Billy ROM 2.09.560.3 EK10.6 WM6.1 PLK

• 2767 Odpowiedzi
  • 365893 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sudi242

• **
  • 232
  • Sprzęt: SGS
Odp: Innovation ROM 2.03.540.5 UC PLK Manila 2 i 1
« Odpowiedź #2100 dnia: Kwiecień 27, 2009, 23:11:45 »
Ja UC nie uzywam i nie znam sie na nim kompletnie ... I nie bardzo mam ochote sie tego uczyc :D Narazie ucze sie gotowac hehe ;)
a propo splash bajer jakos bardzo pasuje:) taki ....no pasuje, wielki plus ! a uczysz sie????? matko w takim razie "w wieku 6 lat konczysz harward w trybie externa":) ja sie bawilem w modyfikacje romow jeszcze nawet na kaiserce ale jedyne co uzyskalem to bootscreen:) po wgraniu mojego romiku:)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2009, 23:14:34 wysłana przez sudi242 »
lubię czytać.......................................Twoje maile;)

*

Offline vipczesioo

• *
  • 51
  • Sprzęt: Samsung Spica LK2.08 MultiTouch
« Odpowiedź #2101 dnia: Kwiecień 28, 2009, 01:36:00 »
Jeszcze jeden blad:
- pomimo, ze ustawieniach opcja jest wlaczona, nie dziala autoobracanie ekranu

Edit:
- ustawiam tapete, ktora bedzie widoczna na wszystkich kartach. Na glownej karcie (home) dolny pasek jest przezroczysty, na kazdej kolejnej niestety juz nie.

To tyle znalezionych bledow, poza tym stabilnie, bez zawiech, jedynie nieco wieksze zuzycie pamieci.

Zastosuj załączonego przeze mnie caba, będziesz miał pasek cerutin cały przezroczysty... Tylko wyłącz najpierw manilę.

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #2102 dnia: Kwiecień 28, 2009, 09:15:06 »
mam takie pytanie, mozna jakos doinstalowac oddzielnie zakladke z kalendarzem jak to jest w manili 2 i jesli tak to skad to wziasc?

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #2103 dnia: Kwiecień 28, 2009, 09:23:26 »
Możesz sobie doinstalować trochę inny Kalendarz do zakładek ale nie taki jak w Manili2 i wygląda on trochę inaczej.
Masz go w załączniku poniżej.
CAB ten doinstalowuje też zakładkę ComManagera ale jeśli jej nie potrzebujesz to możesz ją wyłączyć odpowiednim Tweakiem do TF3D.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2009, 09:25:58 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #2104 dnia: Kwiecień 28, 2009, 10:08:01 »

Problem jest w tym ze billy nie zapisal kuchni 540.4 :/ Poprawienie wyswieltania sie programow na liscie Usun Prgoramy to jest pikus ... zmiana dwoch wpisow w rejestrze HKLM\Security\Policies\Policies i we wpisach: 00001005 dac wartosc DWORD 24 oraz w 00001017 rowniez 24 .... poprawka wieszajacej sie klawiatury rowniez ;) Kolega dexem1 przygotowal poprawiona klawiaturke a link do niej tuta: http://rapidshare.com/files/223210746/dexemEZINPUT_2_0_33633_0_PL.cab

Pozdrawiam.
jestes wielki:)!!!!!!!!!! podziwiam i dzieki:)

Kurde waze nie cale 80kg :D Czyzbym az taki gruby byl ze nawet przez neta to widac ? ;)
Nie ma za co !!! ;) Pomysle w wolnej chwili czy by nie dopiescic tego 540.4 ;) chociazby tymi dwiema rzeczami i kilkoma poprawkami. Ale to w wolnej chwili :) Jak bede mial czas na zabawe w kuchni 4 ;) Teraz pracuje nad udoskonaleniem 540.6 ;)

jestem zdecydowanie za! niewiele mu brakuje aby byl doskonaly, moze warto chciaz jeden doprowdzic do konca? - 540.4, oczywiscie
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2009, 10:09:44 wysłana przez yahuto »

*

Offline lukaszde

• *
  • 88
    • WTW2
« Odpowiedź #2105 dnia: Kwiecień 28, 2009, 11:12:17 »
jeszcze wylapalem:
- alarm - standardowo jest ustawiony dzwonek alarm5 ktorego nie ma
- zakladka Internet > Ustawienia > Ustawienia daty   tutaj troche niefortunne tlumaczenie, moze lepiej uzyc slowka Preferencje ?

