Diamond i akcesoria do niego (etui/pokrowiec, folia, stacja, itp)

• 375 Odpowiedzi
  • 62044 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline experience2007

• **
  • 135
Odp: Diamond i akcesoria do niego (etui/pokrowiec, folia, stacja, itp)
« Odpowiedź #90 dnia: Sierpień 07, 2008, 10:28:03 »
Witajcie
A ja poszukuje przejsiowki pradawej.
Juz mowie o co chodzi. mam oryg. ladowarke sieciowa do Diamonda.
Ma ona wyjscie USB a z drugiej striony wpina sie adapter do pradu - ja mam wersje z HK wiec ten adapter mam angielski.
Poszukuje Europejskiego - wie ktos czy to mozna kupic?

Pozdr.
Adam

PS tutaj sa rte rozne koncowki na screenie.
Ja szukam Euro.

http://www.htcaccessorystore.com/uk/p_htc_item.aspx?i=168568
---------------------------------------------------
HW:        HTC Touch HD
SW:        HTC ROM Tester:P
Obecnie: 6.5

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #91 dnia: Sierpień 07, 2008, 10:39:22 »
Ja zamówiłem w Brando komplet - folię UltraClear, stację dokującą z miejscem na drugą baterię, futerał skórzany FLip Top i adapter 3w1 ExtUSB - za wszystko zapłaciłem 80 USD czyle tyle co za jedną oryginalną stację dokującą HTC.

Jeżeli nie interesuje cię design to zamów stację w Brando.
Generalnie oryginalna mi się bardziej podoba (chyba jednak stawiam na design) ale... może nie warto przepłacać. Mógłbyś załączyć na forum lub przesłać mi na maile kilka fotek tej stacji dokującej? Najlepiej z Diamondem podłączonym. Zastanowię się wtedy nad zakupem, bo w cenie oryginalnej miałbym prawie 3 stacje Brando.

Z góry dziękuję.

*

Offline tomwol

• 49
  • Sprzęt: C IV
« Odpowiedź #92 dnia: Sierpień 07, 2008, 11:10:26 »
Mam wrażenie, że ten pokrowiec z 1 linka jest jakby za delikatny... Pod względem ochrony podobny do tej szmatki co Era daje... w przypadku upadku nie chciałbym zbierać mojego MDA chronionego tym pokrowcem. Taki sztywny jednak zdecydowanie bardziej go chroni, ale to tylko IMO  :)

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #93 dnia: Sierpień 07, 2008, 11:29:46 »
Ja zamówiłem w Brando komplet - folię UltraClear, stację dokującą z miejscem na drugą baterię, futerał skórzany FLip Top i adapter 3w1 ExtUSB - za wszystko zapłaciłem 80 USD czyle tyle co za jedną oryginalną stację dokującą HTC.

Generalnie oryginalna mi się bardziej podoba (chyba jednak stawiam na design) ale... może nie warto przepłacać. Mógłbyś załączyć na forum lub przesłać mi na maile kilka fotek tej stacji dokującej? Najlepiej z Diamondem podłączonym. Zastanowię się wtedy nad zakupem, bo w cenie oryginalnej miałbym prawie 3 stacje Brando.

Z góry dziękuję.

Jak tylko dojdzie do mnie - czyli w następnym tygodniu.

« Odpowiedź #94 dnia: Sierpień 07, 2008, 12:39:26 »

----------------------
a tam zmiesci bateria rozszerzona?

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #95 dnia: Sierpień 07, 2008, 13:24:06 »

----------------------
a tam zmiesci bateria rozszerzona?

Chłopaki z Brando stwierdzili że tak ale poczekaj aż dostanę stację w swoje ręce to potwierdzę na 100%

*

Offline tomwol

• 49
  • Sprzęt: C IV
« Odpowiedź #96 dnia: Sierpień 08, 2008, 00:10:47 »
OK, Panie i Panowie... a tak w realu prezentuje się futerał ($28) z PDAir... moim zdaniem jest naprawdę wart tej ceny. Zalety -> Idealne równe szycie, miękka skórka (no chyba skórka, specjalistą nie jestem), bardzo mocny zatrzask magnetyczny i stosunkowo mocny klips do paska - nie powinien się wyślizgnąć. Na środku pokrowca wzdłuż jego dłuższej krawędzi szerokie wycięcie do... palca - aby wysunąć go jeszcze łatwiej jedną ręką z pokrowca gdy jest przy pasku.
Wady->? Jedna - gumka boczna idealnie zasłania gniazdo USB. Ładowanie w pokrowcu więc odpada a szkoda, bo został mi taki nawyk z MDA Compact I, że zabawka była zawsze w pokrowcu nawet podczas ładowania co wielokrotnie uratowało jej życie gdy ktoś lyb coś pociągnął niechcący za kabel podczas ładowania.
Ogólnie 5-

