Billy ROM 2.09.560.3 EK10.6 WM6.1 PLK

• 2767 Odpowiedzi
  • 365927 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dexem1

• **
  • 241
Odp: Innovation ROM 2.03.540.5 UC PLK Manila 2 i 1
« Odpowiedź #2040 dnia: Kwiecień 26, 2009, 11:28:21 »
Proszę dajcie ten poprawiony rom na jakiś inny serverek bo aż mnie szlak trafia wiedząc ze jest poprawiony a nie mogę pobrać  :(

Goldbream ... on jest tak sobie poprawiony ... Ale jak uda mi sie zrobic ten ktory wlasnie robie ... to dopiero bedzie YT poprawiony ;) Tutaj działa idealnie razem z miniaturkami ... Tylko mam problemy pewne ...

dexem1 ... Po skopiowaniu OEM manili z poprzedniej kuchni zawsze sie kuchnia wysypie ... na XDA poprosilem zeby mi udostpenili package manili z fixem 1D i teraz kuchnia juz laduje... tylko mamproblemy z wpisami dorejestru chocby poziomu baterii... bo jak skopiuje reg file z poprzendiego innovation to i tak wskaznik baterii pokazuje co innego niz powinien. Jak sie uporam to wtedy bede wgrywal gdzie indziej. A co do CDMA ... to raczej nie beda... CDMA to telefony w stanach ktore nie maja slota na karte SIM ... Poprostu maja przypisany do siebie numer telefonu.
musisz wyciagnac rejestr z manili z fixem 1D zrobiles to ? jak co to sluze pomoca tylko potrzebowal bym tego caba

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #2041 dnia: Kwiecień 26, 2009, 11:31:50 »
Proszę dajcie ten poprawiony rom na jakiś inny serverek bo aż mnie szlak trafia wiedząc ze jest poprawiony a nie mogę pobrać  :(

Goldbream ... on jest tak sobie poprawiony ... Ale jak uda mi sie zrobic ten ktory wlasnie robie ... to dopiero bedzie YT poprawiony ;) Tutaj działa idealnie razem z miniaturkami ... Tylko mam problemy pewne ...

dexem1 ... Po skopiowaniu OEM manili z poprzedniej kuchni zawsze sie kuchnia wysypie ... na XDA poprosilem zeby mi udostpenili package manili z fixem 1D i teraz kuchnia juz laduje... tylko mamproblemy z wpisami dorejestru chocby poziomu baterii... bo jak skopiuje reg file z poprzendiego innovation to i tak wskaznik baterii pokazuje co innego niz powinien. Jak sie uporam to wtedy bede wgrywal gdzie indziej. A co do CDMA ... to raczej nie beda... CDMA to telefony w stanach ktore nie maja slota na karte SIM ... Poprostu maja przypisany do siebie numer telefonu.
musisz wyciagnac rejestr z manili z fixem 1D zrobiles to ? jak co to sluze pomoca tylko potrzebowal bym tego caba

Ale ten poziom baterii nie siedzi w manili ... tylko w myTweaks ... i nie wiem czemu nie dodaja sie te wpisy do rejestru ... Podobnie jak security policies ktore sprawiaja ze pokazuja sie programy w Usun programy... dodalem wpisy rejestry do pliku app.reg   .. ale nic sie nie dzieje po flashu ... Package sciagnij sobie STAD . Reszte jak contactcard itp. wez juz od billyego. :)

*

Offline Goldbaren

• **
  • 132
  • Sprzęt: Iphone 3gs
« Odpowiedź #2042 dnia: Kwiecień 26, 2009, 11:38:29 »
Ok to zaczekam na ten lepszy :mrgreen:

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2043 dnia: Kwiecień 26, 2009, 11:41:50 »
Ok to zaczekam na ten lepszy :mrgreen:

Został mi juz tylko problem pozopmu baterii ;D Reszte problemow rozwiazalem :) Ale ide narazie sie pomodlic co by mi sie udalo wszystko ;) Mam nadzieje ze dzis wieczorem (a moze i nawet wczesniej) bedzie dostpeny juz poprwaiony ROMik na bazie billyego 540.6 z MANILA2 ;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2009, 11:48:02 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline dexem1

