Diamond i akcesoria do niego (etui/pokrowiec, folia, stacja, itp)

• 375 Odpowiedzi
  • 62021 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tomwol

• 49
  • Sprzęt: C IV
Odp: Diamond i akcesoria do niego (etui/pokrowiec, folia, stacja, itp)
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpień 03, 2008, 00:27:33 »
Mam pytanko odnosnie samej ladowarki samochodowej, jaka bylaby najlepsza?

A ja mam jakąś shitową przejściówkę 12V z zapalniczki na USB i nie ma żadnych problemów z ładowaniem (AM + BT). Sprawa o tyle wygodna, że nosząc kilka ładowarek (do MDA, do Nokii, do zestawu słuchawkowego BT a kiedyś jeszcze do odbiornika GPS) wszystko załatwia się po prostu kabelkami USB i dwoma adapterami - 12V w aucie i z 220V na USB, nie wspominając o tym, że w nagłej sytuacji zawsze można "wyssać" energię z lapka lub z pierwszego napotkanego kompa ;-)

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpień 03, 2008, 00:46:16 »
Mialem kiedyś podobny zestaw do mojego LOOXa N560. Chyba z firmy FONDO w takim czarnym podróżnym woreczku. Problem był taki tylko, że parametry tych zasilaczy z przejściówkami USB były niewystarczające na LOOXa. Podawały za "mały" prąd. Ikonka ładowania baterii się jednak świeciła normalnie. Efekt taki, że moja pierwsza podróż samochodem z tym zestawem skończyła się rozładowaniem palmtopa (i nawigacji) już po 1,5-2h. Myślałem, że mi się nowiusieńki palmtop popsuł :-)

Po zakupie ładowarki samochodowej normalnej, z wyjściem 2000mAh problem zniknął.

Widocznie masz jakiś lepszy zestaw niż ja wtedy kupiłem albo.. Diamond nie jest aż tak prądożerny jak mój stary N560.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #62 dnia: Sierpień 03, 2008, 01:13:01 »
A ta przejsciowka to jaki koszt?
Chcialbym wydac jak najmniej ale z drugiej strony bez sensu na cos co nie naladuje mi odpowiednio Diamonda.
Przy okazji tak bez dodatkowego ladowania ile mniej wiecej Diamencik wytrzyma majac odpalony GPS?

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #63 dnia: Sierpień 03, 2008, 10:07:33 »
Oj krotko, kolo 2 - 2,5 godziny.

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #64 dnia: Sierpień 03, 2008, 11:24:06 »
Ja kupiłem ładowarkę z wejściem USB za 20 i zwijany kabelek za bodajże 15. Na sieci da się to na pewno kupić taniej :)

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #65 dnia: Sierpień 03, 2008, 11:35:16 »
A ta przejsciowka to jaki koszt?
Chcialbym wydac jak najmniej ale z drugiej strony bez sensu na cos co nie naladuje mi odpowiednio Diamonda.
Przy okazji tak bez dodatkowego ladowania ile mniej wiecej Diamencik wytrzyma majac odpalony GPS?
Ja miałem coś takiego:
http://allegro.pl/item406366906_zestaw_podrozny_7w1_miniusb_htc_asus_eten_mio.html 77zł za 7w1. Są tańsze nie 7w1 ale np. 4w1 i koszt około 40zł.

Właśnie to nie zdało egzaminu z moim FS N560.

