Diamond i akcesoria do niego (etui/pokrowiec, folia, stacja, itp)

• 375 Odpowiedzi
  • 62137 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
Odp: Diamond i akcesoria do niego (etui/pokrowiec, folia, stacja, itp)
« Odpowiedź #210 dnia: Październik 13, 2008, 09:54:09 »
Ja właśnie zakupiłem zwykły uchwyt do szyby. Kupiłem zwykły, a nie dedykowany, bo mam nie tylko Diamenta i przyda mi się również do innych moich urządzeń. A zakupiłem takie ustrojstwo http://allegro.pl/item448985495_jakosc_uchwyt_gsm_pda_blue_star_skora.html.

EDIT:
Nie czekając (topik idzie coraz bardziej w dół więc pewnie nie doczekam się odpowiedzi) zamówiłem w/w akcesoria, zobaczymy jak z jakością jak przyjdą. Sorki, za post pod postem :/

Mam nadzieję że nie będziesz miec problemów. Też chciałem coś od nich kupić ale naczytałem się o gsmhurtownia na forum :(.... daj znać jak poszła transakcja
Dziś akcesoria przyszły :) Czyli w miarę szybko :) Wszystko zapakowane w oryginalne blistry HTC :)

« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2008, 13:41:00 wysłana przez PopaY »
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #211 dnia: Październik 14, 2008, 22:22:28 »

Widzę, że kolega nie widział nigdy montażu zestawu BT :] Zestaw BT zasilany jest albo bezpośrednio z AKU albo podpinany jest do zasilania radia więc gniazdo zapalniczki pozostaje wolne. Mowa tu oczywiście o normalnych zestawach (takich porządnych), które korzystają z głośników samochodowych, a nie jakiegoś badziewnego wbudowanego. A aktywnego uchwytu nie musisz wcale mieć, bo łączyć siębędziesz z zestawem poprzez BT i cały czas możesz zasilać Diamenta ładowarką samochodową.

No cóż...faktycznie nie miałem do czynienia z takim zestawem. Pierwszy mit obalony - dzięki.

Czy jednak włączone BT plus działający GPS w Diamondzie zrównoważy ładowarka samochodowa?
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline prezeslodz

• 35
  • HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #212 dnia: Październik 14, 2008, 22:42:49 »
jeszcze naładuje :)

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
« Odpowiedź #213 dnia: Październik 15, 2008, 08:24:13 »
Tak jak pisze kolega wyżej   B) Oryginalna ładowarka samochodowa ma 2A, a tymczasem normalna ładowarka ma tylko 1A więc nie dość, że podtrzyma GPS, BT i co tam jeszcze będziesz chciał to jeszcze naładuje ci PDA :) Normalnie Diemanta naładujemy prądem 690mA (testowane).
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #214 dnia: Październik 15, 2008, 20:35:31 »
Gdzies kiedys widzialem taki uchwyt montowany do kratki nawiewu samochodowego. Ktos ma cos takiego albo widzial i wie czy to zdaje egzamin? Nie chce nic montowanego na szybe, bo denerwuje mnie takie wiszace cos... Na kratce nie bedzie to widoczne. Jesli mozecie to podajcie jakiegos linka z takim czyms. Pozdr

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #215 dnia: Październik 16, 2008, 04:52:52 »
Gdzies kiedys widzialem taki uchwyt montowany do kratki nawiewu samochodowego. Ktos ma cos takiego albo widzial i wie czy to zdaje egzamin? Nie chce nic montowanego na szybe, bo denerwuje mnie takie wiszace cos... Na kratce nie bedzie to widoczne. Jesli mozecie to podajcie jakiegos linka z takim czyms. Pozdr

http://www.allegro.pl/search.php?string=uchwyt+samochodowy&search_type=1&location_radio=1&selected_country=1&distance=1&category_radio=1&st=gtext&listing_sel=2&listing_interval=7&order=p
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

« Odpowiedź #216 dnia: Listopad 05, 2008, 21:04:47 »
Tej aukcji nie widziałem :/ Dziwi mnie różnica w cenie, bo to prawie 2x tyle  :O

A co Cie dziwi, że największy cwaniacki komis w Łodzi (i chyba w całej polsce) sprzedaje akcesoria z marżą 200%? Cóż, telefony u nich też są w kosmicznych cenach (touch dual za 2000zł!) a naiwnych, którzy myślą że kupują coś lepszego - nie brakuje.

