Diamond i akcesoria do niego (etui/pokrowiec, folia, stacja, itp)

• 375 Odpowiedzi
  • 62059 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: Diamond i akcesoria do niego (etui/pokrowiec, folia, stacja, itp)
« Odpowiedź #330 dnia: Maj 07, 2009, 19:28:14 »
Ja kupiłem od tego samego sprzedawcy to:
http://www.allegro.pl/item623282459_glowica_uchwyt_szczekowy_na_telefon_1_hr_f_vat.html

Co prawda mam MDA IV ale działa bardzo dobrze- łapie telefon i trzyma dość mocno. Wszystkie miejsca trzymające są wyścielone gąbką i  nie rysują niczego w Diamondzie. A najlepsze, że pasuje tez do Kaisera co akurat mi bardzo pasuje  :ok:

« Odpowiedź #331 dnia: Czerwiec 14, 2009, 14:25:40 »
Witam serdecznie forum, które już nie raz ratowało mnie z opresji podczas posługiwania się moim SPV M2000, które skończyło swój żywot zwracam się do Was o poradę w sprawie Diamonda, który już we wtorek powinien być w moich rękach.

Niestety mam dość ciężką rękę do telefonów i wreszcie postanowiłem zadbać o swój sprzęt. Postanowiłem zakupić etui oraz ładowarkę samochodową i uchwyt. Przeszukałem oczywiście Alledrogo i mam pytanie co myślicie o takich sprzętach, może któryś z użytkowników miał lub ma styczność z czymś takim.

Zestaw: uchwyt + ładowarka
http://www.allegro.pl/item654329743_uchwyt_360_htc_touch_diamond_lad_sam_folia.html

Pokrowiec
http://www.allegro.pl/item651696940_htc_diamond_mda_iv_etui_z_kauczuku_poliweglan.html

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #332 dnia: Czerwiec 14, 2009, 14:37:59 »
Witam serdecznie forum, które już nie raz ratowało mnie z opresji podczas posługiwania się moim SPV M2000, które skończyło swój żywot zwracam się do Was o poradę w sprawie Diamonda, który już we wtorek powinien być w moich rękach.

Niestety mam dość ciężką rękę do telefonów i wreszcie postanowiłem zadbać o swój sprzęt. Postanowiłem zakupić etui oraz ładowarkę samochodową i uchwyt. Przeszukałem oczywiście Alledrogo i mam pytanie co myślicie o takich sprzętach, może któryś z użytkowników miał lub ma styczność z czymś takim.

Zestaw: uchwyt + ładowarka
http://www.allegro.pl/item654329743_uchwyt_360_htc_touch_diamond_lad_sam_folia.html

Pokrowiec
http://www.allegro.pl/item651696940_htc_diamond_mda_iv_etui_z_kauczuku_poliweglan.html

Jesli chodzi o pokrowiec ktory pokazałes ... to ja bym odradzal ... On zaslania cały dotykowy dolny panel przyciskow ... Nie będziesz w stanie wykorzstac zoomowania obracajac dookola kolka palcem ... Poza tym nigdy do tych pokrowcow nie bylem przsekonany ... Najlepszy dla Diamonda jest oryginalny slim pouch dla standartowej baterii (dla powiekszonej juz nie pasuje jak trzeba)

Co do uchywtu ... Wydaje sie byc ok... Ale ja i tak bym wolal kupic oryginalny ...

« Odpowiedź #333 dnia: Czerwiec 14, 2009, 14:49:37 »
Z tego co zaobserwowałem to komplecik oryginalny do Diamonda kosztuje z przesyłką około 130 złotych. Nie ukrywam, że będę musiał poczekać do wypłaty jeżeli się zdecyduję:)

Co do etui jeszcze taka moja propozycja do oceny:

http://www.allegro.pl/item653574485_htc_hd_kauczukowy_futeral_slim_poliweglan.html

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #334 dnia: Czerwiec 14, 2009, 14:53:45 »
Z tego co zaobserwowałem to komplecik oryginalny do Diamonda kosztuje z przesyłką około 130 złotych. Nie ukrywam, że będę musiał poczekać do wypłaty jeżeli się zdecyduję:)

Co do etui jeszcze taka moja propozycja do oceny:

http://www.allegro.pl/item653574485_htc_hd_kauczukowy_futeral_slim_poliweglan.html

ALe ten drugi jest na HTC HD nie Daimond ... Ja polecam przykładowo taki (w vobisie widziałem o wiele taniej): http://www.allegro.pl/item653315834_oryginal_etui_skora_htc_s390_do_p3700_diamond_fv.html. Osobiscie nie znam lepszego etui na Diamona z standartowa batreria.

