Brak dźwięku przychodzącego sms'a w stanie uśpienia

• 15 Odpowiedzi
  • 3545 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Brak dźwięku przychodzącego sms'a w stanie uśpienia
« dnia: Sierpień 24, 2008, 13:07:52 »
Mam taki pytanie czy jest możliwość aby diamencik informował dźwiękiem o przychodzącym sms'ie gdy jest w stanie uśpienia ( przyciśnięty przycisk z góry )??

Mój powiadamia tylko tym że świeci sie kółeczko na przednim panelu i dopiero jak go wybudze to słychać dźwięk sms'a.

pozdrawiam

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: Brak dźwięku przychodzącego sms'a w stanie uśpienia
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 24, 2008, 15:03:48 »
przyciskiem możesz wyłączyć całkowicie (dłuższe przytrzymanie) - wtedy dioda nie świeci i dźwięków nie ma, lub w stan uśpienia - krótko wcisnąć - wtedy dźwięki są. Mówisz, że dioda się nie pali, czyli wnioskuję że masz wyłączony PDA całkowicie.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline woof

• 761
  • Sprzęt: różnie
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 24, 2008, 16:35:04 »
jaka dioda? ja nie mam zadnej diody w swoim - przynajmniej napewno nie dziala

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 24, 2008, 18:30:26 »
W trybie uśpienia działa dzwonek od połączenia natomiast sms'a słychać doopiero kiedy sie wybudzi telefon, o sms'ie informuje kręcące sie światelko do okola tak sam jak przy ładowaniu.
Czy to normalne?

*

Offline marcin_s18

• 28
  • Sprzęt: 6650
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 24, 2008, 22:45:47 »
U mnie jak ekran jest uśpiony to gdy przychodzi sms normalnie słychać dźwięk i zaczyna się świetlna animacja przy kółku.

*

Offline rc23

• **
  • 168
  • Sprzęt: Xperia
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 24, 2008, 23:17:09 »
U mnie jak ekran jest uśpiony to gdy przychodzi sms normalnie słychać dźwięk i zaczyna się świetlna animacja przy kółku.

i tak ma być, cześc Marcin :)

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 22, 2009, 23:16:51 »
u mnie też tak jest ale dopóki nie odczytam smsa ( np przez 30 min ) to cały czas mam przygaszony ekran ! Co zrobic by ekran był czarny a tylko migająca dioda informowala o smsie ?
Pozdr

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 23, 2009, 07:48:11 »
u mnie też tak jest ale dopóki nie odczytam smsa ( np przez 30 min ) to cały czas mam przygaszony ekran ! Co zrobic by ekran był czarny a tylko migająca dioda informowala o smsie ?
Pozdr
A zobacz jak masz zaznaczone w ustawienia>zasilanie
Rom Dark Innovation 2

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 23, 2009, 13:15:30 »
A ja dodam od siebie ze zapewne masz moj ROM ? A moze sie myle  ? ;)

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 18, 2009, 08:53:37 »
Taaak! Krzysiek, mam twój rom i ten problem, jakieś lekarstwo? Kurde MMS słyszę i widze, sms nie widzę, nie słyszę, znajduję kiedyśtam w skrzynce odbiorczej od razu....
I do tego nie moge wysyłać nowych SMS, odpowiadać mogę, a wysłać nowego nie? Jakieś pomysły?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 18, 2009, 09:29:06 »
Niestety ... ostatnio wyczytałem rowniez na zagranicznych stronach ze ten błąd sie pojawia ludziom ... Jest to jakis dziwny błąd juz od HTC :/ U niektorych sie pojawia u innych nie ... Czasem zaminy Radia pomagaja a czasem nie ... Niestety ja nie znam rozwiazania bo tak tegiej głowy jak Ci co stworzyli ten błąd niestety nie mam :/

*

Offline szwarou

• 18
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 18, 2009, 09:38:08 »
jedyne lekarstwo tak z autopsji poki co to nie wylaczac powerem fona dac mu sie samemu wygasic... u mnie poki co dziala - jest to mocno wkurzajace
musze poczytac gdzies widzialem ze mozna przyspieszyc ten proces. Glupio stac w sklepie gdzie klienci czekaja z telefonem w reku az sie wygasi pol minuty - patrza jak na debila :D
ROM: Dark Innovation 2 Manila 2.1
Radio: 1.15.25.14

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 18, 2009, 09:42:52 »
jedyne lekarstwo tak z autopsji poki co to nie wylaczac powerem fona dac mu sie samemu wygasic... u mnie poki co dziala - jest to mocno wkurzajace
musze poczytac gdzies widzialem ze mozna przyspieszyc ten proces. Glupio stac w sklepie gdzie klienci czekaja z telefonem w reku az sie wygasi pol minuty - patrza jak na debila :D

Moze te rejestry Ci pomoga (wklejam to co mam u siebie w notatniku informacyjnym wiec wybierz sobie co Ci trzeba ;) )

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Power\Timeouts

w tych miejscach zmienia sie te czasy:
- auto power off: [HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Power\Timeouts]
- zmiana czasu wygaszenia podswietlenia: [HKCU\controlPanel\Backlight]
- autolocki: 18. Automatically lock your Diamond --> HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\BackLight\AutoDevic eLockEnable from 0 to 1 and everytime your backlight goes off the device is locked
- HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\BackLight\AutoDevic eLockTimeout -> Change the Dword value (30 = 30 seconds, etc)

« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 18, 2009, 09:51:51 »
No dobra chłopaki,ale ja mam włączonego, świecącego diamenta przed oczami a on nawet nie mrugnie że wiadomość dostał! No i wysyłać też nie mogę...

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 18, 2009, 11:03:50 »
No dobra chłopaki,ale ja mam włączonego, świecącego diamenta przed oczami a on nawet nie mrugnie że wiadomość dostał! No i wysyłać też nie mogę...

No to w taim razie ja nie wiem co jest grane u Ciebie bo na moim ROMie takich przebojow nie doswiadczyłem ... Owszem brak dzwieku czasem tak ale zawsze SMS przychodził i wychodził bez problemu ....

« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 18, 2009, 11:10:46 »
No dobra, to trza zmienić radio...