*

Offline Weedo

• 17
« Odpowiedź #2106 dnia: Kwiecień 28, 2009, 12:06:50 »
Te przezroczyste zakladki troszke nie zdaja examinu. Przy jasnej tapecie, nie widac momentami ani textu (np. sms tab), czy kalendarz (nie widac dat). Czy jest mozliwosc przyciemnienia tapety przy przechodzeniu do innych zakladek? Efekt sam w sobie mi sie podoba, jednak jest troche problematyczny momentami.

*

Offline loo

• 35
« Odpowiedź #2107 dnia: Kwiecień 28, 2009, 12:17:31 »
Może i ja się włączę do tematu. Niedawno przesiadłem się na diamonda i od razu przetestowałem praktycznie wszystkie w miarę aktualne romy z XDA i tego forum. Jestem w szoku bo zawsze traktowałem "te polskie" jako powolny badziew. Innovation natomiast bardzo mi się spodobał, zamula nie więcej niż inne opsłe w manillę angielskie odpowiedniki. Wielki szacun dla autorów.

Mam jednak parę problemów i mam nadzieję, że mi pomożecie:
- telefon regularnie sam łączy mi się z netem. Nie chcę płacić kosmicznych rachunków więc wolałbym jakoś to przyblokować i łączyć się tylko jak będę miał na to ochotę. Wiecie co powoduje te ciągłe połączenia w tle?
- to trochę absurdalne ale mam nieodparte wrażenie, że najnowsza wersja by Krzysiec gorzej odtwarza muzykę na słuchawkach niż starsze romy.  Zdaję sobie sprawę, że to mało realne ale jednak trzeszczy i mimo włączonego audioboostera kompletnie nie mam niskich tonów.
- zdaje się jest już dostępna poprawka poprawiająca odtwarzanie muzyki (przycinanie się muzyki). Nie można by tego jakoś podłączyć?
- ilość wolnej pamięci nie jest tragiczna ale do wyniku autora romu Nelly brakuje bardzo wiele. Może by dało radę skorzystać z kilku jego patentów i odchudzić trochę system?
- to nie do romu ale ogólnie w manilli bardzo brakuje mi zakładki "to do", agenda czy jak tam to kto zwał. Czy nie ma jakiegoś patentu aby na ekranie głównym pod godziną wyświetlać listę zadań?

i jeszcze raz gratulacje za tak udanie ugotowany romik.

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #2108 dnia: Kwiecień 28, 2009, 12:27:10 »
heh co do 'to do' sie zgadzam tez mi brakuje, moze nawet poszedlbym dalej - ten systemowy jest do bani,  znacie jakies caby 'wspomagajace' manille?

« Odpowiedź #2109 dnia: Kwiecień 28, 2009, 12:46:58 »
moze warto chciaz jeden doprowdzic do konca? - 540.4, oczywiscie

A dlaczego 540.4 a nie 540.6? Wprawdzie Billy, porzucając nas, zostawił w 1 poście nieład, pomijając to co po 540.3, tak że  średnio wiadomo, co się pozmieniało, ale co do zasady wyższa liczba na końcu znaczy bardziej dopracowany ROM. Np. w 540.4 mankamentem był aparat z HD.
Obecnie korzystam z 540.6 Innovation by Krzysiecw, nie dostrzegam wielu zmian w użytkowaniu w porównaniu z wcześniejszą czwórką, poza tym, że niestety nie ma nowego Menu Start, ale to jakoś ujdzie.
Krzysiecw zapowiada dalsze prace, a może by tak założyć nowy wątek na nowe ROMy Krzysieca? Tytuł obecnego jest mylący, w zasadzie tylko wtajemniczeni wiedzą o tym, że Billy już nie chce się z nami bawić.

EDIT: Tak zabrzmiało, jak bym stwierdził, że Krzysiecw nic nie zrobił, a to nieprawda. Sam się dopominałem o "dokończenie dzieła" i rom Innovation 540.6. Krzysiecw, wierzymy w Ciebie!!!
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2009, 12:52:10 wysłana przez piokul »

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #2110 dnia: Kwiecień 28, 2009, 13:26:30 »
moze warto chciaz jeden doprowdzic do konca? - 540.4, oczywiscie

A dlaczego 540.4 a nie 540.6? Wprawdzie Billy, porzucając nas, zostawił w 1 poście nieład, pomijając to co po 540.3, tak że  średnio wiadomo, co się pozmieniało, ale co do zasady wyższa liczba na końcu znaczy bardziej dopracowany ROM. Np. w 540.4 mankamentem był aparat z HD.
Obecnie korzystam z 540.6 Innovation by Krzysiecw, nie dostrzegam wielu zmian w użytkowaniu w porównaniu z wcześniejszą czwórką, poza tym, że niestety nie ma nowego Menu Start, ale to jakoś ujdzie.
Krzysiecw zapowiada dalsze prace, a może by tak założyć nowy wątek na nowe ROMy Krzysieca? Tytuł obecnego jest mylący, w zasadzie tylko wtajemniczeni wiedzą o tym, że Billy już nie chce się z nami bawić.

