Billy ROM 2.09.560.3 EK10.6 WM6.1 PLK

• 2767 Odpowiedzi
  • 366045 Wyświetleń

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
Odp: Innovation ROM 2.03.540.2 UC PLK Manila 2 i 1
« Odpowiedź #1920 dnia: Kwiecień 18, 2009, 10:35:03 »
U mnie też mam odczucie, że wolnej pamięci jest jakby trochę mniej. Wprawdzie zwiększyłem u siebie PP na 12 ale mimo to szybko jej ubywa. Słownik wyłącz w Advanced Configuration albo Diamond Tweak.

BTW dziś wyszedł nowy cleanRAM, wersja 1.1.5 :)

Sam z ciekawości uruchomiłem Diamond Tweak, wyłączyłem XT9 ale niestety nie działa :| Tzn dalej smsy standardowo pisze się w trybie XT9. W 2.03.540.3 faktycznie nie było tego problemu.

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #1921 dnia: Kwiecień 18, 2009, 12:13:37 »
No wlasnie to mialem napisac;] Tak samo nie da sie edytorem rejestru bo nie ma tego pliku w ktorym trzeba zmienic wartosc z 1 na 0. No i klopc co teraz? A jak z opera? Da sie przypisac pod globusik z tf3d?

Dobra udalo sie wylaczyc slownik. HKLM / Software / Tegic / eT9 i tam na samym dole wpis XT9SupportMSSip zmieniamy z wartosci 1 na 0 i juz po slowniku:)

Ktos pomoze z ta opera?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2009, 12:47:56 wysłana przez najman »

*

Offline vipczesioo

• *
  • 51
  • Sprzęt: Samsung Spica LK2.08 MultiTouch
« Odpowiedź #1922 dnia: Kwiecień 18, 2009, 15:49:40 »
Mam problem po wgraniu tego romu : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=500986, Tapeta startowa w moim diamondzie wygląda jak na załączniku, jak zrobić żeby była standardowa albo ta od billego. Wgranie nowego romu billego nie pomogło nadal jest tapeta startowa z tamtego romu.

Wgrywajac tamten ROM zmieniles Splash Screen... A jego sie tez fl;ashuje ... Musisz znalezc oryginalny od HTC i przeflashowac sam splash screen ...

Krzysiecw Dzięki za pomoc udało się znaleźć orginalny Splash Screen na chomiku xcoom i już jest ok :-)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #1923 dnia: Kwiecień 18, 2009, 16:02:54 »
Skończcie OT, tutaj rozmawiajcie odnośnie ROMu jak w tytule. Jak są pytania o inny ROM to załóżcie nowy wątek lub piszcie w odpowiednim   :ok:
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #1924 dnia: Kwiecień 18, 2009, 17:18:05 »
gdyz nie mam ostatnio czasu na bawienie sie romem, postanowilem dac wam kuchnie ,a razie wysle Moja Kuchnia 2.03.540.3 Standard, a potem 540.5, moze ktos sie pobawi i przygotuje jakis rom, eweltualnie jeszcze jaka wersja kuchni by wam byla potrzebna to rowniez udostępnie
Napisane: Kwiecień 18, 2009, 17:15:38
a w ostatnim romie faktycznie klawiaturka byle inna niz w poprzednich, mi tez ciagle ten t9 sie wlącza
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #1925 dnia: Kwiecień 18, 2009, 17:22:27 »
gdyz nie mam ostatnio czasu na bawienie sie romem, postanowilem dac wam kuchnie ,a razie wysle Moja Kuchnia 2.03.540.3 Standard, a potem 540.5, moze ktos sie pobawi i przygotuje jakis rom, eweltualnie jeszcze jaka wersja kuchni by wam byla potrzebna to rowniez udostępnie
a w ostatnim romie faktycznie klawiaturka byle inna niz w poprzednich, mi tez ciagle ten t9 sie wlącza

Uploadnij 540.4 ... ten ROM byl chyba najlepiej dopracowany ... Nie wiem czy kuchenka ma rozroznienie na Innovation czy nie ... ale jesli tak to z Innovation ;)

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #1926 dnia: Kwiecień 18, 2009, 17:24:51 »
najsmieszniejsze jest to ze akurat tej kuchni nie zachowalem, bo dolozylem tylko fix do manili2, ale jak wgram 3 i 5 do da sie zlorzyc to do kupy, i jeszcze zrobie OEM Manilii2 taki zeby dzialal

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1927 dnia: Kwiecień 18, 2009, 17:25:42 »
najsmieszniejsze jest to ze akurat tej kuchni nie zachowalem, bo dolozylem tylko fix do manili2, ale jak wgram 3 i 5 do da sie zlorzyc to do kupy, i jeszcze zrobie OEM Manilii2 taki zeby dzialal

Spoko dzieki ;)

*

Offline BelHeI

• **
  • 171
« Odpowiedź #1928 dnia: Kwiecień 18, 2009, 17:34:13 »
Jak próbuję na najnowszym romie od Billego odtwarzać jakieś filmy na Windows Media Player, to jak nie wyskoczy błąd to zawiesi się cały tel... Co mam w takim wypadku zrobić?

