Diamond i akcesoria do niego (etui/pokrowiec, folia, stacja, itp)

• 375 Odpowiedzi
  • 62066 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline LaPlagne

• 28
  • Sprzęt: Motorola Photon Q
Odp: Diamond i akcesoria do niego (etui/pokrowiec, folia, stacja, itp)
« Odpowiedź #270 dnia: Luty 27, 2009, 07:52:15 »
Czy ktos z was moze mi polecic jakis futerał na Diamonda z extended battery ? mam na mysli cos ala oryginalny ... etui zwykly prosty bez klipsow do paska ... Czy ten od Touch PRO bardzo luzny jest kiedy sie wlozy do niego Diamonda z ext batt ? Dzieki za opdoiwedz.

Dołączam się do pytania (mam dokładnie takie same priorytety).

*

Offline scorpio

• *
  • 95
  • Sprzęt: HTC DESIRE, SAMSUNG OMNIA II, HTC DIAMOND
« Odpowiedź #271 dnia: Luty 27, 2009, 08:52:11 »
Jest trochę za luźny. Trzeba bardzo uważać jak się go wyjmuje z kieszeni, bo jak jest do góry nogami to Diamond się wyślizguje bez żadnych problemów i łatwo o uszkodzenie HTC.

*

Offline kaamien

• 314
  • Sprzęt: TyTN, Diamond, Milestone
« Odpowiedź #272 dnia: Marzec 16, 2009, 23:29:08 »
Panowie, interesuje mnie jedna kwestia.
Kto z was posiada XDA Ignito czyli Diamonda z O2?

Rozglądam się za stacją dokującą, ale mam pewne wątpliwości. Nie brandowy Diamond ma ścięte rogi tylnej klapki, XDA Ignito nie ma, jest kanciasty. Niektóre kołyski mają właśnie wypuklenia na te ścięte rogi, wiec mój Diamond (XDA Ignito) nie będzie pasował. A nie chcę kupować na ślepo. Możecie mi coś doradzić? Która stacja nie ma wypukleń na rogach (jak się włoży Diamonda)? Podobno oryginalna pasuje do wszystkich modeli, brandowych także. To prawda?

Edit: Ostatnio kupiłem taką kaburę:
http://www.allegro.pl/item582911711_kabura_htc_s292_htc_touch_diamond_cruise_3g.html
Polecam! Na górze skóra, na dole materiał (taki gruby zamsz). Zapinana na magnes. Diamond wchodzi do niej na styk. Na szerokość i grubość pasuje idealnie (dosłownie co do mm), natomiast na wysokość kabura jest za duża o około 0,5cm, ale i tak uważam że jest świetna. Jeśli ktoś koniecznie musi mieć kaburę HTC ( :] ) to polecam właśnie tą, dużo lepsza niż materiałowa zapinana na rzep.
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2009, 23:37:07 wysłana przez kaamien »

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #273 dnia: Marzec 17, 2009, 00:10:42 »
Ja właśnie kupiłem Krusella dedykowanego dla Diamencika i jutro [ups dzisiaj] zdam relację jak tylko przyjdzie.
Z tego co widziałem na Omnii wygląda to bosko.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #274 dnia: Marzec 17, 2009, 17:31:55 »
Edit: Ostatnio kupiłem taką kaburę:
http://www.allegro.pl/item582911711_kabura_htc_s292_htc_touch_diamond_cruise_3g.html
Polecam! Na górze skóra, na dole materiał (taki gruby zamsz). Zapinana na magnes. Diamond wchodzi do niej na styk. Na szerokość i grubość pasuje idealnie (dosłownie co do mm), natomiast na wysokość kabura jest za duża o około 0,5cm, ale i tak uważam że jest świetna. Jeśli ktoś koniecznie musi mieć kaburę HTC ( :] ) to polecam właśnie tą, dużo lepsza niż materiałowa zapinana na rzep.

Dodam ze idelanie pasuje rowniez do EXTENDED battery ;) Rowniez ja zakupilem jakeis 2 tyg temu. POLECAM !

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #275 dnia: Marzec 17, 2009, 17:39:30 »
Dokładnie tą samą? I pasuje do extended battery? Chyba nie o tej samej kaburze mówimy, bo mój diamond z normalną baterią w powyższej kaburze na grubość mieści się idealnie. Nie wyobrażam sobie jakby miał być grubszy.

