Diamond i akcesoria do niego (etui/pokrowiec, folia, stacja, itp)

• 375 Odpowiedzi
  • 62028 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
Odp: Diamond i akcesoria do niego (etui/pokrowiec, folia, stacja, itp)
« Odpowiedź #240 dnia: Grudzień 06, 2008, 04:09:43 »
Witam. Mam pytanie odnośnie Oryginalnej klapki dla diamonda.
konkretnie chce kupić tylną pokrywę na baterie 900 mAh: http://allegro.pl/item499939227_oryginal_klapka_baterii_htc_p3700_touch_diamond_fv.html

W opisie aukcji jest napisane, ze jest to  wersja bulk i nie do końca wiem co to oznacza.
Na zdjęciu pokrywa wydaje się być matowa, bez diamentowego kształtu, a bardzo by mi zależało na tym efekcie.

I jeszcze jedno pytanie, na zdjęciu, w miejscu aparatu brakuje srebrnej wstawki, czy będzie dołączona do obudowy?

A nie prościej zapytać o to sprzedawcę Emailem  lub telefonem podał nawet stacjonarny ....... czyli grosze za rozmowę  :sleepy:
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline marcin_s18

• 28
  • Sprzęt: 6650
« Odpowiedź #241 dnia: Grudzień 06, 2008, 11:30:37 »
a czy sa folie na dolna czesc? Bo ta oryginalna (co byla przylepiona od razu) troche juz mi odlazi nie mowiac juz o tym ze trudno sie korzysta z joya, czy jakkolwiek to to kolko nazwac :/ Wy macie na tym cos na codzien?

Przecież tam nie ma folii  :O Chyba że odkleiła Ci się pierwsza warstwa klawisza, tak jak mi. Poczytaj TEN wątek.

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #242 dnia: Grudzień 08, 2008, 13:54:26 »
I jak się sprawuje po dłuższym czasie użytkowania?? :)
Bo sam sobie chciałem sprawić cos takiego.
Wyciąga się łatwo telefon?
Wyciera się on jakoś?

Tego pokrowca uzywam "od święta" (czyt 1-2 razy w tygodniu - podstawowym jest zapinany na pasek PDAir). Jak dotąd nie ma z nim problemów. Nic się nie wytarło, natomiast skóra dopasowała się do mojego PDA i teraz nieco łatwiej się go wyciąga niż na początku.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

« Odpowiedź #243 dnia: Grudzień 09, 2008, 02:20:45 »
Czy moglibyście mi polecić jakieś porządne etui do diamencika z powiększoną baterią BP E270? Najlepiej jakby takie etui można było nosić w kieszeni spodni, a niekoniecznie na pasku.

Przeszukałem cały ten wątek, ale nie znalazłem takich informacji.

*

Offline mike100

• 596
  • Sprzęt: BB 9780, BB Playbook
« Odpowiedź #244 dnia: Grudzień 09, 2008, 09:29:47 »
Czy moglibyście mi polecić jakieś porządne etui do diamencika z powiększoną baterią BP E270? Najlepiej jakby takie etui można było nosić w kieszeni spodni, a niekoniecznie na pasku.

Przeszukałem cały ten wątek, ale nie znalazłem takich informacji.
mnie też interesuje ta kwestia. myśłałem o zakupie standardowego etui z Touch Pro.
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790
Dell Vostro 3300, BB Playbook w drodze :)

*

Offline jakub_27

• 39
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #245 dnia: Grudzień 09, 2008, 15:08:48 »
Co prawda pytałem już o to w innym wątku, ale nie uzyskałem żadnej odpowiedzi więc ponawiam pytanie: czy wie ktoś może gdzie w Polsce można kupić baterię 2000mAh do Diamonda ? Chodzi mi tylko o tę baterię, gdyż na niej na pewno działa GPS....

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #246 dnia: Grudzień 11, 2008, 01:23:15 »
hej,

możecie podpowiedzieć mi ładowarkę biurkową do której będzie pasował mda?
raczej do kupienia w Polsce. linki które pojawiały się tutaj na ten temat są z sierpnia i są cokolwiek nieaktualne...
end of fear
yo is here

*

Offline dziadek7

• 745
« Odpowiedź #247 dnia: Grudzień 11, 2008, 07:29:39 »
Szukaj takiej ładuje fona i dodatkową baterie za jednym zamachem ....mam takową  :ok:

Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline infidelity

• 20
  • Sprzęt: HTC Diamond -> Nokia E66
« Odpowiedź #248 dnia: Grudzień 11, 2008, 10:46:54 »
Wiecie może gdzie można dostać polską wtyczkę do oryginalnej ładowarki do Diamonda? Mój fon jest z UK, więc wtyczkę ma tamtejszą, a nie planuję używać wapliwej jakości przelotek, wolałabym dokupić oryginalną, polską końcówkę do oryginalnej ładowarki którą już posiadam.