*

Offline vipczesioo

• *
  • 51
  • Sprzęt: Samsung Spica LK2.08 MultiTouch
« Odpowiedź #1929 dnia: Kwiecień 18, 2009, 21:19:50 »
Jak próbuję na najnowszym romie od Billego odtwarzać jakieś filmy na Windows Media Player, to jak nie wyskoczy błąd to zawiesi się cały tel... Co mam w takim wypadku zrobić?

Raczej nic z tym nie zrobisz... odtwarzacz windowsa po prostu sobie nie radzi, proponuje skorzystać z odtwarzacza TCPMP możesz go pobrać z chomika biliego jest on w pliku: UC Internal Storage ver2.rar 

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #1930 dnia: Kwiecień 18, 2009, 21:49:24 »

Billy, a czy ta kuchnia będzie posiadała wszystkie tweaki i zmiany kosmetyczne wprowadzana przez Ciebie systematycznie w kolejnych ROM'ach?

*

Offline dexem1

• **
  • 241
« Odpowiedź #1931 dnia: Kwiecień 18, 2009, 23:06:33 »
 :( szkoda kolejny kuchcik nie ma czasu no ale to jest zrozumiale nie tylko gotowaniem sie zyje, mam tylko nadzieje ze kiedys tam w przyszlosci wyjdzie jakis nowy rom;) i dzieki serdeczne za kuchnie moze cos tam ktos ugotuje bo ja to moge jedynie jajecznice zrobic:)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1932 dnia: Kwiecień 18, 2009, 23:21:08 »
:( szkoda kolejny kuchcik nie ma czasu no ale to jest zrozumiale nie tylko gotowaniem sie zyje, mam tylko nadzieje ze kiedys tam w przyszlosci wyjdzie jakis nowy rom;) i dzieki serdeczne za kuchnie moze cos tam ktos ugotuje bo ja to moge jedynie jajecznice zrobic:)

Wg mnie ROM 540.4 jest praktycznie finalnym ROMem ... Jedyne co mozna potem robic to dodac nowsza manile 2 poprawiona i nowy dialer ... nic tam wiecej sie zmienic nie da ( no moze xip albo sys) ;) A mozecie miec pewnosc ze ROM z nowsza manila i dialerem na pewno jakos sie ukaze :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2009, 23:24:51 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline dexem1

• **
  • 241
« Odpowiedź #1933 dnia: Kwiecień 19, 2009, 09:53:34 »

Wg mnie ROM 540.4 jest praktycznie finalnym ROMem ... Jedyne co mozna potem robic to dodac nowsza manile 2 poprawiona i nowy dialer ... nic tam wiecej sie zmienic nie da ( no moze xip albo sys) ;) A mozecie miec pewnosc ze ROM z nowsza manila i dialerem na pewno jakos sie ukaze :)
ja tez tak sądze tyle że używam romu ze stara manila, i kilka rzeczy bym zmienił np aplikacje aparatu na standardowa z diamonda 1 i klawiature bez bugu z pisaniem sms'ow , reszta jest wporządku można by powiedzieć że rom prawie idealny, wracając do tych aplikacji gdzie moge sciagnac klawiature z diamonda 2 i stara aplikacje aparatu zeby mozna bylo je podmienic w kuchni ?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1934 dnia: Kwiecień 19, 2009, 10:16:16 »

ja tez tak sądze tyle że używam romu ze stara manila, i kilka rzeczy bym zmienił np aplikacje aparatu na standardowa z diamonda 1 i klawiature bez bugu z pisaniem sms'ow , reszta jest wporządku można by powiedzieć że rom prawie idealny, wracając do tych aplikacji gdzie moge sciagnac klawiature z diamonda 2 i stara aplikacje aparatu zeby mozna bylo je podmienic w kuchni ?

