Czulosc ekranu.

• 17 Odpowiedzi
  • 3487 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czulosc ekranu.
« dnia: Sierpień 19, 2008, 17:07:32 »
Czy to normalne jak na bialym tle nacisnie sie ekran przy brzegu to widac takie falowanie pod naciskiem?Wydaje mi sie ze tak,jest to przeciez dotykowyekran, ale nie zaszkodzi zapytac.

*

Offline ncc74656

• 261
Odp: Czulosc ekranu.
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2008, 19:57:29 »
Falowanie normalne, ale chyba nie jest normalne takie mocne naciskanie ekranu dotykowego  :worried:
Never underestimate the power of stupid people in large groups

*

Offline gszech

• *
  • 59
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 19, 2008, 22:13:39 »
Mam to samo, po prawej stronie ekranu.
Jak nacisne palcem np. na srodek ekranu to po prawej troche faluje (na dlugosci 0.5cm) ciagle w 1 miejscu ...
W sumie jak mam byc dokladny to faluje dopiero jak puszczam palec :)

*

Offline ncc74656

• 261
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 19, 2008, 23:14:12 »
Sprawdziłem to u siebie, naciskałem dość mocno i nic u mnie nie falowało. Może faktycznie coś dziwnego z waszymi modelami.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 20, 2008, 01:15:26 »
Widac tylko na jasnym tle takie do pol cm falki jak mocniej nacisniesz ale to chyba normalne .

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 20, 2008, 04:53:38 »
heh jakies dziwne te modele macie u mnie jest ok czy nacisne rysikiem czy palcem a i z wykalaczki tez kozystam i nie mam takiego czegos

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 20, 2008, 12:52:52 »
Chodzi o to ze jak nacisniesz palcem troche mocniej przy brzegu ekranu widac efekt w postaci fal od brzegu,podobnie jak po nacisnieciu na monitorze lcd.CHyba to nie jest wada mam nadzieje.

*

Offline RafalPL

• **
  • 112
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 21, 2008, 02:09:27 »
wada to nie jest / ekran pokryty jest jakby cienka warstwa jakiegos (plastiku) ktory jest elastyczny  i jak nacisniesz mocniej to on sie ugina ale jakis przebarwien nie robi jak lcd albo to co piszecie przybajmniej nie u mnie

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 21, 2008, 09:52:47 »
Przebariwn niema ale fale sa :),pod rysikiem sie nie pojawiaja tylko jak mocniej nacisniesz na bialym tle palcem.Sprawdze inne egz w orange pod tym katem.

*

Offline ncc74656

• 261
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 21, 2008, 11:05:41 »
Wychodzi na to że są różne wersje diamonda. Ja mam z HK i u mnie nic nie faluje jak naciskam ekran.

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 21, 2008, 13:26:14 »
Wychodzi na to że są różne wersje diamonda. Ja mam z HK i u mnie nic nie faluje jak naciskam ekran.

Mój z polskiej dystrybucji również nie faluje (przynajmniej nic takiego nie zauważyłem - nawet na białym tle).
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 22, 2008, 00:04:27 »
ups to niewiem czy reklamowac,musze tosprawdzic na innym egzemplarzu

*

Offline Hikari

• **
  • 200
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 23, 2008, 11:34:06 »
To moze ja sie wtrace...

Mialem cos podobnego ma swoim Cruisie (falka prawie na srodku ekranu) - problem pojawil sie jak CRC (serwisant HTC na polske) wymienilo mi ekran dotykowy. Sprawe zareklamowalem i wymieniono mi ekran na nowy, w ktorym zadnych falek nie ma. Widac, ze podlega to wymianie w ramach reklamacji, ale:
1. CRC jest dosc dretwe jesli chodzi o wykrywanie usterek. Mimo, iz za kazdym razem im je opisywalem to zdarzalo sie dostawac odpowiedz, ze nic nie wykryli. Sprawdzona metoda jest taka, zeby wszystko pokazywac im jak najbardziej lopatologicznie - w przypadku ekrnau nagralem filmik, na ktorym widac jak zachowuje sie ekran przy naciskaniu.
2. Trzeba sie najpierw dowiedziec czy CRC ma ekrany do Diamonda na stanie (panie z infolinii na ogol nic nie wiedza i nie moga sie dowiedziec) - model jest swiezy, wiec zakladam, ze moze nie byc jeszcze czesci do niego. Jesli jednak maja to reaguja dosc szybko i po tygodniu PDA bedzie gotowy. Jesli nie trzeba bedzie czekac 3-4 tygodnie na sprowadzenie.

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 23, 2008, 13:51:31 »
One odchodza tylko od prawej i lewej minimalnie pod wiekszym naciskiem wiec chyba to nie wada,zreszta sprawdze na innym.

*

Offline Rickson

• 26
  • Pain is temporary PRIDE lasts forever
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 19, 2008, 17:51:08 »
A czy można zwiększyć czułość ekranu by nie trzeba było  tak silnie dotykać czy to może kwestia folii, ale w vario to nie był problem.
Pain is temporary PRIDE lasts forever

*

Offline dassystem

• **
  • 111
  • Sprzęt: Eten X800 -> HTC Touch Diamond -> Omnia HD i8910 -> HTC Magic |32A|
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 20, 2008, 21:19:43 »
Jeśli się nie mylę jest taka opcja w Advanced Configuration Tools

*

Offline Rickson

• 26
  • Pain is temporary PRIDE lasts forever
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 20, 2008, 21:58:37 »
 :ok: dzieki
Pain is temporary PRIDE lasts forever

« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 21, 2008, 10:13:39 »
Juz wiem wszystko.Te fale sa normalne na oryginalnym diamondzie sprzdawanym w orange uk.Nic powaznego,dzis ogladalem kilka egz i wysztkie mialy to samo bardziej lub mocniej,sprawdzalem w erze i tego nie ma ale on ma inna obudowe.