Btw, żadne zamienniki mnie nie interesują, bo mam czym ładować telefon (ładowarka apple od ipoda, tylko że ona jest duża i... biała  :-| )

*

Offline dziadek7

• 745
« Odpowiedź #249 dnia: Grudzień 11, 2008, 11:17:57 »
hm................... nie rozumiem  :(
oryginalna ładowarka sieciowa ma we wtyczce całą elektronike to jak chcesz  wymienić wtyczkę z Ang. na PL ???
No chyba  ze angielska jest inna niż PL ? ..... to daj kawałek przewodu z wtyczka PL  :smile:
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #250 dnia: Grudzień 11, 2008, 12:08:04 »
@infidelity: kup przejsciowke eng>eu i po problemie, jesli nadal jestes w uk idz do sports direct i kup przejsciowke dunlopa za 2funty i bedzie dzialac a napewno nie jest watpliwej jakosci
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline infidelity

• 20
« Odpowiedź #251 dnia: Grudzień 11, 2008, 12:36:40 »
Ok, moja ładowarka składa się z takich elementów:

Na zdjęciu jest ładowarka US, ja mam końcówkę UK, a chciałabym PL  :) Jako że element który ma być kompatybilny z gniazdkiem jest wymienny, myślałam że tak jak w przypadku innych firm robiących tego typu ładowarki będzie możliwość dokupienia samej końcówki, czy czegoś w stylu podróżnego zestawu z końcówkami na różne kraje. Sama nie znalazłam nic takiego, więc pytam się czy ktoś coś na ten temat wie   :wink: Wiem że są zamienniki ładowarek, ale tu chodzi głównie o kwestie estetyczne  :P

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #252 dnia: Grudzień 11, 2008, 14:58:04 »
Szukaj takiej ładuje fona i dodatkową baterie za jednym zamachem ....mam takową  :ok:

Też mam takową ;] Nawet fajna jest. Jedyny problem, to taki, że ładowarka wydaje dziwne dźwięki ;] Podłączyłem oryginalną i jest cisza ;]
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline bossbusko

• 308
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note III
« Odpowiedź #253 dnia: Grudzień 14, 2008, 13:55:08 »
Alcatel OT Easy db, N3210, N3310, N3510i, N6610i, Mot T720i, Jakis Ery, SE p800, SE p900, SE p910i, MDA compact III, MDA compact IV, Samsung I780, MDA Compact V, HTC HD2, Samsung Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy Note III

*

Offline Jimzs

• 2
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #254 dnia: Styczeń 22, 2009, 01:43:30 »
A ja szukam skórzanego pokrowca, tylko ze szlufką do paska. W tym wątku jest pełno propozycji fajnych etui, tylko nikt poza cardax'em nie zaproponował nic tego typu. Pokrowiec cardax'a jest funkcjonalny, tylko ta estetyka... a raczej jej brak  :( (sorry cardax, to moja opinia, nie krytykuję twojego wyboru).
Widział ktoś coś prostego i solidnego ze szlufką?
MDA Compact IV
ROM: xcoom Diamond Full ROM ver. 7
Radio: 1.09.25.23

« Odpowiedź #255 dnia: Styczeń 22, 2009, 20:07:51 »
witam
szukam jakiegos taniego zestawu samochodowego. chodzi mi o ladowarke i jakis dobry uchwyt samochodowy. znalazlem takie cos tylko nie wiem czy to sie sprawdzi http://www.allegro.pl/item533535210_kit_car_htc_cu_s170_dla_diamond_tomek195.html  na ostatnim zdjeciu widzimy napis HR czyli wydaje mi sie ze to firma Herbert Richter a slyszalem ze to dobra firma. prosze o szybka odpowiedz bo wybieram sie na ferie i musze cos kupic.