PS. ładowarke do diamonda kupisz za 30zł jak dobrze poszukasz. oczywiście oryginał HTC (znaczy sie Phihong, bo to jest ich wykonawca).
ja łądowarke kupilem w zwyklym komisie GSM, zaplacilem 15 złoty, w sumie mialem szczescie bo koles ktory mi ja sprzedał tez uzywal Diamonda i po moich usilnych wymaganiach poweidzial ze nie bedzie z ta ładowarka problemu i faktycznie, ładuje szybko nawet troche szyciej niz ładowarka stacjonarna (orginalna) czyli ma cos ponad 1A prad ładowania, jestem zadowolony bo gps w aucie dziala , bateria sie ładuje i jest ok

co do pokrowców ochronnych to przetestowalem juz 2 roznych firm i z różnych zrodel

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=463256123 niby tanio ale za tanio sie płąci 2 razy, niestety badziewie :/
rozpadło sie praktycznie przy probie zamkniecia - ot taka podrobka :D wyglada niemal identycznie jak ta ponizej
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=445461869 ta była ok ale niestey niewytrzymala trudów dnia :D tez pekła :D

na koniec zamowilem ta ponizej
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=470198508 - przyszła dzisiaj i moge powiedziec ze jest ok, bo wyglada na gume ale w dotyku jest jakby aksamit :D i nie czuc ze to guma, najbardziej mi pasuje, no i cena przystepna :d teraz nic sie nie porysuje w pracy :D

oczywiscie mam tez "kabure" , etui  jak kolwiek to nazwac noszone na pasku ale zadko uzywam :D co do uchwytów do diamonda to ja mam najzwyklejszy , taki z rozsuwanymi ramionami ktore sa pokryte gabkami, zadnego zaciskania, wciskania sie platyku w plastyk, wszystko lekko delikantie :Dzadnych rys :D

« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2008, 21:10:57 wysłana przez michuhania »

*

Offline BartyL

• *
  • 79
« Odpowiedź #217 dnia: Listopad 06, 2008, 19:06:44 »
Witam!

Mam dostarczony razem z telefonem uchwyt HTC do DIamonda, tylko on nie ma gabek ochronnych. Bardzo delikatnie wsuwam telefon i wszystko ok,ale jednak wolalbym zabezpieczyc w razie czego. Czy mozna takie gabki dokupic osobno?

*

Offline kucharz

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #218 dnia: Listopad 07, 2008, 10:14:33 »
Mam dostarczony razem z telefonem uchwyt HTC do DIamonda, tylko on nie ma gabek ochronnych. Bardzo delikatnie wsuwam telefon i wszystko ok,ale jednak wolalbym zabezpieczyc w razie czego. Czy mozna takie gabki dokupic osobno?

sam się ostatnio nad tym zastanawiałem (mam taki sam zestaw), są dwa zestawy z głowicą (tak to się chyba nazywa - to co trzyma pocketa - taki kawałeczek plastiku do którego wkładamy urządzenie) - różnią się właśnie tą głowicą (a więc można je wymienić bez kupowania całego zestawu).

Pierwszy to ten co daje orange - czyli bez gąbeczek,

drugi który jest dość rzadko spotykany (a przynajmniej mam problemy z odnalezieniem ich) - ma właśnie gąbeczki (i widać że jest inaczej skonstruowany) - ma oznaczenie HTC CU-G100 (ale jak mówiłem, cały zestaw różni sie tylko tą głowicą).

szukaj na alledrogo pod słowami HR głowica, powinno coś się wyświetlić (znalazłem coś takiego Głowica HR uniwersalna MAŁA (szczękowa) (numer 474199604) - i wydaje mi się, że jest to dokładnie to, o co chodzi ).

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond

« Odpowiedź #220 dnia: Listopad 18, 2008, 22:07:38 »
ktory z tych uchwytow byscie polecili?
Witaj postaram Ci się jakoś pomóc
Używam tego pierwszego http://www.allegro.pl/item477819900_solidny_uchwyt_htc_diamond_mda_compact_iv_fvat.html
Podobny do tego z drugiej aukcji używałem z Etenem M700, strasznie skrzypiał, nie wiem może ten już został poprawiony.
Trzeciego  nie znam.
Jeżdżę po rożnych drogach od leśnych wyboi po autostrady.  Uchwyt bardzo stabilny, brak drgań i jakichkolwiek skrzypień.
Kupiłbym go drugi i raz i pewnie trzeci także :)
Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru

Wzorcu

*

Offline aprzemek

• 9
  • Sprzęt: MDA Compact IV, pieszczotliwie Diamencikiem zwany :)
« Odpowiedź #221 dnia: Listopad 21, 2008, 01:50:20 »
Ja mam pytanie o ładowarkę.
Mam nawigację lark, która jest normalnie ładowana przy połączeniu z USB. W komplecie do niej była ładowarka samochodowa z napięciem 6V (+/- 5%) i max 1,5A.
Pytanie jak to może działać, jeśli USB ma 5V?
No i pytanie zasadnicze czy podłączać tą ładowarkę do MDA? Nie chciałbym go spalić, w końcu to o 20% większe napięcie. Co myślicie?

*

Offline kourier

• **
  • 203
  • Abrakadabra!
  • Sprzęt: loox720, htc diamond, sga, sgt7, sgs2
« Odpowiedź #222 dnia: Listopad 21, 2008, 11:20:55 »
ładowarka samochodowa z napięciem 6V (+/- 5%) i max 1,5A.
Pytanie jak to może działać, jeśli USB ma 5V?
No i pytanie zasadnicze czy podłączać tą ładowarkę do MDA? Nie chciałbym go spalić, w końcu to o 20% większe napięcie. Co myślicie?

USB ma tak samo 5V jak instalacja samochodowa ma 12V ;) (ma ~13,8V). To są zdaje się wartości szczytowe - ja generalnie podłączyłbym MDA.
Metaverse.out.deliver("life");

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #223 dnia: Listopad 21, 2008, 12:10:57 »
USB ma dokładnie 5V, a instalacja samochodowa, jesli już to 14.2 +/- 10%.

Nie podłączaj ładowarki o napięciu wyjściowym 6V, bo moc wydzielana na mosfecie od ładowania będzie przekroczona i w końcu przegrzeje się. ma być 5V na wejściu, na tyle była liczona moc oddawana przez układ zasilania.

Wzrost napięcia o 1V spowoduje drastyczny wzrost temperatury.

*

Offline kourier

• **
  • 203
  • Abrakadabra!
  • Sprzęt: loox720, htc diamond, sga, sgt7, sgs2
« Odpowiedź #224 dnia: Listopad 21, 2008, 16:07:29 »
USB ma dokładnie 5V, a instalacja samochodowa, jesli już to 14.2 +/- 10%.

Nie podłączaj ładowarki o napięciu wyjściowym 6V, bo moc wydzielana na mosfecie od ładowania będzie przekroczona i w końcu przegrzeje się. ma być 5V na wejściu, na tyle była liczona moc oddawana przez układ zasilania.

Wzrost napięcia o 1V spowoduje drastyczny wzrost temperatury.

no może i racja, tak przynajmniej będzie bezpieczniej ;) pozostaje pytanie jak tamta nawigacja może być podłączona pod równe 5V (usb) skoro musi mieć 6V... będzie niedoładowywana?

ps. w samochodzie na działającym silniku jest 13.8-14.4V...
Metaverse.out.deliver("life");

*

Offline dziadek7

• 745
« Odpowiedź #225 dnia: Listopad 21, 2008, 16:24:56 »
Co do tych napięc do tzreba by rozróznić napięcie wejściowe i wyjściowe.
Ładowarka sam. ma wejscie ~~14v a wyjscie takie jakie dała fabryka ale ..................... zwykle chińskie ładowarki nie mają dobrego lub żadnego stabilizatora napiecia i efekt jest taki że pomiar napięcia BEZ obciążenia jest np. 12v a po podpięciu do urządzenia spada do 9v..... sprawdzałem wielokrotne.
Tak może być też z tą ladowarką co niby daje 6v ale po podłączeniu do telefonu może być 5v albo i mniej ................. bo oryginalne ładowarki do Diamonda dają max. 4.20v
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #226 dnia: Listopad 21, 2008, 17:38:36 »
Napięcie w samochodzie podałem i to jest wartość prawidłowa. Można rozróżnić przy działającym silniku i przy wyłączonym. Co obejmuje podana przez mnie wartość w sposób dość dokładny, z drobną zmianą, że w dół może być dowolnie nisko, bo można rozładowywać akumulator praktycznie do zera (co jest związane z jego niszczeniem ale to pomijam).

Typowa wartość, na którą są ustawiane regulatory alternatora to jest wartość 14.2V właśnie, jeśli posiadasz w isntalacji napięcie 13.8V  to proponuję wymianę złącz lub ich przeczyszczenie.