Tą samą przesyłką zamówiłem przejściówkę miniUSB ($17) -> 3 (ładowarka, słuchawki i mini jack 3,5mm). Nie sprawdzałem tylko oryginalnych słuchawek + wyjście stereo jack bo gdzieś już posiałem słuchawki. Powiem natomiast jedno - po podłączeniu do zwykłych komputerowych głośników Creativ'a jakość dźwięku naprawdę bomba. Niczym to nie odbiega od karty muzycznej komputera (pod warunkiem, że nie mamy ustawione na max vol. zarówno w WMP oraz w ustawieniach telefonu). Ładowanie + granie działa bez zarzutów. Szkoda tylko, że zaraz po wpięciu zabawki nawet jeśli nie podłączymy słuchawek ani jacka 3,5 MDA wykrywa, że słuchawki są już podłączone. Ogólnie 4+

No i teraz kilka obiecanych fotek:

Data zamówienia: 29.07.08
Data dostarczenia: 07.08.08

Czyli w zasadzie 9 dni czas realizacji z dostawą - jak na HongKong nie jest źle. Koszty wysyłki oczywiście $0 :)

« Odpowiedź #97 dnia: Sierpień 11, 2008, 21:35:54 »
http://www.carrymobile.com/scripts/main/viewitem.php?itemid=O2DIMOLCKT1BK&pdaid=DIMO
t e Etui mi bardzo bardzo podoba napewno kupie ale nie teraz

« Odpowiedź #98 dnia: Sierpień 12, 2008, 09:46:02 »
oczywiscie zagranica mozna go miec razem z wysylka i dodatkowa ladowarka samo... za 27zł

jakieś adresy?? chętnie bym nie przepłacił... ;)
Napisane: Sierpień 12, 2008, 08:58:54
No to mam zagwózdkę..... bo koleś za 3 tyg przyjeżdza z USA

http://cgi.ebay.com/Diamond-D6-Dual-SIM-Touch-Mobile-Phone-Size-HTC-P3700-A_W0QQitemZ290246834623QQcmdZViewItem?_trksid=p3286.m20.l1116

400$ to nie jest 1600PLN jak by nie patrzeć. Sprzedawca jest POwer seller-em więc raczej wiarygodny, tylko sam diamond jakiś inny. 1 rzecz to dual SIM, ponoć obydwa działają w tym samym czasie no i 1GB pamięci..., ale wymiennej. Ciekawe bo te na nasz rynek mają 4gb, ale niewymiennej.

Co o tym myślicie.

PS. Jak wygląda sprawa z lokalizacją takiego phona?? Wystarczy wgrać polski ROM i będzie gicio czy raczej nie pójdzie tak łatwo.
PS2. Jak z awaryjnością HTC bo w takim wypadku stracę oczywiście możliwość naprawy gwarancyjnej.

dzięki serdeczne za każdą podpowiedź i pozdrawiam

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #99 dnia: Sierpień 12, 2008, 09:52:53 »
oczywiscie zagranica mozna go miec razem z wysylka i dodatkowa ladowarka samo... za 27zł

jakieś adresy?? chętnie bym nie przepłacił... ;)
Napisane: Sierpień 12, 2008, 08:58:54
No to mam zagwózdkę..... bo koleś za 3 tyg przyjeżdza z USA

http://cgi.ebay.com/Diamond-D6-Dual-SIM-Touch-Mobile-Phone-Size-HTC-P3700-A_W0QQitemZ290246834623QQcmdZViewItem?_trksid=p3286.m20.l1116

400$ to nie jest 1600PLN jak by nie patrzeć. Sprzedawca jest POwer seller-em więc raczej wiarygodny, tylko sam diamond jakiś inny. 1 rzecz to dual SIM, ponoć obydwa działają w tym samym czasie no i 1GB pamięci..., ale wymiennej. Ciekawe bo te na nasz rynek mają 4gb, ale niewymiennej.

