Kupiłem dzisiaj stację dokującą
HTC CR G300 za namową Krzysiecw (dzieki!

).
Pierwsze wrażenie:-
Malutka; Myślałem że będzie większa, ale to dobrze;
-
Ciężka; Jak na swój rozmiar jest niesamowicie ciężka, również to dobrze, nie będzie się przesuwała po biurku;
-
Dobre gumki od spodu; Nie ma mowy aby stacja sama się przesuwała, trzyma się blatu bardzo dobrze;
-
Wkładki do Diamonda, Diamonda z ExtBattery, TouchPRO; Szkoda że nie ma wkładki do Touch HD (na przyszłość mogłaby się przydać);
-
Diamond nie opiera się na tylnej ściance, tylko na samym porcie ExtUSB; To dobrze, bo się nie porysuje;
-
Za duży kąt nachylenia PDA w stosunku do stacji; Nie nadaje się na wysokie biurko (tak jak moje) przy którym się siedzi. Natomiast jeśli ktoś zamierza stację umieścić na półce, komodzie itp. to będzie super;
-
Nie ma żadnej diody informującej o podłączeniu stacji, głośników itp. Moim zdaniem to dobrze, bo te wszystkie informacje wyświetlają się przecież na Diamondzie;
-
Stacja wykonana jest w takim samym stylu co Diamond; Odbija wszystko oraz zostaje na niej każdy odcisk palca. Będzie niesamowicie zbierała kurz. Trzeba będzie czyścić każdego dnia odpowiednią ściereczką, z resztą tak samo jak Diamonda;
-
Do portu ExtUSB Diamond wchodzi nie przyjemnie; Brakuje mu "poślizgu" heh. Może z czasem się wyrobi, na pewno! Ale póki co jest średnio.
-
Wymienne wkładki trzymają się na magnesach; Z jednej strony na dwóch plastikowych bolcach, a z drugiej strony na dwóch magnesach (wszędzie te magnesy, i w Diamondzie, i w kaburze, i w stacji), fajne rozwiązanie;
-
Duża uniwersalność; Pasuje również do XDA Ignito, czyli tam gdzie Diamond ma ścięte rogi tylnej klapki od baterii, XDA Ignito nie ma ścietych rogów. Różne stacje mogą nie pasować. CR G300 pasuje idealnie! Nie wiem czy pasuje do MDA Compact IV z Ery/T-Mobile, trzeba sprawdzić.
Ogólnie jestem zadowolony. Nie ma co porównywać do nieoryginalnych stacji dokujących. Naprawdę warto dołożyć drugie tyle aby mieć stację wykonaną perfekcyjnie i na przyszłość (dzięki wymiennym wkładkom). Polecam!