Billy ROM 2.09.560.3 EK10.6 WM6.1 PLK

• 2767 Odpowiedzi
  • 366157 Wyświetleń

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
Odp: Innovation ROM 2.03.540.5 UC PLK Manila 2 i 1
« Odpowiedź #2010 dnia: Kwiecień 23, 2009, 00:47:09 »
zamierzam potestowac wm6.5 oraz te romu z Tachi, gdyz niedlugo jest oficjalna premiera tego systemu i na pewno pojawias sie stabilne buildy, a tymczasem zobaczybym o co w tym chodzi i co trzeba tlumaczyc

Compact QWERTY http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=506846
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2009, 00:50:29 wysłana przez billyj80 »
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #2011 dnia: Kwiecień 23, 2009, 01:00:49 »
zamierzam potestowac wm6.5 oraz te romu z Tachi, gdyz niedlugo jest oficjalna premiera tego systemu i na pewno pojawias sie stabilne buildy, a tymczasem zobaczybym o co w tym chodzi i co trzeba tlumaczyc

Compact QWERTY http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=506846

A te 6 z manila2 masz w planach zrobic ?;) Ta Compact QWERTY nie działa ... Musialem HR robic po jej instalacji ... Z reszta w temacie tamtym pisalem z tworca i wyjasnil dlaczego (pod koniec temtu) :)   Lovelasik zamiuescil mui do spolszczenia WM 6.5 w watku http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=130728.90  i qsqa jutro wystawi ROM a potem kuchnie na WM 6.5 PLK
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2009, 01:07:18 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #2012 dnia: Kwiecień 23, 2009, 08:29:56 »
A te 6 z manila2 masz w planach zrobic ?;)

spokojnie jutro przygotuje na tej podstawce Innovaton 6

Manipulacja cytatami (niewielka), ale tez się przyłączam do prośby o Innovation 6...

*

Offline Weedo

• 17
« Odpowiedź #2013 dnia: Kwiecień 23, 2009, 15:17:50 »
Ja sie dołączam również też ; ) :P

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2014 dnia: Kwiecień 23, 2009, 17:52:45 »
billy, jakbys chcial ... to TUTAJ masz link do XIP/SYS 21043 z Topaza ... aczkolwiek on jest portowany na CDMA ... nie wiem czy da sie to na GSM ?

« Odpowiedź #2015 dnia: Kwiecień 23, 2009, 23:51:56 »
Ojej, nie lubię takiego bełkotania bez sensu, jaki się często zdarza na xda-dev, ale kucharze nam się odurzyli tą wiosną...
Kiedyś był taki program "Wódko pozwól żyć" dla uzależnionych od alkoholu.
Billy, pozwól żyć. Uzależniłem się od flashowania, zapewniałeś swego czasu kilka nowych romów tygodniowo, a tu Twój - najlepszy ! - wątek zaraz spadnie z pierwszej strony.
A konkurencja nie śpi!

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2016 dnia: Kwiecień 24, 2009, 00:02:15 »
Ojej, nie lubię takiego bełkotania bez sensu, jaki się często zdarza na xda-dev, ale kucharze nam się odurzyli tą wiosną...
Kiedyś był taki program "Wódko pozwól żyć" dla uzależnionych od alkoholu.
Billy, pozwól żyć. Uzależniłem się od flashowania, zapewniałeś swego czasu kilka nowych romów tygodniowo, a tu Twój - najlepszy ! - wątek zaraz spadnie z pierwszej strony.
A konkurencja nie śpi!

XDA to XDA ;) Nie zaczynajmy tutaj jak w watku xboxmoda tudziez ostatnio qsqi - pospieszac ... Nie tylko Diamondem czlowiek zyje ;)

piokul ... wiem i jestem pewien ... ze pomimo tego ze watek z pierwszej strony zniknie ... To nagle powstanie jak Feniks z popiolu i wtedy znowu Download ROMu osiagnie 80 razy w przeciagu dnia ;) Pozdrawiam kucharza ;) Cierpliwie czekajac na nowy ROM od HTC (czyt. billy`ego) ;) A tym czasem ide szukac jakichs nowych materiałow co by ten Feniks z popiolu byl jeszcze piekniejszy :D

