daimod/compact IV czy coś innego

• 4 Odpowiedzi
  • 1350 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline yenn

• 16
daimod/compact IV czy coś innego
« dnia: Lipiec 22, 2008, 21:58:13 »
Witam wszystkich jestem tu nowy oj nowyyy ale wracając do problemu stoję przed zmianą telefonu  obecnie jestem użytkownikiem nokiiE61 starej  ma już 2.5 roku i się zwyczajnie wysłużyła byłem pewien że zmienię ją na nokie e71 a tu.. bam MDA compact 4 i tu dylemacik wypunktuje problemy za i przeciw i proszę pomóżcie dokonać właściwego wyboru

1. Nienawidzę nokii nokia e61 jest pierwszym telefonem tej firmy który mi podpasywał i zaletą niewątpliwą jest jego pancerność obawiam sie ze MDA może być dla mnie za kruchy
2. pełna klawiatura w nokii jest mistrzowska zdarzało mi sie pisać sms lub maile nawet w trasie nie sadze aby to w innym telefonie było możliwe. Czy obsługa klawiatury w MDA jest dobra /zadawalająca / bardzo dobra?
3. Baaardzo często korzystam z internetu w telefonie (parę razy dziennie) i to nie tylko do czytania serwisów prasowych czy MDA to dobry pomysł?
4. moim jedynym GPS-em jest moja nokia i korzystam tu z naviexperta który jest mistrzem wagi ciężkiej niestety działa tylko pod symbianem wiec musiałbym sie przesiąść na jakąś inną mapę przynajmiej narazie ale na co?
5. na pewno będę korzystał z MP3 i radia i to dość często pytanie brzmi ile będę mógł słuchać MP3 na jednej baterii teraz na mojej starej nokii jest to 1h i to jest dużo za mało.

reasumując czy C4/diamond to dobry wybór zważywszy na powyższe pkty czy może cośinnego albo może poczekać na coś powiedzmy jeszcze miesiąc?

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
Odp: daimod/compact IV czy coś innego
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 22, 2008, 22:17:01 »
Jak się za bardzo nie spieszysz z wymianą to poczekaj - jesienią wyjdzie Raphael z większą baterią i sprzętową klawiaturą a pozostałą funkcjonalność będzie miał jak Diamond.

Klawiatura ekranowa w Diamondzie nie umywa się do sprzętowej - a mam porównanie do Kaisera i też dużo maili piszę w drodze. Aczkolwiek w oczekiwaniu na Raphaela powoli wprawiam się w pisaniu na ekranowej.

Internet w Diamondzie to przede wszystkim Opera - i tutaj nie mam najmniejszych zastrzeżeń.

GPS - ja używam Automapy w Polsce i też nie mam zastrzeżeń.

Bateria - no cóż powiem krótko - jest słaba, przygotuj się na codzienne ładowanie (jak nie dwa razy dziennie)

*

Offline yenn

• 16
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 23, 2008, 07:02:40 »
jeżeli różnica będzie tylko w klawiaturze i baterii to sam nie wiem czy warto czekać :) zaczyna mnie pociągać to że w końcu będę miał mały telefon :) jak wziołem nokie e61 to wszyscy gapili się na mnie jak na wariata:)

*

Offline icemont

• 507
  • Sprzęt: HTC Touch Pro WM 6.5 WWE; HTC P3300 - WM 6.0 PL
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 23, 2008, 08:48:02 »
Raphael poza klawiaturą i większą baterią ma też mieć slot na karty microSD oraz TVout i więcej pamięci tak więc jest trochę różnic i to znaczących. Ja zdecydowanie czekam. No chyba, że teraz wezmę Diamonda (bo mi przysługuje - koniec umowy) sprzedam i potem dołożę do raphaela ale już niebrandowanego.

No chybam, że jeszcze rozwiąże się kwestia HTC Omni http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=103405.0
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2008, 08:51:32 wysłana przez icemont »
max 4 linijki - Regulamin !!
Motorola A925 > MDA III (Blue Angel) > MDA Pro (HTC Universal) > HTC P3300 (HTC Artemis) & HTCTouch Pro (HTC Raphael)

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 23, 2008, 10:12:45 »
Ja właśnie tak zrobiłem - musiałem wymienić telefon więc wybrałem Diamonda i czekam cierpliwie na Raphaela. Znając życie i HTC pewnie się pojawi dopiero pod koniec jesieni a tak przynajmniej mogę się pobawić nowym urządzeniem