Ok, po pierwsze to co znaczy uruchomienie QuickGPS'a ? bo to tylko kliknięcie i tyle, nic się nie pojawi, żaden pasek postepu i okno konfiguracji, pojawi się jedynie centralnie kręcące sie kółeczko mówiące że coś się w tle zadziało i tu musimy zaufać, że to była aktualizacja listy.
Czy można go jakoś skonfigurować, aby taką aktualizację sam wykonywał co jakiś czas ?
No niezupełnie, pojawia się informacja o możliwości zaktualizowania położenia satelitów, oraz ważność poprzedniej aktualizacji, która trwa 6 dni.
Pojawia sie pasek postępu aktualizacji, więc jest trochę informacji. Fakt, że również miałem problem z uruchomieniem QuickGPS'a, ale ostatnio zaskakuje poprawnie.
Pierwsze uruchomienie Tomka, czy automapy, zaraz po instalacji wiąże się z dłuższym czasem oczekiwania na znalezienie sygnału GPS, kolejne uruchomienia, to
około 1 min. czekania na sygnał.
Mnie intersuje natomiast nieco dziwny interfejs i ustawienia.
Ja w programie "zewnętrzny GPS" w zakładce "sprzęt" -port sprzętu ustawiłem brak (bo jak rozumiem, dotyczy tylko urządzeń zew.), szybkość trans. zostawiłem 4800. W zakładce dostęp mam automatycznie zarządzaj sys. GPS. A pierwsza zakładka "programy" jest COM4 i wszystko hula i gra