Brak logowania do GSM po restarcie

• 14 Odpowiedzi
  • 1418 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Brak logowania do GSM po restarcie
« dnia: Lipiec 12, 2009, 20:05:42 »
Witam.
Mam dziwną przypadłość. Po restarcie MDA pojawia się na chwilę klawiatura do wprowadzenia PIN-u. W tym czasie próbuję wpisać PIN, ale słyszę tylko klikanie i gwiazdki nie pojawiają się. Po chwili system idzie dalej. Startuje okno "dzisiaj" i potem SPB3. Na tray-u mam ikonę sieci GSM jako antenka z wykrzyknikiem. Muszę wejść w "łączność" wyłączyć telefon i ponownie go włączyć. Po tym pojawia się klawiatura, PIN i loguje się operator.
Czy można z tym coś zrobić, aby logował się poprawnie?
MDA Compact IV ERA, HTC Wildfire S

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
Odp: Brak logowania do GSM po restarcie
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 12, 2009, 20:40:48 »
Muszę wejść w "łączność" wyłączyć telefon i ponownie go włączyć. Po tym pojawia się klawiatura, PIN i loguje się operator.

Zamiast tak robić, naciśnij po prostu zieloną słuchawkę :)

Niektóre ROMy tak mają z GSM.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 13, 2009, 08:13:15 »
Jest to jakieś ułatwienie, ale chciałbym problem naprawić. Jak się nie da to się pogodzę.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 13, 2009, 09:02:42 »
Jest to błąd, źle zrobiony ROM. Znam kucharzy doświadczonych, którzy nie wiedzą gdzie leży problem  :S Dla mnie taki ROM jest do wywalenia, jak zapomnisz o wpisaniu PIN to jesteś niedostępny w sieci a nawet o tym nie wiesz. Moja rada to zmiana ROMu
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline pingor

• **
  • 152
  • Sprzęt: ERA G1 - HTC Dream
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 13, 2009, 09:04:19 »
Jest to jakieś ułatwienie, ale chciałbym problem naprawić. Jak się nie da to się pogodzę.

Wina romu, nic nie zrobisz - albo staraj się szybko wklepać pin - czasami nie pokazuje na ekranie gwiazdek ale tak naprawdę to pin się wklepuje - mi się tak parę razy udało zrobić  :mrgreen:
Przesiadłem się z WM (diamonda) na produkt Google - ERA G1 ( HTC Dream ) i nie żałuję - polecam wszystkim :D

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 13, 2009, 11:46:40 »
albo poprostu wejdź w pasek taskbar gdzie jest ikona"braku zasięgu" --> ustawienia i ponownie wyskoczy Ci "klawiatura" PIN.ale tak po prawdzie to zgodzę się z przedmówcami.zmień ROM.
HTC One V

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 13, 2009, 17:28:08 »
w niektorych romach wystarczy nacisnac ten przycisk w gornym prawym rogu (tam co sie wyswietla lista otwartych aplikacji)
ale ja bym zmienil rom. Jak chcesz polski to na fireromie xcooma nie mialem jeszcze takiego problemu

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 14, 2009, 09:27:13 »
No cóż. Problem nie jest tak wielki. Jedynie co to muszę pamiętać, aby po restarcie zalogować się. Myślałem, że da się to jakoś prosto naprawić (rejestr itp.) Dodam, że na początku na gołym telefonie było ok. Potem być może po wgraniu SPB czy innych programów tak się porobiło. Na razie jest to oryginalny ROM Ery i tak pozostawię. Dla takiej przypadłości nie będę tracił gwarancji.

Dziękuję za pomoc.

*

Offline wojtekml

• 423
  • Sprzęt:HTC Buzz(Wildfire), LG GT540(Swift)
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 14, 2009, 09:48:08 »
Dla takiej przypadłości nie będę tracił gwarancji.
Dziękuję za pomoc.

Zmartwię cię, ale po zmianie romu wcale nie stracisz gwarancji, zawsze można oryginał przywrócić bezproblemowo. Wszystko opisane na forum.  :)
Oryginalne romy są kiepskie i strasznie wolne, ja swój "oryginał" miałem pierwszego dnia tylko. A telefon również oddawałem na gwarancję po przywróceniu oryginalnego oprogramowania.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2009, 09:51:02 wysłana przez wojtekml »
HTC Buzz (Wildfire) , Android 2.2.1 (2.22.405.1), radio 3.35.20.10
LG GT540 (Swift) , v20A Eclair 2.1

*

Offline Hornet15re1

• 421
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 14, 2009, 11:24:44 »
Trzeba upilnować i szybko pin wpisać...ale romy z manila1chyba nie maja tego problemu
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2009, 11:28:46 wysłana przez Hornet15re1 »
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

*

Offline wojtekml

• 423
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 14, 2009, 11:28:50 »
Jednak jest to uciążliwe przy częstych restartach systemu...

*

Offline Hornet15re1

• 421
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 14, 2009, 11:30:27 »
Przyznam szczerze nigdy nie miałem aż tylu zdjęć na telefonie  :O
U mnie kończyło się zazwyczaj na 30-stce i potem wszystkie na kompie w albumie lądowały. Nigdy też nie miałem problemów z takim opóźnieniem.
SPróbuj zostawić z 10 zdjęć na fonie i sprawdź jak wtedy chodzi album, sam się przekonasz czy to wina ilości zdjęć..

Wielkie dzieki pomyliłem watki z pytaniem...oki bede próbował :proud:
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

*

Offline wojtekml

• 423
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 14, 2009, 11:32:16 »
Przyznam szczerze nigdy nie miałem aż tylu zdjęć na telefonie  :O
U mnie kończyło się zazwyczaj na 30-stce i potem wszystkie na kompie w albumie lądowały. Nigdy też nie miałem problemów z takim opóźnieniem.
SPróbuj zostawić z 10 zdjęć na fonie i sprawdź jak wtedy chodzi album, sam się przekonasz czy to wina ilości zdjęć..

Wielkie dzieki pomyliłem watki z pytaniem...oki bede próbował :proud:

Też napisałem nie patrząc na wątek, ale szybko zmieniłem posta. Widzę że zdołałeś mnie "uchwycić" w trakcie zmiany hehe :P

*

Offline korno

• 42
  • Sprzęt: HTC: Diamond, Topaz, Sensation
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 20, 2009, 13:56:10 »
witam
mam podobny problem
tylko ja nie posiadam pinu na karcie a wykrzyknik pojawia się tylko na mojej karcie sim :/
a system laduje sie bardzo długo z tą karta
myślicie , że może być to tylko problem z romem? a może to jednak karta sim?

*

Offline gbear

• *
  • 56
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 20, 2009, 18:14:38 »
No cóż. Problem nie jest tak wielki. Jedynie co to muszę pamiętać, aby po restarcie zalogować się. Myślałem, że da się to jakoś prosto naprawić (rejestr itp.) Dodam, że na początku na gołym telefonie było ok. Potem być może po wgraniu SPB czy innych programów tak się porobiło. Na razie jest to oryginalny ROM Ery i tak pozostawię. Dla takiej przypadłości nie będę tracił gwarancji.

Dziękuję za pomoc.

Przypadlosc SPB mobile 3 i manili. SPB Mobile wyłącza manilę, a ekran wprowadzaniu PINu (ten właściwy) pokazuje się w odpowiednim momencie tylko jak działa manila  :S

Jest to na Diamondzie, jest na T-PRO i to niezaleznie od ROMu, jaki mam wgrany. Usuń SPBM3 to wróci :)

pzdr