Jeżeli mieszkasz w domku i nikogo w pobliżu kilkudziesięciu metrów od router'a nie ma to może i ok ale prześlicznie można podsłuchać i pooglądać wszystko co robisz. Podejrzewam że to raczej jakieś blokowisko i wówczas świadczysz po prostu usługi darmowego dostępu do internetu dla wszystkich rozgarniętych sąsiadów. Pewnie stąd Twoje problemy
Sugeruję poczytać odrobinę w internecie o zabezpieczaniu sieci wifi (google szybko pomoże).
Mieszkam w domku jednorodzinnym, nie zalezy mi na zabezpieczaniu sieci bo u mnie sami starsi ludzie mieszkaja i o internecie wiedza co najwyzej z tv Trwam... o zabezpieczaniu sieci i o necie cos sie orientujebo sam juz zalozylem parenascie sieci kilkokomputerowych u ludzi, heh. Nie wyciagak pochopnych wnioskow z tego co pisze. Te problemy sa tylko w diamondzie, moze troche juz mniejsze jak przesunolem pasek jakosci wifi. Na innych fonach i lapkach ktore dosyc czesto sa u mnie w domu wsio dziala jak ta lala... Ja po prostu prosze o rade czy cos trzeba pozmieniac w ustawieniach wifi na routerze aby wsio dzialalo na diemondzie... telefon posiadam jakies 6 tygodnie i mam tylko te problemy z nim, zadnych innych nie stwierdzilem. Dziala wszystko koncertowo... Na m3100 nie bylo takich problemow... na p990 brak klopotow, na iphone net jak zyleta... Te;efon widzi inne sieci zabezpieczone czy tez nie i laczy sie z nimi bez problemu ( oczywiscie z niezabezpieczonymi) tylko z moja w domu ma jakies wyskoki... dlatego prosze o rade na temat mojego problemu a nie instruowanie mnie jak mam sie zabezpieczyc...hehe :grin:Choc takie wepy i inne sprawy na linuksie sie zalatwia w pare godzin ( to poza tematem ).
Sory za dlugi post ale nie moglem sie powstrzymac...
W dalszym ciagu prosze o pomoc znawcow tematu... Sorki jak kogos urazilem... PZDR
Sory za bledy ale juz okolo 36 godzin jestem bez snu, no prawie...