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #2017 dnia: Kwiecień 24, 2009, 00:04:56 »
Ja tam jestem pewny, że Billy szykuje coś ekstra  :P

« Odpowiedź #2018 dnia: Kwiecień 24, 2009, 00:09:51 »
Nie zaczynajmy tutaj jak w watku xboxmoda tudziez ostatnio qsqi - pospieszac ...
Hi, hi, Kolega sam pospieszał ostatnio xbmooda  :wink:
A poważnie: przekonaliście mnie, Panowie. Idę więc spokojnie spać.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2019 dnia: Kwiecień 24, 2009, 00:20:22 »
Nie zaczynajmy tutaj jak w watku xboxmoda tudziez ostatnio qsqi - pospieszac ...
Hi, hi, Kolega sam pospieszał ostatnio xbmooda  :wink:
A poważnie: przekonaliście mnie, Panowie. Idę więc spokojnie spać.

piokul ;) W zyciu go nie pospieszalem ... Any NEWS about progress on this ? to tylko zapytanie o jakies postepy w pracach ;) Nie pytalem o date i godzine i zeby wypuscil bo juz nie moge i w porty robie ;) Chciałem tylko wiedziec czy idzie z tym do przodu czy stoi w miejscu oczekujac portu Dialera :/

EDIT: O i watek juz jest na samej gorze ;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2009, 00:38:51 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #2020 dnia: Kwiecień 24, 2009, 07:20:33 »
Krzysiecw - No właśnie o ten Twój "progress on this" mi chodziło. Zaraz była odpowiedź, że jak będzie progress to będzie news.
Zdążyłem się zorientować, że nie należysz do tych marud, które pytają jak Osioł w Shreku "Daleko jeszcze, daleko jeszcze", tylko mają w tym jasny i pożyteczny cel.
Ot, żarcik.
I znowu wątek ożywiony...

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2021 dnia: Kwiecień 24, 2009, 07:52:50 »
Niestety w watku o porcie Dialera wyczytalem ze wlasnie z powodu brakow postepu nad jego przeprotowaniem nowa manila rowniez stoi w miejscu ... Szkoda :/ HTC zabilo klina developerom ... No chyba ze ktos nagle wyskoczy jak filip z konopi z juz przeportowanym Dialerem ... Ale obawiam sie ze szybciej w reku bede mial WVGA niz ten filip to zrobi :/ Manila z Taschi rowniez bedzie potrzebowala Dialera ... A dialer z Tachi niestety na Diamondach nie bedzie dzialal ... bo jesto to telefon DUAL SIM i owszem odbierze polaczenie ale nie bedzie chcial go wykonac bo bedzie szukal caly czas slota na druga karte ... Takze krotko mowiac ... jestesmy w czarnej d.... :|

EDIT: Kolega z forum o nicku: Goldbaren znalazl blad w wersji ROMu 540.4 Innovation ... Az mnie to zdziwilo bo bylem pewien ze w nim wszystko dziala ... A mianowicie nie działa YouTube :/ Takze miło by było jakbys billy te 540.6 z manila2 jednak przygotowal z uwzglednieniem naprawy YT ;)
Temat gdzie został zasygnalizowany błąd.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2009, 17:05:05 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #2022 dnia: Kwiecień 24, 2009, 18:52:20 »
panowie, przeciez nie musze byc caly czas na topie, teraz qsqa i lovelasik moga popracowac, a ja sobie przerwe zrobie, caly czas cos tm grzebie wiec jak cos bede mial to na pewno sie podziele, a pozatym planuje przesiadke na TD2 i na pewno jak to nastapi to od razu siąde do roboty nad polskim romem to tegoz telefonu, moge eweltualnie udostepnic materialy do modyfikacji np. pliki graficzne photoshopa oraz wszystkie wersje pakietów OEM jakie posiadam, wtedy bedziecie mogli wypróbowac, ktory dziala najlepiej
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #2023 dnia: Kwiecień 24, 2009, 18:59:25 »
Billy to może chociaż ostatni ROM standard i innovation + kuchenki, takie na pożegnanie?  :grin: (tymczasowe, rzecz jasna  :wink:)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2024 dnia: Kwiecień 24, 2009, 19:01:45 »
panowie, przeciez nie musze byc caly czas na topie, teraz qsqa i lovelasik moga popracowac, a ja sobie przerwe zrobie, caly czas cos tm grzebie wiec jak cos bede mial to na pewno sie podziele, a pozatym planuje przesiadke na TD2 i na pewno jak to nastapi to od razu siąde do roboty nad polskim romem to tegoz telefonu, moge eweltualnie udostepnic materialy do modyfikacji np. pliki graficzne photoshopa oraz wszystkie wersje pakietów OEM jakie posiadam, wtedy bedziecie mogli wypróbowac, ktory dziala najlepiej

