Diamond i akcesoria do niego (etui/pokrowiec, folia, stacja, itp)

• 375 Odpowiedzi
  • 62014 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Diamond i akcesoria do niego (etui/pokrowiec, folia, stacja, itp)
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 30, 2008, 14:57:21 »
gdzie go kupiles i za ile ?

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 30, 2008, 15:33:55 »
http://www.beyzacases.com/cat-htc-touch-diamond-cases-slimline-series-leather-cases---ultra-slim-type-vertical-pouch-cases.cfm
Z przesyłką (przesyłka lotnicza) 49,50$ czyli jakieś 100zł. Trochę drogo ale na prawdę warto i polecam. Prawdziwa cielęca skóra (pachnie jak skórzane buty :-D LOL), wykończenie w środku jakby aksamit. Ładne szycie i bardzo dopasowane rozmiary. Przesyłka odbywa się drogą lotniczą poprzez firmę TNT. Można śledzić online przesyłkę i tak...
Beyzacases ma siedzibę w Istambule / Turcja. Na stronie śledzenia przesyłek TNT był wpis, że o 18:04 otrzymali przesyłkę. Następnego dnia o 13:41 została dostarczona!!! 15h czekania :-) POLECAM :-)

Niektórzy z Was piszą, że jak futerał to tylko z klipsem. A ja uważam, że futerał z klipsem jest za gruby! Jeśli ktoś chodzi cały czas w garniturze to ok. Ja niestety nie.... Do luźnych spodni, krótkich spodenek itp. już miałbym problem go przyczepić, a jeśli nawet to chyba nie muszę mówić jak wygląda koleś w krótkich spodenkach z futerałem przyczepionym z boku na klipsie :D . Ktoś powie zatem..że w takim wypadku włoży go do kieszeni... no i właśnie.. te z klipsem są za grube na to i Diamond się robi w nich jak cegła. Ten futerał jak widać na zdjęciach jest niewiele grubszy od samego Diamonda. Mieści się w jeansach, kieszeni marynarki czy krótkich spodenkach. Sama skóra jest dość twarda i sztywna i dobrze chroni urządzenie. Po kilkunastu dniach pewnie się idealnie dopasuje (jak to skóra) i będzie jeszcze lepiej dopasowany :-) Jedną alternatywą jest oryginalny pouch chyba ale z tego co widziałem na zdjęciach to jakość wykonania jest gorsza no i z każdej strony można Diamonda wyjąć... albo sam wypadnie :-) . Pozdr.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2008, 15:40:05 wysłana przez Piti81 »

« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 30, 2008, 15:37:36 »

Do luźnych spodni, krótkich spodenek itp. już miałbym problem go przyczepić, a jeśli nawet to chyba nie muszę mówić jak wygląda koleś w krótkich spodenkach z futerałem przyczepionym z boku na klipcie :D .

Prawie tak samo jak gość w skarpetkach i sandałach ;)

dzieki za info

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 30, 2008, 15:43:44 »
Prawie tak samo jak gość w skarpetkach i sandałach ;)
dzieki za info
Widzę, że się rozumieny :-)
Koziarz - jeśli byś chciał kupić albo jeśli kupisz jeden dla siebie i będzie to inny niż BLACK to daj znać na PM albo maila.
Nie wiem czy nie ładny byłby jeszcze kolor Vintage Brown
albo BROWN:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2008, 15:47:29 wysłana przez Piti81 »

« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 30, 2008, 21:36:09 »
A kupil ktos jakis dobry uchwyt (najlepiej aktywny) do Diamonda i moglby podrzucic fotki?

*

Offline czyzu

• 33
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 30, 2008, 23:29:48 »
Mam pytanko???? Czy ktos zakupil tego typu uchwyt http://allegro.pl/item404624255_uchwyt_samochodowy_htc_diamond_p3700_fvat.html
interesuje mnie czy jest mozliwosc porysowania przez ten uchwyt diamonda (przod, tyl) ????
oczywiscie zagranica mozna go miec razem z wysylka i dodatkowa ladowarka samo... za 27zł

*

Offline andree

• **
  • 104
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 31, 2008, 07:32:37 »
Mam taki uchwyt , używam od kilku dni, na obudowie nie ma po nim żadnego śladu.

*

Offline Air.

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC HD2, MDA Compact IV
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 31, 2008, 08:58:45 »
Na pierwszy rzut oka to ten uchwyt jest taki sam, jak dodawany przez Erę do MDA C IV z zestawem nawigacyjnym. Trzyma bardzo dobrze, jednak wkładanie i wyjmowanie odbywa się dość ciasno. Na razie jest OK, ale też mam obawy, że po pewnym czasie obudowa może się przytrzeć.

« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 01, 2008, 13:00:12 »
Piti81 co to zwisa z Twojego telefonu na sznureczku, moze to jakis patent na kabelek miniUSB?

