Billy ROM 2.09.560.3 EK10.6 WM6.1 PLK

• 2767 Odpowiedzi
  • 365896 Wyświetleń

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
Odp: Innovation ROM 2.03.540.5 UC PLK Manila 2 i 1
« Odpowiedź #2070 dnia: Kwiecień 26, 2009, 23:11:29 »
spoko :ok:  to ja czekam  :wink:

Cholerka :/ Wszystko bylo ok ... ale po nacisnieciu programu odpala tez start menu ... Niby ten CAB od showaco to eliminowal bo poprzednio rzeczywiscie bylo ok ... A teraz mam juz zakladke widoczna programy tez ... tylko po kliknieciu na program rozwija menu ... i proboje dojsc jak to naprawic ... Wiec moze to troszke potrwac ...

EDIT: Juz sobie poradzilem z problemem ;) Takze biore sie za CABa ;) Niedlugo powinien byc :)

EDIT2: CABy dodane w załączniku oraz na gryzoniu :) Sprawdzcie czy teraz wszystko juz jest ok :) Na przyszlosc upchen to w ROM.

CAB z 3 na koncu tworzy skorty w zakladce w postaci 3 kolumn ... a z 4 w postaci 4 kolumn.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2009, 23:55:39 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline lukaszde

• *
  • 88
    • WTW2
« Odpowiedź #2071 dnia: Kwiecień 26, 2009, 23:49:06 »
Powiedz w jakiej kolejnosci i ktore CABy obowiazkowo instalowac ?

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #2072 dnia: Kwiecień 26, 2009, 23:51:57 »
to od razu wyjaśnij czy jest opcja, by nie mieć zakładki programy, a za to mieć nowe menu start
dla mnie nowe menu start to chyba największa zaleta manili2
end of fear
yo is here

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2073 dnia: Kwiecień 27, 2009, 00:00:09 »
to od razu wyjaśnij czy jest opcja, by nie mieć zakładki programy, a za to mieć nowe menu start
dla mnie nowe menu start to chyba największa zaleta manili2

Nowe menu start było niedopracowane pod takim wzgledem, ze wejscie w ustawienia teleofnu (windowsowe) po pewnym czasie bylo niemozliwe, gdyz klikanie na Więcej (w zakladce Ustawienia w manili) nie dawało zadnego efektu i trzeba było wykonac SR aby zadziałało ... W starym menu nie ma zadnego problemu z wejsciem w ustawienia. Dlatego tez tego menu nie ma w tym ROMie.

Jeżeli bardzo nadal Ci na nim zalezy pomimo błędu ktory napisałem ... Postaram sie zrobic CABa ktory je uaktywni. Ale to dopiero w wolnej chwili. Gdyż sama modyfikacja w rejestrze na mojej manili2 nic nie da ...

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2009, 00:30:58 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #2074 dnia: Kwiecień 27, 2009, 01:31:29 »
byłbym wdzięczny jakbyś znalazł na to chwilę czasu
end of fear
yo is here

*

Offline Goldbaren

• **
  • 132
  • Sprzęt: Iphone 3gs
« Odpowiedź #2075 dnia: Kwiecień 27, 2009, 09:43:55 »
Witam.

No teraz jest good  :ok: pobrałem caba i śmiga aż miło :mrgreen:

To teraz zostało zaczekać na romik z upchniętym CABEM  :wink:

*

Offline lukaszde

• *
  • 88
    • WTW2
« Odpowiedź #2076 dnia: Kwiecień 27, 2009, 10:30:12 »
Kilka wylapanych bledow:
- nakladka na siec wi-fi - jezeli konfigurujemy polaczenie nie ma mozliwosci wklejenia klucza WEP - jest tylko mozliowsc jego recznego wpisywania.
- w nakladce na programy - uklad 4 kolumn - nazwy programow nachodza na siebie
- jest jakis problem z blokada przyciskow. Pomimo ustawienia nie blokowania przyciskow, tylko przycisk zasilania wybudza telefon.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2077 dnia: Kwiecień 27, 2009, 10:36:43 »
Kilka wylapanych bledow:
- nakladka na siec wi-fi - jezeli konfigurujemy polaczenie nie ma mozliwosci wklejenia klucza WEP - jest tylko mozliowsc jego recznego wpisywania.
- w nakladce na programy - uklad 4 kolumn - nazwy programow nachodza na siebie
- jest jakis problem z blokada przyciskow. Pomimo ustawienia nie blokowania przyciskow, tylko przycisk zasilania wybudza telefon.