Widziałem natomiast niemal identyczne kabury, tez z HTC, ale grubsze i pasujące do większej ilości urządzeń (m.in. do TouchPRO i Diamonda z powiekszona baterią). Może o niej właśnie mówisz? No chyba że extended battery powiększa diamonda o dosłownie 1-2mm to wtedy się zgodzę, można upchać i rozciągnąć kaburę z 1 linka :)

Ponawiam moje pytanie: Czy ktoś z was posiada XDA Ignito (Diamonda z O2)? Jaką stację dokującą kupić do niego? Która będzie pasowała?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #276 dnia: Marzec 17, 2009, 17:59:04 »
Jezeli to co na zdjeciach ponizej jest czyms innym niz mowie to przepraszam ;)

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #277 dnia: Marzec 17, 2009, 18:03:47 »
Tak, to jest ta sama kabura ale... Niesamowicie ją rozciągnąłeś  :O Moja póki co idealnie pasuje na diamonda z normalną baterią, ale jakby na siłę nosić w niej Diamonda z extended battery to pewnie by się rozciągnęła jak Twoja. Zwracam honor ;) W jednym się zgadzamy: kabura w miarę dobra i jak się okazuje UNIWERSALNA :)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #278 dnia: Marzec 17, 2009, 18:06:15 »
kaamien ;) Ja jej w ogole nie naciagalem ! Normalnie otworzylem pudelko i wlozylem tam Diamonda z EXTended bateria. Nic na sile ... Poprostu sie wsunal.

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #279 dnia: Marzec 17, 2009, 18:07:23 »
W takim razie te kabury chyba szyją ręcznie. Jedna zrobi im się grubsza, druga cieńsza ;) Jak się komu trafi.

Edit: Ale fakt faktem, na aukcji napisane jest, że kabura ma grubość max 16mm, a Diamond z normalną baterią ma 11,35mm. Tak więc extended battery się mieści i sam to potwierdzasz. Cieszy mnie jednak fakt, że mój Diamond z normalną baterią nie lata w nim luźno tylko siedzi jak powinien :] Jakby ktoś miał wątpliwości, XDA Ignito jest identycznych wymiarów co nie brandowy HTC Diamond :P
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2009, 18:11:08 wysłana przez kaamien »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #280 dnia: Marzec 17, 2009, 18:13:07 »
Ale tak czy siak ... wolalbym zeby wyprodukowali taki pouch (slim etui) na Diamonda z EXT bateria. Niestety zwykly poch za maly z touch pro za duzy ...

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #281 dnia: Marzec 17, 2009, 18:20:34 »
A mnie nie wiem dlaczego, ale slim etui co było w zestawie rysuje tylną klapkę. Tylną klapkę mam w technologi soft touch, taką gumowaną, płaską. Po wyciągnięciu z etui widać na tylnej klapce prostokąt (odbity od paska który znajduje się w środku w etui). Po 3 dniach użytkowania stwierdziłem, że ślady są zbyt mocne i prędzej czy później klapka się zniszczy. Na nie brandowych Diamondach tego nie widać, bo maja twardy plastikowy tył. Ciekawy tylko jestem, jak mocno ten pasek w slim etui uciska na Diamonda.

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #282 dnia: Marzec 21, 2009, 15:34:36 »
Czy po nałożeniu folii ochronnej, np. BRANDO można liczyć na to, że odciski palców będą mniej widoczne na ekranie? Przecież do tego telefonu tu chyba trzeba nosic w kieszeni zestaw szmatek i spryskiwacz  :O

*

Offline kendi

• 257
  • Sprzęt: G1 s5330
« Odpowiedź #283 dnia: Marzec 21, 2009, 15:50:01 »
Jakie macie zdanie o oryginalym pokrowcu? Ja go dostalem w tym tygodniu i nie podoba mi sie za bardzo musze kupic cos innego. Do omni kupilem takie materialowe wkladane od gory, ale zastanawiam sie nad takim co jest z niby skory z paskiem do wyciagania pda. Diamond od tego paska nie bedzie sie wycieral? Mieliscie takie pokrowce?

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #284 dnia: Marzec 21, 2009, 21:39:59 »
Ja używam Krusella i ma on tylko 2 minusy:
 - źle skrojony na przyciskach głośności [za duży otwór]
 - dziwnie dolny róg [na spodzie]

A tak poza tym jest dobrze szyty i skórzany. Z początku twardy, ale z czasem się wyrabia i dokładnie przylega do telefonu. Ponadto górna część się odpina. Telefon wygląda jak w marynarce z kamizelką, a po odpięciu górnej części jak w samej kamizelce od garnituru, a dodatkowo posiada otwór na aparat, dzięki czemu można robić zdjęcia bez wyciągania z pokrowca.

Cena? Ja dałem 60zł + przesyłka. W sklepie życzą sobie ~100zł.

*

Offline Tigro

• **
  • 129
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #285 dnia: Marzec 21, 2009, 22:34:26 »
Nie orientuje się ktoś, czy dałoby radę kupić tylną klapkę od tej świątecznej edycji Diamonda? Bo chętnie sprawiłbym sobie biały tył dla mojego HTC ;) Googlowałem i nic nie znalazłem.