EDIT: Tak zabrzmiało, jak bym stwierdził, że Krzysiecw nic nie zrobił, a to nieprawda. Sam się dopominałem o "dokończenie dzieła" i rom Innovation 540.6. Krzysiecw, wierzymy w Ciebie!!!
dlaczego? bo nowa kompilacja z nowymi komponentami rodzi nowe problemy ktore byly wczesniej rozwiazane badz nie istnialy. wiec dopracowanie - upakowanie zbioru wszystkich programow ktore bezblednie pracuja mozna osiagnac tylko poprzez postawienie jednego celu a nie wielu na przemian.

*

Offline sudi242

• **
  • 232
« Odpowiedź #2111 dnia: Kwiecień 28, 2009, 13:50:41 »
540.4 540.6 ciezki wybor (praca krzyscaw) ale................ 540.4 jest ciut mniej problematyczny dzis musialem spowrotem zmienic z 540.6 na 540.4 (brak mozliwosci zmiany dzwonka i zanikajace rozmowy (glosnik sie wylacza?)) moze w ktoryms z postow ktos dal rozwiazanie ale juz panuje tu taki balagan moze czas pomyslec o nowym watku tylko o 540.6 i modyfikacjach krzyscaw?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #2112 dnia: Kwiecień 28, 2009, 15:16:44 »
Ja nie zauwazyłem zadnych problemow ze zmiana dzwonka ... Zmiana dzwieku budzika tez problemem nie jest (aczkolwiek postaram sie znalezc rejestr odpowiadjacy za alarm5 na starcie) ... Ani wyłączacjących sie glosnikow nie odnotowalem (po jakim czasie niby to nastepuje?) ... Rowniez na odtwarzanie dzwieku moje zmiany nie moga miec wpływu bo nie zmieniałem tam zadnych pakietów dźwiękowych ... Samoistne łączenie sie z internetem ? Nie mam takiego problemu , i jak widze tylko jeden uzytkownik go ma :/ Ja jedyne co zrobiłem to dodałem modyfikacje manili  i Nowy YouTube do kuchni billyego ... Mozliwe ze to sa bledy wynikajace z wersji 540.6 ... Jezeli jednak jest problem z tym ROMem to wroccie do 540.4 ... Niestety nie posiadam az tak zaawansowanej wiedzy zeby ponaprawiac te wszystkie bledy na dzien dzisiejszy ... I miedzy innymi to jest powod dla ktorego nie otwieram nowego watku ... Gdyz nie czulbym sie komfortowo zrobic 2 modyfikacje w ROMie billyego i nazwac go swoim ... Stad takie moje podejscie ... Ja osobiscie nie mam z 540.6 problemow jak narazie ... Pomalutku bede sobie cos scibil ... A jak powstanie cos co bede uwazal ze moze sie przydac innym to udostpenie.

Pozdrawiam.

P.S. W kazdym ROMie zawsze cos sie znajdzie ... Pomysle nad tym 540.4 (o ile uda mi sie to jakos do nowej kuchni przeniesc)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2009, 15:20:19 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline sudi242

• **
  • 232
« Odpowiedź #2113 dnia: Kwiecień 28, 2009, 15:24:22 »
Ja nie zauwazyłem zadnych problemow ze zmiana dzwonka ... Zmiana dzwieku budzika tez problemem nie jest (aczkolwiek postaram sie znalezc rejestr odpowiadjacy za alarm5 na starcie) ... Ani wyłączacjących sie glosnikow nie odnotowalem (po jakim czasie niby to nastepuje?) ... Rowniez na odtwarzanie dzwieku moje zmiany nie moga miec wpływu bo nie zmieniałem tam zadnych pakietów dźwiękowych ... Samoistne łączenie sie z internetem ? Nie mam takiego problemu , i jak widze tylko jeden uzytkownik go ma :/ Ja jedyne co zrobiłem to dodałem modyfikacje manili  i Nowy YouTube do kuchni billyego ... Mozliwe ze to sa bledy wynikajace z wersji 540.6 ... Jezeli jednak jest problem z tym ROMem to wroccie do 540.4 ... Niestety nie posiadam az tak zaawansowanej wiedzy zeby ponaprawiac te wszystkie bledy na dzien dzisiejszy ... I miedzy innymi to jest powod dla ktorego nie otwieram nowego watku ... Gdyz nie czulbym sie komfortowo zrobic 2 modyfikacje w ROMie billyego i nazwac go swoim ... Stad takie moje podejscie ... Ja osobiscie nie mam z 540.6 problemow jak narazie ... Pomalutku bede sobie cos scibil ... A jak powstanie cos co bede uwazal ze moze sie przydac innym to udostpenie.