Jestes jedyna osoba ktora zaimplementowala manile2 i ajnie by było 540.6 Innovation jeszcze zobaczyc ... ale w ostatecznosci 540.4 tylko z poprawionym YT. I mnie tam do szczescia nic wiecej nie potrzeba ... Bylbym niezmiernie wdzieczny za takiz poprawiony ROM z manila2 na pokldzie. Ewentualnie + kuchenka, oczywiscie rowniez w wersji Innovation. A potem ... tez trzeba bedzie sprawic sobie cos WVGA ...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 24, 2009, 19:22:06 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #2025 dnia: Kwiecień 24, 2009, 19:33:15 »
Sorry za OT: jak tam Billy sie z dziewczyna uklada?:) (nie to ze jestem zazdrosny:)) Nie krzyczy ze za bardzo lubisz telefon?:)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2026 dnia: Kwiecień 24, 2009, 22:51:19 »
Jeśli ktos by chciał... Przygotowałem  INNOVATION ROM na bazie ROMu 540.4 billyego (w koncu co nieco mi sie udało). Jest to tylko minimalny retusz.

Zmiany:
- działa juz YouTube ... przedtem w wersji 540.4 nie działał, EDIT: Choc nie wiem czy tak działa do konca ... bo po dluzszym tescie zauwazyłem ze ten YT działa jak chce :/ Nie wyswietla miniaturek ... I raz wczytuje filmy a raz wywala blad ... Probowalem juz kilku pakietow :/
- aparat w orygnalnej wersji Diamondowej,
Manila:
- zoom tweak by munrus w zakladce SMS manili
- usunąłem gorna kurtynke
- All tabs Bacground by showaco (trzeba ustawic tapete bo domyslnie jest czarna)
- welcomehead przy starcie systemu w wersji ktorej przygotowalem do ROMu 540.5 (patrz moj avatar) ;)

Jakby ktos chciał to można go pobrac tam gdzie ROMy billyego (niejaki gryzon:P) tyle ze Uzytkownik: Krzysiec
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2009, 12:58:23 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #2027 dnia: Kwiecień 24, 2009, 22:56:37 »
Przeszedlem dzisiaj na ten 540.6 i jest lepszy od pozostalych. Wszystko chodzi tak jak powinno byc. Tylko mam pytanie. Czy sa w nim najnowsze sterowniki od aparatu czy mam sobie dograc z caba?

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #2028 dnia: Kwiecień 24, 2009, 23:45:32 »
Gratka Krzysiecw nie wytrzymałeś i zacząłeś sam działać :)
Czyżbyśmy mieli nowego kucharza ?? Lovel i Billy też tak zaczynali. POWODZENIA

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2029 dnia: Kwiecień 24, 2009, 23:55:59 »
Gratka Krzysiecw nie wytrzymałeś i zacząłeś sam działać :)
Czyżbyśmy mieli nowego kucharza ?? Lovel i Billy też tak zaczynali. POWODZENIA

To byl zwykly przeszczep i podmiana niektorych plikow manili ;) Nadal jednak OEM za bardzo tworzyc nie potrafie ... ani takich tam podobnych ;) Własnie eksperymentuje z pakietami z 6 ... moze sie cos uda ...