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #256 dnia: Styczeń 22, 2009, 20:49:57 »
sprawdzi sie! taki sam dostalem z orange. Jednak poszukalbym czegos co ma miekkie koncowki zatrzaskow, ten uchwyt moze szybko porysowac obudowe diamonda

« Odpowiedź #257 dnia: Styczeń 22, 2009, 23:17:17 »
A kto ma i uzywa klasycznego krusella?
http://www.allegro.pl/item503121077_etui_krusell_htc_diamond_mda_compact_iv_klips.html
Jak sie spisuje?

Ja mam  taki juz trzeci miesiąc i jestem b.zadowolony,dokupiłem do niego uchwyt samochodowy i jest ok

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #258 dnia: Luty 17, 2009, 17:34:47 »
Czy ktos z was moze mi polecic jakis futerał na Diamonda z extended battery ? mam na mysli cos ala oryginalny ... etui zwykly prosty bez klipsow do paska ... Czy ten od Touch PRO bardzo luzny jest kiedy sie wlozy do niego Diamonda z ext batt ? Dzieki za opdoiwedz.

« Odpowiedź #259 dnia: Luty 17, 2009, 19:43:16 »
Czy ktos z was moze mi polecic jakis futerał na Diamonda z extended battery ? mam na mysli cos ala oryginalny ... etui zwykly prosty bez klipsow do paska ... Czy ten od Touch PRO bardzo luzny jest kiedy sie wlozy do niego Diamonda z ext batt ? Dzieki za opdoiwedz.

Ja mam powiększoną baterię do Diamencika i etui z Touch PRO - jestem raczej zadowolony. Etui przylega do obudowy, ale sam telefon może z niego łatwo wypaść :(

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #260 dnia: Luty 17, 2009, 19:46:37 »
Czyli raczej nie zabezpiecza on tak jak powinien ? :/ A moze jaies inne (sprawdzone przez was samych = posiadacie Diamonda+ext batt) propozycje?

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #261 dnia: Luty 18, 2009, 00:47:11 »
A ja mam pytanie w sprawie słuchawek do Diamonda.
Czy są jakieś na miniUSB które posiadają mikrofon ale słuchawki wolałbym mieć douszne takie jak w SonyEricson bo tamte mają o wiele lepszy dźwięk.
Generalnie preferuję słuchawki douszne ale chciałbym mieć kompleksowe rozwiązanie (słuchawki z mikrofonem) a nie kupować jakiejś przejściówki miniUSB na jacka i mieć same słuchawki bez mikrofonu bo jak już mam coś w uszach to przy rozmowie chcę już z tego korzystać jak z oryginalnego zestawu słuchawkowego.

Ewentualnie może być już taka przejściówka lub ta oryginalna z pilotem jak nic się nie znajdzie i wtedy dokupię sobie do niej już jakieś porządne słuchawki.
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2009, 01:23:19 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
« Odpowiedź #262 dnia: Luty 18, 2009, 01:03:07 »

Czy są jakieś na miniUSB które posiadają mikrofon ale słuchawki wolałbym mieć douszne

wszystkie są douszne. chyba Ci chodzi o dokanałowe?

nie. z tym typem, nota bene niezdrowych słuchawek, się nie spotkałem i raczej ich nie produkują.

jest zestaw z oryginalną przejściówką/pilotem, ale jakość dźwięku jest fatalna, a jak by tam podpiąć inne słuchawki to już to nie jest to o co Ci chodzi
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2009, 01:04:46 wysłana przez kotopies »

*

Offline infidelity

• 20
« Odpowiedź #263 dnia: Luty 18, 2009, 12:19:35 »
Słuchawki dokanałowe nie są 'niezdrowe'!

Zwróc uwagę na to jakich słuchawek używają muzycy- doskonale widać na zapisach z koncertów że są to najczęściej dokanałówki  :!: firm shure lub westone. Takie słuchawki w większym stopniu izolują od otoczenia niż douszne pchełki, co powoduje że słucha się na nich muzyki ciszej, a więc twoje uszy są bombardowane mniejszą ilością decybeli. Wszelkie argumenty o 'zatkanych kanałach słuchowych' też trzeba odrzucić, bo nikt nie ma słuchawek w uszach 24/7. W razie wątpliwości zapraszam na forum.mp3store.pl, tam jest dluuuugi wątek o domniemanej przez wiele osób 'szkodliwości' dokanałówek.

