Zgadzam się z przedmówcami w 100% :-) Dużo zabawy, gierek, WiFi i po 9h mi padł :-)
Umiarkowanie użytkowanie = cały dzień i noc nawet. Jeśli ma służyć jako nawigacja GPS to najlepiej tylko z podłączoną ładowarką.
Mam wrażenie, że z czasem (a mam już go ponad tydzień) bateria trzyma dłużej. Obecnie ładuję go zawsze przez noc i odłączam rano.
Bateria wystarcza do późnego wieczora lub nawet do rana. Ja jednak zawsze go podłączam na noc aby na rano był już gotowy :-)
Co do ładowania jeszcze to warto zaznaczyć, że ładuje się bardzo szybko. Zajmuje mu to około 45-50 minut, maksymalnie godzinka.
Co do użytkowania to na początku instalowałem dużo programów dostępnych w sieci i zawsze coś mi nie grało :-) Sprawdzałem różne tweaki i konfiguracje.
W sumie już chyba z 4 razy zaczynałem od zera czyli od Hard Resetu. W końcu znalazłem swoją konfigurację, potestowałem programy
i już wiem, które mi są potrzebne i które nie chrzanią mi systemu :-)
Generalnie więc od kilku dni Diamond świeci jak prawdziwy Diament i jestem bardzo, bardzo zadowolony! Tylko czasami trzeba go wytrzeć jakąś miękką, najlepiej irchową ściereczką :-)
Według mnie jednak to jest telefon dla ludzi lubiących tudzież potrafiących "grzebać" w systemie, instalować dodatkowe aplikacje, łatki, patche, tweaki itp. :-)
Swojej babci ani mamie czy ojcu bym go z pewnością nie polecił (nie połapali by się co z czym przytknąć, a zdanie "musisz wgrać tweak'a i zwiększyć cache aby przyspieszyć działania Touch Flow 3D" przyprawiałoby ich o zawrót głowy) za to każdemu kto czuje się na siłach stoczyć kilka bitew z WM POLECAM GORĄCO!!!