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #286 dnia: Marzec 21, 2009, 22:39:07 »
Nie orientuje się ktoś, czy dałoby radę kupić tylną klapkę od tej świątecznej edycji Diamonda? Bo chętnie sprawiłbym sobie biały tył dla mojego HTC ;) Googlowałem i nic nie znalazłem.
Wątpię, ponieważ po to są edycję limitowane żeby nabijać sobie klientów. HTC nie wypuści raczej (przynajmniej nie prędko) takiej klapki od baterii jaką posiadają edycje specjalne. Może znajdą się podróbki, może. Tylko kiedy? Ja też szukałem, nie znalazłem. Chociażby do mojego XDa Ignito i tak małe szanse że by pasowała ;)

Apropo: Posiada ktoś oryginalną stację dokującą HTC CR G300 ?? Jak się sprawuje? Jest warta swoich pieniędzy (ok. 150zł)? Myślę, żeby ją kupić, ale nie jestem przekonany na 100% bo trochę kosztuje w porównaniu do innych stacji dla Diamonda. No i na pewno w przyszłości kupie jakiegoś HTC, więc w G300 zmieniłbym tylko wkładkę, a tak to będę musiał kupić nową stację. Co myślicie? Warto kupić HTC CR G300?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #287 dnia: Marzec 21, 2009, 23:05:17 »
Ja posiadam ... i bardzo wygodna w uzytkowaniu jest ... w nocy jak chce naladowac tel ... to po ciemku tylko z lozeczka szukam reka podstawki i klade teelfon a tak to bym kabla musial szukac a do tego potem trafic "wtyczka w dziurke" :D:D Osobiscie POLECAM. :)

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #288 dnia: Marzec 22, 2009, 15:57:19 »
Wielkie dzięki. Powoli przekonuję się do G300, chyba ją kupię  :ok:

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #290 dnia: Marzec 29, 2009, 21:18:07 »
Może to zabrzmi głupio, ale ciężko mi uwierzyć  w jakość czegoś, co kosztuje 2zł :) I to jeszcze niby oryginalne LG ?

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #291 dnia: Marzec 29, 2009, 21:26:06 »
Może to zabrzmi głupio, ale ciężko mi uwierzyć  w jakość czegoś, co kosztuje 2zł :) I to jeszcze niby oryginalne LG ?

vonski mnie również, dlatego pytam Was o zdanie :D Spróbować nie zaszkodzi, lepsze to od noszenia ściereczki cały czas ze sobą  :-|

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #292 dnia: Marzec 29, 2009, 21:41:29 »
Jedno jest pewne: wysoka cena za wysyłkę. On to chyba wysyła zza Unii Europejskiej!

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #293 dnia: Marzec 30, 2009, 15:02:30 »
Kupiłem dzisiaj stację dokującą HTC CR G300 za namową Krzysiecw (dzieki!  :ok: ).

Pierwsze wrażenie:
- Malutka; Myślałem że będzie większa, ale to dobrze;
- Ciężka; Jak na swój rozmiar jest niesamowicie ciężka, również to dobrze, nie będzie się przesuwała po biurku;
- Dobre gumki od spodu; Nie ma mowy aby stacja sama się przesuwała, trzyma się blatu bardzo dobrze;
- Wkładki do Diamonda, Diamonda z ExtBattery, TouchPRO; Szkoda że nie ma wkładki do Touch HD (na przyszłość mogłaby się przydać);
- Diamond nie opiera się na tylnej ściance, tylko na samym porcie ExtUSB; To dobrze, bo się nie porysuje;
- Za duży kąt nachylenia PDA w stosunku do stacji; Nie nadaje się na wysokie biurko (tak jak moje) przy którym się siedzi. Natomiast jeśli ktoś zamierza stację umieścić na półce, komodzie itp. to będzie super;
- Nie ma żadnej diody informującej o podłączeniu stacji, głośników itp. Moim zdaniem to dobrze, bo te wszystkie informacje wyświetlają się przecież na Diamondzie;
- Stacja wykonana jest w takim samym stylu co Diamond; Odbija wszystko oraz zostaje na niej każdy odcisk palca. Będzie niesamowicie zbierała kurz. Trzeba będzie czyścić każdego dnia odpowiednią ściereczką, z resztą tak samo jak Diamonda;
- Do portu ExtUSB Diamond wchodzi nie przyjemnie; Brakuje mu "poślizgu" heh. Może z czasem się wyrobi, na pewno! Ale póki co jest średnio.
- Wymienne wkładki trzymają się na magnesach; Z jednej strony na dwóch plastikowych bolcach, a z drugiej strony na dwóch magnesach (wszędzie te magnesy, i w Diamondzie, i w kaburze, i w stacji), fajne rozwiązanie;
- Duża uniwersalność; Pasuje również do XDA Ignito, czyli tam gdzie Diamond ma ścięte rogi tylnej klapki od baterii, XDA Ignito nie ma ścietych rogów. Różne stacje mogą nie pasować. CR G300 pasuje idealnie! Nie wiem czy pasuje do MDA Compact IV z Ery/T-Mobile, trzeba sprawdzić.