- Mozliwe ze ta nakladka tak ma ... ja z nia nic nie robilem ... tak jak mowilem jesto rom na bazie 540.6 od billyego i najprawdopodobniej tak tam jest.
- w tej nakladce 4 kolumnowej tak juz jest. Ja ją tylko dopasowalem do wersji ROMu Innovation z manila2 (sam uzywam 3 kolumnowej wlasnie z tego powodu)
- a to mnie tez teraz zaskoczylo, postaram sie popatrzec ale, najpierw chcialbym zeby ktos kto uzywa wersji 540.6 Standart (z manila1 oryginalnie od billyego) powiedzial czy u niego tez ten blad wystepuje. Bo watpie zeby dodanie manili2 mialo na to wplyw.

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #2078 dnia: Kwiecień 27, 2009, 11:07:02 »
Jeżeli chodzi o blokadę klawiatury, to u mnie również jest tak, że nawet gdy ustawię "Nie blokuj przycisków" to i tak tylko przycisk zasilania wybudza telefon a inne przyciski są zablokowane. Standard 5.03.540.6

*

Offline dexem1

• **
  • 241
« Odpowiedź #2079 dnia: Kwiecień 27, 2009, 12:03:48 »
No to czekam na zakończenie uploadu :O~

Tylko mam problem bo nie wiem jaki sobie będę musiał podpis ustawić u siebie bo teraz to czyj będzie to ROM :grin:
Czy nadal Billego czy może już nowy kucharz powinien być jej autorem :?: :E

BTW. Uszanowanie za pracę :ok:

Jeszcze pytania:
Jak się ma sprawa ze zużyciem RAMu i jaki jest szybki ten ROM :?: Czy reszta niezmienna :?:

Ogolnie 540.6 zjadal nieco wiecej RAMu. Po otwarciu wszystkich zakladek w manili mam 74% ... na 540.4 mialem 71%. Sa to moje poczatki wiec narazie robilem tak zeby w ogole zadziałało :D Aczkolwiek RAMozernosci ta działalnosc nie powinna zwiekszysc ;) Ale popatrze juz na spokojnie czy nie da sie cos jeszcze gdzies :) Pokombinuje z modułami bo w obecnej formie pakietu Manili2 ktory w ogole zadziałał na nowej kuchni było ich nie wiele ... Moze to cos RAMu zaoszczedzi... Ale to juz na spokojnie i bez pospiechu :) Narazie zobaczycie ten ktory zrobilem. Ja go bede uzywal ;)

Co do nazwenictwa :P Nazwe Innovation wymyslilismy z billym razem ;) Podstawa byla jego kuchnia ... Ale nie obraze sie jak napiszesz "by billyj80 & Krzysiecw" ... Bo nie smiem podbierac czyjejs kuchni i nazywac ja swoja ... Potem w miare wiekszych modyfikacji byc moze juz bedzie samo Krzysiecw ;) Wywalenie manili czy tez dodanie innej wersji nie powoduje ze mam potrzebe odebrac komus jego wlozony trud i nazwac go strikte swoja robota. Tak czy siak uklon dla billy`ego :) Ja tylko poleruje tudziez cos tam naprawie ;) No chyba ze ktos chce to pojawil sie nowy ROM - Pingor ROM ;) czyt. billyj80 bez manili z spb MS 3.0  i klawiaturka inna. I wtedy nie bedzie mial problemu z nazwaniem czyja to robota ;)

EDIT: No jednak udało mi sie szybciej zaoszczedzic RAMu bez wiekszych modyfikacji hehe :D Wyłączcie sobie nowy ekran powiadomien poprzez CAB w My Documents\Dodatki na glownej pamieci Wylacz powiadomienia.cab :D Teraz po otworzeniu zakladek w manili mam 67% ;D Czyli 7% RAMu wiecej ;D

EDIT2: Link do ROMu juz jest w poscie wyzej :) Takze mozecie sciagac :) Pozdrawiam.
Co do tego ramu sproubuj w advenced config zmienic file system chache size jest on odpowiedzialny za zapisywanie najczesciej uruchomianych programow w ramie i po uruchomieniu kilku programow mialem juz 75% ram zajete po ustawieniu tej opcji na 512kb uruchomilem te same programy i zajeta pamiec to 66% wiec duza roznica

*

Offline lukaszde

• *
  • 88
    • WTW2
« Odpowiedź #2080 dnia: Kwiecień 27, 2009, 12:11:00 »
Jeszcze jeden blad:
- pomimo, ze ustawieniach opcja jest wlaczona, nie dziala autoobracanie ekranu

Edit:
- ustawiam tapete, ktora bedzie widoczna na wszystkich kartach. Na glownej karcie (home) dolny pasek jest przezroczysty, na kazdej kolejnej niestety juz nie.