Wiadomo że nie ma sensu inwestowanie w słuchawki z górnej półki dla słuchania muzyki z diamonda ani innego tego typu tworu, ale w rozsądnej cenie (2 lata temu max 100zł, teraz pewnie mniej) można kupić porządne dokanałówki które będą miały mniejszy wpływ na twój słuch niż jakiekolwiek pchełki.
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2009, 12:21:57 wysłana przez infidelity »

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #264 dnia: Luty 18, 2009, 12:29:04 »
Jedynie taki adapter z mikrofonem i wyjściem na mini-jacka.
Innej metody nie ma, chyba, że będziesz używał słuchawek jako słuchawek, a do rozmowy używał telefonu.
Jest jeszcze 3 rozwiązanie: bluetooth, możesz kupić słuchawkę na BT, która posiada wyjście mini-jack.
Wtedy masz i słuchawki i pilota do odtwarzacza. Jedyny minus to taki, że trzeba ładować codziennie.

*

Offline kotopies

• 422
« Odpowiedź #265 dnia: Luty 18, 2009, 13:55:34 »
Słuchawki dokanałowe nie są 'niezdrowe'

powodują nadmierny przyrost woskowiny usznej (tzw miodek) oraz dużo bardziej przyczyniają się do utraty słuchu.

muzycy, cóż... w ich organizmach wystarczające spustoszenie powodują używki. im już mało może zaszkodzić :)

EOT

*

Offline alien4

• **
  • 103
  • Sprzęt:
    HTC sense
« Odpowiedź #266 dnia: Luty 18, 2009, 15:41:53 »
Ja proponuje o wiele tansze wyjscie, czyli jesli nie szkoda wam tych oryginalnych sluchawek, odlutowac te stare sluchawki w tej "kostce" i skolowac sobie wejscie do minijack takie jakie sa przy tych nieoryginalnych przejsciowkach, przylutowac dobrze i mamy sluchawki z przyciskiem odbierania i mikrofonem i wyjsciem pod jakie chcemy sluchawki z miniack 3.5 :D

U mnie to wygląda tak:

PS: Ja po napisaniu tego posta zrobilem tak ze swoimi sluchawkami doslownie 20min i juz a w razie czego przylutowac ster sluchawki i juz. Ja dla bezpieczenstwa zalalem tam takim klejem tak jak bylo oryginalnie. Jak cos moge napisac co gdzie podlaczyc.
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2009, 16:48:21 wysłana przez alien4 »
HTC Touch Diamond 2 | WM 6.5 | 23547.5.5.0 | Manilia 2.5.20121225 | Philips SCE4430/12 (2000mAh)

*

Offline senshiro87

• *
  • 60
  • Sprzęt: HTC T.D. & SE W880i
« Odpowiedź #267 dnia: Luty 27, 2009, 00:44:35 »
Poprosiłbym o subiektywne opinie na temat oryginalnego pokrowca od HTC:

Jak się sprawuje? Czy jest wystarczająco sztywny i dobrze chroni ekran? Czy jest bardzo dopasowany czy raczej luźniejszy?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
PROven ROM v. 1.03, Radio ROM 1.09.25.23
Nowy Diamond prosto ze sklepu za 840 zł?? :shock:  Tak :proud:

*

Offline kotopies

• 422
« Odpowiedź #268 dnia: Luty 27, 2009, 02:22:08 »
Poprosiłbym o subiektywne opinie na temat oryginalnego pokrowca od HTC (...)

nigdy tego nie lubiłem, więc wszystkie 2 opyliłem.

po prostu nie lubię formy tego, bo noszę golasa w kieszeni, ale!:

jest bardzo fajny, jak ktoś to lubi... tzn skóra, bardzo opięty i sztywny, tak jak prosiłeś. bardzo dobrze chroni ekran, oczywiście coś tam się może wcisnąć, ale już coś obmyślono w tej kwestii przecież...

ogólnie, jak chcesz mieć "ciasne coś do czego ma wejść diamond" to to jest super sprawa i lepszej nie ma.

*

Offline senshiro87

• *
  • 60
  • Sprzęt: HTC T.D. & SE W880i
« Odpowiedź #269 dnia: Luty 27, 2009, 02:27:23 »
Ok, dzięki za opinię :)
Więc zamawiam i może jutro dziś uda mi się odebrać  :P
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2009, 02:28:59 wysłana przez senshiro87 »
PROven ROM v. 1.03, Radio ROM 1.09.25.23
Nowy Diamond prosto ze sklepu za 840 zł?? :shock:  Tak :proud: