Diamond i akcesoria do niego (etui/pokrowiec, folia, stacja, itp)

• 375 Odpowiedzi
  • 62058 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline stahura

• 5
Odp: Diamond i akcesoria do niego (etui/pokrowiec, folia, stacja, itp)
« Odpowiedź #180 dnia: Wrzesień 26, 2008, 16:36:00 »
longu właśnie o takie coś mi chodziło  :ok: Wstrzymam się a Ty jak dostaniesz swój to czym prędzej zdaj relację, szczególnie interesuje mnie jak bardzo etui pogrubia diamonda, zdjęcia mile widziane :smile: Na oko wygląda dobrze i cena atrakcyjna  :grin:

Swoją drogą to etui mogłoby mieć jedną ściankę usztywnioną (np. płytką plexi) dla lepszej ochrony wyświetlacza. Może sam sobie uszyję  :E
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2008, 19:26:47 wysłana przez stahura »

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #181 dnia: Wrzesień 29, 2008, 20:43:12 »
longu właśnie o takie coś mi chodziło  :ok: Wstrzymam się a Ty jak dostaniesz swój to czym prędzej zdaj relację, szczególnie interesuje mnie jak bardzo etui pogrubia diamonda, zdjęcia mile widziane :smile: Na oko wygląda dobrze i cena atrakcyjna  :grin:

Zgodnie z obietnicą zdaję relację ;-)
Najpierw zalety:
- szybka przesyłka (w piątek przelałem kaskę, w poniedziałek już paczka u mnie)
- całkiem nieźle wykonany - miękka skórka
- dobrze pasuje - nie ma żadnych luzów - Diamond pewnie siedzi w etui
- nie pogrubia zbytnio PDA

Teraz wady:
- wykonany jest z samej skóry - bez żadnego podszycia, przez co dość ciężko się wkłada i wyciąga Diamonda. Ale może dzięki temu sam nie wypadnie ;-)
- tak, jak pisałem - wykonany jest z miękkiej skóry, także raczej nie będzie chronił przed uszkodzeniami mechanicznymi...
Kupiłem go, jako dodatkowe etui (jako podstawowe mam z firmy PDair z klipsem na pasek), także do takich celów powinno wystarczyć.

Zdjęcia:

Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline stahura

• 5
« Odpowiedź #182 dnia: Październik 03, 2008, 16:10:38 »
No wydaje się idealne, tylko wzmocnień brak  :-| Szyją na miarę więc zamawiam.

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2008, 22:50:50 wysłana przez piozus »
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #184 dnia: Październik 07, 2008, 05:35:25 »
Mam oryginalnego do Diamonda ale go nie używam  :(
kiedyś miałem Mio p550 i kupiłem do niego taki rozsuwany z gąbką po bokach
uzywałem go też do mego samsunga i600 .........a teraz siedzi w nim Diamond .........plusem jest to że mając Diamonda w pokrowcu takim cienkim gumowanym nie mam problebu z włożeniem .... do oryginalnego by nie wszedł
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
« Odpowiedź #185 dnia: Październik 08, 2008, 09:25:13 »
Niech ktoś kumaty looknie na tą aukcję i napisze mi, bardzo proszę, czy ta ładowarka naładuje mi Diamenta w aucie z włączonym GPS-em? Jaki ona ma prąd? W żadnej aukcji tej ładowarki nic nie piszą o prądze ładowania :( Jeśli nie ma minimum 1A to będzie du*a :/
http://allegro.pl/item451377247_htc_cc_c100_lad_samochodowa_tytn_ii_diamond_f_vat.html
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2008, 09:29:57 wysłana przez PopaY »
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline xcoom

• 544
  • Linux registered user 480923
    • http://www.mydiamond.prv.pl - Soft dla HTC Touch Diamond
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII
« Odpowiedź #186 dnia: Październik 08, 2008, 09:31:31 »
Niech ktoś kumaty looknie na tą aukcję i napisze mi, bardzo proszę, czy ta ładowarka naładuje mi Diamenta w aucie z włączonym GPS-em? Jaki ona ma prąd? W żadnej aukcji tej ładowarki nic nie piszą o prądze ładowania :(
http://allegro.pl/item451377247_htc_cc_c100_lad_samochodowa_tytn_ii_diamond_f_vat.html
Będzie działać.
Ma 2A prąd ładowania
Tu masz trochę więcej informacji
https://ssl.allegro.pl/item449372340_2000ma_htc_spv_qtek_mda_w_100_oryginal_22_vat.html

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #187 dnia: Październik 08, 2008, 09:34:28 »
Tej aukcji nie widziałem :/ Dziwi mnie różnica w cenie, bo to prawie 2x tyle  :O

Chciałbym zakupić ładowarkę i kaburęod jednego gościa żeby za przesyłkę 2x nie płacić. Znalazłem coś takiego:

Ładowarka: http://allegro.pl/item455122263_2000ma_htc_spv_qtek_mda_w_100_oryginal_22_vat.html
Kabura: http://allegro.pl/item452587684_htc_diamond_p3700_kabura_w_100_oryginal_22_vat.html

Zależy mi by kabura była zamykana tak jak mam w Wizardzie czyli na magnez i ta niby taka jest, a co do ładowarki to w opisie aukcji nie ma nic o Diamencie - i tu pytanie: będzie dobra?
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2008, 09:40:03 wysłana przez PopaY »

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #188 dnia: Październik 08, 2008, 11:37:48 »
Nie czekając (topik idzie coraz bardziej w dół więc pewnie nie doczekam się odpowiedzi) zamówiłem w/w akcesoria, zobaczymy jak z jakością jak przyjdą. Sorki, za post pod postem :/

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
« Odpowiedź #189 dnia: Październik 08, 2008, 12:09:11 »
Tej aukcji nie widziałem :/ Dziwi mnie różnica w cenie, bo to prawie 2x tyle  :O

A co Cie dziwi, że największy cwaniacki komis w Łodzi (i chyba w całej polsce) sprzedaje akcesoria z marżą 200%? Cóż, telefony u nich też są w kosmicznych cenach (touch dual za 2000zł!) a naiwnych, którzy myślą że kupują coś lepszego - nie brakuje.

PS. ładowarke do diamonda kupisz za 30zł jak dobrze poszukasz. oczywiście oryginał HTC (znaczy sie Phihong, bo to jest ich wykonawca).

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #190 dnia: Październik 08, 2008, 12:15:36 »
Są takie z logiem HTC i takie z logiem Phihong, są aukcje na allegro. Nie wiem czy są różnice czy nie, ale wybrałem tą z logiem HTC.

*

Offline kotopies

• 422
  • Sprzęt: Xperia T
« Odpowiedź #191 dnia: Październik 08, 2008, 12:35:07 »
Są takie z logiem HTC i takie z logiem Phihong, są aukcje na allegro. Nie wiem czy są różnice czy nie, ale wybrałem tą z logiem HTC.

niczym się nie różnią  :P, prócz tego logo. zdejmiesz kapsel z logo i pod spodem to będzie dokładnie taka sama ładowarka.

to się nazywa "brandowanie" i wszyscy to znamy z tego, co nam robią operatorzy  :S

*

Offline kourier

• **
  • 203
  • Abrakadabra!
  • Sprzęt: loox720, htc diamond, sga, sgt7, sgs2
« Odpowiedź #192 dnia: Październik 08, 2008, 14:17:27 »
Nie wiem czy to już było (najwyżej się wytnie)

Zamiast kupować dodatkową ładowarkę samochodową specjalną do HTC/MDA, można kupić taką, która ma tylko wyjście USB i stosować kabelek z kompletu HTC/MDA. Plus jest taki, że można do tej jednej ładowarki podpiąć wszystko co jest na USB. Moja ma 850mAh i ładnie ładuje.
Metaverse.out.deliver("life");

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #193 dnia: Październik 08, 2008, 16:49:50 »
Mam taką i stosuję ją przy Wizardzie wraz z rozgałęźnikiem żeby do prądu jeszcze odbiornik GPS podłączyć :) Do Diamenta chcę już kupić normalną ładowarkę żeby nie jeździć z przewodem w aucie.

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #194 dnia: Październik 08, 2008, 19:37:44 »
Szukam polskiej przejsciowki do ladowarki do diamonda jak na zdjeciu. Na allegro nie ma. Na stronie producenta jest tylko jakis travel pack z kilkoma przejsciowkami ale nie zamierzam za to placic 35 euro. Nie wie ktos gdzie i czy wogole mozna zdobyc takie przejsciowki?

« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2008, 19:42:47 wysłana przez szkic »

*

Offline kourier

• **
  • 203
  • Abrakadabra!
  • Sprzęt: loox720, htc diamond, sga, sgt7, sgs2
« Odpowiedź #195 dnia: Październik 08, 2008, 20:12:28 »
Metaverse.out.deliver("life");

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #196 dnia: Październik 08, 2008, 21:01:11 »
oj, takie cos to ja wiem ze jest. Mi chodzi o taka nasadke na zasilacz, cos takiego co lezy po lewej, tylko ze na polske

