Diamond - czy warto go kupić ?

• 9 Odpowiedzi
  • 1555 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jacqw

• 22
Diamond - czy warto go kupić ?
« dnia: Sierpień 04, 2008, 18:12:18 »
Witam

Zastanawiam się nad zakupem Diamonda. Chetnie posłucham opinii uzytkowników. Jak oceniacie tą urządzenie ? Warto zmieniac działam teraz na etenie x800.

Wielkie dzieki

Pzdr
Jacqw

*

Offline conneXion

• **
  • 182
  • Sprzęt: sgs , akg k420
Odp: Diamond - czy warto go kupić ?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 04, 2008, 18:23:08 »
Jezeli masz taka mozliwosc to czemu nie :D
i jezeli nie potrzebujesz klawiaury sprzetowej ...

palmfon na kozaku xD

i troszke zly dzial chyba ...
pozdrawiam

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 04, 2008, 20:13:41 »
Witam

Zastanawiam się nad zakupem Diamonda. Chetnie posłucham opinii uzytkowników. Jak oceniacie tą urządzenie ? Warto zmieniac działam teraz na etenie x800.

Wielkie dzieki

Pzdr
Jacqw

Człowieku!!! Tu sie nei ma nad czym zastanawiac!!! Mialem mnostwo telefonow poczawszy od 3310 konczac na noki n95 8gb ktora wlasnie sprzedalem jak tylko zobaczylem HTC DIAMOND-a Teraz czekam tylko na htc touch pro a sam sprawilem taki prezecik mojej kobiecie dla ktorej telefon to tylko telefon! a Diamecikiem jest poprostu zachwycona! Naprawde robi wrazenie!!! I sam bym sie na niego skusil ale bez sensu miec identyczny model :P Na szczescie jest raphalel !

pozdrawiam...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2008, 20:15:26 wysłana przez rafikkkk »
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline KuK

• *
  • 90
  • Sprzęt: SPV C600  ROM i-mate > w oczekiwaniu na WM6 :)
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 04, 2008, 20:50:59 »
A ja się włączę w dyskusję i zapytam Was - ile Wam trzyma Diamond na baterii (włączając intensywność uzytkowania) :?:

*

Offline meeron

• **
  • 106
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 04, 2008, 20:56:18 »
jak sie postarasz to ubijesz akume w "poł dnia"
htc diamond made in era

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 04, 2008, 21:11:02 »
a jak masz gps i wszystko powlaczane to i w 4 godziny

*

Offline rc23

• **
  • 168
  • Sprzęt: Xperia
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 04, 2008, 22:17:21 »
bateria o wiekszej pojemności

bez szaleństw czyli
-około 10tel dziennie o długośći 3-4 min
-trochę czytania około godziny dziennie
-zabawy grami, około godziny

wytrzymuje od rana do wieczora, zostaje jedna kreska
GPS używam tylko z zasilaczem w samochodzie

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 05, 2008, 00:14:58 »
Zgadzam się z przedmówcami w 100% :-) Dużo zabawy, gierek, WiFi i po 9h mi padł :-)
Umiarkowanie  użytkowanie = cały dzień i noc nawet. Jeśli ma służyć jako nawigacja GPS to najlepiej tylko z podłączoną ładowarką.
Mam wrażenie, że z czasem (a mam już go ponad tydzień) bateria trzyma dłużej. Obecnie ładuję go zawsze przez noc i odłączam rano.
Bateria wystarcza do późnego wieczora lub nawet do rana. Ja jednak zawsze go podłączam na noc aby na rano  był już gotowy :-)
Co do ładowania jeszcze to warto zaznaczyć, że ładuje się bardzo szybko. Zajmuje mu to około 45-50 minut, maksymalnie godzinka.

Co do użytkowania to na początku instalowałem dużo programów dostępnych w sieci i zawsze coś mi nie grało :-) Sprawdzałem różne tweaki i konfiguracje.
W sumie już chyba z 4 razy zaczynałem od zera czyli od Hard Resetu. W końcu znalazłem swoją konfigurację, potestowałem programy
i już wiem, które mi są potrzebne i które nie chrzanią mi systemu :-)

Generalnie więc od kilku dni Diamond świeci jak prawdziwy Diament i jestem bardzo, bardzo zadowolony! Tylko czasami trzeba go wytrzeć jakąś miękką, najlepiej irchową ściereczką :-)
Według mnie jednak to jest telefon dla ludzi lubiących tudzież potrafiących "grzebać" w systemie, instalować dodatkowe aplikacje, łatki,  patche, tweaki itp. :-)
Swojej  babci ani mamie czy ojcu bym go z pewnością nie polecił (nie połapali by się co z czym przytknąć, a zdanie "musisz wgrać tweak'a i zwiększyć cache aby przyspieszyć działania Touch Flow 3D" przyprawiałoby ich o zawrót głowy) za to każdemu kto czuje się na siłach stoczyć kilka bitew z WM POLECAM GORĄCO!!!

*

Offline Rafi1980

• **
  • 143
  • HTC Sensation
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 05, 2008, 10:41:22 »
Witam
A jeśli ktoś jest nowicjuszem z WM a ma jakieś pojęcie o zwykłym W na kompach to czy będzie miał duże problemy z obsługą tego sprzętu? Chodzi oczywiście o mnie, jestem... będę szczęśliwym posiadaczem?

Pozdro

*

Offline Piti81

• **
  • 138
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 05, 2008, 10:45:20 »
Jeśli ktoś potrafi obsłużyć Internet i umie szukać informacji to nie :-) Jak jeszcze dodatkowo zna trochę angielski to już w ogóle :-)
Moi rodzice i babcia nie wiedzą co to Pulpit Windows :-) Dla takich osób polecam Nokię, która działa tak jak należy i robi co do niej należy zaraz po wyjęciu z pudełka :-)