To tyle znalezionych bledow, poza tym stabilnie, bez zawiech, jedynie nieco wieksze zuzycie pamieci.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2009, 12:31:30 wysłana przez lukaszde »

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #2081 dnia: Kwiecień 27, 2009, 12:33:18 »
- ustawiam tapete, ktora bedzie widoczna na wszystkich kartach. Na glownej karcie (home) dolny pasek jest przezroczysty, na kazdej kolejnej niestety juz nie.

Tak to jest w nowej wersji Manili :) Jest cab, który powoduje przeźroczystość we wszystkich kartach ale był dla Manili 1 stąd nie wiem, czy zadziała w nowerj wersji.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2082 dnia: Kwiecień 27, 2009, 16:55:47 »
Jeżeli chodzi o blokadę klawiatury, to u mnie również jest tak, że nawet gdy ustawię "Nie blokuj przycisków" to i tak tylko przycisk zasilania wybudza telefon a inne przyciski są zablokowane. Standard 5.03.540.6

Czyli billy tez tak mial ... Stad u mnie tez ten blad jest ... Aczkolwiek znalazlem wpis w rejestrze ktory albo blokuje albo odblokowuje przyciski :) Niestety potrzebny jest SR zeby zadziałał. Tak czy siak: HKCU\ControlPanel\Keybd   "DefaultKeyLock": dword zmienic na 1 (tak) albo 0 (nie) w zaleznosci czy chcemy blokowane czy nie. Innego rozwiazania na chwile obecna nie jestem w stanie wymysli. Ale bede szukal.

Jeszcze jeden blad:
- pomimo, ze ustawieniach opcja jest wlaczona, nie dziala autoobracanie ekranu

Edit:

To tyle znalezionych bledow, poza tym stabilnie, bez zawiech, jedynie nieco wieksze zuzycie pamieci.

Te bledy to w ogole nie sa bledy... Tzn pierwsza pauza... W ustawiedniach manili nigdy to nie dzialalo (mowa o manili2)
A co do drugiego "Bledu" ... od wieki wiekow jak pamiecia siegam... W manili 1 tez tak bylo.

*

Offline mbiela

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Diamond DarkInnovation2 by Krzysiecw
« Odpowiedź #2083 dnia: Kwiecień 27, 2009, 18:52:35 »
Witam,

testuję obecnie wersję 2.3.540.4 i:

- żeby zrobić zdjęcie panoramiczne muszę resetować sprzęt, bo inaczej pamięci za mało
- po restarcie urządzenia nie pyta mnie o pin do telefonu, muszę wyłączyć i włączyć radio komórkowe
- przy wybraniu dzwonka mp3 w sytuacji, gdy telefon jest podłączony do kompa jako dysk dzwoni dzwonek domyślny (to OK), ale później po odłączeniu telefonu już nie dzwoni żaden dzwonek, ani mp3 ani domyślny producenta.  :shock:

To tylko u mnie, czy to "choroba wieku dziecięcego"? Bawić się dalej tym, czy instalować nowszą wersję?

Pozdrawiam

mbiela
To, że jesteś paranoikiem, nie znaczy, że ONI nie chcą Cię dorwać.

*

Offline Boru

• 44
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #2084 dnia: Kwiecień 27, 2009, 20:21:25 »
Witam,

- żeby zrobić zdjęcie panoramiczne muszę resetować sprzęt, bo inaczej pamięci za mało
- po restarcie urządzenia nie pyta mnie o pin do telefonu, muszę wyłączyć i włączyć radio komórkowe
- przy wybraniu dzwonka mp3 w sytuacji, gdy telefon jest podłączony do kompa jako dysk dzwoni dzwonek domyślny (to OK), ale później po odłączeniu telefonu już nie dzwoni żaden dzwonek, ani mp3 ani domyślny producenta.  :shock:

To tylko u mnie, czy to "choroba wieku dziecięcego"? Bawić się dalej tym, czy instalować nowszą wersję?