• **
  • 241
« Odpowiedź #2044 dnia: Kwiecień 26, 2009, 11:48:39 »

Ale ten poziom baterii nie siedzi w manili ... tylko w myTweaks ... i nie wiem czemu nie dodaja sie te wpisy do rejestru ... Podobnie jak security policies ktore sprawiaja ze pokazuja sie programy w Usun programy... dodalem wpisy rejestry do pliku app.reg   .. ale nic sie nie dzieje po flashu ... Package sciagnij sobie STAD . Reszte jak contactcard itp. wez juz od billyego. :)
Myslalem ze ta manila nowa to cab, a to oem to rejestr jest ok, sptobuj moze wrabac ja do starej kuchni billego jak tam dziala manila 2 , moze w tej nowej kuchni jest cos nie tak

*

Offline Goldbaren

• **
  • 132
« Odpowiedź #2045 dnia: Kwiecień 26, 2009, 11:54:41 »
Został mi juz tylko problem pozopmu baterii ;D Reszte problemow rozwiazalem :) Ale ide narazie sie pomodlic co by mi sie udalo wszystko ;) Mam nadzieje ze dzis wieczorem (a moze i nawet wczesniej) bedzie dostpeny juz poprwaiony ROMik na bazie billyego 540.6 z MANILA2 ;)

Spoko ja moge troszkę zaczekać do wieczorka bo mam samochód do ogarnięcia i musze do sklepu jeszcze pojechać i wieczorkiem mógłbym pobrać, tylko mógłbyś dać go na jakiś inny server a nie na gryzonia  :ok:

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #2046 dnia: Kwiecień 26, 2009, 12:18:11 »
Spoko to jak już będzie wersja finalna tego ROMu to i ja go poproszę na jakiś inny serwer oprócz chomika :ok:
Coś czuję że jeszcze długo będę pracował na ROMach z WM6.1 i jeszcze jakiś czas zejdzie zanim WM6.5 będzie na tyle dobry żeby już na nim pozostać :E
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2047 dnia: Kwiecień 26, 2009, 16:11:49 »
Innovation ROM 2.03.540.6 by Krzysiecw
(rom z manila2)

ROMik mam juz gotowy ... Mam nadzieje ze wszystko w nim działa jak nalezy ... Oczywiscie podziekowania naleza sie billy`emu za kuchnie. Rowniez dexem1 ktory przerzucil to wszystko do nowej kuchni ervius`a zasluguje na podziekowanie ;) A ja juz sleczalem tylko nad dodaniem manili2 i poprawce YT. Oczywiscie tam pare trickow w Manili jeszcze dodałem. Suma sumarum:

Zmiany:

- Background all tabs by showaco - (domyslnie po starcie bedzie czarna tapeta, ktrora mozna sobie zmienic na jaka sie chce - i ona bedzie widoczna na wszystkich zakladkach, niestety nie udało mi sie ustawic zeby po starcie była ustawiona domyslna nowa Topazaowa (ktorej uzywam),a nie chciało mi sie juz gotowac kolejnej wersji zeby zobaczyc czy zadziała, ale ona jest na pokladzie ;) W \Windows pod nazwa Diamond2.jpg :)
- munrusZoom extension - w zakladce manili sms dodatkowe przyciski zoom in i zoom out ktore ulatwiaj czytanie sms dluzszych ktore sie nie mieszcza na ekranie ;)
- usunieta kurtynka gorna w manili - ta na ktorej wyswietla sie operator - oczywiscie operator nadal sie wysweitla tyle ze juz kurtynki nie ma
- NOWA aplikacja YouTube - ta działa juz bez zadnych problemow i nie ma ze "działa jak chce" ... Wyswietla miniaturki filmow i wczytuje filmy bez problemow.
- SummerTimeHotFix - poprawka ktora nie cofa zegarka w manili2 o jedna godzine wstecz po sunchronizacji - zeby działała bez problemu w zegarze swiatowym musi znajdowac sie TYLKO jedno nasze miasto ! Zadne strefy czasowe.
- nowy welcomehead (powitalny ekran) - patrz moj avatar z boku ;)
- zmieniony format wyswietlanej daty pod zegarkiem na Home.
- stare menu start

