aplikacji-kiedy działała symbiansigned bylo ok teraz to już nie jest takie proste.Generanlie tylko dwa programy Garmin i tomtom działały na nokiii z wbudowanym GPS.Może od czsu kiedy ją posiadałem jakiś doszedł,ale to i tak za mało.Proszę popatrzeć na nawigacje dostępne w sprzedaży wszystkie mają LCD dotykowe-ot po prostu wygoda i łatwośc poruszania się po menu.

*

Offline scarab

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Magic, i900
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 09, 2008, 09:25:30 »
co co 8 programow do nawigacji sory ale chyba pomyliles fony! :-? Ja osobiscie pol roku korzystale z n95 8gb i nie dosc ze zlapanie fixa bylo niesamowicie uciazliwe! to oprocz garmina nie bylo innej mozliwosci innych programow nawigacyjnych! Chyba ze na zew. obiorniku gps haha ale to bez sensu w tym momecie wbudowany modul :O
Proszę bardzo, okragła ósemka:
Garmin,  Navigon Mobile Navigator, Sygic (McGuider), CoPilot Live, Route 66, TomTom, Nokia Maps, NaviExert - wszystkie działają z wbudowanym modułem GPS (w przypadku TomToma jest to trochę trudne do zrobienia ale mozliwe). Jedynie w przypadku Nokia Maps i NaviExpert, zeby korzystać musimy (nie)stety wykupić usługę.

Żeby szybko łapać fixa trzeba mieć oczywiście aktywny wspomaganie A-GPS. Prze dchwilą właśnie wyszedłem na balkon, uruchomiłem program Sygic, włączyłem stoper i sygnał złapał w 20 sek (moduł GPS był niektywowany od kilku dni). Czy to jest długi czas?

Cytat: rafikkkk
Bo jak narazie to nadal idzie w zlym kierunku przyklad  n96 no koment!
Zgadzam się  :smile:

Druga sprawa to podpisywanie aplikacji-kiedy działała symbiansigned bylo ok teraz to już nie jest takie proste.
Zapewniam Cię, że w tej chwili nie ma z tym problemu, jest nawet szybciej i wygodniej niż jak trzeba było za każdym razem podpisywać każdy plik. Wystarczy zainstalować w telefonie jeden program (z poziomu PC) i skopiować jeden plik i od tego momentu można instalować dowolne oprogramowanie niepodpisane.

*

Offline tylek

• *
  • 53
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 09, 2008, 19:46:04 »
3. Nie spodziewasz sie cudow co do jakosci odtwarzacza mp3? Czlowieku nie wiem jaki masz rom bo u mnei na poprzednim to muzyka leciala jak z "gibla" ale juz na nowym oficjalnym sofcie 1.93 to poprostu bajka! Kupuj przejsciowke stereo, dobre sluchawki i w tym momecie nokia moze sie schowac bo jest po prostu REWELACJA! mowie powaznie.

Co masz za przejściówkę bo, na standardowych słuchawkach nie nadaje się to do słuchania. Szukałem na alegro ale nic nie znalazłem
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2008, 20:43:17 wysłana przez tylek »

« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 09, 2008, 22:20:59 »
Widocznie zaszly duże zmiany :mrgreen: ja jednak nadal obstaję za swoim diamentem choc dostrzegam więcej wad,ale to rzecz gustu.Co do eten M700-cóz miałem go tydzień wiec to wystarczy za cały komentarz.wszak apetyt rośnie w miare posiadania!!!

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 10, 2008, 00:12:47 »

Co masz za przejściówkę bo, na standardowych słuchawkach nie nadaje się to do słuchania. Szukałem na alegro ale nic nie znalazłem

Prosze bardzo:

Przejsciowka - http://www.allegro.pl/item395724025__hqgsm]adapter_stereo_3_5mm_htc_spv_mda_tytn_m650.html    (nie klikaj tylko skopiuj caly link!)
Sluchaweczki - http://www.allegro.pl/item412954501_tylko_7dni_za_31zl_sluchawki_creative_ep_630_box.html

pozdrawiam...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2008, 00:18:32 wysłana przez rafikkkk »

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 10, 2008, 02:41:43 »
Widocznie zaszly duże zmiany :mrgreen: ja jednak nadal obstaję za swoim diamentem choc dostrzegam więcej wad,ale to rzecz gustu.Co do eten M700-cóz miałem go tydzień wiec to wystarczy za cały komentarz.wszak apetyt rośnie w miare posiadania!!!

maly test diamonda vs n95 ....
polecam w ramach rozrywki, bo ja tez uwazam ze kazdy moze miec wlasne zdanie  :ok:

http://www.allaboutsymbian.com/features/item/Smart_in_the_Real_World-the_Nokia_N95_takes_on_allcomers.php

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 10, 2008, 02:56:27 »

Przecież jest dokładnie na odwrót! To Diamond jest przepakowany niepotrzebnymi pierdołami graficznymi, jakieś trzyde, akcelerometry...! To N95 jest urządzeniem przeznaczonym dla biznesmenów, bez niepotrzebnych fajerwerków i opcji zupełnie takim osobom nieprzydatnym. Diamond to po prostu klon iPhona. A HTC zeszło na psy. Ostatnim dobrym modelem był Universal...

*

Offline DS.

• **
  • 227
  • Sprzęt: Diamond + Rikaline6033[SPARE PART]
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 10, 2008, 07:40:54 »
Diamond to po prostu klon iPhona. A HTC zeszło na psy. Ostatnim dobrym modelem był Universal...

jak ktoś nie miał w ręce na dłużej obu sprzętów to takie nieprawdziwe informacje pisze

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpień 10, 2008, 10:19:02 »
Diamond to po prostu klon iPhona. A HTC zeszło na psy. Ostatnim dobrym modelem był Universal...

jak ktoś nie miał w ręce na dłużej obu sprzętów to takie nieprawdziwe informacje pisze

i kto to niby takie rzeczy pisze ? ty ?  :P

Napisane: Sierpień 10, 2008, 10:17:20

a wogole to jesli nie tajemnica to napisz prosze gdzie go kupiles .... bo z lekka dziwnie zabrzmialo to stwierdzenie "polska wersja niby z gwarancja od HTC"  :S

*

Offline DS.

• **
  • 227
  • Sprzęt: Diamond + Rikaline6033[SPARE PART]
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpień 10, 2008, 10:22:03 »

i kto to niby takie rzeczy pisze ? ty ?  :P

czytanie ze zrozumieniem szwankuje? :O gdzie ja napisałem że Diamond to klon iPhona?