EDIT: Niestety :/ Zaden z pakietów z 6 (bazujac na kuchni dexema) nie zadziałał ... Wiec dalem sobie spokoj ... Poza tym ... ten YT działa jak chce :/ W ogole nie wyswietla miniaturek ... Filmy raz sie wczytuja raz wywala blad ... ehh ... Nie mam pojecia co z tym zrobic... dawniej YT dzialal jak nalezy ...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2009, 12:42:58 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #2030 dnia: Kwiecień 25, 2009, 00:05:33 »
OEM nie musisz umieć tworzyć bo i tak większość można zaadoptować z innych kuchni lub ściągnąć z forum XDA.
Ważne byś się przemógł i na tyle ile możesz zaczął coś samemu modyfikować i poprawiać a reszta przyjdzie sama a może z czasem nawet nauczysz się robić cuda jak to robili i z pewnością będą robić xcoom, billyj, lovelasik czy qsqa jak też wielu innych dzielnych :grin:
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #2031 dnia: Kwiecień 25, 2009, 13:52:02 »
Usuwanie wszystkich smsów ze skrzynki wiadomości wysłanych ciągle nie działa  :(

BTW, wyszła nowa kuchnia erviusa, wersja 6.5 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=469420
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2009, 14:10:22 wysłana przez mike1986 »

*

Offline Goldbaren

• **
  • 132
  • Sprzęt: Iphone 3gs
« Odpowiedź #2032 dnia: Kwiecień 25, 2009, 14:42:57 »
Jeśli ktos by chciał... Przygotowałem  INNOVATION ROM na bazie ROMu 540.4 billyego (w koncu co nieco mi sie udało). Jest to tylko minimalny retusz.

Zmiany:
- działa juz YouTube ... przedtem w wersji 540.4 nie działał, EDIT: Choc nie wiem czy tak działa do konca ... bo po dluzszym tescie zauwazyłem ze ten YT działa jak chce :/ Nie wyswietla miniaturek ... I raz wczytuje filmy a raz wywala blad ... Probowalem juz kilku pakietow :/
Manila:
- All tabs Bacground by showaco (trzeba ustawic tapete bo domyslnie jest czarna)
- welcomehead przy starcie systemu w wersji ktorej przygotowalem do ROMu 540.5 (patrz moj avatar) ;)

Jakby ktos chciał to można go pobrac tam gdzie ROMy billyego (niejaki gryzon:P) tyle ze Uzytkownik: Krzysiec

A czy moglbys dac to na jakis inny serverek bo nie posiadam zwierzatka ;/

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2033 dnia: Kwiecień 25, 2009, 14:52:31 »

Zmiany:
Manila:

A czy moglbys dac to na jakis inny serverek bo nie posiadam zwierzatka ;/

Potem moze upne to gdzies indziej ... Probuje przerobic ROM 540.6 zeby mial manile2... Ale mam malutki problem ... Bo usunalem z folderu customizujacego pliczek od tapety dla manili1 i przy kustomizacji sie o niego pluje i nie chce ruszyc ... Jak rozwiaze problem to od razu wersje 540.6 z manila2 moze sie uda upnac ;)

EDIT: Ale cos mi teraz znowu gotowac nie chce :/ Ehh raz gotuje raz nie ... Poddaje sie :/

Moze to ta nowa kuchnia ? :/ Juz porpstu skonczyly mi sie pomysly ... Ugotowalo sie raz wiec myslalem ze juz gitara ... a Tu d**A :/

EDIT2:

Nie chce zapeszac ... ale udało mi sie chyba rozwiazac problem :D A co lepsze ... Znalazlem Aplikacje YouTube w jeszcze nowszym wydaniu niz to jest w 540.6 u billyego :) I o dziwo ... DZIAŁA !!! BEZ NAJMNIEJSZEGO PROBLEMU ! I wiswietla nawet miniaturki filmow ! Jesli wszystko pojdzie jak trzeba to moze uda mi sie w koncu cos co cały dzien sie nie udawało ;) Tak czy siak ... podstawa jest ROM billyego 540.6 Standart ... JA tylko dodalem kilka zmian w manili o ktorych pisalem i to NOWE YouTube. Aczkolwiek jeszcze musze nad tym popracowac i nie jest pwiedziane ze szybko cos powstanie :) ALe juz jest lepiej niz bylo ;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2009, 23:01:23 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #2034 dnia: Kwiecień 26, 2009, 08:39:42 »
Sorry za mały OT ale po instalacji tego poprawionego ROM-u nie wiedzieć czemu w lewym górnym rogu pojawił mi się szary prostokąt (tam gdzie wyświetla mi się nazwa operatora). I moje pytanie - czy ktoś wie jak można usunąć tę "belkę" z nazwą operatora?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2035 dnia: Kwiecień 26, 2009, 09:55:57 »
Sorry za mały OT ale po instalacji tego poprawionego ROM-u nie wiedzieć czemu w lewym górnym rogu pojawił mi się szary prostokąt (tam gdzie wyświetla mi się nazwa operatora). I moje pytanie - czy ktoś wie jak można usunąć tę "belkę" z nazwą operatora?