Co do ładowarki, tez jest  tak jak napisałem, a i dziadek7 też ma rację, tanie chińskie czasem mają brak stabilizacji na wyjściu i bazują na poborze prądu przez co spada napięcie po podłączeniu telefonu. Takich ładowarek nikomu nie polecam. SPoro telefonów już takich naprawiałem po chińskiej ładowarce. Co to działała kilka/kilkanascie razy, a potem nagle telefon przestał się ładować.

Ładowarki oryginalne mają zwykle stabilizowane napięcie wyjściowe, obecnie większość ma własnie owe 5V.

A oryginalna ładowarka do diamonda ma dokładnie 5V na wyjściu. Natomiast, rzeczywiście w funkcji obciążenia napięcie lekko przysiada ale nie do 4.2V. Przed chwilą zmierzyłem, obciążyłem ją prądem 600mA, czyli 2/3 nominalnego prądu ładowania i napięcie wynosi wtedy 4.8V. Więc nie jest źle przy 900mA powinno zawierać się w granicach: 4.5 - 4.6V. Co umożliwia bezproblemowe ładowanie akumulatora Li-Poly do napięcia 4.2V

:)

*

Offline jakub_27

• 39
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #227 dnia: Listopad 21, 2008, 20:55:37 »
Rozumiem, że bateria 1800 mAh może być ładowana standardową ładowarką samochodowa, tylko cykl ładowania będzie odpowiednio dłuższy?

*

Offline FlashT

• **
  • 110
« Odpowiedź #228 dnia: Listopad 22, 2008, 03:20:49 »
O, czego to sie czlowiek nie dowiaduje o swoim zestawie... nawet nie wiedzialem ze jest folia w pudelku :D Ale to jest folia na wyswietlacz... a czy sa folie na dolna czesc? Bo ta oryginalna (co byla przylepiona od razu) troche juz mi odlazi nie mowiac juz o tym ze trudno sie korzysta z joya, czy jakkolwiek to to kolko nazwac :/ Wy macie na tym cos na codzien?

*

Offline dziadek7

• 745
« Odpowiedź #229 dnia: Listopad 22, 2008, 04:10:05 »
Rozumiem, że bateria 1800 mAh może być ładowana standardową ładowarką samochodowa, tylko cykl ładowania będzie odpowiednio dłuższy?

Tak !
Ja ładuje nią 2000mAh  :ok:
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline dziadek7

• 745
« Odpowiedź #231 dnia: Listopad 28, 2008, 07:29:28 »
Co o tym sądzicie? Będzie ładować Diamonda czy tylko utrzyma go przy życiu?

http://cgi.ebay.pl/Extra-Akku-Batterie-Pack-fuer-MDA-VPA-XDA-Mini-Compact_W0QQitemZ390011746691QQcmdZViewItemQQptZNotebook_Komponenten?hash=item390011746691&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1399%7C66%3A4%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318

Zrobiłem sobie sam coś takiego już dawno temu jak mialem Mio p550 i działało mi OK
Teraz nie używam bo mam dwie bat. 900mAh i jedną 2000mAh
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline krzyga

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC HD, HD2, Samsung SGSII
« Odpowiedź #232 dnia: Listopad 28, 2008, 15:05:21 »
Zna ktoś jakiś polski sklep (normalny, internetowy, z allegro, cokolwiek, byle polski), w którym mógłbym kupić _zarówno_ pokrowiec poziomy (do paska) jak i zwykły futerał (obydwa HTC oryginalne) oraz najlepiej folie jeszcze... Nigdzie nie mogę takiego znaleźć, zawsze mają jedno, albo drugie, nigdy obydwa naraz... Najlepszy jest generalnie sklep internetowy samego HTC, ale skubańcy mają wszystko w Euro... a to mi się trochę nie uśmiecha...

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #233 dnia: Listopad 28, 2008, 15:14:16 »
Zna ktoś jakiś polski sklep (normalny, internetowy, z allegro, cokolwiek, byle polski), w którym mógłbym kupić _zarówno_ pokrowiec poziomy (do paska) jak i zwykły futerał (obydwa HTC oryginalne) oraz najlepiej folie jeszcze... Nigdzie nie mogę takiego znaleźć, zawsze mają jedno, albo drugie, nigdy obydwa naraz... Najlepszy jest generalnie sklep internetowy samego HTC, ale skubańcy mają wszystko w Euro... a to mi się trochę nie uśmiecha...