*

Offline piozus

• **
  • 174
« Odpowiedź #197 dnia: Październik 08, 2008, 22:43:21 »
Nie czekając (topik idzie coraz bardziej w dół więc pewnie nie doczekam się odpowiedzi) zamówiłem w/w akcesoria, zobaczymy jak z jakością jak przyjdą. Sorki, za post pod postem :/

Mam nadzieję że nie będziesz miec problemów. Też chciałem coś od nich kupić ale naczytałem się o gsmhurtownia na forum :(.... daj znać jak poszła transakcja

Szukam polskiej przejsciowki do ladowarki do diamonda jak na zdjeciu. Na allegro nie ma. Na stronie producenta jest tylko jakis travel pack z kilkoma przejsciowkami ale nie zamierzam za to placic 35 euro. Nie wie ktos gdzie i czy wogole mozna zdobyc takie przejsciowki?

Wczoraj w Saturnie we Wrocławiu chyba coś takiego widziałem. Jak masz jak to sprawdź
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2008, 22:47:49 wysłana przez piozus »
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline loriath

• **
  • 103
  • Sprzęt: Eten X650, Asus A636N, HTC Touch Diamond, HTC TP2 Rhodium
« Odpowiedź #198 dnia: Październik 08, 2008, 22:45:01 »
A ja dokupiłem sobie uchwyt aktywny ADAPT-MOBILE z zestawem głośnomówiącym (http://www.allegro.pl/item442015938_adapt_mobile_aktywny_uchwyt_wraz_z_hf_diamond.html) i jestem bardzo zadowolony. Mocowanie na przyssawkę, mikrofon w uchwycie na telefon, głośnik zintegrowany z wtyczką do zapalniczki. Na tejże wtyczce regulacja głośności, gniazdko USB (chyba na wypadek, gdyby się chciało podłączyć coś na USB dodatkowo...taki bonus), przycisk odbierania/rozłączenia rozmowy oraz gniazdko do zestawu słuchawkowego. Jak na mobilny zestaw myślę, że całkiem solidny, a jakość dźwięku z głośnika całkiem akceptowalna - wreszcie można sobie z Diamencika zrobić odtwarzacz mp3 i radio do samochodu (jakoś car audio to to nie jest, ale w drodze z domu do pracy wystarczy :) ) :)

Zastanawiam się natomiast jakby taki uchwyt się zachował gdyby użyć tej poszerzonej baterii 1340mAh - może dałoby radę...ale pewności nie mam.

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #199 dnia: Październik 08, 2008, 23:10:00 »
Wczoraj w Saturnie we Wrocławiu chyba coś takiego widziałem. Jak masz jak to sprawdź

heh, do wroclawia mam 600km :)
Moze ktos na necie widzial?

*

Offline xamos

• *
  • 53
  • Sprzęt: MDA IV, HTC HD2
« Odpowiedź #200 dnia: Październik 08, 2008, 23:15:18 »

*

Offline piozus

• **
  • 174
« Odpowiedź #201 dnia: Październik 08, 2008, 23:20:54 »

A z innej beczki. Szukam cały czas aktywnego uchwytu. Skoro nikt się nie wypowiedział o tych które ostatnio wkleiłem (na przyssawce do gniazda zapalniczki), to może ktoś wie czy da się kupić montowane na stałe zestawy głośnomówiące pod mda c IV? Strasznie mi to potrzebne bo dużo jeżdzę...

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #202 dnia: Październik 08, 2008, 23:21:15 »
Widze ze wy dalej nie rozumiecie o co koledze chodzi ;) Jemu chodzi o identyczna nakladke jak lezy po lewej na zdjeciu tyle ze na polskie gniazdko ! on nie chce przejsciowek tylko oryginalna wtyczke od Diamonda ... dobrze mowie ?
Jesli tak to bardzo mi przykro 35 euro nieuniknione :/ Bo tylko tam bedziesz mial takie nasadki...

*

Offline woof

• 761
  • Sprzęt: różnie
« Odpowiedź #203 dnia: Październik 08, 2008, 23:23:19 »

A z innej beczki. Szukam cały czas aktywnego uchwytu. Skoro nikt się nie wypowiedział o tych które ostatnio wkleiłem (na przyssawce do gniazda zapalniczki), to może ktoś wie czy da się kupić montowane na stałe zestawy głośnomówiące pod mda c IV? Strasznie mi to potrzebne bo dużo jeżdzę...

kup zestaw samochodwy BT i bedziesz mial do kazdego telefonu.

dobry zestaw 500zł + 100 zł montaż ale masz komfort

*

Offline piozus

• **
  • 174
« Odpowiedź #204 dnia: Październik 09, 2008, 00:09:26 »

Niby prawda, ale to rozwiązanie oznacza oddzielne zasilanie dla BT i oddzielne dla diamonda. Czyli i tak musze mieć aktywny uchwyt (korzystam również z GPS-a).
W każdym razie zależy mi żeby się nie bawić z kablami, ładowaniem (bo inaczej wystarczyłaby słuchawak bt).