« Odpowiedź #335 dnia: Czerwiec 14, 2009, 15:03:30 »
Rzeczywiście nie przeczytałem dokładnie... Mówisz, że w Vobisie jest taniej, dobrze wiedzieć, przejdę się i obczaję. Szczerze nie miałem pojęcia, że takie akcesoria sprzedają.

Pytanko czy ten futerał jest na tyle cienki, żeby z telefonu nie zrobiła się cegłówka?

Co do uchwytu i ładowarki warto kupić oryginalny zestaw? Czy jest duża różnica jakościowa? Może ktoś ma dojścia do jakiś tańczysz :)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #336 dnia: Czerwiec 14, 2009, 15:05:59 »
Rzeczywiście nie przeczytałem dokładnie... Mówisz, że w Vobisie jest taniej, dobrze wiedzieć, przejdę się i obczaję. Szczerze nie miałem pojęcia, że takie akcesoria sprzedają.

Pytanko czy ten futerał jest na tyle cienki, żeby z telefonu nie zrobiła się cegłówka?

Co do uchwytu i ładowarki warto kupić oryginalny zestaw? Czy jest duża różnica jakościowa? Może ktoś ma dojścia do jakiś tańczysz :)

Z tym futerałem na pewno cegła Ci sie nie zrobi ;) To jest wlasnie zaleta tego futerału ! Dla mnie idealny futerał na Diamonda :) Szkoda ze nie ma takiego na wersje z rozszerzona bateria bo dawno bym taki juz kupil :)

« Odpowiedź #337 dnia: Czerwiec 14, 2009, 15:11:19 »
To ok przejdę się w poniedziałek i się zobaczy. Jeszcze jedno pytanko w jaką folię ochronną warto zainwestować. Z ogromnej ilości dostępnych folii mi jako laikowi ciężko wybrać coś dobrego dla Diamonda.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #338 dnia: Czerwiec 14, 2009, 15:35:30 »
To ok przejdę się w poniedziałek i się zobaczy. Jeszcze jedno pytanko w jaką folię ochronną warto zainwestować. Z ogromnej ilości dostępnych folii mi jako laikowi ciężko wybrać coś dobrego dla Diamonda.

Z folia trzeba niestety poeksperymentoewac ... Ja miałem przerozne ... I skonczylem na najtanszej z mozliwych ale nie pamietam juz u kogo ja kupilem ... Miałem tez oryginalne HTC kupione i niestety z poczatku wszystko fajnie pieknie ale krotko były na moim wyswietlaczu ... Trzeba testowac ... Ja polecam bezklejowe poliweglany ... Ktore przyczepiaja sie elektrostatycznie do wyswietlacza co pozwala na wielokrotna aplikacje w razie niepowodzenia prz naklejaniu ...

*

Offline kasprzak

• *
  • 80
    • pawelkasprzak.com
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #339 dnia: Czerwiec 14, 2009, 15:48:45 »
Od siebię polecam Brando - naprawdę dobra folia, fakt, że droższa od allegrowych, tańszych zamienników, ale właśnie te klejowe, które sprzedawane są po 3szt. w paczce, często jest tak, że pierwszą lub dwie wyrzucamy, bo się nie uda nakleić, a Brando jest bezklejowa.

Pojawiły się jakieś ciekawe folie na klawiaturę? Bo generalnie odkleiły mi się narożniki (pod ekranem)
Pozdrawiam,
kasprzak
Windows: 1.66.479.2 + PL / Android: MDJ FroYo HD v4.3 (Kernel: MDJ S7.5HD)
Radio ROM : 2.10.50.08_2

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #340 dnia: Czerwiec 14, 2009, 17:18:42 »
Nie wiem czy komuś coś to da, ale ja też używam takiego jak podaliście w linki uchwytu z dedykowaną łapką:
i nie narzekam.....

Wszyscy wiedzą, że to rozwiązanie ma jedną zasadniczą zaletę dwie wielkie wady (jest tanie jak barszcz, ale pałąk użyty do połączenia przysawki z głowicą jest z reguły masakrycznie słabej jakości w związku z czym całość strasznie drży,a pod wpływem słońca "klej", lub to coś co go udaje,puszcza).