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 01, 2008, 13:42:51 »
Piti81 co to zwisa z Twojego telefonu na sznureczku, moze to jakis patent na kabelek miniUSB?
Hey,
nie to nie miniUSB niestety ale za to mini, a nawet bardzo bardzo mini mini pendrive. Podobno najmniejszy na świecie :D
Porównywalny długością do złotówki albo dwóch złotych, pojemność 8Gb.
Jest tak mały, że musiałem go gdzieś przyczepić aby nie zginął. No i pendrive się może przydać w różnych sytuacjach i warto
go mieć zawsze przy sobie.. a co mamy zawsze przy sobie? Telefon :D Tak więc mój Diament ma małego kolegę i razem ze smyczą eXtreme
oraz futerałem się to nawet ładnie komponuje :-)

Kilka fotek:

Napisane: Sierpień 01, 2008, 13:31:35
Na pierwszy rzut oka to ten uchwyt jest taki sam, jak dodawany przez Erę do MDA C IV z zestawem nawigacyjnym. Trzyma bardzo dobrze, jednak wkładanie i wyjmowanie odbywa się dość ciasno. Na razie jest OK, ale też mam obawy, że po pewnym czasie obudowa może się przytrzeć.
Właśnie również myślę o tym uchwycie. Nie psuje mi widoku, zgrabnego i szczupłego :P Diamentu tak jak inne uchwyty...
Tak jak ktoś napisał wyżej z ebay.co.uk można go z przesyłką wyrwać za grosze....

Tak sobie myslę... a jakby w narożnikach uchwytu, tam gdzie uchwyt styka się z diamondem nakleić coś? Wyciąć jakieś małe skrawki tasiemki albo jakiejś samoprzylepnej pianki i podkleić małe kawałeczki w rogach uchwytu? Wtedy chyba na 1000% możemy mieć pewność, że Diament się nie porysuje..

Nie wiem tylko jakiego materiału by można najlepiej użyć... Może ktoś podchwyci pomysła i da znać jak się to sprawdza :-)

*

Offline Air.

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC HD2, MDA Compact IV
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpień 01, 2008, 14:11:12 »
Właśnie również myślę o tym uchwycie. Nie psuje mi widoku, zgrabnego i szczupłego :P Diamentu tak jak inne uchwyty...
Tak jak ktoś napisał wyżej z ebay.co.uk można go z przesyłką wyrwać za grosze....
Jak będziesz zamawiał, to daj znać bo też jestem zainteresowany - wyjdzie taniej za przesyłkę.

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 01, 2008, 14:30:27 »
ja też się piszę rozbije się na kilka osób :)
Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

*

Offline tomwol

• 49
  • Sprzęt: C IV
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpień 01, 2008, 14:56:56 »
Jak by ktoś był zainteresowany to tak to u mnie wyglądało:

17,99 zł ramię (nie brałem na szybę, bo mam eleganckie miejsce na umocowanie po starym zestawie głośnomówiącym)
46,45 zł uchwyt
13,00 zł kurier

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 01, 2008, 15:14:10 »
Wygląda to całkiem fajnie :-) Jak sprawa z rysowaniem diamonda? Ten uchwyt rozumiem nie jest oryginalnym dołączanym do MDA IV?

*

Offline tomwol

• 49
  • Sprzęt: C IV
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpień 01, 2008, 15:18:35 »
No właśnie nie jest oryginalny, jest z Allegro. O lewą stronę sie nie martwię, bo dosłownie ledwo co te uchwyty dotykają telefonu. Tzn. jest to stabilne ale powierzchnia stykowa jest bardzo mała. Gorzej z tym zatrzaskiem po prawej, bo aby włożyć telefon jedną ręką trzeba zacząć od lewej strony i wdusić w ten sprężynujący zatrzask po prawej na środku. Na razie po 3 dniach zero śladów, ale co będzie po roku - kto to wie...
Ogólnie uchwyt dość ładnie się prezentuje, jest wykonany z bardzo dobrego plastiku - nie rzęzi, nie chwaszczy, nie wygina się, jest elastyczny, ale zarazem twardy. Ogólnie jestem zadowolony.

Jak by ktoś szukał na allegro to ejst to uchwyt marki "HR AutoComfort" - niemiecki producent.

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 01, 2008, 15:56:49 »
Jak by ktoś szukał na allegro to ejst to uchwyt marki "HR AutoComfort" - niemiecki producent.
To jest to:
http://allegro.pl/item410177761_kompletny_uchwyt_htc_touch_diamond_p3700_hr_f_vat.html ???