...a CB to już w ogóle nie pociągnie  przez zakłócenia :S

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #205 dnia: Październik 09, 2008, 07:40:45 »
Widze ze wy dalej nie rozumiecie o co koledze chodzi ;) Jemu chodzi o identyczna nakladke jak lezy po lewej na zdjeciu tyle ze na polskie gniazdko ! on nie chce przejsciowek tylko oryginalna wtyczke od Diamonda ... dobrze mowie ?
Jesli tak to bardzo mi przykro 35 euro nieuniknione :/ Bo tylko tam bedziesz mial takie nasadki...

no dokladnie o to mi chodzilo. Szkoda, ze nie mozna oddzielnie kupic, ale dzieki za odp

*

Offline mariuszgsm

• 463
  • Sprzęt: x7500
« Odpowiedź #206 dnia: Październik 09, 2008, 08:24:43 »
kolego szkic zerknij na to
http://www.allegro.pl/item455411291_adapter_podrozny_uniwersalny_uk_usa_europa.html

mam taka po prostu bajer ! ;p

Kilka dni temu kupiłem taki adapter w sklepie Euro RTV AGD za 9,99 ;)

*

Offline wojtek2005

• *
  • 58
  • Sprzęt: Compact II (Charmer), MDA CIV, HTC HD2 (Leo)
« Odpowiedź #207 dnia: Październik 10, 2008, 00:29:57 »
no dokladnie o to mi chodzilo. Szkoda, ze nie mozna oddzielnie kupic, ale dzieki za odp
Nie wiem, czy to dobry trop, ale wydaje mi się, że Motorola do swoich telefonów daje ładowarki z takimi przejściówkami właśnie - może gdzieś można kupić taką ładowarkę (zresztą ładowarki do Motoroli mają końcówkę mini USB)?

*

Offline szkic

• 1013
« Odpowiedź #208 dnia: Październik 10, 2008, 07:07:58 »
ale one maja chyba 5 pinowe wejscia a htc ma 6 pinowe

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #209 dnia: Październik 10, 2008, 08:31:17 »
A ja dokupiłem sobie uchwyt aktywny ADAPT-MOBILE z zestawem głośnomówiącym (http://www.allegro.pl/item442015938_adapt_mobile_aktywny_uchwyt_wraz_z_hf_diamond.html) i jestem bardzo zadowolony. Mocowanie na przyssawkę, mikrofon w uchwycie na telefon, głośnik zintegrowany z wtyczką do zapalniczki. Na tejże wtyczce regulacja głośności, gniazdko USB (chyba na wypadek, gdyby się chciało podłączyć coś na USB dodatkowo...taki bonus), przycisk odbierania/rozłączenia rozmowy oraz gniazdko do zestawu słuchawkowego. Jak na mobilny zestaw myślę, że całkiem solidny, a jakość dźwięku z głośnika całkiem akceptowalna - wreszcie można sobie z Diamencika zrobić odtwarzacz mp3 i radio do samochodu (jakoś car audio to to nie jest, ale w drodze z domu do pracy wystarczy :) ) :)

Zastanawiam się natomiast jakby taki uchwyt się zachował gdyby użyć tej poszerzonej baterii 1340mAh - może dałoby radę...ale pewności nie mam.
A wystarczyło podłączyć Diamenta do radia poprzez AUX lub USB to byś miał i fajne CA i fajny zestaw głośnomówiący :]

Niby prawda, ale to rozwiązanie oznacza oddzielne zasilanie dla BT i oddzielne dla diamonda. Czyli i tak musze mieć aktywny uchwyt (korzystam również z GPS-a).
W każdym razie zależy mi żeby się nie bawić z kablami, ładowaniem (bo inaczej wystarczyłaby słuchawak bt).

...a CB to już w ogóle nie pociągnie  przez zakłócenia :S
Widzę, że kolega nie widział nigdy montażu zestawu BT :] Zestaw BT zasilany jest albo bezpośrednio z AKU albo podpinany jest do zasilania radia więc gniazdo zapalniczki pozostaje wolne. Mowa tu oczywiście o normalnych zestawach (takich porządnych), które korzystają z głośników samochodowych, a nie jakiegoś badziewnego wbudowanego. A aktywnego uchwytu nie musisz wcale mieć, bo łączyć siębędziesz z zestawem poprzez BT i cały czas możesz zasilać Diamenta ładowarką samochodową.
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2008, 08:36:23 wysłana przez PopaY »