To nie jest OT ... Tylko dziwi mnie dlaczego Ci sie pojawil prostokat ... Ten prostokat pojawia sie na sec przy uruchomieniu (jest to czesc modyfikacji tego samego tla na wszystkich TABach), Sprobuj zainstalowac jeszcze raz sama te modyfikacje z załącznika ponizej ... Mnie sie nic nie pojawilo ... musiales jakas modyfikacje wprowadzic w manile ... ktora jest niekompatybilna z tlem we wszystkich TABach ... Belka na ktorej jest logo operatora rowniez powinna byc usunieta ... bo taka modyfkacje wprowadzilem ... Nie wgrywales czasem jakiegos motywu ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2009, 10:31:33 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #2036 dnia: Kwiecień 26, 2009, 11:12:54 »
Witam :D

staram się śledzić jakoś wątek... Aktualnie używam romu 540.4. Najogólniej jestem z niego zadowolony (oprócz nie możliwości odinstalowania programów i wykrzaczającej się fingerkeyboard).

I teraz moje pytanie - która z poniższych wersji jest obecnie optymalna:
-2.03.540.5,
-2.03.540.6 (jak z tymi wirusami?),
-2.03.540.4b by Krzysiecw.

pozdrawiam

*

Offline Goldbaren

• **
  • 132
  • Sprzęt: Iphone 3gs
« Odpowiedź #2037 dnia: Kwiecień 26, 2009, 11:16:35 »
Proszę dajcie ten poprawiony rom na jakiś inny serverek bo aż mnie szlak trafia wiedząc ze jest poprawiony a nie mogę pobrać  :(

*

Offline dexem1

• **
  • 241
« Odpowiedź #2038 dnia: Kwiecień 26, 2009, 11:17:33 »
Krzysiecw - uporales sie juz z problemem tej manili 2, ja wczoraj nic nie moglem zrobic bo neta nie mialem sprobuj moze nowa kuchnie sciagnac moze to cos pomoze, mam jeszcze takie ogolne pytanie znalazlem sporo materiałow do diamonda kuchnie/sys/ oem itp tylko ze jest to jakas dziwna wersja CDMA HTC Diamond , co oznacza CDMA i czy pliki kuchni pasowac beda do norlalnego diamonda np taki rom http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?t=44494

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2039 dnia: Kwiecień 26, 2009, 11:26:06 »
Proszę dajcie ten poprawiony rom na jakiś inny serverek bo aż mnie szlak trafia wiedząc ze jest poprawiony a nie mogę pobrać  :(

Goldbream ... on jest tak sobie poprawiony ... Ale jak uda mi sie zrobic ten ktory wlasnie robie ... to dopiero bedzie YT poprawiony ;) Tutaj działa idealnie razem z miniaturkami ... Tylko mam problemy pewne ...

dexem1 ... Po skopiowaniu OEM manili z poprzedniej kuchni zawsze sie kuchnia wysypie ... na XDA poprosilem zeby mi udostpenili package manili z fixem 1D i teraz kuchnia juz laduje... tylko mamproblemy z wpisami dorejestru chocby poziomu baterii... bo jak skopiuje reg file z poprzendiego innovation to i tak wskaznik baterii pokazuje co innego niz powinien. Jak sie uporam to wtedy bede wgrywal gdzie indziej. A co do CDMA ... to raczej nie beda... CDMA to telefony w stanach ktore nie maja slota na karte SIM ... Poprostu maja przypisany do siebie numer telefonu.