Masz u tego goscia jest wszystko:
http://www.allegro.pl/search.php?string=htc&us_id=3189399&country=1

Wczoraj kupilem u niego baterie 1340. Wyglada jak oryginal, wiec chyba jest ok.

*

Offline krzyga

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC HD, HD2, Samsung SGSII
« Odpowiedź #234 dnia: Listopad 28, 2008, 15:23:11 »

Masz u tego goscia jest wszystko:
http://www.allegro.pl/search.php?string=htc&us_id=3189399&country=1

Wczoraj kupilem u niego baterie 1340. Wyglada jak oryginal, wiec chyba jest ok.

Oł jeeeaaa i do tego z Warszawy, wielkie dzięki.

*

Offline Rome

• 267
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S  TRAK GPS-430 + AM 6.6 PL
« Odpowiedź #235 dnia: Listopad 28, 2008, 15:43:29 »
krzyga

jakbyś chciał kupić baterię 1340 mAh to zapraszam na naszą giełdę (wystawiłem tam baterię używaną tydzień czasu)
Pozdrawiam
Rome

*

Offline Skulek

• 25
  • Sprzęt: HTC Diamond ;)
« Odpowiedź #236 dnia: Listopad 28, 2008, 22:37:03 »
Ale to juz lekka przesada wystawiac fix'y do romów NIE SWOJEGO AUTORSTWA !!

*

Offline cardax

• 303
  • Made in Japan
    • Reklama
  • Sprzęt: Jornada 720,Jornada 728,Htc Hero,Ipaq 914c,Sony U3
« Odpowiedź #237 dnia: Grudzień 04, 2008, 21:41:18 »
Długo wsciekałem się i szukałem DOBREGO pokrowca pionowego do Diamonda ,który jest z większą baterią 1340

Nie nawidzę też klipsów bo wypadają za paska od spodni jak się np kuca

Cały czas szukałem czegoś co ma szlufkę na pasek pełną.

i dziś mikołaj zbój jeden mi pomógł :D

Tzn trafiłem do Saturna który sprzedaje w cenie 109pln taki pokrowiec rosyjskiej produkcji z mięciutkiej skóry

polecam do baterii 1340

Htc Hero.Star Track ,Diamond,HTC TOUCH,HP914c
jaq3,dell Axim,Casiopeia,Ethen Obecnie mój kochany Imate 9502
Es400 Blackberry 9900 Android dla androidów :)

« Odpowiedź #238 dnia: Grudzień 06, 2008, 01:45:34 »
Witam. Mam pytanie odnośnie Oryginalnej klapki dla diamonda.
konkretnie chce kupić tylną pokrywę na baterie 900 mAh: http://allegro.pl/item499939227_oryginal_klapka_baterii_htc_p3700_touch_diamond_fv.html

W opisie aukcji jest napisane, ze jest to  wersja bulk i nie do końca wiem co to oznacza.
Na zdjęciu pokrywa wydaje się być matowa, bez diamentowego kształtu, a bardzo by mi zależało na tym efekcie.

I jeszcze jedno pytanie, na zdjęciu, w miejscu aparatu brakuje srebrnej wstawki, czy będzie dołączona do obudowy?
It is Nice to Be Important, But It is More Important to Be Nice

*

Offline muuu

• 40
« Odpowiedź #239 dnia: Grudzień 06, 2008, 03:43:17 »
Zgodnie z obietnicą zdaję relację ;-)
Najpierw zalety:
- szybka przesyłka (w piątek przelałem kaskę, w poniedziałek już paczka u mnie)
- całkiem nieźle wykonany - miękka skórka
- dobrze pasuje - nie ma żadnych luzów - Diamond pewnie siedzi w etui
- nie pogrubia zbytnio PDA

Teraz wady:
- wykonany jest z samej skóry - bez żadnego podszycia, przez co dość ciężko się wkłada i wyciąga Diamonda. Ale może dzięki temu sam nie wypadnie ;-)
- tak, jak pisałem - wykonany jest z miękkiej skóry, także raczej nie będzie chronił przed uszkodzeniami mechanicznymi...
Kupiłem go, jako dodatkowe etui (jako podstawowe mam z firmy PDair z klipsem na pasek), także do takich celów powinno wystarczyć.

Zdjęcia:

Pozdrowionka.

I jak się sprawuje po dłuższym czasie użytkowania?? :)
Bo sam sobie chciałem sprawić cos takiego.
Wyciąga się łatwo telefon?
Wyciera się on jakoś?