A propos akcesoriów jeszcze to właśnie wystawiłem na Allegro wielofunkcyjny kabelek YC A200. Miałem go używać do ładowania Diamonda podczas jazdy bo moja ładowarka (właśnie ta CC C100) ma wyjście mini USB. Okazało się jednak, że miniUSB można wcisnąć w extUSB i działa :-) Człowiek się całe życie uczy :P Kabelek jest mi więc zbędny, a komuś może się do szczęścia przyda :-) Można sobie przez niego podłączyć na przykład do Diamonda normalne słuchawki bo te na extUSB z zestawu są dość marne.
Linka nie podaję bo łatwo wyszukać i jeszcze ktoś by mnie tu na forum oskarżył o spam :-)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2008, 11:38:50 wysłana przez Piti81 »

*

Offline gszech

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #66 dnia: Sierpień 03, 2008, 12:06:26 »
wyjście mini USB. Okazało się jednak, że miniUSB można wcisnąć w extUSB i działa :-)

Dzialal ladowanie i przesyl danych.. bo sprawdzilem i faktycznie pasuje... ale nie chce uwalic Diamonda jak go np podlacze go lapa...

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #67 dnia: Sierpień 03, 2008, 12:20:54 »
A jak go niby uwalisz? Ja zawsze podpinam przez mini usb. Nawet na oryginalnej ładowarce mam teraz zwykły kabel miniUSB żeby ładować nią też słuchawki. Był już na 3 komputerach i 3 różnych ładowarkach i wszystko piknie działa :]

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #68 dnia: Sierpień 03, 2008, 14:16:46 »
Zamowilem juz ta CC C100, mam nadzieje, ze bedzie ok.

*

Offline gszech

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #69 dnia: Sierpień 03, 2008, 22:28:49 »
A jak go niby uwalisz? Ja zawsze podpinam przez mini usb
Poporostu nie wiedzialem ze miniUSB jest kompatybilne z extUSB.

*

Offline dareksol

• 11
  • Sprzęt: HTC 3700,
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpień 05, 2008, 21:07:49 »
Witam,
Wczoraj zamówiłem sobie stację dokującą i uchwyt samochodowy do "diamenta" ze strony: shop.brando.hk - ceny są naprawdę dużo niższe, niż u nas (wg. przelicznika !1$= 0,47765 zł). Termin realizacji to 7-20 dni. Zobaczymy, jak przyjdzie przesyłka, to napiszę wrażenia i czy warto tam kupować.
Wczoraj otrzymałem przesyłkę poleconą z HK - wszystko OK. Przesyłka szła 12 dni. zawartość zgadza się z zamówieniem. Oczywiście uchwyt samochodowy i stacja dokująca są "made in china". Ale zdają egzamin, bo dzialają - uchwyt samochodowy jest wykonany solidnie, podczas jazdy nic się nie rusza, nir trzeszczy i nie obluzowuje (5 godzin w trasie) - ładowarka z zestawem głośnomówiącym też OK. Dwa razy podczas jazdy rozmawiałem i jakość rozmów była dobra. Stacja dokująca też działa dobrze, natomiast wykonanie takie sobie, ale nie o wygląd tutaj chodzi.
Podsumowując - stacja i kompletny uchwyt samochodowy kosztowały mnie 58 USD (około 120 zł) - czyli uważam, że warto. Polecam ten sklep.

*

Offline DS.

• **
  • 227
  • Sprzęt: Diamond + Rikaline6033[SPARE PART]
« Odpowiedź #71 dnia: Sierpień 05, 2008, 21:12:30 »
Darku, zrób jakieś rzeczywiste fotki tego uchwytu - jeśli będziesz miał czas oczywiście  :ok:

*

Offline dareksol

• 11
« Odpowiedź #72 dnia: Sierpień 05, 2008, 21:30:48 »
Darku, zrób jakieś rzeczywiste fotki tego uchwytu - jeśli będziesz miał czas oczywiście  :ok:
OK, ale jutro - bo uchwyt mam w samochodzie, a samochód żona do pracy wzięła:|

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpień 05, 2008, 21:46:55 »
Witam

Czy jest dostępna taka sama folia ochronna na Daimonda jaka jest w oryginalnym opakowaniu. Chodzi mi o folję z wycieńciami. Czy oferowane na aukcjach do Daimonda  są z wycieńciami.