Pozdrawiam

mbiela

Ja się bawie dalej ten ROM i radio 23 to dla mnie super połączenie. Bateria trzyma od 2,5 do 3 dni a dużo rozmawiam :) nie musisz wyłączać i włączać radio komórkowe, jak nie zapyta o PIN to po prostu wciśnij "zieloną" słuchawkę i wtedy zapyta o PIN. Ja nie raz podłączałem jako dysk i nie mam problemów z dżwiękami. Zrób HR, może pomoże. Jeżeli chodzi o aparat to faktycznie lipa, ale w tym wątku był cab z nowymi sterownikami do aparatu. Nie sprawdzałem zdjęc panoramicznych ale zwykłe juz lepiej robi

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2085 dnia: Kwiecień 27, 2009, 20:30:48 »
Ogolnie Aparat w tym ROMie jest dziwny w działaniu ... gdyz zostal on zapozyczony z HD ... stad pewnie problemy ... I dlatego w nowszym ROMie jest wersja oryginalna z Diamonda 6.22 ... Obecnie pracuje nad kolejnym ROMem z wersja aparatu 6.25 zobaczymy czy sie uda :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2009, 21:43:40 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #2086 dnia: Kwiecień 27, 2009, 21:41:35 »
Witam,

Pozdrawiam

mbiela
rowniez na tej wersji pracuje i sledzac ten i inne watki nie zamienie predko romu. nie mam zadnego problemu z aparatem, uzywam zielonej sluchawki ;-) i z dzwiekiem juz nie walcze- poddalem sie ;-) mimo paru wad jest przyjemny w użytkowaniu. mam pytanko. tel mam z play i sciagnalem sima obecnie  mam radio 1.2 olinex i jesli zmienie na 23 to bede mial problemy z simem badz jakies inne? - lepiej zapytac niz pzniej walczyc.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2009, 21:44:24 wysłana przez yahuto »

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #2087 dnia: Kwiecień 27, 2009, 21:55:21 »
radio 1.2 olinex jest potrzebne tylko do zdjęcia SIMLocka i SU. Jak na nim można pracować  :O

*

Offline sudi242

• **
  • 232
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #2088 dnia: Kwiecień 27, 2009, 22:09:31 »
jesli chodzi o 2.03.540.4 to jest to bezapelacyjnie najprzyjemniejszy rom:) prado malo zerny,  pare malenkich bledow! ale to naprawde malenkich jesli by wyeliminowac to bylo by super:) i tak klawiatura potrafi sie zawiesic i juz nie pracowac:( (zainstalowanie np finger keyb.... i problem z dynki) brak moziwosci odinstalowania zainstalowanych programow(nie ma ich na liscie odistalowan) (ale instalacja ponowna cab-a wyistalowuje wiec wystarczy przerwac instalke i problem z dynki) co do reszty hula smiga innych nie zauwazylem lub sa pomijalne! czekam tylko na kogos kto dopiesci to co juz jest:) z powazaniem dla poprawiaczy romu i za ich ciezka prace i z oczekiwaniem----czekam:)
lubię czytać.......................................Twoje maile;)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2089 dnia: Kwiecień 27, 2009, 22:17:13 »
jesli chodzi o 2.03.540.4 to jest to bezapelacyjnie najprzyjemniejszy rom:) prado malo zerny,  pare malenkich bledow! ale to naprawde malenkich jesli by wyeliminowac to bylo by super:) i tak klawiatura potrafi sie zawiesic i juz nie pracowac:( (zainstalowanie np finger keyb.... i problem z dynki) brak moziwosci odinstalowania zainstalowanych programow(nie ma ich na liscie odistalowan) (ale instalacja ponowna cab-a wyistalowuje wiec wystarczy przerwac instalke i problem z dynki) co do reszty hula smiga innych nie zauwazylem lub sa pomijalne! czekam tylko na kogos kto dopiesci to co juz jest:) z powazaniem dla poprawiaczy romu i za ich ciezka prace i z oczekiwaniem----czekam:)

Problem jest w tym ze billy nie zapisal kuchni 540.4 :/ Poprawienie wyswieltania sie programow na liscie Usun Prgoramy to jest pikus ... zmiana dwoch wpisow w rejestrze HKLM\Security\Policies\Policies i we wpisach: 00001005 dac wartosc DWORD 24 oraz w 00001017 rowniez 24 .... poprawka wieszajacej sie klawiatury rowniez ;) Kolega dexem1 przygotowal poprawiona klawiaturke a link do niej tuta: http://rapidshare.com/files/223210746/dexemEZINPUT_2_0_33633_0_PL.cab

Pozdrawiam.

