Zgodnie z obietnicą opisuję akcesoria z Brando:
Zamówiłem: 01-08-2008
Dostałem: 12-08-2008
Koszt dostawy: 3 USD
W międzyczasie mogłem obserwować postęp wysyłki na stronie sklepu - akcesoria dotarły bardzo porządnie zapakowane, futerał w odrębnym pudełku, stacja dokująca w osobnym.
1. Stacja dokująca z miejscem na dodatkową baterię

Wygląda naprawdę porządnie, wg mnie nie będzie problemów z ładowaniem dodatkowej rozszerzonej baterii (o ile nie zmieniły się wymiary szerokość x długość)
Widać, że stacja była projektowana pod HTC Diamond - MDA Compact IV ze swoją płaską tylną klapką wchodzi ale zostaje pewien luz pomiędzy telefonem i tylną scianką. Ładowanie i synchronizacja przebiega bez problemu, aczkolwiek słyszałem głosy, że są problemy z synchronizacją u innych użytkowników - u mnie działa bez problemu.
2. Futerał typu Flip - 28 USD

Futerał wykonany z czarnej skóry - jakość wykonania bez zarzutu, jedyne do czego mogę się przyczepić to brak wycięcia na kamerkę.
3. 3in1 ExtUSB adapter słuchawkowy - 15 USD

Mogę wreszcie podłączyć prawdziwe słuchawki... ładowanie również przebiega bez problemu, wielkość adaptera porównywalna do oryginalnego zestawu HF Diamonda.
Co jest fajne to fakt, że ten adapter robi również za zestaw HF

Minus - po podłączeniu samego adaptera Diamond wykrywa od razu zestaw słuchawkowy.
4. Folia UltraClear - 10 USD
Tutaj nic nie napiszę, bo jeszcze korzystam z folii z zestawu.
Podsumowanie - za 80 USD (~ 160 PLN) mam komplet akcesoriów porządnie wykonanych i estetycznych.