Na stronie HTC są takie folje ale drogie.
Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

*

Offline redi

• 636
« Odpowiedź #74 dnia: Sierpień 06, 2008, 00:11:32 »
Dareksol opisz jak wyglada ten uchwyt, bo ja mam ten standardowy a tu jest i ladowka i zesaw glosnomowiacy. W koncu ten zestaw wbudowany w MDA to tragedia. Nic nie slychac... tez tak macie??

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #75 dnia: Sierpień 06, 2008, 00:16:12 »
Witam

Czy jest dostępna taka sama folia ochronna na Daimonda jaka jest w oryginalnym opakowaniu. Chodzi mi o folję z wycieńciami. Czy oferowane na aukcjach do Daimonda  są z wycieńciami.

Na stronie HTC są takie folje ale drogie.
Za 35-39zł z przesyłką możesz mieć folię Brando Ultra Clear. Mam ją zamiast oryginalnej z zestawu i uważam, że jest lepsza od oryginalnej. Ekran reaguje jakby szybciej, jest bardziej czuły. Mankamentem dla niektórych może być jednak nietypowe wycięcie na kamerkę:

Mnie to jednak nie przeszkadza i mogę goraco polecić tą folię!

P.S. Jakby ktoś chciał oryginalną ładowarkę CC C100 to zapraszam na Allegro. Właśnie wystawiłem jedną :-)
Zakupiłem zestaw samochodowy HTC Upgrade Kit CU S170 i w zestawie jest ładowarka CC C100. Mam więc dwie i jedna mi zbędna.

Niedługo zamieszczę fotki i opinię na temat zestawu CU S170 dla Diamonda. Pozdr.

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #76 dnia: Sierpień 06, 2008, 06:55:33 »
Za 35-39zł z przesyłką możesz mieć folię Brando Ultra Clear. Mam ją zamiast oryginalnej z zestawu i uważam, że jest lepsza od oryginalnej. Ekran reaguje jakby szybciej, jest bardziej czuły. Mankamentem dla niektórych może być jednak nietypowe wycięcie na kamerkę:

Dzięki za info o folijce mi pasuje to wycięcie na kamerkę :)

Ile sztuk jest w opakowaniu?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2008, 07:01:43 wysłana przez morette »
Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

*

Offline dareksol

• 11
« Odpowiedź #77 dnia: Sierpień 06, 2008, 08:08:08 »

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #78 dnia: Sierpień 06, 2008, 09:02:54 »

1 sztuka.

*

Offline redi

• 636
« Odpowiedź #79 dnia: Sierpień 06, 2008, 09:11:42 »
A jak sie sprawuje zestaw glosnomowicy. Slychac dobrze czy tak jak w trybie gm w MDA. Tam jakos jest tragiczna.

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #80 dnia: Sierpień 06, 2008, 09:14:01 »

Jedna sztuka w opakowaniu.
Na Allegro masz za 36 PLN z przesyłką http://allegro.pl/item408843705_folia_brando_htc_touch_diamond_blyszczaca_.html
Ja kupiłem tutaj http://www.palmtopy.pl/Akcesoria/Folie_ochronne/1356-Folia_ochronna_Brando_Ultra_Clear_HTC_P3700.html 39PLN z przesyłką kurierem DHL.

*

Offline DS.

• **
  • 227
« Odpowiedź #81 dnia: Sierpień 06, 2008, 10:06:36 »
na stronie brando są za 10USD + 3 USD transport - czyli taniej

*

Offline Ralph_S

• 33
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #82 dnia: Sierpień 06, 2008, 11:49:02 »
Ja kupiłem oryginalna folie HTC do Diamonda zapłaciłem 10€, w komplecie sa dwie sztuki.
Folia jest idealnie dopasowana, nawet wycięcia na kamerkę i głośnik sa identycznej wielkości i właściwie nie widać ze coś jest naklejone na wyświetlaczu.
Był tylko mały problem z naklejeniem, no i ekran jest trochę mniej czuły ale da się wytrzymać.

