Clean Fire Rom 8.2 + SPB Mobile Shell 3 sensor nie działa

• 7 Odpowiedzi
  • 1473 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Clean Fire Rom 8.2 + SPB Mobile Shell 3 sensor nie działa
« dnia: Kwiecień 24, 2009, 19:23:23 »
Witajcie
Po przetestowaniu wielu romów z Manilą 1 i 2 postanowiłem spróbować alternatywnego interfejsu- kupiłem SPB Mobile Shell 3. Ponieważ zależało mi na wyeliminowaniu niepotrzebnych mi rzeczy postanowiłem zainstalować Clean Rom od Xcooma (8.2 to najnowszy jaki znalazłem)oczywiście HR przed ekranem kalibracji, zainstalować SPB a potem szukać cabów z resztą potrzebnych drobiazgów. Prawie się udało...
ogólnie telefon sprawuje się wyśmienicie, interfejs jest przejrzysty i szybki , znalazłem większość cabów ( ACT, Opera, TCPMP.. ) niestety mam problem którego nie udaje mi się ( mimo przeglądania forów, używania przeglądarek itd)  zwalczyć- uprzejmie poproszę Was o pomoc:
1) Po zainstalowaniu Clean Romka przestał działać G-sensor. Zainstalowałem gsen, gyrator 2 próbuję w tym wszystkim grzebać i Teeter nie rusza- kulka jest zamrożona w pozycji wyjściowej. w ACT nie mogę znaleźć żadnych ustawień do sensora- nie wiem czy to problem z software ( że w clean brakuje czegoś do obsługi sensora ) czy też akurat tak pechowo się zdażyło że padł mi sensor fizycznie. Gsen po odpaleniu napisał: cannot connect to sensor !!! Strasznie się narobiłem z poukładaniem wszystkiego w SPB i żal mi flashować stary rom tylko po to żeby sprawdziś czy sensor działa..... może jest jakiś inny sposób?
2) Po kalibracji w innych romach które znałem telefon sam dostosowywał się do ustawień sieci Play...coś w rodzaju automatycznej konfiguracji sieci. clean rom tego nie ma i niestety nie mogę spowodować żeby gprs odpalił ( net działa tylko po wifi) i wywala się NoData- wyczytałem że może się wywalać kiedy paramerty gprs są niewłaściwie ustawione. Czy istnieje cab z tym automatycznym ustawianiem parametrów sieci?
3) Znalazłem kilka cabów aplikacji HTC Album- ale wszystkie wyświetlają się tylko na małym fragmencie ekranu i nie reagują na nic...
4) Może wogóle błądzę i lepiej by było zamiast wersji clean użyć którejś z wersji Lite ale bez Manili? Czy ktoś ma takie doświadczenia?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc!
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2009, 20:28:41 wysłana przez robertszydlo »

Odp: Clean Fire Rom 8.2 + SPB Mobile Shell 3 sensor nie działa
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 24, 2009, 22:05:37 »
Chyba się wygłupiłem z tym postem.... pewnie sami fani Manili :)
To coś jakbym zapytał o przepis na chili con carne na forum wegetariańskim...:(

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 24, 2009, 22:14:18 »
Chyba się wygłupiłem z tym postem.... pewnie sami fani Manili :)
To coś jakbym zapytał o przepis na chili con carne na forum wegetariańskim...:(

Nie koniecznie sie pospieszyles ;) CLEAN to CLEAN ;) Nie ma prawie nic ... w tym wielu rzeczy potrzebnych... Wgraj jakis Lite ...

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 24, 2009, 22:22:02 »
Zainstaluj Lite, wyłącz manilę w "dzisiaj" i spb chodzi.

Ja tak mam

*

Offline timonq

• 276
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 26, 2009, 14:02:08 »
Ja używam Spb :E Jeśli nie chcesz stracić ustawień to daj starter>ustawienia>Spb Mobile Shell i wciśnij na przycisk u dołu ekranu po prawej a wyskoczy Ci menu i tam magiczna funkcja Kopia Ustawień:) Sprawdzałem i działa to:) Jedyne co nie pamięta to tapety w trybie Styl :p ale to chyba już nie problem :) (no wiadomo że po reinstalce wchodzimy znowu tam i jest przywróć ustawienia :grin: ) A co do Spb to jak dla mnie to jedyne co mi się nie podoba to brak widgetu do wyświetlania sms-a w głównym menu... Trzeba wchodzić do Wiadomości :/ w manilli to było super... No i jeszcze brak okładek w widgecie MediaPlayera  :S

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 26, 2009, 14:37:51 »
1) Po zainstalowaniu Clean Romka przestał działać G-sensor.
3) Znalazłem kilka cabów aplikacji HTC Album
4) Może wogóle błądzę

1. Sprawdz czy masz uruchomiana usluge HTC Sensor. Przy uzyciu Task managera albo sprawdz czy masz odpowiedni  wpis w rejestrze [HKEY_LOCAL_MACHINE\Services\HTCSENSOR] Mozesz doinstalowac HTC Sensor SDK i powinno smigac

3. HTC Album wymaga zainstalowania innych aplikacji HTC. NA pewno musi byc HTC Scroll jak ich nie ma to moga byc problemy takie jak ty masz

4. Nie bladzisz :) Poszukaj jakies kuchni i najlepiej sam sobie ugotuj rom. To nie jest takie trudne jak  mogloby sie wydawac :D Ja rowniez SBP Mobile Shell 3 uzywac. Wywalilem manile bo strasznie mnie wkurzala. Na poczatku bylem zachwycony, ale potem stwierdzilem ze niektore rzeczy nie zostaly przemyslane. Chociazby zakladka ulubionych kontaktow.  Wole cos takiej jak ma SBP. Ja tam czekam az ktos zrobi zegarek z manili do SBP :D

*

Offline timonq

• 276
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 26, 2009, 16:39:27 »
A masz jakąś stronkę gdzie można i czy w ogóle można dogrywać widgety?

*

Offline bieski

• 656
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 27, 2009, 09:39:02 »
Przegladnij ta strone:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=507697

Pojawily sie jakies dodatki do SPB Mobile 3