Szczerze mówiąc własnie taki "sztywne" ramię bym chciał mieć, a nie wyginające się jak tutaj:
http://cgi.ebay.co.uk/CAR-CHARGER-WINDSCREEN-HOLDER-FOR-HTC-TOUCH-DIAMOND_W0QQitemZ130241512689QQcmdZViewItem?hash=item130241512689&_trksid=p3286.m14.l1308

Jakby ktoś znalazł taki jak ten na Allegro ale w cenie takiej jak ta z eBay to proszę dać znać :-)
Nie znalazłem na eBayu uchwytu z takim sztywnym ramieniem jak na Allegro.

A propos jeszcze mini USB i mojego sznureczka :P
znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/item408871977_kabel_usb_miniusb_for_motorola_nokia_mp3_pdas_itp_.html
Można użyć jako breloka do kluczy :-) Mini USB będzie pasować w port extUSB Diamonda więc do synchronizacji jak znalazł (do ładowania za krótki)  :-)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2008, 16:36:48 wysłana przez Piti81 »

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpień 02, 2008, 01:41:30 »
hm, całkiem fajny ten kabel usb->mini usb, przydało by mi się coś takiego więc dołączę się do pytania, ktoś ma takie cudeńko i może powiedzieć jak się sprawuje?

*

Offline gszech

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpień 02, 2008, 10:38:14 »
nie to nie miniUSB niestety ale za to mini, a nawet bardzo bardzo mini mini pendrive. Podobno najmniejszy na świecie uśmiech
  i podobno najwolniejszy na swiecie  :mrgreen:

Fajny ten kabelek miniusb. nadaloby sie to jako brelok do telefonu ?

znalazlem jeszcze cos takiego...  http://allegro.pl/item401634532_kabel_smart_micro_usb_motorola_v8_v9_razr2_fv_.html#photo

i jest napisane jescze ze posiada ten kabalek czytnik MicroSD... ale to chodzi o czytnik do komputera a nie do telefonu ?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2008, 10:43:07 wysłana przez gszech »

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpień 02, 2008, 11:28:18 »
i podobno najwolniejszy na swiecie  :mrgreen:
Podaj linka, gdzie tak jest napisane, że PODOBNO najwolniejszy :) :P

Ja podaję linka, gdzie  jest napisane iż to NAJMNIEJSZY na świecie pendrive i to nawet nie podobno:
http://manager.money.pl/styl/gadzety/artykul/najmniejszy;pendrive;na;swiecie,152,0,353944.html
i tutaj http://www.mars.sn2.pl/zabawki/vip/najmniejszy-pendrive-na-swiecie.html
i tutaj http://www.dobrepliki.pl/News-Wiecej-399-Najmniejszy_pendrive_na_swiecie.html
i tutaj http://www.purepc.pl/najmniejszy_pendrive_na_wiecie
i tutaj http://www.bankier.pl/lifestyle/wiadomosc/najmniejszy-na-swiecie-pendrive-1795277.html
i tutaj http://www.dziennik.pl/hitech/article151246/Oto_najmniejszy_pendrive_swiata.html
i tak można mnożyć :-)

Film 700Mb - wgranie na pendrive - 2-3 minuty
Film 700Mb - zgranie z pendrive na dysk - 5-10s !

To chyba nie jest jakoś super wolno i do normalnych domowo-biurowych zastosowań z powodzeniem wystarczy. Chyba, że chcesz postawić wydajny serwer na pendrivie wielkości złotówki. Wtedy tak.... musisz szukać czegoś szybszego :D
ReadyBoost jednak nie obsługuje :-)

Pozdr.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2008, 11:40:14 wysłana przez Piti81 »

*

Offline gszech

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 02, 2008, 11:54:17 »
Odnosnie wielkosci...

http://www.techworks.pl/artykul,193,26,1,Wielki_Test_Pendrive%27ow__13_roznych_modeli!.html  KingMax SuperStick  poprawilem

33x12x2mm vs 31.3x12.4x3.4mm

Wystarczyl 1den link, no i pendrive jest plastikowy wiec trudniej mu bedzie diamonda porysowac (aczkolwiek latwiej sie zlamie)

Co do tego ze jest najwolniejszy na swiecie, to chodzilo mi bardziej o to ze te male "dyski" raczej  demonami predkosci nie sa!

« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2008, 17:21:50 wysłana przez gszech »

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 02, 2008, 13:21:31 »
No nie są, nie są demonami :-) Masz rację, ale spokojnie stykają do codziennych rzeczy.

Może niedługo wyjdzie HTC Touch Diamond Evolution i będzie miał 128Gb dysk SSD ? :D
Ale się rozmarzyłem... jednak dyski SSD byłyby idealne w takich urządzeniach :-)
Jakby je tylko trochę pomniejszyli :-)

P.S.  404 Page Not Found.

Miłego Weekendu, CU!