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #83 dnia: Sierpień 06, 2008, 14:37:04 »
na stronie brando są za 10USD + 3 USD transport - czyli taniej
Faktycznie taniej o jakieś 10 PLN. Tylko jak ostatnio z USA coś zamawiałem to czekałem 3 tygodnie. Jeśli jednak się komuś nie spieszy to faktycznie
można grosza zaoszczędzić :-) Dzięki za info, następną folię brando zamówię z wyprzedzeniem z USA :-)

Z innej beczki jeszcze..
czy ktoś wie, gdzie mogę TANIO czyli nie za 198PLN jak w ZIRIUSIE kupić stację dokującą CR G300:

W Pixmani mają za 172PLN ale przesyłka u nich 31PLN :/

Z góry dzięki za info.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2008, 15:44:03 wysłana przez Piti81 »

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #84 dnia: Sierpień 06, 2008, 17:50:41 »
Ja zamówiłem w Brando komplet - folię UltraClear, stację dokującą z miejscem na drugą baterię, futerał skórzany FLip Top i adapter 3w1 ExtUSB - za wszystko zapłaciłem 80 USD czyle tyle co za jedną oryginalną stację dokującą HTC.

Jeżeli nie interesuje cię design to zamów stację w Brando.

*

Offline DS.

• **
  • 227
« Odpowiedź #85 dnia: Sierpień 06, 2008, 18:56:03 »
tutaj jest tanio ale wciąż niedostępne  :mad: - www.htcaccessorystore.com

*

Offline tomwol

• 49
« Odpowiedź #86 dnia: Sierpień 06, 2008, 21:30:24 »
Jak by ktoś był zainteresowany jak w realu wygląda ten kabelek za 15,99 + 8,00 wysyłka to fotki poniżej.

Przyznam szczerze, że spodziewałem się czegoś mniejszego. Rozmiar szału nie robi i jest raczej średnio ładny a juz na pewno nie można powiedzieć, że ładnie się komponuje z MDA... Co prawda jakość wykonania zaskakuje - bardzo dobre tworzywo, nie trzeszczy, nie ma "zadziorów" na plastiku itp., ale mimo wszystko to nie jest to czego się spodziewałem. Bardziej to można nosić jako breloczek do kluczy.

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #87 dnia: Sierpień 06, 2008, 23:02:13 »
hmm no jakoś mi to nie pasuje do elegancji Diamonda :D ale trzeba przyznać, że patent niezły :-)
Może taki sobie sprawię ale będę nosił jako brelok do kluczy już doczepię do plecaka lub torby :-)

P.S. Widzę, że oboje mamy Logitech Nano :D

*

Offline tomwol

• 49
« Odpowiedź #88 dnia: Sierpień 07, 2008, 00:34:19 »
Logitech Nano - najlepszy gryzoń jakiego w życiu spotkałem. Co prawda najdroższy jakiego pieściłem, ale nigdy nie żałowałem tej kasy :-)

A żeby nie było off-top'a to właśnie tak jak napisałem - dobre jako brelok do kluczy. Niby też masz zawsze przy sobie a jednak nie psuje uroku ślicznego Diamonda / MDA :)

p.s. sorki za jakość fotek, ale robione jakimś prehistorycznym HP u kolegi przy okazji kawki  :E

Aaaa... bym był zapomniał. Kabelek ma także gadżet z serii niepotrzebnych :E Wtyczka UDB która wchodzi do kompa posiada... wbudowanego czerwonego LED'a który zapala się po włożeniu wtyczki w port USB :O Na szczęście jest on wewnątrz obudowy i w żaden wsiurski sposób nie wystaje na zewnątrz a w dzień jest praktycznie nie widoczny...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2008, 00:36:33 wysłana przez tomwol »

« Odpowiedź #89 dnia: Sierpień 07, 2008, 10:23:03 »