Znane błędy:
- jest jakis problem z blokada przyciskow. Pomimo ustawienia nie blokowania przyciskow, tylko przycisk zasilania wybudza telefon.
  Rozwiazanie 100% działające ale tylko z poziomi u zmian rejetru: HKCU\ControlPanel\Keybd   "DefaultKeyLock": dword zmienic na 1 (tak) albo 0 (nie) w zaleznosci czy chcemy blokowane czy nie. I SoftReset na koniec.

Mam nadzieje ze wszystko w ROMie jest ok. Teraz zwolennicy manili2 moga cieszyc sie juz wersja 540.6 z manila2 na pokladzie ;)

Pozdrawiam.

Download:

Krzysiec.wu.pl

RAPIDSHARE , dzieki bastek03

LINK2 (podobno sa problemy ze sciagnieciem)

W archiwum znajduje sie tylko plik (DIAMIMG.nbh), który należy wgrac wg porady 34 z TEGO tematu.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2009, 22:51:50 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #2048 dnia: Kwiecień 26, 2009, 16:37:24 »
No to czekam na zakończenie uploadu :O~

Tylko mam problem bo nie wiem jaki sobie będę musiał podpis ustawić u siebie bo teraz to czyj będzie to ROM :grin:
Czy nadal Billego czy może już nowy kucharz powinien być jej autorem :?: :E

BTW. Uszanowanie za pracę :ok:

Jeszcze pytania:
Jak się ma sprawa ze zużyciem RAMu i jaki jest szybki ten ROM :?: Czy reszta niezmienna :?:
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2009, 16:39:25 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2049 dnia: Kwiecień 26, 2009, 16:48:31 »
No to czekam na zakończenie uploadu :O~

Tylko mam problem bo nie wiem jaki sobie będę musiał podpis ustawić u siebie bo teraz to czyj będzie to ROM :grin:
Czy nadal Billego czy może już nowy kucharz powinien być jej autorem :?: :E

BTW. Uszanowanie za pracę :ok:

Jeszcze pytania:
Jak się ma sprawa ze zużyciem RAMu i jaki jest szybki ten ROM :?: Czy reszta niezmienna :?:

Ogolnie 540.6 zjadal nieco wiecej RAMu. Po otwarciu wszystkich zakladek w manili mam 74% ... na 540.4 mialem 71%. Sa to moje poczatki wiec narazie robilem tak zeby w ogole zadziałało :D Aczkolwiek RAMozernosci ta działalnosc nie powinna zwiekszysc ;) Ale popatrze juz na spokojnie czy nie da sie cos jeszcze gdzies :) Pokombinuje z modułami bo w obecnej formie pakietu Manili2 ktory w ogole zadziałał na nowej kuchni było ich nie wiele ... Moze to cos RAMu zaoszczedzi... Ale to juz na spokojnie i bez pospiechu :) Narazie zobaczycie ten ktory zrobilem. Ja go bede uzywal ;)

Co do nazwenictwa :P Nazwe Innovation wymyslilismy z billym razem ;) Podstawa byla jego kuchnia ... Ale nie obraze sie jak napiszesz "by billyj80 & Krzysiecw" ... Bo nie smiem podbierac czyjejs kuchni i nazywac ja swoja ... Potem w miare wiekszych modyfikacji byc moze juz bedzie samo Krzysiecw ;) Wywalenie manili czy tez dodanie innej wersji nie powoduje ze mam potrzebe odebrac komus jego wlozony trud i nazwac go strikte swoja robota. Tak czy siak uklon dla billy`ego :) Ja tylko poleruje tudziez cos tam naprawie ;) No chyba ze ktos chce to pojawil sie nowy ROM - Pingor ROM ;) czyt. billyj80 bez manili z spb MS 3.0  i klawiaturka inna. I wtedy nie bedzie mial problemu z nazwaniem czyja to robota ;)