Co o tym myślicie.

PS. Jak wygląda sprawa z lokalizacją takiego phona?? Wystarczy wgrać polski ROM i będzie gicio czy raczej nie pójdzie tak łatwo.
PS2. Jak z awaryjnością HTC bo w takim wypadku stracę oczywiście możliwość naprawy gwarancyjnej.

dzięki serdeczne za każdą podpowiedź i pozdrawiam

Chinska podroba diamonda.
Wogole olej temat.

Adam

« Odpowiedź #100 dnia: Sierpień 12, 2008, 14:53:09 »
Ja mam pytanko odnoscie oryginalnego pokrowca z HTC.Jest fajny skorzany ale czy naprawde istnieje ryzyko szybkiego wytarcia rogow?To by mi sie nie podobalo :/.

« Odpowiedź #101 dnia: Sierpień 12, 2008, 16:22:52 »

Wogole olej temat.

Adam

no nieźle, nieźle. aż się nie chce wierzyć.To teraz kupując co kolwiek trzeba się mieć na baczności... Wiedziałem, że mnóstwo podrób walą, ale że elektronikę się nauczyli robić.... hmmmm

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #102 dnia: Sierpień 12, 2008, 22:56:12 »

Wogole olej temat.

Adam

no nieźle, nieźle. aż się nie chce wierzyć.To teraz kupując co kolwiek trzeba się mieć na baczności... Wiedziałem, że mnóstwo podrób walą, ale że elektronikę się nauczyli robić.... hmmmm
Hej
polataj po serwisach typu alibaba ebayach itd. chinole jada wszystko ipody iphony laptopy doslownie wszystko co jest elektronika uzytkowa.
Jak ostatnio znajomy mi pokazal "kamere full hd" podroby z HK to zdebialem . z zew. jak piekna sonka a w srodku kamera typu benq.
dopoki  nie zgrasz na pc z karty danych nie zorientujesz sie ze to lipa. Bo przy podgladzie kamera zrobi obraz zamazany i napisze ze nie bedzie odtwarzac bo slaba bateria itd.
no mowie wam cuda na kiju.
takze uwazajcie bo mozna chciec zaoszczedzic 300 a pozniej zalowac.

Pozdr.
Adam

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #103 dnia: Sierpień 13, 2008, 08:43:31 »
Ja sprawuje sie ten uchwyt brando z zestawem glosnomiacym. AM tez przez niego dziala czy tylko rozmowy?

*

Offline DS.

• **
  • 227
  • Sprzęt: Diamond + Rikaline6033[SPARE PART]
« Odpowiedź #104 dnia: Sierpień 13, 2008, 09:39:57 »
Trochę im ten Diamond nie wyszedł - już na pierwszy rzut oka widać że nie ma rozdzielczości 480x640 VGA, reszta systemu też wygląda czerstwo. Jak ktoś nigdy nie widział zdjęć Diamonda i nie zna parametrów to faktycznie może się naciąć  :-?

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #105 dnia: Sierpień 13, 2008, 10:00:51 »
A kamera ma 0,3 Mpix a na obudowie 3,2 Mpix, rozdzielczosc 320*240 i zapewne niema WM, ze;eta dualsim i karta microsd, ale tylko do 4 GB, wiec w sumie ... to samo...

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #106 dnia: Sierpień 13, 2008, 10:43:13 »
Zgodnie z obietnicą opisuję akcesoria z Brando:

Zamówiłem: 01-08-2008
Dostałem: 12-08-2008
Koszt dostawy: 3 USD

W międzyczasie mogłem obserwować postęp wysyłki na stronie sklepu - akcesoria dotarły bardzo porządnie zapakowane, futerał w odrębnym pudełku, stacja dokująca w osobnym.

1. Stacja dokująca z miejscem na dodatkową baterię

Wygląda naprawdę porządnie, wg mnie nie będzie problemów z ładowaniem dodatkowej rozszerzonej baterii (o ile nie zmieniły się wymiary szerokość x długość)

Widać, że stacja była projektowana pod HTC Diamond - MDA Compact IV ze swoją płaską tylną klapką wchodzi ale zostaje pewien luz pomiędzy telefonem i tylną scianką. Ładowanie i synchronizacja przebiega bez problemu, aczkolwiek słyszałem głosy, że są problemy z synchronizacją u innych użytkowników - u mnie działa bez problemu.