*

Offline sudi242

• **
  • 232
« Odpowiedź #2090 dnia: Kwiecień 27, 2009, 22:20:25 »

Problem jest w tym ze billy nie zapisal kuchni 540.4 :/ Poprawienie wyswieltania sie programow na liscie Usun Prgoramy to jest pikus ... zmiana dwoch wpisow w rejestrze HKLM\Security\Policies\Policies i we wpisach: 00001005 dac wartosc DWORD 24 oraz w 00001017 rowniez 24 .... poprawka wieszajacej sie klawiatury rowniez ;) Kolega dexem1 przygotowal poprawiona klawiaturke a link do niej tuta: http://rapidshare.com/files/223210746/dexemEZINPUT_2_0_33633_0_PL.cab

Pozdrawiam.
jestes wielki:)!!!!!!!!!! podziwiam i dzieki:)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2091 dnia: Kwiecień 27, 2009, 22:24:44 »

Pozdrawiam.
jestes wielki:)!!!!!!!!!! podziwiam i dzieki:)

Kurde waze nie cale 80kg :D Czyzbym az taki gruby byl ze nawet przez neta to widac ? ;)
Nie ma za co !!! ;) Pomysle w wolnej chwili czy by nie dopiescic tego 540.4 ;) chociazby tymi dwiema rzeczami i kilkoma poprawkami. Ale to w wolnej chwili :) Jak bede mial czas na zabawe w kuchni 4 ;) Teraz pracuje nad udoskonaleniem 540.6 ;)

*

Offline sudi242

• **
  • 232
« Odpowiedź #2092 dnia: Kwiecień 27, 2009, 22:27:09 »
Kurde waze nie cale 80kg :D Czyzbym az taki gruby byl ze nawet przez neta to widac ? ;)
Nie ma za co !!! ;) Pomysle w wolnej chwili czy by nie dopiescic tego 540.4 ;) chociazby tymi dwiema rzeczami i kilkoma poprawkami. Ale to w wolnej chwili :) Jak bede mial czas na zabawe w kuchni 4 ;) Teraz pracuje nad udoskonaleniem 540.6 ;)
a propo 540.6 tak lopatologicznie:) bo chetnie sie przesiade wiem ze pewnie juz bylo itd... itp..... jakie sa roznice miedzy 540.4 i 540.6

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2093 dnia: Kwiecień 27, 2009, 22:28:21 »
a propo 540.6 tak lopatologicznie:) bo chetnie sie przesiade wiem ze pewnie juz bylo itd... itp..... jakie sa roznice miedzy 540.4 i 540.6

Kliknij na link w moim podpisie :) + duzo uaktualnionych paczek ... :) Pracuje juz nad kolejna wersja ale nie chce jej robic na szybciora.

*

Offline sudi242

• **
  • 232
« Odpowiedź #2094 dnia: Kwiecień 27, 2009, 22:31:53 »

Kliknij na link w moim podpisie :) + duzo uaktualnionych paczek ... :) Pracuje juz nad kolejna wersja ale nie chce jej robic na szybciora.
stare menu start:( nie wole to juz sie przyzwyczailem:( a szkoda:) jakos nowe bardziej pasuje do fingerfriendly romu:)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2009, 22:38:52 wysłana przez sudi242 »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2095 dnia: Kwiecień 27, 2009, 22:40:46 »

stare menu start:( nie wole to juz sie przyzwyczailem:( a szkoda:) jakos nowe bardziej pasuje do fingerfriendly romu:)

Jezeli ktos bardzo chce miec w tym ROMie NOWE MENU START (ktore wg mnie jest bynajmniej mało funkcjonalne pod wzgledem ustawien (po pewnym czasie klikanie na Wiecej nie daje efektu i nie tylko) to wlasnie skonczylem prace nad dodaniem go do tego ROMu za pomoca CAB. Niestety nie chciało mi zadziałac to menu przy instalacji jednego CABa stad bylem zmuszony przygotowa dwa. Najpierw trzeba wgrac czesc 1 potem 2 ;) A potem SR i cieszymy sie nowym menu :)
Aczkolwiek po instalacji tych CABow, gdy chcemy dalej miec te ama tapete na wszystkich zakladkach nalezy ponownie zainstalowac showaco all tabs BG.