P.S2. Odnośnie akcesorii jeszcze słowo. Po rozpakowaniu Diamonda założyłem na niego oryginalną folię z zestawu. Pasuje fajnie, dobrze wygląda Diamond w niej. Niestety założyłem ją dość nieudolnie. Pewnie mi się ręce trzęsły z wrażenia jakie na mnie zrobił Diamond :P Tak czy siak w jednym rogu były drobiny kurzu i pęcherzyki powietrza.
Postanowiłem więc wymienić folię na nową - Brando Ultra Clear. I powiem jedno... o wiele czulszy stał się wyświetlacz! Przynajmniej takie jest moje subiektywne wrażenie.
Wyświetlacz reaguje szybciej i wydaje mi się, że mniej nacisku potrzebuje do wybrania funkcji.

« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 02, 2008, 14:07:59 »
To jest to:
http://allegro.pl/item410177761_kompletny_uchwyt_htc_touch_diamond_p3700_hr_f_vat.html ???

Szczerze mówiąc własnie taki "sztywne" ramię bym chciał mieć, a nie wyginające się jak tutaj:
http://cgi.ebay.co.uk/CAR-CHARGER-WINDSCREEN-HOLDER-FOR-HTC-TOUCH-DIAMOND_W0QQitemZ130241512689QQcmdZViewItem?hash=item130241512689&_trksid=p3286.m14.l1308

Uchwyt z zestawu nawigacyjnego z Ery to rowniez ten wyprodukowany przez firme HR (ta sama firma robi np. uchwyty sprzedawane przez nokie z jej obrandowaniem). Wyglada tak, jak ten z linka powyzej, z ebay. Ramie w moim zestawie nie wygina sie ani o milimetr - sprawdzilem i w srodku jest centymetrowej grubosci pret :-). Osobiscie polecam, wg mnie super (wczesniej mialem zestaw nokii HH-12 + CR-39 - jakosc porownywalna).
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2008, 14:11:27 wysłana przez rjanusz »

*

Offline DS.

• **
  • 227
  • Sprzęt: Diamond + Rikaline6033[SPARE PART]
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpień 02, 2008, 14:33:57 »

Postanowiłem więc wymienić folię na nową - Brando Ultra Clear. I powiem jedno... o wiele czulszy stał się wyświetlacz!

Jak jest wycięta folia Brando dla Diamonda - tak samo jak oryginalna? z dziurką na obiektyw i szczeliną na słuchawkę ?

*

Offline hao

• *
  • 58
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpień 02, 2008, 15:16:42 »
Uchwyt z zestawu nawigacyjnego z Ery to rowniez ten wyprodukowany przez firme HR (ta sama firma robi np. uchwyty sprzedawane przez nokie z jej obrandowaniem).

Ja wziąłem do sklepu ramię dodawane do zestawu z ASUSem A636N. Jak się okazało na miejscu, ramię to właśnie HR i wystarczyło dokupić samą "kołyskę" na telefon. Co prawda uchwyty boczne nachodzą na przyciski głośności, to jednak jakimś cudem nie wciskają się i zestaw sprawuje się bardzo przyzwoicie ;)

« Odpowiedź #54 dnia: Sierpień 02, 2008, 15:34:33 »
Ooo... I ta informacja mnie bardzo ucieszyla, bo tez zostalo mi takie ramie po A636, ktory pare miesiecy temu postanowil zmienic wlasciciela rozbijajac przy okazji tylna szybe w drzwiach podczas ucieczki :)

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpień 02, 2008, 19:00:04 »

Postanowiłem więc wymienić folię na nową - Brando Ultra Clear. I powiem jedno... o wiele czulszy stał się wyświetlacz!

Jak jest wycięta folia Brando dla Diamonda - tak samo jak oryginalna? z dziurką na obiektyw i szczeliną na słuchawkę ?
Nie jest wycięta tak samo jak oryginalna. Nie wyciętej dziurki na obiektyw. Róg ekranu, gdzie jest obiektyw jest w ogóle niezasłonięty.
Mogę podrzucić fotki jak ktoś będzie chciał. Szczelina na głośniczek jest.

*

Offline experience2007

• **
  • 135
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpień 02, 2008, 19:04:14 »
To jest to:

ja zamowilem wlasnie ten od tego sprzedawcy.
Spisuje sie bardzo dobrze - sztywnie, cicho i bardzo wygodnie.
Czy ten sprezynujacy element trzymajacy Diamonda po prawej nie spowoduje wad na obudowie ciezko powiedziec.
Uzywam 2 tyg na razie 0 sladow.

Pozdr.
Adam
---------------------------------------------------
HW:        HTC Touch HD
SW:        HTC ROM Tester:P
Obecnie: 6.5

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpień 02, 2008, 19:53:39 »
Mam pytanko odnosnie samej ladowarki samochodowej, jaka bylaby najlepsza?

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpień 02, 2008, 20:00:40 »

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3