Ogólnie jestem zadowolony. Nie ma co porównywać do nieoryginalnych stacji dokujących. Naprawdę warto dołożyć drugie tyle aby mieć stację wykonaną perfekcyjnie i na przyszłość (dzięki wymiennym wkładkom). Polecam!

*

Offline Spokojny_Nick

• **
  • 175
« Odpowiedź #294 dnia: Marzec 31, 2009, 17:17:31 »
Od dzisiaj również jestem szczęśliwym posiadaczem stacji dokującej HTC CR G300 Faktycznie wrażenie wielkości jest niesamowite
Zdjęcia powiększają i ma sie złudzenie że jest duża

Oczywiście w komplecie zamówiłem  ORYGINALNY AKUMULATOR HTC BP E270 Z DODATKOWĄ KLAPKĄ

Na oko dopasowałem wkładki do stacji dokującej bo jakoś nie mogę połapać się w tych cyferkach i literkach :] Jakby ktoś się na tym znał to prosiłbym o info która wkładka jest na bateryjke 900 a która na 1340 Byłbym wdzięczny :]

Polecam przy okazji Sklep z którego zamówiłem owe produkty TELEFONYGSM
Zamówienie zrealizowane szybko w piątek popołudniu kliknięte w poniedziałek rano kurier już się kontaktował Także niezły czas :]

P.S.
Żeby nie było że jakoś reklamuje czy coś
Ja tam nie pracuje Tak jak nie pracuje tam moja babka, matka, wujek, stryjek czy bratanica mojej kuzynki z drugiego małżeństwa :]
Po prostu szybko sprawnie (no może nie tanio;-))

Pozdrawiam

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #295 dnia: Kwiecień 02, 2009, 11:01:41 »
Kupiłem dzisiaj fajny gadget. Używam z Diamondem więc pomyślałem że podzielę się informacją. Wcześniej nie wiedziałem o istnieniu czegoś podobnego, a zwyczajny kabel miniUSB to nie jest  :wink:

Plug It - smart mini USB model beetleSD

w skrócie:
Kabel miniUSB - USB. Ładowanie, synchronizacja. Może robić za brelok. Naprawdę świetne rozwiązanie. Malutki, wygodny. Posiada czytnik microSD.
Krótka recka: Pixeloza Blog - recnzja Plug It BeetleSD

Żeby nie było że reklamuje czy coś w tym stylu. Nie mam żadnych powiązań z producentem, sprzedającymi itp. Nie mam z tego żadnych korzyści. Po prostu przypadkowo znalazłem na allegro (szukajcie pod nazwą smart mini USB), kupiłem i bardzo mnie kabelek cieszy :D Wiele razy brakowało mi kabla pod ręką do podładowania Diamonda, do synchronizacji czy aby coś zgrać z/do Diamonda. A zwykły długi kabel miniUSB-USB to nie to samo. Koszt takiego kabelka to około 9zł.

Mam wersje białą. Widziałem też na alledrogo wersję czarną, ale tylko 1 sztukę. Będzie się ładnie komponować z Diamondem.

*

Offline Spokojny_Nick

• **
  • 175
« Odpowiedź #296 dnia: Kwiecień 02, 2009, 11:20:19 »
A jak to podłączyć pod USB skoro widze tylko styk mini-USB
Jak to niby ma ładować mi Diamenta??

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #297 dnia: Kwiecień 02, 2009, 11:22:11 »
Z jednej strony jest miniUSB a z drugiej USB, przy czym USB jest bez obudowy, same styki. Tak mają niektóre mini pendrive'y. Trzeba tylko włożyć odpowiednią stroną do portu USB i działa.

A ładuje normalnie jak z portu USB każdym innym kablem.

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #298 dnia: Kwiecień 02, 2009, 12:22:00 »
A powiedz mi proszę - czy ten czytnik microSD radzi sobie z microSDHC (4 GB i więcej)? Mam w komputerze czytnik kart, ale nie widzi on niestety kart o zwiększonej pojemności - nie wiem, czy to kwestia sterowników, czy samego urządzenia.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #299 dnia: Kwiecień 02, 2009, 12:31:24 »
Niestety nie mam jak sprawdzić bo nie mam żadnej karty microSD pod ręką. Ale może jutro się uda więc dam znać.