Nie wiem czy komuś coś to da, ale ja też używam takiego jak podaliście w linki uchwytu z dedykowaną łapką:
http://www.allegro.pl/item654329743_uchwyt_360_htc_touch_diamond_lad_sam_folia.htmli nie narzekam.....
Wszyscy wiedzą, że to rozwiązanie ma jedną zasadniczą zaletę dwie wielkie wady (jest tanie jak barszcz, ale pałąk użyty do połączenia przysawki z głowicą jest z reguły masakrycznie słabej jakości w związku z czym całość strasznie drży,a pod wpływem słońca "klej", lub to coś co go udaje,puszcza).
Rozwiązania są dwa. Z racji tego że sama łapka trzymająca uchwyt jest ok można dokupić sztywne ramię. Albo tak jak ja, zamiast narzekać lub wywalać sporo kasy, trochę zmodyfikowałem sam uchwyt:
1) rozbroiłem całość na głowicę, pałąk i przyssawkę (plastikową harmonijkę od razu wywaliłem)
2) skróciłem dłogość pałąka do ok 10 cm i połączyłem całość ponownie (kropelka jest ok)
3) pociągnąłem z zewnątrz całe połączenie masą (u mnie poxilina)
4) pomalowałem czarną farbką do szkła.
5) voila
Mam tak złapanego i Diamonda i Omnię i naprawdę nie narzekam. Jak się przypatrzeć to nie jest to dzieło sztuki, ale kosztowało grosze a jest sztywne i solidne i jak się stoi oboka auta to nawet nie widać że to kombinowane
PS: ja tylko kupowałem uchwyty na E-Bayu za 2/3 podanej w linku kwotu (z przesyłką gratis z H K)