Pliki do pobrania na gryzoniu w Dodatkach do romu. Zapraszam do linka w podpisie ;)

*

Offline sudi242

• **
  • 232
« Odpowiedź #2096 dnia: Kwiecień 27, 2009, 22:44:39 »
Jezeli ktos bardzo chce miec w tym ROMie NOWE MENU START (ktore wg mnie jest bynajmniej mało funkcjonalne pod wzgledem ustawien (po pewnym czasie klikanie na Wiecej nie daje efektu i nie tylko) to wlasnie skonczylem prace nad dodaniem go do tego ROMu za pomoca CAB. Niestety nie chciało mi zadziałac to menu przy instalacji jednego CABa stad bylem zmuszony przygotowa dwa. Najpierw trzeba wgrac czesc 1 potem 2 ;) A potem SR i cieszymy sie nowym menu :)
Aczkolwiek po instalacji tych CABow, gdy chcemy dalej miec te ama tapete na wszystkich zakladkach nalezy ponownie zainstalowac showaco all tabs BG.
Pliki do pobrania na gryzoniu w Dodatkach do romu. Zapraszam do linka w podpisie ;)
no to teraz pedze na gryzonia ciagne paczki i instaluje jak dla mnie juz boski rom 540.6:)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2097 dnia: Kwiecień 27, 2009, 22:48:05 »
no to teraz pedze na gryzonia ciagne paczki i instaluje jak dla mnie juz boski rom 540.6:)

sudi tylko wersje 540.6 maja jeden blad ktorego nie potrafie wyeliminowac zeby działał tak jak w 540.4 a mianowicie blad ktory kolega wylapal pare postow wyzej i mozna go w sumie szybko naprawic zmieniajac rejestr. Ale nie potrafie tego naprawic w poziomie ROMu. Poprostu gdzies sie wkradl blad w kuchni billyego 540.6. Mowa o tym blędzie: TUTAJ a rozwiazanie problemu TUTAJ

*

Offline sudi242

• **
  • 232
« Odpowiedź #2098 dnia: Kwiecień 27, 2009, 22:54:16 »
sudi tylko wersje 540.6 maja jeden blad ktorego nie potrafie wyeliminowac zeby działał tak jak w 540.4 a mianowicie blad ktory kolega wylapal pare postow wyzej i mozna go w sumie szybko naprawic zmieniajac rejestr. Ale nie potrafie tego naprawic w poziomie ROMu. Poprostu gdzies sie wkradl blad w kuchni billyego 540.6. Mowa o tym blędzie: TUTAJ a rozwiazanie problemu TUTAJ
drobne 3 bledy :) wifi wep znam na pamiec w domku:) blokada pasi bo w kieszeni nosze:) 4 kolumny:) beda 3 w takim razie:) i tak podziwiam z szmelcu zwanego diamond z plusa zrobic tak wypasiony fon!!! dzieki wam!!!! superzasto:)
przypomnial mi sie jeszce jeden blad:) w sumie banal:) UC2 paczka u mnie nigdy nie dzialala jakos wyp....sypywalo sie na tworzeniu linkow ....... rozpakowywalem caba i recznie dodawalem wpisy:(
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2009, 23:03:20 wysłana przez sudi242 »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2099 dnia: Kwiecień 27, 2009, 23:09:49 »
drobne 3 bledy :) wifi wep znam na pamiec w domku:) blokada pasi bo w kieszeni nosze:) 4 kolumny:) beda 3 w takim razie:) i tak podziwiam z szmelcu zwanego diamond z plusa zrobic tak wypasiony fon!!! dzieki wam!!!! superzasto:)
przypomnial mi sie jeszce jeden blad:) w sumie banal:) UC2 paczka u mnie nigdy nie dzialala jakos wyp....sypywalo sie na tworzeniu linkow ....... rozpakowywalem caba i recznie dodawalem wpisy:(

Ja UC nie uzywam i nie znam sie na nim kompletnie ... I nie bardzo mam ochote sie tego uczyc :D Narazie ucze sie gotowac hehe ;) Własnie testuje kolejna wersje ... Aczkolwiek ona pojawi sie jak sie pojawi a kiedy to nie wiem :) Moze dzieki jednemu z naszych kolegów z forum uda mi sie wgotowac cos co zawsze chciałem wgotowac ;) Ale narazie testuje :) Mam nadzieje ze 540.6 działa rownie dobrze jak u billyego :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2009, 23:12:29 wysłana przez Krzysiecw »