Tomasz jak kazałes tak zrobiłem i mam sytuacje jak z tego wątku
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=70667.0Wgram inny ROM mam ich kilka i zobaczymy, moze w którymś nie bedzie takich zabezpieczen. Jak ustawie oryginalny SPL to oryginalny ROM Ery wejdzie mi bez problemu
Napisane: Lipiec 02, 2009, 20:42:34
Udało się !! tak jak myślałem inny ROM brak zabezpieczeń. Ok a teraz w punktach co zrobiłem, może przyda się innym.
Gdyby zdażyla Wam się sytuacja że padnie Wam ekran dotykowy w MDA w pierszej kolejności wgrajcie SPL. Jeżeli pojawi się problem z odpaleniem SSPL-Manual.exe na kompie trzeba skopiować ten plik do Pamięci wewnętrznej/Internal Storage i odpalić z pozycji MDA. W tym pomocny będzie prgram MyMobiler. Gdy ekran zczernieje odpalamy ROMUpdateUtility.exe i po chwili mamy oryginalny SPL(do ściągnięcia z wątku o rekonstrukcji). Teraz możemy spokojnie wgrać oryginalny rom ze strony Ery.
Gdyby jednak zdażyła się sytuacja, w której wgracie w pierwszej kolejności ROM Ery (tak jak ja), a pózniej będziecie chcieli wgrać SPL to będzie problem. MyMobiler nie pomoże ponieważ MDA zatrzyma się na ekranie kalibracji. Więc trzeba zrobić następujące czynności:
1. Wgrywamy inny ROM (pomógł mi ROM Innovation ROM 2.03.540.4 Standard BS PP8 by billyj80)
2. Musimy mieć Total Commandera w wersji 6.50+ oraz wtyczkę WinCE do obsługi PPC (w plikach wtyczki znajdziecie jej instrukcje instalacje do TC)
3. Poprzez TC usuwamy plik welcome.lnk/zapraszamy.lnk. Wcześniej w TC zmieniamy atrybuty pliku na tylko archiwalny
4. SR i MDA pominie kalibracje i przejdzie do kustomizacji.
5. Wgrywamy plik SSPL-Manual.exe na Pamięć wenętrzną/Internal storage przez TC
6. Instalujemy MyMobiler i dzięki niemu odpalamy SSPL-Manual.exe ekran zrobi sie czarny i dalej na kompie odpalamy ROMUpdateUtility.exe
7. Instalujemy oryginalny ROM ze strony Ery 1.93 i oddajemy nasze MDA do serwisu

Wielkie dzięki dla tomaszkap za pomoc w przywróceniu ustawień fabrycznych