Compact IV i problem z BT

• 0 Odpowiedzi
  • 910 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline andree

• **
  • 104
Compact IV i problem z BT
« dnia: Lipiec 29, 2008, 22:19:56 »
Witam, mam kłopot z bluetoothem w MDACIV i wierzę, że tu znajdę pomoc.
1. Dziwnie działa ze słuchawką BT Jabra 4040. Bez problemu mogę nawiązać połączenie i słyszeć przez słuchawkę, jednak jeśli ktoś do mnie dzwoni, w słuchawce najpierw pojawia się dźwięk wywołania ( ale inny niż dźwięk w telefonie, jakby własny dxięk słuchawki) a potem nie słychać nic, za to mogę rozmawiać bezpośrednio przez telefon. Więc niby się widzą, ale nie do końca.
2. Jeszcze dziwniej z połączeniem MDA i komputera lub drugiego PDA. NP. MDA wyszukuje komputer (XP PRO), ale nie znajduje w nim żadnych usług. Mogę je sparować, ale nie ma żadnych opcji portów w MDA (nie ma nawet przycisku "Nowy port") Mimo sparowania nie potrafi się połączyć w programie ActiveSync  - po wybraniu połącz przez BT melduje, że nie znalazł sprzętu z tą usługą. Nie da się również przesłać żadnego pliku a eksplorator BT nie widzi kompa. Identyczna sytuacja jest z drugim PDA (Del Axim na WM6). Nieby się widzą, parują ale nic więcej.
3. Chciałbym zrobić tak, aby Dell łączył się z netem za pośrednictwem MDA i oczywiście przy połączeniu BT. Wobec powyższych problemów - opadają mi ręce.
System w MDA jest oryginalny ERY (tylko radio podniesione do xxx05). Może są inne sterowniki BT? Może wyższe wersje romu nie mają takich problemów? Prosze o pomoc...
EDIT
AD 1 - odkryłem przyczynę chyba. Mianowicie w menu podczas odbierania telefonu jest opcja Użyj Zestawu Głośnomówiącego.... Wystarczy wybrać i dźwięk jest w słuchawce. Super, ale jak zrobić, żeby to było domyślne??
EDIT2
Oki, już chyba wiem : jeśli mam podłączoną słuchawkę BT i odbiorę guzikiem w słuchawce, mogę przez nią rozmawiać. Jeśli odbiorę guzikiem w telefonie, słuchawka nie jest aktywna i musze ją uaktywnić z menu telefonu. W sumie niby proste... jak się już znajdzie  rozwiązanie

« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2008, 21:56:49 wysłana przez andree »