Aparat znajdziesz w temacie o nowych sterownikach TU   w postaci CAB;) Wiec tylko zainstalowac ... a odnosnie klawiatury to nie bardzi wiem o ktory BUG chodzi ... t9? czy to ze nie mozna wybrac osoby z kontaktow w polu DO: ? Bo jesli to drugie to narazie chyba nie ma na to rady ...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2009, 10:19:28 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline dexem1

• **
  • 241
« Odpowiedź #1935 dnia: Kwiecień 19, 2009, 10:26:20 »

Aparat znajdziesz w temacie o nowych sterownikach TU   w postaci CAB;) Wiec tylko zainstalowac ... a odnosnie klawiatury to nie bardzi wiem o ktory BUG chodzi ... t9? czy to ze nie mozna wybrac osoby z kontaktow w polu DO: ? Bo jesli to drugie to narazie chyba nie ma na to rady ...

Dzieki aparat już sciaglem spróbuje go zaraz podmienic, a co do bugu z klawiatura to własnie chodzi mi o wybor osoby z kontaktow w polu do, i jest działajaca klawiatura bez tego bugu znalazlem na xda to jej nazwa  Nikoan89 Noarrow Rhodium Keyboard, zainstalowalem ja i wszystko dzila bez problemu tyle ze po jej instalacji kasuje sie polski slownik T9, a pojawiają sie hiszpanski,angielksi, i chyba niemiecki wiem że można to w jakiś sposób zmienić tyle ze jeszcze nie doszłem do tego:)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1936 dnia: Kwiecień 19, 2009, 10:28:02 »

Dzieki aparat już sciaglem spróbuje go zaraz podmienic, a co do bugu z klawiatura to własnie chodzi mi o wybor osoby z kontaktow w polu do, i jest działajaca klawiatura bez tego bugu znalazlem na xda to jej nazwa  Nikoan89 Noarrow Rhodium Keyboard, zainstalowalem ja i wszystko dzila bez problemu tyle ze po jej instalacji kasuje sie polski slownik T9, a pojawiają sie hiszpanski,angielksi, i chyba niemiecki wiem że można to w jakiś sposób zmienić tyle ze jeszcze nie doszłem do tego:)

Dzieki za info ... rozeznam sie w temacie, ale czy tamta klawiatura ma phone keyboard czy tylko fullqwerty ? ;)

*

Offline dexem1

• **
  • 241
« Odpowiedź #1937 dnia: Kwiecień 19, 2009, 10:37:01 »

Dzieki za info ... rozeznam sie w temacie, ale czy tamta klawiatura ma phone keyboard czy tylko fullqwerty ? ;)
Hmm, wiesz co niepamietam, ja używałem tylko fullqwerty a teraz nie mam jak sprawdzić bo dziewczyna zabrala mi telefon, mam tego caba jak chcesz to wrzuce go na rapida, a co do pliku z kamera rozpakowalem tego caba i zobaczyłem Camera.exe.0409.mui- czyli język angielski nie wiem czy dobrze kombinuje ale wydaje mi sie że wystarczy zmienić nazwę pliku na Camera.exe.0415.mui i camera będzie po Polsku ?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1938 dnia: Kwiecień 19, 2009, 10:38:25 »
bedzie po Polsku wszystko :) Wgrwalem i bylo ... ;)

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #1939 dnia: Kwiecień 19, 2009, 10:53:04 »
dexem1 zapodaj linka do tej klawiatury :) Ja ze słownika XT9 nie korzystam a klawiatury używam tylko fullquerty.

*

Offline dexem1

• **
  • 241
« Odpowiedź #1940 dnia: Kwiecień 19, 2009, 11:05:53 »
dexem1 zapodaj linka do tej klawiatury :) Ja ze słownika XT9 nie korzystam a klawiatury używam tylko fullquerty.
http://rapidshare.com/files/223137247/Nikoan89_Noarrow_Rhodium_Keyboard.cab

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #1941 dnia: Kwiecień 19, 2009, 11:10:33 »
Ok, dzięki :) Ktoś wie w jaki sposób integrować cab'y z ROMem w kuchni billego?

Przecież ta klawiatura ma malutkie przyciski, obsługa palcem jest niemożliwa. Myślałem, że to taka klawiatura jak daje Billy tylko :(
Jest tylko fullquerty chyba.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2009, 11:17:43 wysłana przez mike1986 »

*

Offline dexem1

• **
  • 241
« Odpowiedź #1942 dnia: Kwiecień 19, 2009, 11:24:28 »
Ok, dzięki :) Ktoś wie w jaki sposób integrować cab'y z ROMem w kuchni billego?