2. Futerał typu Flip - 28 USD

Futerał wykonany z czarnej skóry - jakość wykonania bez zarzutu, jedyne do czego mogę się przyczepić to brak wycięcia na kamerkę.

3. 3in1 ExtUSB adapter słuchawkowy - 15 USD

Mogę wreszcie podłączyć prawdziwe słuchawki... ładowanie również przebiega bez problemu, wielkość adaptera porównywalna do oryginalnego zestawu HF Diamonda.
Co jest fajne to fakt, że ten adapter robi również za zestaw HF  :ok:

Minus - po podłączeniu samego adaptera Diamond wykrywa od razu zestaw słuchawkowy.

4. Folia UltraClear - 10 USD

Tutaj nic nie napiszę, bo jeszcze korzystam z folii z zestawu.

Podsumowanie - za 80 USD (~ 160 PLN) mam komplet akcesoriów porządnie wykonanych i estetycznych.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2008, 10:45:21 wysłana przez qsqa »

« Odpowiedź #107 dnia: Sierpień 13, 2008, 11:18:42 »
qsqa a powiedz mi czy masz dodatkowa baterie czy jeszcze nie bo jestem ciekaw czy stacja dokujaca "pociagnie" ladowanie diamonda + bateria z portu USB czy trzeba kupic dodatkowa ladowarke o ile istnieje mozliwosc podlaczenia takowej do stacji dokujacej

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #108 dnia: Sierpień 13, 2008, 11:21:52 »
qsqa a powiedz mi czy masz dodatkowa baterie czy jeszcze nie bo jestem ciekaw czy stacja dokujaca "pociagnie" ladowanie diamonda + bateria z portu USB czy trzeba kupic dodatkowa ladowarke o ile istnieje mozliwosc podlaczenia takowej do stacji dokujacej

W zestawie masz również dodatkową ładowarkę 5V, więc nic nie musisz dokupywać - komplet to komplet.

*

Offline DS.

• **
  • 227
« Odpowiedź #109 dnia: Sierpień 13, 2008, 12:40:26 »
kosztowo wychodzi ciekawie, jednak Diamond ma ładną czarną obudowe i musi mieć podobny osprzęt  :O~ - oryginalne HTC jest droższe o ok 40-50% i ten koszt transportu z expansys ponad 20EUR  :mad:

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #110 dnia: Sierpień 13, 2008, 13:13:38 »
kosztowo wychodzi ciekawie, jednak Diamond ma ładną czarną obudowe i musi mieć podobny osprzęt  :O~ - oryginalne HTC jest droższe o ok 40-50% i ten koszt transportu z expansys ponad 20EUR  :mad:

No ale ja mam MDA Compact więc design nie robił mi różnicy  :)

*

Offline DS.

• **
  • 227
« Odpowiedź #111 dnia: Sierpień 13, 2008, 13:22:13 »
nie chciałem pisać że do MDA C IV pasuje, bo jeszcze by się ktoś obraził  :E
chyba sobie zamówie ze dwie folie Brando clear i matową wyjdzie o wiele taniej niż na allegro. Tylko szkoda że Brando poszła na łatwiznę i nie wycięła otworu na obiektyw a zjechała róg tylko  :S

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #112 dnia: Sierpień 13, 2008, 15:21:44 »

Ja zamówiłem własnie z eXpansys.pl,w sumie wyniosło mnie to €56,10 EUR (w sumie zapłaciłem ~185 PLN - kurs ~3.34 za 1EUR wg. mBanku, w którym mam kartę).
Wykorzystałem voucher promocyjny.
Tak to wyglądało:
Artykul / Dostepnosc          Ilosc   Cena  Kwota Laczna
  ------ ---------------------------------------- ---  ------- --------
  171007 Touch Diamond Desktop Cradle CR G300       1    37.62    37.62
           In Stock
  132736 ?10.61 voucher (Net of tax)                1   -10.61   -10.61
           In Stock
  ------ ---------------------------------------- ---  ------- --------
                                                                  27.01
                                                 Shipping Info    19.90
                                                   Tax (19.6%)     9.19
                                                               --------
                                                         Total    56.10
                                                               --------

Cena jest podana w Euros.