EDIT: No jednak udało mi sie szybciej zaoszczedzic RAMu bez wiekszych modyfikacji hehe :D Wyłączcie sobie nowy ekran powiadomien poprzez CAB w My Documents\Dodatki na glownej pamieci Wylacz powiadomienia.cab :D Teraz po otworzeniu zakladek w manili mam 67% ;D Czyli 7% RAMu wiecej ;D

EDIT2: Link do ROMu juz jest w poscie wyzej :) Takze mozecie sciagac :) Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2009, 17:27:35 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #2050 dnia: Kwiecień 26, 2009, 18:03:38 »
może chłopaki wrzucicie ten romik na zwierzaka, bo na tym linku powyżej brak slotów.
podzr!

*

Offline bart2008

• 290
  • Sprzęt: HTC HD 2 Leo ; HTC HD Blackstone
« Odpowiedź #2051 dnia: Kwiecień 26, 2009, 18:04:44 »
Czy najnowszy ROM od Krzysiecw jest tylko dla wybranych? Cały czas pojawia mi się odmowa dostępu. Może by jeszcze na chomiku go umieścić. Z góry dzięki.

« Odpowiedź #2052 dnia: Kwiecień 26, 2009, 18:09:49 »
Panowie... cierpliwości trochę.

Ja przy drugiej próbie na slot się załapałem... 3 minutki czekania :mrgreen:.

*

Offline MacKam

• *
  • 59
    • SymbianOS.pl
  • Sprzęt: Diamond
« Odpowiedź #2053 dnia: Kwiecień 26, 2009, 18:16:23 »
Panowie, może warto się tym zainteresować też: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=508102 - w końcu doczekaliśmy się wyświetlania programów w manili :)
pozdrawiam Kamil

*

Offline Słodki

• 21
  • Sprzęt: HTC Diamond & HTC LEO
« Odpowiedź #2054 dnia: Kwiecień 26, 2009, 18:19:41 »
Może da się np na RS wrzucić. ?

*

Offline kasprzak

• *
  • 80
    • pawelkasprzak.com
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #2055 dnia: Kwiecień 26, 2009, 20:02:46 »
Kurczę, mam jakiś problem z prawami do pliku na humyo (w/w link do najnowszej wersji) :

Permission Denied

You do not have the necessary privileges to access this file.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2009, 20:09:46 wysłana przez kasprzak »
Pozdrawiam,
kasprzak
Windows: 1.66.479.2 + PL / Android: MDJ FroYo HD v4.3 (Kernel: MDJ S7.5HD)
Radio ROM : 2.10.50.08_2

*

Offline blazeju

• 22
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #2056 dnia: Kwiecień 26, 2009, 20:14:37 »
U mnie jest to samo, może ktoś komu udało się to ściągnąć powie co i jak ;)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2057 dnia: Kwiecień 26, 2009, 20:28:47 »
Byłem pewien ze stamtad wszyscy moga sciagac bez ograniczen ... Ale wyszlo na to ze jednak laduje ROM na gryzonia. Rapidshare akurat mi sie skonczyl wiec nie mam jak go tam zaladowac ... Tak wiec zabieram sie za UPLOAD na futrzaka. Za ok. godzine powinien tam byc ...

Adresgryzoniaznany/Krzysiec ;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2009, 20:35:19 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline lukaszde

• *
  • 88
    • WTW2
« Odpowiedź #2058 dnia: Kwiecień 26, 2009, 21:20:18 »

*

Offline kasprzak

• *
  • 80
    • pawelkasprzak.com
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #2059 dnia: Kwiecień 26, 2009, 21:33:35 »
Dostep do humyo:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=127439.0
Nawet jak jesteś zarejestrowany i zalogowany to nic nie daje.
Może katalog nie jest "public"?
Pozdrawiam,
kasprzak
Windows: 1.66.479.2 + PL / Android: MDJ FroYo HD v4.3 (Kernel: MDJ S7.5HD)
Radio ROM : 2.10.50.08_2

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2060 dnia: Kwiecień 26, 2009, 21:42:41 »
Ok ... ROM juz siedzi na gryzoniu ... zrobilem tez alias ze po kliknieciu na niego odnosi do gryzonia. Czytajcie post o ROMie wyzej ;) Nie wiem czy jest sens otwierac nowy temat ... stad takie odsylanie do postow wyzej... W przyszlosci moze trzeba bedzie ... Aczkolwiek nadal Innovation to Innovation ... :) Pozdr.