Przecież ta klawiatura ma malutkie przyciski, obsługa palcem jest niemożliwa. Myślałem, że to taka klawiatura jak daje Billy tylko :(
Jest tylko fullquerty chyba.
taka jak billego, popacz w opcjach to jest dokladnie taka sama jak w romie ROM 5.03.540.3 Standard BS PP8, co do integracji cabow to musisz go najpierw rozpakowac np programem win ce cab menager lub wice cab analizer wyciagnac z niego rejestr i dodac w kuchni do pliku app.reg i oczywisćie podmienic pliki z tego caba zgodnie ze struktura plikow w kuchni
tu masz linka na xda do tej klawiatury http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=489032
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2009, 11:45:24 wysłana przez dexem1 »

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #1943 dnia: Kwiecień 19, 2009, 11:53:11 »
Ale nie tylko nie będzie polskiego XT9 ale również nie będzie polsich znaczków w zwykłym trybie ABC?

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
« Odpowiedź #1944 dnia: Kwiecień 19, 2009, 13:58:23 »
wrzucam na chomika pakiety OEM klawiaturki ZS i BS

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1945 dnia: Kwiecień 19, 2009, 14:01:58 »
wrzucam na chomika pakiety OEM klawiaturki ZS i BS

ale ponoc u tego nikoana nie ma tego bledu przy wybieraniu osoby do ktorej ma sie wyslac ... czyzbys przerobil jego ? ;) I wrzuc jeszcze raz te kuchenke innovation :/ Bo tamta ma bledy CRC podczas wypakowywania ...

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #1946 dnia: Kwiecień 19, 2009, 14:04:13 »
Billy, mam kilka pytań odnośnie Twojej kuchni:

1. Czy usuwając manila 1.1.35345.3_1630.38_CFC usunę całą manilę? Czy może email wizard, menu enhancement i notifications tez trzeba usunąc?
2. Chciałbym też usunąć ten tweak "diamond 2 manila" w „usuń programy”
3. Żeby usunąć folder "kalendarz" to wystarczy usunąć i_Kalendarz.ico z EXT\MyTweaks\My_Icons\files? Ten i_Kalendarz.ico to jest skrót więc może coś więcej trzeba wywalić?
4. Czy da się wywalić cały słownik XT9?
5. Jak przetłumaczyć te brakujące tłumaczenia delete all itd?
6. Żeby pozbyć się całej manili trzeba również wywalić touchflo 3_0_29946_47

Co do tej klawiatury, jaka jest różnica pomiędzy "dziala" a "new" i "new2"? BTW ta klawiatura odkryta przez dexem1 ma o wiele nowszy build bo 34055. Dałoby rade zrobić w niej polski język?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2009, 14:27:29 wysłana przez mike1986 »

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #1947 dnia: Kwiecień 19, 2009, 17:55:18 »
No i na tej stronie:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=489032
klawiatura bez strzałek w trybie landscape jest faktycznie bez strzałek co robi przyciski większe o co właśnie chodzi by takie były bo do tego jest tryb landscape by pisało się wygodniej a nie żeby literki były jeszcze mniejsze niż w trybie portrait.

Czyż się mylę :D
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1948 dnia: Kwiecień 19, 2009, 20:49:47 »
Pojawil sie nowy SYS 21202 ... z telefonu Tachi (= Twin , tez VGA) wiec nie trzeba portowac ... Aczkolwiek jest to dump z Chinskiego ROMu ... i tu cos trzeba zmienic :/ Niestety ja w tym jestem zielony :) Jakby ktos wiedzial co z tym zrobic to mozna by to do kuchni bilyego wrzucic ;) http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?t=65502

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
« Odpowiedź #1949 dnia: Kwiecień 19, 2009, 20:58:01 »
21202 to dość wysoki build, na pewno warto byłoby coś z tym zrobić. Billy?  :grin: <prosi>

Trzeba koniecznie zrobić ROM na tym buildzie! Zobaczcie ile nowości: !!!

Adobe PDF 2.5.1.0.378273.00B (teraz jest 2.5.1.0.360303.00)
AudioBooster 2.2.19131926.2 (teraz jest 2.1.18162328)
Enlarge Start Menu 1.2.37648.1 (teraz jest 1.2.35862.1)
HTC Calculator 1.0.19132026.00 (teraz jest 1.0.0)
Menu Enhancement 1.0.19133520.00
Album 3.0.19141129.0 (teraz jest 3.0.19123021.0)
Wi-FiWizard 1.0.0.2 (teraz jest 0.9.8.0)
CommManager 2.8.7.2 (teraz jest 2.8.1.0)
QuickGPS 1.01.19131225.00 (teraz jest 1.00.18202228.0)
VolumeControl 2.1.19122221.0 (1.0.18171229)

itd...

Ściągam paczkę OEM i ROM stąd http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?t=65502 i http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?t=61953 i spróbuję sam uaktualić kuchnię o te elementy :) może się uda :D
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2009, 21:17:25 wysłana przez mike1986 »