Rozwiązania są dwa. Z racji tego że sama łapka trzymająca uchwyt jest ok można dokupić sztywne ramię. Albo tak jak ja, zamiast narzekać lub wywalać sporo kasy, trochę zmodyfikowałem sam uchwyt:  
1) rozbroiłem całość na głowicę, pałąk i przyssawkę (plastikową harmonijkę od razu wywaliłem)
2) skróciłem dłogość pałąka do ok 10 cm i połączyłem całość ponownie (kropelka jest ok)
3) pociągnąłem z zewnątrz całe połączenie masą (u mnie poxilina)
4) pomalowałem czarną farbką do szkła.
5) voila

Mam tak złapanego i Diamonda i Omnię i naprawdę nie narzekam. Jak się przypatrzeć to nie jest to dzieło sztuki, ale kosztowało grosze a jest sztywne i solidne i jak się stoi oboka auta to nawet nie widać że to kombinowane  :E

PS: ja tylko kupowałem uchwyty na E-Bayu za 2/3 podanej w linku kwotu (z przesyłką gratis z H K)
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline kendi

• 257
  • Sprzęt: G1 s5330
« Odpowiedź #341 dnia: Czerwiec 14, 2009, 21:54:17 »
Ja mam pare zdjec tego oryginalnego etui, ktore mi sie nie spodobalo i jest na sprzedaz.

*

Offline mike100

• 596
  • Sprzęt: BB 9780, BB Playbook
« Odpowiedź #342 dnia: Czerwiec 17, 2009, 11:58:14 »
co do folii to od nowości używam tej oryginalnej z pudełka i jestem bardzo zadowolony.

pozdr.
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790
Dell Vostro 3300, BB Playbook w drodze :)

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #343 dnia: Lipiec 03, 2009, 08:43:21 »
Kupiłem takie coś:
http://www.allegro.pl/item658853562_stowaway_igo_klawiatura_bluetooth_nowiutka.html

Używam od dwóch dni i coraz bardziej opada mi szczeka. Przede wszystkim jeśli chodzi o jakość i solidność to mamy do czynienia z urządzeniem sztywnym, dość ciężkim i wykonanym na pierwszy rzut oka z dobrych materiałów.
Najbardziej bałem się parowania i okazało się że nawet nie muszę wgrywać sterowników. Włączyłem BT, otwoerzyłem klawiaturkę włączyłem w niej BT i.... już gotowe :)
W moim przypadku kupiłem klawkę z układem włoskim co niestety odbija się na układzie klawiszy - znaczki na przyciskach nie pokrywają się tym wklepywanymi. No i nie mam znaków polskich. Podejrzewam że rozwiązałoby się to po zainstalowaniu odpowiedniego drivera, można też na klawiaturze nakleić właściwe znaczki i po kłopocie.
Niemałą trudność sprawiało mi na początku (pierwsze pół h używania) trafianie we właściwe klawisze, ale już sobię radzę.

Moim zdaniem świetne rozwiązanie dla ludzi używających Diamonda do robienia notatek, czy np pisania maili w trasie
Jest tylko jeden minus. Igo wycofało ten produkt z oferty (jeszcze tylko na stronie supportu można ściągnać sterowniki).
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline Kuti

• *
  • 99
  • HTC Leo, HTC Diamond, Universal16GB, HTC BlueAngel
« Odpowiedź #344 dnia: Lipiec 20, 2009, 12:48:27 »
Dwa szybkie pytanka:
1. Czy folia oryginalna zakrywa całą powierzchnię panelu przedniego czyli ekran, miejsce gdzie jest głośniczek i kamerka? Czy tylko sam ekran? Jeżeli cały panel to musiała być powycinana. Rozumiem, że np.: folie Brando to tylko sama powierzchnia wyświetlacza.
2. Czy na takiej zwykłej przejściówce między extUSB a na miniJack 3,5mm będzie mi działać radio?
http://www.allegro.pl/item691249814_adapter_audio_htc_diamond2_cruise_pro_hd_diamond.html
Chyba jest to przejściówka stereo. Czy może trzeba się upewnić?
Pozdr.
Sprzęt: HTC Leo+ HTC Diamond+  HTC Universal+ 16GB SDHC+ HTC BlueAngel

*

Offline kaamien

• 314
  • Sprzęt: TyTN, Diamond, Milestone
« Odpowiedź #345 dnia: Lipiec 20, 2009, 16:09:00 »
1. Czy folia oryginalna zakrywa całą powierzchnię panelu przedniego czyli ekran, miejsce gdzie jest głośniczek i kamerka? Czy tylko sam ekran? Jeżeli cały panel to musiała być powycinana. Rozumiem, że np.: folie Brando to tylko sama powierzchnia wyświetlacza.