Robie tez UPLOAD na 4shared ... ale ten chwile potrwa ... Ok godziny.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2009, 22:10:46 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline Goldbaren

• **
  • 132
« Odpowiedź #2061 dnia: Kwiecień 26, 2009, 22:18:59 »
Hmm mam pytanko odnośnie menu start w poprzedniej wersji jak wchodziłem w start to miałem programy a teraz jest normalnie jak w standardowej wersji a na dolnym pasku za ustawieniami tez nie ma programów, czy jest jakaś możliwość aby to włączyć??

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2062 dnia: Kwiecień 26, 2009, 22:20:46 »
Hmm mam pytanko odnośnie menu start w poprzedniej wersji jak wchodziłem w start to miałem programy a teraz jest normalnie jak w standardowej wersji a na dolnym pasku za ustawieniami tez nie ma programów, czy jest jakaś możliwość aby to włączyć??

Oczywiscie ... trzeba dograc CABa od showaco ... Zaraz bedzie na moim gryzoniu w Dodatkach do romu :) W przyszłosci postaram sie go zawrzec w ROMie... Bo tym razem najzwyczajniej w swiecie o tym zapomnialem. :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2009, 22:23:06 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline Goldbaren

• **
  • 132
« Odpowiedź #2063 dnia: Kwiecień 26, 2009, 22:25:02 »
A dałoby rade dać na inny serverek bo chomika nie posiadam  :-?

« Odpowiedź #2064 dnia: Kwiecień 26, 2009, 22:28:36 »
Wrzuciłem ROM na rapida. Mam nadzieję że autor się nie gniewa. Jeśli są jakieś przeciwwskazania to oczywiście plik usunę.

http://rapidshare.com/files/226086180/Innovation_ROM_2.03.540.6_by_Krzysiecw.zip

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2065 dnia: Kwiecień 26, 2009, 22:34:08 »
Wrzuciłem ROM na rapida. Mam nadzieję że autor się nie gniewa. Jeśli są jakieś przeciwwskazania to oczywiście plik usunę.

http://rapidshare.com/files/226086180/Innovation_ROM_2.03.540.6_by_Krzysiecw.zip

Oczywiscie ze nie :)

A odnosnie tej zakladki programy ... Cos nie działa ten CAB, musze sie temu przyjrzec.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2009, 22:36:06 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline Goldbaren

• **
  • 132
« Odpowiedź #2066 dnia: Kwiecień 26, 2009, 22:46:54 »
No u mnie tez ten Cab nie idzie :mysli: jak coś wymyślisz to daj znać bo zależy mi na tym aby te menu było  :mrgreen:

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2067 dnia: Kwiecień 26, 2009, 22:49:33 »
No u mnie tez ten Cab nie idzie :mysli: jak coś wymyślisz to daj znać bo zależy mi na tym aby te menu było  :mrgreen:

Spoko spoko ;) Mnie tez na tym zalezy ;) Juz wiem jak to naprawic ... tylko teraz CABa musze przygotowac ;) Takze bedzie działac na pewno ! ;)

*

Offline Goldbaren

• **
  • 132
« Odpowiedź #2068 dnia: Kwiecień 26, 2009, 22:55:00 »
spoko :ok:  to ja czekam  :wink:

*

Offline dexem1

• **
  • 241
« Odpowiedź #2069 dnia: Kwiecień 26, 2009, 22:58:59 »
Panowie, może warto się tym zainteresować też: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=508102 - w końcu doczekaliśmy się wyświetlania programów w manili :)
fajne tyle ze dziala tylko z nowymi wersjami manili , czyli najlepiej manila 2