Diamond - resetuję się.. problemy z włączeniem.

• 5 Odpowiedzi
  • 908 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Diamond - resetuję się.. problemy z włączeniem.
« dnia: Kwiecień 12, 2010, 07:47:32 »
Na początek chciałem się przywitać, gdyż czytam od jakiegoś czasu forum, ale dopiero od niedawna mam HTC diamond więc.. zacznę się udzielać  :mrgreen:

Od wczoraj mam problem.. nic nie ruszałem w telefonie, a wieczorem okazało się że telefon sie zresetował znaczy wyłączył. Przez jakiś czas nie mogłem go włączyć... wyciągnąłem baterie, przytrzymałem przycisk to się włączył ale zawisł na ekranie startowym .. nawet się nie pojawiły napisy na dole ekranu odnośnie radia itp.

Po ktoryms tam uruchomieniu udało się, zrobiłęm hard reset i myślałem że pomogło ale rano telefon znów był wyłączony i nie dało się go włączyć. Przed chwilą znów się zresetował podczas pisania smsa.. o co kaman  :O

EDIT: zauwazylem kolejna rzecz.. resetuje sie takze lub zawiesza jesli postukam palcami po przyciskach pod ekranem.. tylko tak troche mocniej ;/ Cos mnie zaczyna martwic ze to moze byc plyta ;\
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2010, 09:06:07 wysłana przez pantomim »

*

Offline adiadi007

• 33
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond k800i PSP
Odp: Diamond - resetuję się.. problemy z włączeniem.
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 12, 2010, 07:55:43 »
Zrób MTTY i powinno pomóc. Jak nie to raczej serwis.
Pozdrawiam :proud:
Piwo jest jak życie, też się kończy

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 12, 2010, 08:00:44 »
Hmm z tego co zrozumiałem z wątku o mtty to dotyczy on telefonów gdzie się zmienia soft. U mnie jest oryginalny orange tylko ze zmienionym radiem na nowsze ;)

No i do wczoraj wszystko działało fajnie, a dopiero wieczorem coś się zaczeło dziać a telefonu nie używałem ;/

*

Offline sparco2

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 12, 2010, 11:32:40 »
Ale przecież możesz zrobić MTTY wgrywając oryginalny rom Orange.

*

Offline Pidzama1x

• **
  • 183
  • Sprzęt: E52
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 12, 2010, 13:02:54 »
miałem cos takiego samego po zwisie  mój robil sie bardzo goracy. Pomogło MTTY.
9210 - SPV CLASSIC - SPV C550 - MDA II - SPV M600 - N70 - SPV E650 - N80 -SAMSUNG I300 - IMATE JAQ3 - MDA VARIO III - HTC DIAMOND - E51 - IPhone 3g - Omnia Lite - E52 - Alcatel OT908 - Nokia 5800XM - Blackberry 8520 - Alcatel OT918 - SE live - BB 9320 :D

*

Offline Edziopotato

• 12
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond , HTC Athena
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 12, 2010, 13:06:12 »
witam,
mam ten sam problem, używałem ROMu Dark Inovation już dobry miesiąc i nagle zaczął mi się wyłączać.
zrobiłem chyba już wszystko co szło zrobić, czyli MTTY, zmiana softu na inny, HR, nawet wgrałem oryginalny ROM ze stronki HTC i dupa.
dziś spóźniłem się do pracy bo mi się Diamond w w nocy wyłączył i budzika nie było.  :worried: