Diamond - pytania o phonecanvas i raporty doreczen + blokowanie

• 8 Odpowiedzi
  • 1202 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ppbb

• 42
  • Sprzęt: Galaxy S2 JB
Cześć :D
jak widzicie jestem zupełnie nowy - Diamonda a w zasadzie MDA Compact IV mam dopiero od kilku dni, jestem w niebo wzięty. Rewelacyjne ustrojstwo :) udało mi się już zmienić Rom z Ery na HTC (1.93) oraz Radio 1.09.25.23. Jest jeszcze kilka rzeczy, które chciałbym pozmieniać ale do rzeczy -  sprawy nurtują mnie najbardziej
1. czy po zainstalowaniu PhoneCanvas w jakim języku będa napisy na suwaku?Jeżeli po ang to czy da się to jakoś zmienić?
2. przy wysyłaniu wiadomości widziałem opcję brzmiąca mniej więcej "żądaj potwierdzenia odebrania wiadomości", wygląda na to, że chcąc otrzymać raport należy zaznaczać tą opcję za każdym razem. Czy da się to ustawić jakoś na stałę?
3. jak to jest z obracaniem ekranu bez zainstalowanego Gsen?Na których ekranach działa?

pozdr i mam nadzieję, że nie polecą na mnie gromy za te pytania :]
ppbb
« Ostatnia zmiana: Sierpień 11, 2009, 21:24:18 wysłana przez ppbb »

Odp: Diamond - pytania o phonecanvas i raporty doreczen
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 09, 2009, 12:26:22 »
Co do  "2" to mogę pomoc. najedz na zakładkę SMS po czym "więcej" >menu>narzędzia>>opcje>sms/mms i tam masz opcje do zaznaczenia :)

*

Offline ppbb

• 42
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 09, 2009, 13:00:12 »
Co do  "2" to mogę pomoc. najedz na zakładkę SMS po czym "więcej" >menu>narzędzia>>opcje>sms/mms i tam masz opcje do zaznaczenia :)

Dzięki wieeeeeeeeeelkie  :D już się obawiałem, że będę musiał zaznaczać to za każdym razem...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2009, 15:01:56 wysłana przez ppbb »

*

Offline gato

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC Diamond ROM: Gen.Y D2 R4.3 RADIO: 1.15.25.14
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 10, 2009, 14:23:12 »
Cześć :D
jak widzicie jestem zupełnie nowy - Diamonda a w zasadzie MDA Compact IV mam dopiero od kilku dni, jestem w niebo wzięty. Rewelacyjne ustrojstwo :) udało mi się już zmienić Rom z Ery na HTC (1.93) oraz Radio 1.09.25.23. Jest jeszcze kilka rzeczy, które chciałbym pozmieniać ale do rzeczy -  sprawy nurtują mnie najbardziej
1. czy po zainstalowaniu PhoneCanvas w jakim języku będa napisy na suwaku?Jeżeli po ang to czy da się to jakoś zmienić?
2. przy wysyłaniu wiadomości widziałem opcję brzmiąca mniej więcej "żądaj potwierdzenia odebrania wiadomości", wygląda na to, że chcąc otrzymać raport należy zaznaczać tą opcję za każdym razem. Czy da się to ustawić jakoś na stałę?
3. jak to jest z obracaniem ekranu bez zainstalowanego Gsen?Na których ekranach działa?

pozdr i mam nadzieję, że nie polecą na mnie gromy za te pytania :]
ppbb

1. Po instalacji mialem polskie. Pozdro
Born to frag

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 11, 2009, 09:20:55 »
odnośnie 3 pytania podpowiem, że obracanie ekranu może działać na "każdym ekranie". wszystko sprowadza się do tego czy masz zainstalowany jakiś program do obsługi akcelerometru 9€np. gsen, ale jest jeszcze sporo innych). najczęściej w ustawieniach tego programu określasz które aplikację mają reagować na obrócenie telefonu
możliwe, że taki program masz już wgrany w rom (np. w DarkInnovation jest wgrany g-config
end of fear
yo is here

*

Offline ppbb

• 42
Odp: Diamond - pytania o phonecanvas i raporty doreczen + blokowanie
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 11, 2009, 21:30:15 »
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Udało mi się rozwiązać te problemy - mam jeszcze dwa pytania, na które nie znalazłem odpowiedzi na forum - czasem zdarza się tak, że nie mogę zablokować MDA przez długie naciśnięcie słuchawki "zakończ" - jestem na głównym ekranie, naciskam - trzymam...i nic się nie dzieje, innym razem udaj się bez najmniejszych problemów, no i druga sprawa - podłączam kabel usb, uruchamia się WMDC po czym po krótkiej chwili połączenie zostaje utracone i nie uda się go odzyskać. Zauważyłem, że jest to związane z zaznaczeniem w opcjach baterii "nie należy ładować akumulatora..." czyli generalnie dzieje się tak przy wyłączeniu ładowania przez USB. Czy jest na to jakaś rada? Nie chcę, żeby MDA ładował się przy każdym podłączeniu do kompa bo takie krótkie podładowania chyba szkodzą baterii. Jeszcze raz dziękuję za pomoc :]

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 12, 2009, 10:53:20 »
takie krótkie podładowania nie specjalnie szkodzą baterii. ja swoją w ten sposób często ładuję i nie widzę różnicy (w ciągu 11 miesięcy...)
zwróć raczej uwagę czy w ustawieniach masz zaznaczone "zaawansowane funkcje pracy w sieci" - spróbuj odznaczyć
end of fear
yo is here

*

Offline gato

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC Diamond ROM: Gen.Y D2 R4.3 RADIO: 1.15.25.14
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 12, 2009, 11:01:49 »
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Udało mi się rozwiązać te problemy - mam jeszcze dwa pytania, na które nie znalazłem odpowiedzi na forum - czasem zdarza się tak, że nie mogę zablokować MDA przez długie naciśnięcie słuchawki "zakończ" - jestem na głównym ekranie, naciskam - trzymam...i nic się nie dzieje, innym razem udaj się bez najmniejszych problemów, no i druga sprawa - podłączam kabel usb, uruchamia się WMDC po czym po krótkiej chwili połączenie zostaje utracone i nie uda się go odzyskać. Zauważyłem, że jest to związane z zaznaczeniem w opcjach baterii "nie należy ładować akumulatora..." czyli generalnie dzieje się tak przy wyłączeniu ładowania przez USB. Czy jest na to jakaś rada? Nie chcę, żeby MDA ładował się przy każdym podłączeniu do kompa bo takie krótkie podładowania chyba szkodzą baterii. Jeszcze raz dziękuję za pomoc :]
Co do blokowania tez mam tak czasami. Ale wejde w jakas opcje w manilli i pozniej moge swobodnie zablokowac.
Pozdrowienia
Born to frag

*

Offline ppbb

• 42
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 12, 2009, 21:21:24 »
Dziękuję!

I jeszcze takie pytanie...wyłączam 3G w ustawieniach, po chwili wchodzę do nich ponownie, zmieniam coś w innych ustawieniach telefonu, po czym sieć przełącza się z GSM na AUTO. Też tak macie?:/
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2009, 21:29:51 wysłana przez ppbb »