Brak możliwości kalibracji.... Ekran dotykowy nie reaguje.

• 3 Odpowiedzi
  • 1511 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Brak możliwości kalibracji.... Ekran dotykowy nie reaguje.
« dnia: Październik 16, 2009, 19:19:58 »
Witam mam od chwili problem diamond zachowuje sie dziwnie.... 

Otoż po np naciśnięci na "start" ekran reaguje tak jak bym rysik przyłożył całkiem w innym miejscu. :| Wiec wykonałem przywrócenie do ustawien  fabrycznych ale problem teraz mama taki ze kalibracji przejść nie moge.... Bo gdy naciskam na krzyżyk diamond wykrywa rysik w innym miejscu.... Co zrobić? prosze o pilna odp ponieważ jutro do pracy....

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
Odp: Brak możliwości kalibracji.... Ekran dotykowy nie reaguje.
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 16, 2009, 19:25:13 »
Raczej bez serwisu się nie obejdzie. Skoro po HR dotyk dalej nie działa poprawnie to najpewniej uszkodzeniu uległa warstwa dotykowa.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 16, 2009, 19:27:19 »
Kurcze...... Nie fajnie. Dodam ze jak naciskam podczas kalibracji krzyżyk (przesuwa sie) to na ekranie w trakcie naciskania na dole w rogu pokazuje sie hmmm takie fale czarne  takie same jak naciśnie sie palcem ekran LCD

Pytanko kolejne. Ile może naprawa kosztować  i czy ktoś zna dobry serwis tych PDA W Krakowie ?

Czy to możliwe zeby wgieła sie szybka ? Bo cos tak podejrzewam.... Jak polezy do gory nogami to chwile działa dobrze a potem coraz bardziej zaczyna odbiegać od celu

Udało sie skalibrować... Przykład sms gdy naciskam na litere R  to wciska sie jedna wstecz literka czyli w tym przypadku Y. Na duzych przyciskasz takich jak start czy zakładki TF3D działa normalnie
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2009, 22:02:40 wysłana przez michal87 »

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 17, 2009, 11:11:12 »
bez serwisu się nie obędzie, miałem to samo - siadł Tobie digitalizer