Vouchery jak pisałem już w tym wątku są za friko.. przynajmniej do któregoś tam sierpnia mają być. Ja się jeszcze załapałem i zaoszczędziłem parę ojro :-)
Zastanawiałem się nad stacją nieoryginalną jednak... jak ktoś napisał wyżej.. do Diamonda.. nie pasuje :-) Oryginalna świeci się jak Diamond i jest po prostu piękna :-)

Jak sobie kupię zestaw głośniczków 2+1 to podłączę je pod stację i mam nadzieję, że będzie to fajnie grało. Słucham też na Diamondzie radia internetowego (www.polskastacja.pl),
po podłączeniu zestawu głośników będzie radio internetowe w całym domu :-)

A tak wygląda moja stacja dokujące CR G300:

Z innej beczki jeszcze - dostępna jest bateria do Diamonda o pojemności 1000mAh - ~10% więcej od oryginału:
http://www.seidioonline.com/ProductDetails.asp?ProductCode=BASI10HDIAM
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2008, 15:41:48 wysłana przez Piti81 »

*

Offline DS.

• **
  • 227
« Odpowiedź #113 dnia: Sierpień 13, 2008, 19:04:56 »
nie wkurzaj mnie z tymi zdjęciami kołyski  :O~
gdzie są  te darmowe vouchery w tym wątku nie mogę znaleźć a jutro zamawiam   :mrgreen:

« Odpowiedź #114 dnia: Sierpień 13, 2008, 21:03:32 »

Ja zamówiłem własnie z eXpansys.pl,w sumie wyniosło mnie to €56,10 EUR (w sumie zapłaciłem ~185 PLN - kurs ~3.34 za 1EUR wg. mBanku, w którym mam kartę).
Tak to wyglądało:

Szkoda ze niema ladowarki na baterie, chociarz zeby byla by na dole

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #115 dnia: Sierpień 13, 2008, 21:58:45 »

Tak to wyglądało:

Szkoda ze niema ladowarki na baterie, chociarz zeby byla by na dole

No niestety nie ma. Mogłaby być właśnie gdzieś pod spodem w jakiejś wysuwanej szufladce i nie psułaby wyglądu... W zestawie mam jakieś 2 wkładki to stacji.
Jedna jest do Pro zapewne, a druga.. do Diamonda z większą baterią i większym cielskiem? Nie mam pojęcia i nawet nie chce mi się dochodzić co jest do czego.
Do Diamonda wszystko pasuje zaraz po wyjęciu z pudełka więc reszta niech sobie leży w kartoniku :0)

« Odpowiedź #116 dnia: Sierpień 13, 2008, 22:10:25 »
http://i.expansys.com/i/b/b171007.jpg

a tam po srodku to to nie jest miejsce na baterie? czy tylko nalepka

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #117 dnia: Sierpień 13, 2008, 22:13:24 »
http://i.expansys.com/i/b/b171007.jpg

a tam po srodku to to nie jest miejsce na baterie? czy tylko nalepka
Tylko tabliczka znamionowa - bo tak  chyba sie to nazywa xD Nic sie nie wciska, nic nie wysuwa... mozna to jedynie... zdrapac :-)

*

Offline gszech

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #118 dnia: Sierpień 14, 2008, 12:41:15 »
Postanowilem zaszalec ostatnio i poszedlem na zakupy do Pound Land-u i kupilem sobie cos takiego :)

Male, poreczne, kabelek sam sie zwija, i pasuje mi do kilku telefonow (w tym Diamonda) i 2 zestawów BT - no i 4zl na to wydalem:)

Na poczatku myslalem ze to bedzie jakies badziewie i przetestowalem najpierw na zestawie BT, jak zadzialalo to dopiero podlaczylem to do Diamonda.

Jak narazie sie sprawdza, trzymam wszystko razem w laptopie (2 koncowki tylko) i ladowarek nie musze juz wozic. :)

Mozna tez dokupic do tego zestawu ladowarke do auta z wyjsciem na USB, fajnie by wygladalo bo kabelek jest cienki i sam dostosowuje swoja dlugosc (zwija sie)

a synchronizacje robie przez bluetooth :)

« Odpowiedź #119 dnia: Sierpień 14, 2008, 13:08:59 »
http://pl.youtube.com/watch?v=TE-miUJwBBk&feature=related

czy ktos wie jak sie nazywa ten pokrowiec i gdzie go mozna kupic?