Pozdrawiam.

P.S. W kazdym ROMie zawsze cos sie znajdzie ... Pomysle nad tym 540.4 (o ile uda mi sie to jakos do nowej kuchni przeniesc)
moze to zbieg okolicznosci ze zanika mi glos i ja nikogo nie slysze tzn dzwoniacego co nawija:( a dzwonka rzeczywiscie nie moge zmienic:( domyslny ringer zawsze sie wlacza (sprawdzalem dwie metody z manilli czyli ustwien w comm... i z ustawien telefonu! za kazdym razem zostaje domyslny:( ale uwazam ze raczej to bledy 540.6 niz twoich zmian :)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2114 dnia: Kwiecień 28, 2009, 15:30:33 »

Pozdrawiam.

moze to zbieg okolicznosci ze zanika mi glos i ja nikogo nie slysze tzn dzwoniacego co nawija:( a dzwonka rzeczywiscie nie moge zmienic:( domyslny ringer zawsze sie wlacza (sprawdzalem dwie metody z manilli czyli ustwien w comm... i z ustawien telefonu! za kazdym razem zostaje domyslny:( ale uwazam ze raczej to bledy 540.6 niz twoich zmian :)

Robiliscie HardReset po wgraniu ROMu ? Jak BOGA kocham ... zmieniam dzwonek bez najmniejszego problemu ...

*

Offline Goldbaren

• **
  • 132
  • Sprzęt: Iphone 3gs
« Odpowiedź #2115 dnia: Kwiecień 28, 2009, 16:25:46 »
Hmm dziwna sprawa z tymi dzwonkami bo u mnie wszystko śmiga aż miło  :ok:

« Odpowiedź #2116 dnia: Kwiecień 28, 2009, 20:30:00 »

Pozdrawiam.

A może to wina radia a nie ROM-u? Jakiego używasz?

*

Offline jaszczuk

• 26
  • Sprzęt: ||Htc Diamond||Samsung Omnia||
« Odpowiedź #2117 dnia: Kwiecień 28, 2009, 21:16:08 »
mam pytanie.
O ile sie nie myle w wersji billego po kliknieciu w zakladce sms wyskakiwało takie przyjemne okienko do pisania sms, czy w twoim roomi'e da sie to jakoś włączyć?
I podobnie było przy dodaniu ,,przypomnienia,, do kalendarza.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2118 dnia: Kwiecień 28, 2009, 21:22:58 »
mam pytanie.
O ile sie nie myle w wersji billego po kliknieciu w zakladce sms wyskakiwało takie przyjemne okienko do pisania sms, czy w twoim roomi'e da sie to jakoś włączyć?
I podobnie było przy dodaniu ,,przypomnienia,, do kalendarza.

W Innovation 540.6 rowniez po kliknieciu na SMS otwiera sie okno rozmowy z dana osoba gdzie mozna napisac sms ...

*

Offline jaszczuk

• 26
« Odpowiedź #2119 dnia: Kwiecień 28, 2009, 21:46:33 »
wyskakiwac wyskakuje, ale standardowa rozmowa wm6. wczesniej to wygladalo to jakby rozmowa z poziomu tf3d

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2120 dnia: Kwiecień 28, 2009, 21:48:53 »
wyskakiwac wyskakuje, ale standardowa rozmowa wm6. wczesniej to wygladalo to jakby rozmowa z poziomu tf3d

Ale pozniej ludziom to nie odpowiadało i billy włączył standartowe okno bo wiecej ludzi to chciało ;) Ja niestety narazie nie wiem gdzie sie ustawia okno manili. Moze kiedys sie dowiem :)

*

Offline mbiela

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Diamond DarkInnovation2 by Krzysiecw
« Odpowiedź #2121 dnia: Kwiecień 28, 2009, 21:55:51 »
Hmm, od rana testuję 540.6 i dzwonki działają aż miło. Natomiast z chęcią zobaczyłbym w wyborze (lub w osobnym cab-ie) klawiaturkę od htc, tą z małymi przyciskami itd, jakoś się do niej przyzwyczaiłem. No i zakładka z programami, ale ona to chyba nie funkcjonuje w ogóle w nowej manili?

Pozdrawiam

mbiela
To, że jesteś paranoikiem, nie znaczy, że ONI nie chcą Cię dorwać.

