Deaktywacja Pinu w Diamondzie

• 12 Odpowiedzi
  • 1907 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Deaktywacja Pinu w Diamondzie
« dnia: Luty 16, 2010, 20:22:55 »
Witam,
Problem polega na tym, że po wpisaniu starego i naciśnięciu enter bądź ok pin cały czas jest aktywny. Jakieś pomysły co może być nie tak?

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
Odp: Deaktywacja Pinu w Diamondzie
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2010, 20:26:28 »
ja nie wiem czy to ze mna cos nie tak czy to forum zalewa fala ludzi, ktorzy nie potrafia sie wyslowic

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 16, 2010, 20:35:07 »
Wydawało mi się, że nie jest to miejsce w którym koniecznie trzeba się popisywać swoimi umiejętnościami językowymi.
Starałem się jak najprościej opisać co się dzieje, ale jak widać dla niektórych (szczególnie osób tzw. "ą, ę") to straszny problem. Zatem jeszcze raz..

Wymogiem podczas instalacji Androida w Diamondzie jest usunięcie Pinu. Próbowałem go usunąć, niestety bezskutecznie. Po odznaczeniu opcji "Pytaj o Pin przy starcie" i wpisaniu obecnego w celu jego weryfikacji nic się nie dzieje, PIN nadal jest aktywny. Czy ktoś ma jakieś wskazówki dlaczego tak się dzieje?

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 16, 2010, 20:52:45 »
Czytac ze zrozumieniem tez nie umiesz. Napisalem ze nie umiesz sie wyslowic i jasno opisac problemu, a nie "ą i ę". Jak bys zrobil to tak jak teraz to by nie bylo tematu, bo wyobraz sobie, ze nie jest dla mnie jasne ze masz androida na diamondzie i gdzie co wpisujesz

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 16, 2010, 20:56:27 »
Tak się dzieje bo niektóre karty SIM na to nie pozwalają.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 16, 2010, 21:00:39 »
Ok, dzięki. Czyli na tej karcie SIM, którą obecnie posiadam nie ma możliwości wgrania Androida?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 16, 2010, 21:37:45 »
Możesz wymienić kartę lub poprosić, zapytać w BOK o możliwość zdjęcia tej blokady.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline przemeg

• **
  • 108
  • HTC jest jak Media Markt - nie dla idiotów
    • Mój chomik
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 16, 2010, 22:51:34 »
Wymogiem podczas instalacji Androida w Diamondzie jest usunięcie Pinu. Próbowałem go usunąć, niestety bezskutecznie. Po odznaczeniu opcji "Pytaj o Pin przy starcie" i wpisaniu obecnego w celu jego weryfikacji nic się nie dzieje, PIN nadal jest aktywny. Czy ktoś ma jakieś wskazówki dlaczego tak się dzieje?

w jakiej sieci jest ta karta ?
sprobuj przelozyc do innego tel i sprobować wylaczyc żądanie.

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 16, 2010, 23:07:49 »
Karta jest w Orange.

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 16, 2010, 23:14:57 »
Tak jak już zauważył kolega tomaszkap wyżej nie każda karta SIM pozwala na wyłączenie kodu PIN. Jak mniemam korzystasz z Orange, bo oni właśnie takie "udogodnienie" stosują. Jedynym rozwiązaniem jest pismo do BOK z prośbą o wyłączenie blokady wyłączania kodu PIN. Zadzwoń do BOKu, tam podadzą Ci treść takiego pisma. Takie pismo możesz przesłać faksem bądź zeskanować i przesłać mailem.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline wasilek

• **
  • 140
  • Sprzęt: MDA IV
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 17, 2010, 08:58:12 »
Z tego co pamietam to w kartach simplusa (simlus mega 2) tez sie nie dalo wylaczyc pinu :( Mozliwe, ze juz w tych nowszych sie da.....

*

Offline gieras

• *
  • 80
    • opóźnianie wytrysku
  • Sprzęt: O2 Xda Mini S | HTC Touch Diamond | HTC Magic 32A
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 17, 2010, 13:36:24 »
Z tego co pamietam to w kartach simplusa (simlus mega 2) tez sie nie dalo wylaczyc pinu :( Mozliwe, ze juz w tych nowszych sie da.....
mam karte simplusa z dobre 10 lat, od poczatku ta sama i nie ma problemu z wlaczeniem i wylaczeniem pinu ;)
HTC Touch Diamond Kimera v4.7 REVOLUTION OS 21056

*

Offline wasilek

• **
  • 140
  • Sprzęt: MDA IV
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 17, 2010, 21:27:14 »
Jak ja probwalem w nokii to wskakiwalo 'ze operacja niedozwolona", w innych telefonach bylo, ze proba nieudana.....

Wiec faktycznie wymiana kary moze pomoc....