2. Czy na takiej zwykłej przejściówce między extUSB a na miniJack 3,5mm będzie mi działać radio?
http://www.allegro.pl/item691249814_adapter_audio_htc_diamond2_cruise_pro_hd_diamond.html

ad.1. Oryginalna folia zakrywa tylko ekran (bez panelu z przyciskami). Dodatkowo posiada wycięcie na głośnik oraz na kamerę konferencyjną. Folia Brando jest identyczna, lecz nie posiada wycięcia na kamerkę. Wiem, bo używam oryginalnej ale zamierzam zmienić na Brando i już kupiłem więc mam porównanie :) Lepiej chyba, aby folia zakrywała cały ekran z jednym wycięciem na głośnik (ale bez wycięcia na kamerkę), no chyba że to folia-dziwoląg za 3zł z chin i zniekształca obraz.

ad.2. Aby radio działało, potrzeba zamknąć układ czyli podłączyć słuchawki. Na samej przejściówce radio się nie odpali (przynajmniej u mnie nie chce). Dopiero po podłączeniu słuchawek śmiga. Aha, jest taki trick, że możesz do przejściówki zamiast słuchawek włożyć rysik i w ten sposób zamknąć układ - będzie działać, ale to ryzykowny wyczyn, zdecydowanie NIE POLECAM wkładać rysika :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2009, 17:37:34 wysłana przez kaamien »

*

Offline Kuti

• *
  • 99
  • HTC Leo, HTC Diamond, Universal16GB, HTC BlueAngel
« Odpowiedź #346 dnia: Lipiec 20, 2009, 17:18:07 »
dzięki za wyczerpującą informację  :ok:
Sprzęt: HTC Leo+ HTC Diamond+  HTC Universal+ 16GB SDHC+ HTC BlueAngel

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #347 dnia: Lipiec 20, 2009, 18:59:18 »
Czemu niebezpieczny?
Równie dobrze możesz odciąć wtyczkę od słuchawek i wpiąć ją samą.
Btw jakoś drogo, 20zł za kawałek plastyku, który notabene niszczeje po miesiącu użytkowania?
Mogę wrzucić zdjęcie mojej przejściówki, która zaczęła się psuć po miesiącu.
Nie myśl, że te za 20zł są w jakimś stopniu lepsze, takie same jak te do Nokii cz SE.
Żeby sienie psuła musiałaby by być wykonana z metalu.

*

Offline HaTeCe

• *
  • 73
  • kalla_fiore
  • Sprzęt: HTC Diamond (ROM: Dark Innovation 2 Manila 2.1, Radio: 1.15.25.14)
« Odpowiedź #348 dnia: Lipiec 21, 2009, 10:37:09 »
A ja ostatnio kupiłem sobie taką rzecz

http://www.allegro.pl/item689149201_pokrowiec_kabura_htc_diamond_pionowa_etui_new.html

I jestem bardzo zadowolony !!!  :E
Lepiej stracić minutę z życia niż życie w minutę...

*

Offline mikolajasinski

• 40
  • Sprzęt: HTC Diamond Touch ----> Motorola Milestone
« Odpowiedź #349 dnia: Lipiec 29, 2009, 15:42:44 »
Co polecacie jako uchwyt samochodowy do Diamonda z taką baterią:

http://www.allegro.pl/item683951042_oryginal_htc_bp_e270_bateria_diamond_klapka_fv.html

Mam oryginalny uchwyt i najlepiej było by mi zmienić samą głowice.

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #350 dnia: Lipiec 30, 2009, 12:53:17 »

http://www.allegro.pl/item683951042_oryginal_htc_bp_e270_bateria_diamond_klapka_fv.html

dowiadywałem się o taką właśnie głowicę i niestety takowej nie ma :-|
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #351 dnia: Lipiec 30, 2009, 12:54:56 »

dowiadywałem się o taką właśnie głowicę i niestety takowej nie ma :-|

Owszem była na allegro ... Ale jej cena wynosiła bagatela 120 zł za sama głowice ! + uchwyt (sztywny) 40  (pisałem maila z pytaniem o osobne kupno poszczególnych czesci) ... W zyciu tyle za głowice bym nie dał ...