*

Offline kasprzak

• *
  • 80
    • pawelkasprzak.com
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #2122 dnia: Kwiecień 28, 2009, 21:58:57 »
Teraz pokazuje sie tylko jak klikniesz na Historia Polaczen (na Today`u), wybierasz jakas osobe i przesuwasz na wiadomosc, o to chodzilo ?

Ale pozniej ludziom to nie odpowiadało i billy włączył standartowe okno bo wiecej ludzi to chciało ;) Ja niestety narazie nie wiem gdzie sie ustawia okno manili. Moze kiedys sie dowiem :)
Masz z nim kontakt? Może jakoś zrobic skrypt ktory bedize wlaczal standardowa rozmowe, jak ktos chce, albo po kliknieciu w wiadomosc na tf3d w wiadomosciach otworzy wlasnie ta nowa ladna rozmowe ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2009, 22:01:01 wysłana przez kasprzak »
Pozdrawiam,
kasprzak
Windows: 1.66.479.2 + PL / Android: MDJ FroYo HD v4.3 (Kernel: MDJ S7.5HD)
Radio ROM : 2.10.50.08_2

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2123 dnia: Kwiecień 28, 2009, 22:01:08 »
No i zakładka z programami, ale ona to chyba nie funkcjonuje w ogóle w nowej manili?

Pozdrawiam

mbiela

A zaglądałes na gryzonia w Dodatki do Innovation ? ;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2009, 22:02:47 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline jaszczuk

• 26
« Odpowiedź #2124 dnia: Kwiecień 28, 2009, 22:18:12 »
Teraz pokazuje sie tylko jak klikniesz na Historia Polaczen (na Today`u), wybierasz jakas osobe i przesuwasz na wiadomosc, o to chodzilo ?

Masz z nim kontakt? Może jakoś zrobic skrypt ktory bedize wlaczal standardowa rozmowe, jak ktos chce, albo po kliknieciu w wiadomosc na tf3d w wiadomosciach otworzy wlasnie ta nowa ladna rozmowe ?

a moze krzysiecw by cos wykombinowal jak ma czas  :),hehe.  Szkoda bo spodobalo mi sie te orginalne okienka z manili2

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2125 dnia: Kwiecień 28, 2009, 22:21:25 »

a moze krzysiecw by cos wykombinowal jak ma czas  :),hehe.  Szkoda bo spodobalo mi sie te orginalne okienka z manili2

Niestety nie mam z billym konkatu ... szukam rozwiazania ... ale nie bardzo moge znalezc ... Nie znam narazie az tak dobrze całej struktury poprawek i tweakow ktore billy zawarl w ROMie ... To zapewne siedzi gdzies w rejestrze ale nie mam pojecia gdzie ... No chyba ze w manili ... Ale watpie ...

EDIT:
Wiecie moze w ktorym ROMie to jeszcze działało ? A od ktorego juz nie ? Ewentualnie jezeli ktos uzwa jeszcze tego ROMu to moze podrzuci eksport rejestru na PW. Ale watpie ... Mowie ... robiad tweaki dodaje sie wpisy w rejestrze i jak sie nie wie co sie samemu robilo to potem ciezko jest znalezc dany wpis zeby to odkrecic ...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2009, 22:36:57 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #2126 dnia: Kwiecień 28, 2009, 22:39:24 »
w 4 dziala po tapnieciu w tresc sms-a w manilli, i zeczywiscie to fajnie wyglada i dziala ;-)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2009, 22:41:21 wysłana przez yahuto »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2127 dnia: Kwiecień 28, 2009, 22:41:10 »
w 4 dziala ;-)

Na pewno w 4 ? Cos mi sie nie chce wierzyc ... Na pewno po klinieciu w zakladce SMSy na smsa wysiwetla Ci manilowskie okno rozmowy a nie Windowsowe ? Moze nie bardzo wiedz o ktore chodzi ? W 4 na pewno juz tej opcji nie było...

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #2128 dnia: Kwiecień 28, 2009, 22:44:10 »
no mam przed soba: 4 zakladki:
1 dane kntaktu
2 historia sms z oknem odpowiedzi
3 historia mail
4 historia polaczen
w kolorystyce przewazajaco bialej ;-)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2129 dnia: Kwiecień 28, 2009, 22:47:25 »
no mam przed soba: 4 zakladki:
1 dane kntaktu
2 historia sms z oknem odpowiedzi
3 historia mail
4 historia polaczen
w kolorystyce przewazajaco bialej ;-)

Az zaraz sflashuje 4 i sprawdze ;D Ale jak tak to bede szukal :P ;)