Znalzłem włąsnie tę aukcje u ktorych pytałem o cenę samej głowicy ... moze teraz taniej jest ... http://www.allegro.pl/item700318677_uchwyt_do_htc_diamond_z_rozszerzona_bateria_fvat.html
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2009, 12:59:02 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #352 dnia: Lipiec 30, 2009, 12:59:16 »
ale ta głowica nie pasuje do standardowego uchwytu HTC
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #353 dnia: Lipiec 30, 2009, 13:01:04 »

A czego niby nie ? Rowniez ma z tylu 4 dziurki (przypatrz sie uchwytowi sztywnemu) Ma układ zabkow jak ten od Diamonda ... Sa pewne standardy ... Uchwyt jest firmy HR czyli tej samej co oryginalne od Diamonda ...

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #354 dnia: Lipiec 30, 2009, 13:02:42 »

A czego niby nie ? Rowniez ma z tylu 4 dziurki (przypatrz sie uchwytowi sztywnemu) Ma układ zabkow jak ten od Diamonda ... Sa pewne standardy ... Uchwyt jest firmy HR czyli tej samej co oryginalne od Diamonda ...
ok.  :ok:
przyjrzałem się tym dziurkom. na moje oko nie będzie jednak pasować...
głupek ze mnie... źle patrzyłem :mrgreen:  B)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2009, 13:11:22 wysłana przez mike100 »
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #356 dnia: Lipiec 30, 2009, 13:11:17 »

Ja sobie daje obciac to i tamto ze HR nie bawiło sie w zmiane rostawu zaczepow (4 standardowe) specjalnie pod głowice Brodita ... Brodit wykonał tylko głowicę ktora pasuje do standardowego uchwytu HR (z 4 zaczepami - ktore rowniez obecne sa w naszych gietkich uchwytch) ... Stad na tej aukcji jest mix ... HR + Brodit ...   Dodatkowo jak kolega bieski wyszukał ... po co sprzedawali by sama glowice ktora niby ma nie pasowac to uchwytu standrdowego ? ;)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2009, 13:13:08 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline mike100

• 596
« Odpowiedź #357 dnia: Lipiec 30, 2009, 13:12:35 »

Ja sobie daje obciac to i tamto ze HR nie bawiło sie w zmiane rostawu zaczepow (4 standardowe) specjalnie pod głowice Brodita ... Brodit wykonał tylko głowicę ktora pasuje do standardowego uchwytu HR (z 4 zaczepami - ktore rowniez obecne sa w naszych gietkich uchwytch) ... Stad na tej aukcji jest mix ... HR + Brodit ...
nie zdążyłem wyedytować przed Twoją wypowiedzią :D
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #358 dnia: Lipiec 30, 2009, 13:14:10 »

Ja sobie daje obciac to i tamto ze HR nie bawiło sie w zmiane rostawu zaczepow (4 standardowe) specjalnie pod głowice Brodita ... Brodit wykonał tylko głowicę ktora pasuje do standardowego uchwytu HR (z 4 zaczepami - ktore rowniez obecne sa w naszych gietkich uchwytch) ... Stad na tej aukcji jest mix ... HR + Brodit ...
nie zdążyłem wyedytować przed Twoją wypowiedzią :D

Heh sie rozpedziłem w temacie to pisze i nie ma szans mnie wyprzedzic :D

*

Offline mikolajasinski

• 40
  • Sprzęt: HTC Diamond Touch ----> Motorola Milestone
« Odpowiedź #359 dnia: Lipiec 30, 2009, 14:11:34 »
Znalazłem.  :ok:
Dla zainteresowanych i mniej zamożnych (niestety - zamiennik), do Diamonda z większą baterią, pasuje ten uchwyt od Nokii 5800:

http://telemagic.com.pl/katalog/0/0/260/440/2402

Ma troche luzu "po długości", ale Diamond trzyma się w nim w miare stabilnie i nie lata. Teraz moge spokojnie jedną ręką zdjąć go z uchwytu, co przy oryginalnej baterii i uchwycie było dosyć trudnym wyczynem.